20 Aralık 2008, Cumartesi 07:41:50

Tokat Havaalanı, THY için incelenecek

Türk Hava Yolları'nın (THY) Tokat'a sefer yapabilmesi için bir heyetin havaalanında incelemelerde bulunacağı bildirildi.
  • TEŞEKKÜRLER SAYIN VEKİLİM HER ZAMAN DESTEKLİYORUZ SIRF BU HAVAALNINI İSTEMEYEN SİVASLILARA KARŞI AÇILMASINI İSTİYORUZ
  • asıl hıyara tuz yetiştiren sensin.her haberde yorum yapan(tuzluk yetiştiren sensin.muhtemelen kış mevsiminde her trafiği iptal olan.karla buzla mücadelesi tükenmeyen.yıllık gideri ile tokata iki tane meydan yapılacak bir kafayı temsil ediyorsun.bu kininizin nedenini anlayamıyorum.ama herkesin duası geçseydi.kılkuyruklar hiç aç kalmazdı.....
  • Tokat hava alanına Atlasjet yaklaşık 100 e yakın uçuş gerçekleştirdi. Hava alanına şu anda aydınlatma sistemi de yapılıyor. 10 yıl önce bu hava alanı 1600 metre iken RJ tipi uçaklar yaklaşık 15 uçuş gerçekleştirdi. Teknik rapora saygılıyız. Ancak gerek Türkiye'de ve gerekse Dünya'da Tokat havaalanı konfigürasyonunda yerler mevcut. Tokat'ta çevre hava alanlarına gitmek istemeyen ciddi bir yolcu potansiyeli mevcut. Hava alanı konusuna Tokat Kamuoyu ciddi bir duyarlılık gösteriyor. Bu duyarlılığın ciddiye alınması gerekir.
  • Bu uçaklar Elazığ'a kalkıp inebiliyorlarsa, Tokat'a hayli hayli inerler.Elazığ'ın pist uzunluğu 172032 dir çünkü.
  • Sizin göreviniz"Her hıyarım diyene tuzluk yetiştirmek"midir?Tokat iline bir saatlik mesafede iki adet havaalanı varken ve bunlara hergün çeşitli firmaların uçuşu varken ısrarla bu meydana uçak seferi istenmesini hala anlayabilmiş değilim.Atlasjetin buraya uçuş planlaması da zaten siyasi bağlantıların baskısıyla sağlanmıştı.üstelik bu iş yapılırken şirketin birkaç pilotu da talep sahiplerine çok ciddi bazı gerekliliklerden bahsetmiş ve bunun üzerine bazı düzenlemeler (ağların kısaltılması,minare boyunun kısaltılması,pist yüzeyinin kaplanması ve pist başlarına dönüş alanları)yapılmıştı.THY den beklentimiz hizmettir ama hiçbir şekilde riske girilmeden verilebilecek hizmet.birilerine şirin görünmek THY nin görevi değildir.
  • ağzı olanın konuştuğu bir ülkede yaşıyoruz.tabi bu konuşanların arasında işi bilenlerde yok değil ama konunun profosyoneli olan TALPA adeta sus pus.bu mesleği icra edenlerin sözcüsü savunucusu konumundaki bu kuruluşun boyle durumlarda susuyor olmasını anlamak mümkün değil.orda tuzluk gibi oturacağınıza ortaya çıkıp bu alana hangi koşullar yerine getirilirse uçuş yapılabileceğini başta bu işleri her fırsatta kurcalayarak kendine reyting yapan vekil efendilere ve diğer cühelaya açıklayın da rahata erelim. aksi halde oluşacak her olaydan sonra yapacağınız hiç bir açıklama kayıpları geri getirmeyecektir.
  • HERKES YAZISINDA KAZA YOK INSANLARIN CAN MAL GUVENLIGI DIYOR ANCAK BUNUN UZERINE KURULAN BIR TESKILATTA NELER OLUYOR NELER BITIYOR KIMSENIN UMURUNDA DEGIL KAZA ANINDA KULLANILACAK ARACLAR MUKEMMEL AMA PERSONEL NASIL SIZCE BIRDE GIDIN O PERSONELI DINLEYIN NASIL HANGI SARTLARDA CALISIYORLAR O GOREVE TAMAM DIYEBILIYORLAR MI BAZI HAVAALANLARINDA VE LIMANLARINDA GORDUM KI 64 YASINDA BIR PERSONEL ARABA KULLANACAK YANGIN SONDURECEK INSAN KURTARACAK SIZCE NE KADAR BASARI OLUR
  • zorda kaldimmi thy aslinda anadolujetin filosuna e-jet ailesinden ucaklar alinsa sabihagokcenden bu tipteki kisa pisti olan alanlarimiza ucus duzanlense bence iyi bir yatirim ucaklar 100 kisilik yuzde 50 doluluk orani kar getiriyor.
  • Tabiki o meydana inilir ama niye hep limitlerde dans ediyoruz.Sonra bir kaza olunca da herkez bir köşeye kaçıyor.Sayın vekilimiz politik görüşmelerin yanı sıra birde iki kaptan pilotla görüşme ayarlasın ve bu kaptanlardan biriside Tokata birkaçkez uçmuş olsun.Pilotlarıda bir dinlesin.Daha hayırlı olacaktır.Ayrıca THY na Mart ayında katılacak uçakları merak ettik yoksa bilmediğimiz birşeyler mi var

Atlasjet Havayolları’nın haftanın 3 günü yaptığı İstanbul-Tokat seferini durdurması üzerine havaalanına THY uçaklarının sefer yapması için girişim başlatıldı. Bu kapsamda THY filosundaki A 319-312 tipi 124 kişilik uçakların 1925x30 boyutundaki Tokat Havaalanı’na inip inemeyeceği yönünde uzman bir ekibin inceleme yapacağı bildirildi. AK Parti Tokat Milletvekili Hüseyin Gülsün, Tokat Havaalanı’nın en kısa sürede tekrar hizmete girmesi için tüm imkanları seferber ettiklerini söyledi. Gülsün, THY'nin elinde Tokat Havaalanı’na inebilecek kapasitedeki uçağın araştırmasının yapıldığını ifade ederek, "Pazar günü Ankara'dan uçakla Tokat Havaalanı’na uzman bir ekiple gelerek incelemelerde bulunacağız. 124 kişilik uçakların Tokat Havaalanı’na inip inemeyeceği yönünde tereddütler var. Yapılan incelemede konu netlik kazanacak. Mevcut uçaklar havaalanına inebilirse, kısa sürede seferler başlayacak. İnemez ise mart ayında THY'nin filosuna katılacak uçakları beklemek durumunda kalacağız" dedi.

Öte yandan, Tokat Havaalanı ile aynı tarihte seferlerin durdurulduğu Uşak'a THY'nın ocak ayının ilk haftası seferlerini başlatacağı öğrenildi.

Tokat Havaalanı, THY için incelenecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Rumuz ~ 15 yıl önce
TEŞEKKÜRLER SAYIN VEKİLİM HER ZAMAN DESTEKLİYORUZ SIRF BU HAVAALNINI İSTEMEYEN SİVASLILARA KARŞI AÇILMASINI İSTİYORUZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tokatlı ~ 15 yıl önce
asıl hıyara tuz yetiştiren sensin.her haberde yorum yapan(tuzluk yetiştiren sensin.muhtemelen kış mevsiminde her trafiği iptal olan.karla buzla mücadelesi tükenmeyen.yıllık gideri ile tokata iki tane meydan yapılacak bir kafayı temsil ediyorsun.bu kininizin nedenini anlayamıyorum.ama herkesin duası geçseydi.kılkuyruklar hiç aç kalmazdı.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 15 yıl önce
Tokat hava alanına Atlasjet yaklaşık 100 e yakın uçuş gerçekleştirdi. Hava alanına şu anda aydınlatma sistemi de yapılıyor. 10 yıl önce bu hava alanı 1600 metre iken RJ tipi uçaklar yaklaşık 15 uçuş gerçekleştirdi. Teknik rapora saygılıyız. Ancak gerek Türkiye'de ve gerekse Dünya'da Tokat havaalanı konfigürasyonunda yerler mevcut. Tokat'ta çevre hava alanlarına gitmek istemeyen ciddi bir yolcu potansiyeli mevcut. Hava alanı konusuna Tokat Kamuoyu ciddi bir duyarlılık gösteriyor. Bu duyarlılığın ciddiye alınması gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
efe737 ~ 15 yıl önce
Bu uçaklar Elazığ'a kalkıp inebiliyorlarsa, Tokat'a hayli hayli inerler.Elazığ'ın pist uzunluğu 172032 dir çünkü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 15 yıl önce
Sizin göreviniz"Her hıyarım diyene tuzluk yetiştirmek"midir?Tokat iline bir saatlik mesafede iki adet havaalanı varken ve bunlara hergün çeşitli firmaların uçuşu varken ısrarla bu meydana uçak seferi istenmesini hala anlayabilmiş değilim.Atlasjetin buraya uçuş planlaması da zaten siyasi bağlantıların baskısıyla sağlanmıştı.üstelik bu iş yapılırken şirketin birkaç pilotu da talep sahiplerine çok ciddi bazı gerekliliklerden bahsetmiş ve bunun üzerine bazı düzenlemeler (ağların kısaltılması,minare boyunun kısaltılması,pist yüzeyinin kaplanması ve pist başlarına dönüş alanları)yapılmıştı.THY den beklentimiz hizmettir ama hiçbir şekilde riske girilmeden verilebilecek hizmet.birilerine şirin görünmek THY nin görevi değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 15 yıl önce
ağzı olanın konuştuğu bir ülkede yaşıyoruz.tabi bu konuşanların arasında işi bilenlerde yok değil ama konunun profosyoneli olan TALPA adeta sus pus.bu mesleği icra edenlerin sözcüsü savunucusu konumundaki bu kuruluşun boyle durumlarda susuyor olmasını anlamak mümkün değil.orda tuzluk gibi oturacağınıza ortaya çıkıp bu alana hangi koşullar yerine getirilirse uçuş yapılabileceğini başta bu işleri her fırsatta kurcalayarak kendine reyting yapan vekil efendilere ve diğer cühelaya açıklayın da rahata erelim. aksi halde oluşacak her olaydan sonra yapacağınız hiç bir açıklama kayıpları geri getirmeyecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MEMUR ~ 15 yıl önce
HERKES YAZISINDA KAZA YOK INSANLARIN CAN MAL GUVENLIGI DIYOR ANCAK BUNUN UZERINE KURULAN BIR TESKILATTA NELER OLUYOR NELER BITIYOR KIMSENIN UMURUNDA DEGIL KAZA ANINDA KULLANILACAK ARACLAR MUKEMMEL AMA PERSONEL NASIL SIZCE BIRDE GIDIN O PERSONELI DINLEYIN NASIL HANGI SARTLARDA CALISIYORLAR O GOREVE TAMAM DIYEBILIYORLAR MI BAZI HAVAALANLARINDA VE LIMANLARINDA GORDUM KI 64 YASINDA BIR PERSONEL ARABA KULLANACAK YANGIN SONDURECEK INSAN KURTARACAK SIZCE NE KADAR BASARI OLUR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mr supheci ~ 15 yıl önce
zorda kaldimmi thy aslinda anadolujetin filosuna e-jet ailesinden ucaklar alinsa sabihagokcenden bu tipteki kisa pisti olan alanlarimiza ucus duzanlense bence iyi bir yatirim ucaklar 100 kisilik yuzde 50 doluluk orani kar getiriyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Demirkuş ~ 15 yıl önce
Tabiki o meydana inilir ama niye hep limitlerde dans ediyoruz.Sonra bir kaza olunca da herkez bir köşeye kaçıyor.Sayın vekilimiz politik görüşmelerin yanı sıra birde iki kaptan pilotla görüşme ayarlasın ve bu kaptanlardan biriside Tokata birkaçkez uçmuş olsun.Pilotlarıda bir dinlesin.Daha hayırlı olacaktır.Ayrıca THY na Mart ayında katılacak uçakları merak ettik yoksa bilmediğimiz birşeyler mi var

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000