28 Ocak 2014, Salı 10:52:33

THY'Yİ YERDEN YERE VURDU

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından İzzet Çapa, İngiltere'de THY'de görevli bir İngiliz personeliyle yaşadığı sıkıntıyı köşesine taşıdı, konuyu THY'ye mal edip şirketi yerden yere vurdu.
  • Yurtdisinda gordugu ayrimciligin sebebini sadece turkluge baglayan arkadaslarin ulkemizin yurtdisinda yukselen popularitesini ve daha onemlisi musluman olmasindan kaynaklandigini goz ardi etmemelerigerekiyor.aksi halde bir irka mensup olmak iyi yada kotu davranislarda etken degildir.cunku asil sebeb o irkin mensup oldugu halkin degerleri ve dunya gorusudur.
  • Tolga E Tek tek yazdklarnizi okudum ama bizim milletmiz biraz ozenti bir millet. Orada turk olarak siz degilde Ingliz, Almam vb.. biri olsaydi ayni muameleyi gormezdi. Biz kendi ulkemizdeki insanlari dusunmeyen bir milletiz. Avrupada surda burda yalakalik gbi reklam yapsakta bos yani.
  • sen önce sanayinin ıcındeki uyduruk mekanda aldıgın cay parasının hesabını ver çapa efendi. memlekette ne kadar bos ve kof adam var ya bende senden sıkayetcıyım arkadas
  • Izzet Çapa da gazeteci olmuş yaa. Asıl seni gazeteci olarak alan gazeteyi protesto etmek gerekiyor. Gerçek gazetecilere hakaret gibi... Ayrıca senin gibi egolu yolcu tiplerinide iyi bilirim. Allah bilir sen o görevli ye neler dedin de oda öyle cevap vermiş. Şunu unutmamak gerekiyor, bilet alıyorsunuz diye çalışanları da satın almiyorsunuz. Ayrıca A380 çok güldüm sana ya. Kesin zamanında avrupa ya göç etmiş ve her seferinde de cümleye avrupa da işler böyle değil diyerek başlayan ve ülkesini karalayan tipik alamanci egosu. Uçağını kaçıran hemen personeli suçluyor. ..
  • Sorun sadece thy değil, eskaza konsolosluğa bir işiniz düşmesin bir dayak yemediğiniz kalır... Kendi konsolosluğunda yabancıdan daha kötü muamele gören yegane millet Türkdür herhalde, sebebi de basit liyakata göre değil torpille atama yaparsanız o adam tabiki kimseyi takmaz...
  • mekan isletmecisini de alip gazeteci yaptiniz ya ! adamin ilgi alaka beklemesi de cok normal bu pohpohlanmayla
  • Olay THY meselesi değil olay Türklük meselesi,Dünyada bizi seven kaç tane millet gösterebeilirsiniZ acaba,İsrailden sonra yada önce bilmiyorum Dünyada en sevilmeyen milletler arasında birinci yada ikinciyiz,bunu yurt dışında yaşayan o çok kültürlü ve nerde nasıl davranmasını çok çok iyi bilen Vatandaşlarımıza borçluyuz,Niye bi hintlilere yada japonlara yada berzilyalılara dünyanın her yerinde bizim gördüğümüz muameleyi göstermiyorlarda İnsan gibi davranıyorlar,burda maalesef kurunun yanında yaş da yanıyor,Türk pasaportunu görünce hemen ön yargılı davranıyorlar,ama tabii Thy 'nin burda yapması gerekende bu kadına hemen kapıyı göstermek olmalı,Türkiyede kontuarda veya uçakta bir görevlinin böyle bir konuşma yapabileceğini hiç düşünebiliyormusunuz,anında kapı önüne koyarlar vallahi...Ama ne olursa olsun İzzet Çapa baştan sona haklı eğer olay anlatıldığı gibiyse tabii...
  • Burada THY yüklenmek biraz aptalca. Cünki avrupa birliginin Lufthansa öncülügünde THY`nin yükselisini kiskananlar tarafindan THY`yi kötüleme projeleri var. Buda yerel yer hizmetleri personelinden basliyor taa kuleye kadar uzaniyor. Burada THY yönetiminin yapmasi gereken calistigi yer hizmetlerini daha fazla denetlemektir. Izzet Capa bu oyuna gelme. Seni bu ucusta kullanmislardir!!!
  • Biri pegasusu yazmış. Stansted de çalışan bir ingiliz adam var. Adam resmen Türk düşmanı. Bunu hiç görmezler mi. Neden bu adamı tutarlar ? Bu sorulara pegasus bir cevap verebilir mi ?
  • hepimiz bazen sorun yasiyoruz.benim ilk aklima gelen zagrebte thy yabanci calisanin bilet tarih degisimi icin kredi karti kabul edemem deyip,ugrastirmasi .. boyle thy den en asagi 10 tane olayla karsilastim.. peki tersi olmadi mi? ist.bodrum arasi 4 aylik bebegimizin koltugu yoktu,kabin ekibi yandaki arkadasi kaldirdi,bebgin koltugunu koyduk.. ucak oyle bos falan degildi.. sili santiagodan ,brezilya gru ofisi arayip,istasyon sefine,annemi gonderiyorum,lisan bilmiyor,kaybolmasin, karsilayin ofise oturtun,4 saat sonra thy ucagina goturun lutfen deyince sadece thy kabul ediyor :) serbest piyasa ,isteyen istedigi ile ucar, ben biraz fazla para veriyorum,guney amerikaya thy ile ucuyorum, eze den veya gru dan sonra thy nin ucmadigi extra scl ye ucus aliyorum ama olsun.. serbest piyasa, thy bazen sorun cikarabilir ama annem geliyor,75 yasinda deyince, sadece thy baska sirketin ucaginin kapisindan alir..ben hem thy hem pegasus ile ucuyorum,hepsinden memnunum.ziya tarkan kozan

Ne Messi’li, Kobe’li reklam filmleri; Ne “Türkiye’nin yükselen yıldızının başarı” hikayesi; Ne de “Duydun mu şekerim Türk Hava Yolları artık dünyaya meydan okuyor” tevatürleri beni bu fikrimden vazgeçirebilir. Buraya kalın harflerle yazıyorum ve bundan böyle Türk Hava Yolları ile uçmuyorum!

Çünkü THY dünyaya değil kendi müşterilerine yani size, bize meydan okuyor. “Şeytan ayrıntılarda gizlidir” derler ya... İki gün önce başıma gelen birkaç ayrıntı; bu cilalı imajın üzerindeki pırıltıları söküp altından çıkan gerçek yüzü fark etmeme neden
oldu.

Londra Heathrow Havaalanı’ndan İstanbul’a uçacağım. THY kontuarındaki check-in kuyruğa girdim. 20 dakika bekledikten sonra sıra bize geldi; İngiliz kadın görevli “Ben sizin check-in’inizi yapamam, gidip önce self check’in makinesinden biniş kartınızı alın.
O kart olmadan da bavullarınızı almam” demez mi... Bu konuda ne bileti alırken THY’den yeni sistemi anlatan bir mesaj gelmişti ne de havaalanında bir görevli bizi uyarmıştı.

“O zaman beni 20 dakikadır neden bekletiyorsunuz” dediğimde ise aldığım cevap çok ilginçti: “Siz beklerken sezon indiriminde yaptığım alışverişi anlatmıyordum, çalışıyordum.”

Erkin Baba misali Fesüpanallah çekmekten bıkmıştım artık. “İngilizce konuşmak zorunda değilim burası THY ise bana Türkçe bilen bir görevli çağırın” diye diklenince, hanımefendi küstah bir tavırla “Gidin kendiniz bulun” dedi.

Allah, THY ile yurtdışına uçup yabancı dil bilmeyenlerin yardımcısı olsun. Anlayacağınız, böylesi durumlarda ne Kobe’nin ne de Messi’nin faydası oluyor. O sırada konuyla ilgili attığım tweet’e THY Basın Müşaviri Ali Genç anında “Detay alabilir miyim?” diye geri döndü. Burada kendisine teşekkür etmezsem gerçekten ayıp olur ama çözümlenen hiçbir şey olmadı.

İngilizlerden oluşan kontuar personelinin yüzü beş karış... Üstelik Türk pasaportu gördükleri zaman kaşlar daha da çatılıp, davranışlar iyice kabalaşıyor. Be kadın, sonuçta sen maaşını benim memleketimin şirketinden almıyor musun?

Kendi devletinin müessesesinde, elin İngilizinden fırça yemeye hevesli olanlar varsa onlara söyleyecek sözüm yok. Acaba British Airways ile uçan İngilizler ya da Lufthansa ile uçan Almanlar aynı mualemeyi görüyor mudur diye düşünmeden edemiyor insan...

Oysa benim gibi bir sürü Türk, Avrupa-Amerika hattında en pahalı havayolu şirketlerinden biri olan THY’yi, asık suratlı yabancılarla uğraşmamak ve yabancı dil sıkıntısı yaşamamak için tercih ediyor.

Global olma kompleksini aşıp kendi vatandaşına da saygı duymasını öğrenene kadar, istifa ediyorum THY’den...

İzzet Çapa / Hürriyet

THY'Yİ YERDEN YERE VURDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (71)

turklukmu ~ 10 yıl önce
Yurtdisinda gordugu ayrimciligin sebebini sadece turkluge baglayan arkadaslarin ulkemizin yurtdisinda yukselen popularitesini ve daha onemlisi musluman olmasindan kaynaklandigini goz ardi etmemelerigerekiyor.aksi halde bir irka mensup olmak iyi yada kotu davranislarda etken degildir.cunku asil sebeb o irkin mensup oldugu halkin degerleri ve dunya gorusudur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Tolga E Tek tek yazdklarnizi okudum ama bizim milletmiz biraz ozenti bir millet. Orada turk olarak siz degilde Ingliz, Almam vb.. biri olsaydi ayni muameleyi gormezdi. Biz kendi ulkemizdeki insanlari dusunmeyen bir milletiz. Avrupada surda burda yalakalik gbi reklam yapsakta bos yani.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nonick ~ 10 yıl önce
sen önce sanayinin ıcındeki uyduruk mekanda aldıgın cay parasının hesabını ver çapa efendi. memlekette ne kadar bos ve kof adam var ya bende senden sıkayetcıyım arkadas

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vize-Pasaport ~ 10 yıl önce
Izzet Çapa da gazeteci olmuş yaa. Asıl seni gazeteci olarak alan gazeteyi protesto etmek gerekiyor. Gerçek gazetecilere hakaret gibi... Ayrıca senin gibi egolu yolcu tiplerinide iyi bilirim. Allah bilir sen o görevli ye neler dedin de oda öyle cevap vermiş. Şunu unutmamak gerekiyor, bilet alıyorsunuz diye çalışanları da satın almiyorsunuz. Ayrıca A380 çok güldüm sana ya. Kesin zamanında avrupa ya göç etmiş ve her seferinde de cümleye avrupa da işler böyle değil diyerek başlayan ve ülkesini karalayan tipik alamanci egosu. Uçağını kaçıran hemen personeli suçluyor. ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sadacee ~ 10 yıl önce
Sorun sadece thy değil, eskaza konsolosluğa bir işiniz düşmesin bir dayak yemediğiniz kalır... Kendi konsolosluğunda yabancıdan daha kötü muamele gören yegane millet Türkdür herhalde, sebebi de basit liyakata göre değil torpille atama yaparsanız o adam tabiki kimseyi takmaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yok artik! ~ 10 yıl önce
mekan isletmecisini de alip gazeteci yaptiniz ya ! adamin ilgi alaka beklemesi de cok normal bu pohpohlanmayla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türklük ~ 10 yıl önce
Olay THY meselesi değil olay Türklük meselesi,Dünyada bizi seven kaç tane millet gösterebeilirsiniZ acaba,İsrailden sonra yada önce bilmiyorum Dünyada en sevilmeyen milletler arasında birinci yada ikinciyiz,bunu yurt dışında yaşayan o çok kültürlü ve nerde nasıl davranmasını çok çok iyi bilen Vatandaşlarımıza borçluyuz,Niye bi hintlilere yada japonlara yada berzilyalılara dünyanın her yerinde bizim gördüğümüz muameleyi göstermiyorlarda İnsan gibi davranıyorlar,burda maalesef kurunun yanında yaş da yanıyor,Türk pasaportunu görünce hemen ön yargılı davranıyorlar,ama tabii Thy 'nin burda yapması gerekende bu kadına hemen kapıyı göstermek olmalı,Türkiyede kontuarda veya uçakta bir görevlinin böyle bir konuşma yapabileceğini hiç düşünebiliyormusunuz,anında kapı önüne koyarlar vallahi...Ama ne olursa olsun İzzet Çapa baştan sona haklı eğer olay anlatıldığı gibiyse tabii...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Göktürkler. ~ 10 yıl önce
Burada THY yüklenmek biraz aptalca. Cünki avrupa birliginin Lufthansa öncülügünde THY`nin yükselisini kiskananlar tarafindan THY`yi kötüleme projeleri var. Buda yerel yer hizmetleri personelinden basliyor taa kuleye kadar uzaniyor. Burada THY yönetiminin yapmasi gereken calistigi yer hizmetlerini daha fazla denetlemektir. Izzet Capa bu oyuna gelme. Seni bu ucusta kullanmislardir!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pegasus ~ 10 yıl önce
Biri pegasusu yazmış. Stansted de çalışan bir ingiliz adam var. Adam resmen Türk düşmanı. Bunu hiç görmezler mi. Neden bu adamı tutarlar ? Bu sorulara pegasus bir cevap verebilir mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ziya tarkan kozan ~ 10 yıl önce
hepimiz bazen sorun yasiyoruz.benim ilk aklima gelen zagrebte thy yabanci calisanin bilet tarih degisimi icin kredi karti kabul edemem deyip,ugrastirmasi .. boyle thy den en asagi 10 tane olayla karsilastim.. peki tersi olmadi mi? ist.bodrum arasi 4 aylik bebegimizin koltugu yoktu,kabin ekibi yandaki arkadasi kaldirdi,bebgin koltugunu koyduk.. ucak oyle bos falan degildi.. sili santiagodan ,brezilya gru ofisi arayip,istasyon sefine,annemi gonderiyorum,lisan bilmiyor,kaybolmasin, karsilayin ofise oturtun,4 saat sonra thy ucagina goturun lutfen deyince sadece thy kabul ediyor :) serbest piyasa ,isteyen istedigi ile ucar, ben biraz fazla para veriyorum,guney amerikaya thy ile ucuyorum, eze den veya gru dan sonra thy nin ucmadigi extra scl ye ucus aliyorum ama olsun.. serbest piyasa, thy bazen sorun cikarabilir ama annem geliyor,75 yasinda deyince, sadece thy baska sirketin ucaginin kapisindan alir..ben hem thy hem pegasus ile ucuyorum,hepsinden memnunum.ziya tarkan kozan

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000