15 Şubat 2013, Cuma 14:30:02

THY'Yİ ŞOKE EDECEK RAPOR!

Türk Hava Yolları'nın yasadışı eylem ve grev yaptığı gerekçesiyle işten çıkardığı 305 kişi ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Müfettişliği yayınladığı rapor ile grevin yasadışı olmadığını açıkladı...
  • bugüne kadar bütün kararlar atılanların lehine.thy yönetimi umut bağladığı hangi kurum varsa 'şamarı' yedi.hamdi topçu bu kadar tepkiye rağmen hala nasıl oluyor da 'babayiğitlik' yapabilitor.yaa en azından tweet falan atma,televizyona çıkma,sesini çıkarma..ayıp denen bir şey var yaa..inanın avrupa da böyle bir şey olsa,ki olması imkansız, inanın o makamdaki en alttan en üste kim varsa istifa eder.bu kadar madara olmasına rağmen hamdi topçu ve takımı hala yüzsüzce demeçler verebiliyor..inanın 'utanç verici','mide bulandırıcı'..saygınlık denen bir şey olur,ama malesef..
  • Mademki 750 kişi işi bilmeden oraya gelmiş, diğerleri AKP'lim işden atılmadılar. ZİHNİYET FARKIMI OLUYOR?
  • Adamlar haksiz yere atilmislar iste. Her yerden thy sikisti. Belgeler ortada. Neyin muhabbetindesini hala?? Birakin bu isleri..haksizin yaninda durmak gunahtir. Birakin artik bu sacma soylemleri, haklarini verin insanlarin..
  • THY VE THY TEKNİK'de atılan işçilerle ilgili kararlar işçilerin lehine çıkmakdadır. BURADA GARİP OLAN THY TEKNİK'DE ÇİKARILAN İŞÇİLER İÇİN GENEL MÜDÜR İSMAİL DEMİR bu kararı üzülerek aldığını söylemişdi. Sayın genel müdür sizde birazcık utanılacak yüz var ise bu kararlardan sonra o kultukda kalmanız yüzsüzlüğün daniskasıdır. Şimdiye kadar aldığınız keyfi persönel alımı keyfi atamalara benzemiyor. Çünkü o kararlar yargıya kapalı, yargıya açık olsa neler çıkar neler. SAYIN İSMAİL DEMİR BU KURUMA YÖNETİCİ OLDUKDAN SONRA ALDIĞINIZ KARARLAR SONUCU MAĞDUR ETTİĞİNİZ İNSANLAR İÇİN, HALK DİLİNDE SÖYLENEN VİCDANİ RAHATSIZLIK HİSSETİNİZMİ?
  • Eyvah ! Müfettiş abla yandi şimdi...Aman ablam, Tanrı seni Bay Topçu'nun gazabından korusun...
  • o kadar insan atıldı,ilk olarak ne oldu? grev yasası iptal oldu.sonra mahkemeler işe iadeye başladı,bilirkişi raporları işçileri haklı gördü.en son olarak ta çalışma bakanlığı bunu onayladı,işçilerin mağdur olduğunu..yaa böyle bir şey ancak 3.dünya ülkelerinde olur.sonra hala hamdi topçu 'dünya lideri olacağız' diye böbürleniyor.yaa allah aşkına bu saatten sonra sen dünya lideri olsan ne olur? bu kadar insan günahsız yere atıldığı artık defaen,farklı kurumlarca tescillenmişken.bu arada şimdi kimse 'şirket zarara uğradı' yalanını yazmasın.o da bizzat belgelendi ;UÇUŞLARIN YÜZDE 70 İNE YAKINI LODOSTAN İPTAL' diye..e o zaman bu atılan insanların gerçekten suçu ne??? bunu biri izah etsin artık,hakları teslim edilsin bunların..yeter arkadaş 10 ay oldu..
  • Eğerki yönetim 305 kişiyi geri alırsa neleri kayber hiç düşündünüzmü? İtibar ve daha da önemlisi, göz korkutma konusundaki büyük etkinliğini yitirir. Calisanlar bir dahaki grev çağrısında " Bakın nasılda geri adım attılar, bize de hiç bişey olmaz. Greve evet!" demesinler diye. Korkutabildikleri kadarı kardır mantığıyla , topçu sırf sarf ettiği sözleri yalamamak adına bile değil 305 , 1 kişiyi bile geri aldırmaz. Gerekir ise defalarca tazminat oödettirir . Nasıl olsa para cebinden değil devletten çıkacak unutmayın!
  • uçucu ekip tamamda grev yapacaksanız uçak bakımada el atmalısınız kilit nokta orda uçucu ekibin altına al uçur diye uçağı hazır veren onlar.
  • Bos konusuyor.insaallah ise geri mi donuyoruz tazminatimizi mi aliyoruz kisa zamanda belli olur hayirlisiyla.cir cir konusanlara sadecee amaaaan be sende diyesim var.
  • SENDİKANIN 305 ÜYESİ İÇİN GREVE GİTMESİ İMİ? ŞAKA GİBİ GİDERSE AGALIK GİDER DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

Hava İş'ten yapılan açıklamada:

Hava-İş Sendika Yöneticilerine THY A.O Yönetimince Yöneltilen 29 Mayıs olaylarının Yasadışı Grev ve Yasadışı Eylem olduğu İddialarının Gerçek Olmadığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Müfettişliği Raporu İle Belgelendi.

THY A.O Yönetimince, 29 Mayıs 2012 tarihinde havacılık işlerinde grev yasağı getiren yasanın TBMM’de görüşülmesi esnasında havacılık işçilerinin yasağa karşı gösterdikleri demokratik karşı çıkış ile ilgili Sendika Yönetim Kurulu üyelerimiz hakkında Bakırköy Cumhuriyet Savcılığına;

Yasadışı grev yapmayı, yasadışı direnişte bulunmayı teşvik etme,

Bu hususta propaganda yapma ve personeli eylem yapmaya zorlama şeklindeki iddialarla suç duyurusunda bulunulmuştu.

Savcılık gerekli bilgi ve belgeleri topladıktan sonra ilgili yasa gereğince bu konuda GÖREVSİZLİK kararı vermiş ve ilgili suç duyurusunun T.C Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce değerlendirilmesi gerektiğine karar vermişti.

İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce yapılan soruşturma ve görevlendirilen İş Teftiş Müfettişliğince Müfettiş Gülgün Kaner tarafından söz konusu iddialar ile ilgili olarak hazırlanan 18.01.2013-01 No’lu RAPOR SONUCU;


Sendika yöneticilerinin THY A.O yönetimince iddia edilen 6356 sayılı Kanunun 78 I-e maddesine uygun herhangi bir fiilinin tespit edilmediği

29 Mayıs 2012 tarihinde oluşan olayların CD kayıtlarına göre barışçıl sınırları aşmayan demokratik bir protesto olarak değerlendirilmesi gerektiği,

Sendika yöneticilerine herhangi bir idari ceza verilmemesi gerektiği açıkça belirlendi.

Böylece İş mahkemelerinde 29 Mayıs’ta işten çıkarılan üyelerimizce açılan işe iade davalarında Mahkemece atanan Bilirkişi Raporu ile daha önce belirlenen 29 Mayıs’taki olayların demokratik bir hak eylemi olduğu yönündeki tespit bir kez daha bu kez Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı  İş Müfettişlerince teyit edildi.Şimdi THY A.O Yönetimine diyoruz ki;

Bugüne kadar her platformda her yayın organında dile getirdiğiniz sendikayı ve 305 işçiyi vatan haini ilan eden kamuoyunu yanıltıcı beyanlarınızın doğru olmadığı ortaya çıkmıştır.

Zaten başlı başına bir haksızlık olduğu için 5 ay sonra ortadan kaldırılan grev yasağına demokratik bir hakla karşı çıktıkları artık tespit edilen 305 işçiye yapılan haksızlık da artık ortaya çıkmıştır.

Gelin bu sosyal yarayı birlikte sararlım, toplu iş sözleşmesi masasında iş barışı ve huzurunu bütünsel bir şekilde yeniden kuralım.

Gelin taraflar olarak hem bu sosyal yaranın giderilmesi, hem toplu iş sözleşmesinin masada sonuçlandırılması hem de şirketin geleceği ile ilgili sorunların çözümlenmesi için taşın altına elimizi birlikte koyalım.

THY 24. Dönem toplu iş sözleşmesini uyuşmazlığında önümüzdeki günlerde göreve başlayacak resmi arabulucu süreci bu konuda tarafların samimiyetini ortaya koyan bir gösterge niteliğinde olacaktır.

Eğer işveren uyuşmazlığı derinleştirmeye yönelik bir politika izlerse sendikamızın yanıtı da en kısa sürede kurullarını toplayarak Grev Hakkının kullanılması sürecini ortaya koymak olacaktır.

Saygılarımızla.
Hava-İş Genel Merkez Yönetim Kurulu

THY'Yİ ŞOKE EDECEK RAPOR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (47)

pervasız yönetim ~ 11 yıl önce
bugüne kadar bütün kararlar atılanların lehine.thy yönetimi umut bağladığı hangi kurum varsa 'şamarı' yedi.hamdi topçu bu kadar tepkiye rağmen hala nasıl oluyor da 'babayiğitlik' yapabilitor.yaa en azından tweet falan atma,televizyona çıkma,sesini çıkarma..ayıp denen bir şey var yaa..inanın avrupa da böyle bir şey olsa,ki olması imkansız, inanın o makamdaki en alttan en üste kim varsa istifa eder.bu kadar madara olmasına rağmen hamdi topçu ve takımı hala yüzsüzce demeçler verebiliyor..inanın 'utanç verici','mide bulandırıcı'..saygınlık denen bir şey olur,ama malesef..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sıkı Can iyidir ~ 11 yıl önce
Mademki 750 kişi işi bilmeden oraya gelmiş, diğerleri AKP'lim işden atılmadılar. ZİHNİYET FARKIMI OLUYOR?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Agzi olan konusuyor ~ 11 yıl önce
Adamlar haksiz yere atilmislar iste. Her yerden thy sikisti. Belgeler ortada. Neyin muhabbetindesini hala?? Birakin bu isleri..haksizin yaninda durmak gunahtir. Birakin artik bu sacma soylemleri, haklarini verin insanlarin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÖS ~ 11 yıl önce
THY VE THY TEKNİK'de atılan işçilerle ilgili kararlar işçilerin lehine çıkmakdadır. BURADA GARİP OLAN THY TEKNİK'DE ÇİKARILAN İŞÇİLER İÇİN GENEL MÜDÜR İSMAİL DEMİR bu kararı üzülerek aldığını söylemişdi. Sayın genel müdür sizde birazcık utanılacak yüz var ise bu kararlardan sonra o kultukda kalmanız yüzsüzlüğün daniskasıdır. Şimdiye kadar aldığınız keyfi persönel alımı keyfi atamalara benzemiyor. Çünkü o kararlar yargıya kapalı, yargıya açık olsa neler çıkar neler. SAYIN İSMAİL DEMİR BU KURUMA YÖNETİCİ OLDUKDAN SONRA ALDIĞINIZ KARARLAR SONUCU MAĞDUR ETTİĞİNİZ İNSANLAR İÇİN, HALK DİLİNDE SÖYLENEN VİCDANİ RAHATSIZLIK HİSSETİNİZMİ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yaktın kendini abla ~ 11 yıl önce
Eyvah ! Müfettiş abla yandi şimdi...Aman ablam, Tanrı seni Bay Topçu'nun gazabından korusun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yemez ~ 11 yıl önce
hamdinin eli işçiye uzanır ancak.bakanlık falan yemez..onun işi mazlumlarla..
tam bir komedi ~ 11 yıl önce
o kadar insan atıldı,ilk olarak ne oldu? grev yasası iptal oldu.sonra mahkemeler işe iadeye başladı,bilirkişi raporları işçileri haklı gördü.en son olarak ta çalışma bakanlığı bunu onayladı,işçilerin mağdur olduğunu..yaa böyle bir şey ancak 3.dünya ülkelerinde olur.sonra hala hamdi topçu 'dünya lideri olacağız' diye böbürleniyor.yaa allah aşkına bu saatten sonra sen dünya lideri olsan ne olur? bu kadar insan günahsız yere atıldığı artık defaen,farklı kurumlarca tescillenmişken.bu arada şimdi kimse 'şirket zarara uğradı' yalanını yazmasın.o da bizzat belgelendi ;UÇUŞLARIN YÜZDE 70 İNE YAKINI LODOSTAN İPTAL' diye..e o zaman bu atılan insanların gerçekten suçu ne??? bunu biri izah etsin artık,hakları teslim edilsin bunların..yeter arkadaş 10 ay oldu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Derin mevzu...! ~ 11 yıl önce
Eğerki yönetim 305 kişiyi geri alırsa neleri kayber hiç düşündünüzmü? İtibar ve daha da önemlisi, göz korkutma konusundaki büyük etkinliğini yitirir. Calisanlar bir dahaki grev çağrısında " Bakın nasılda geri adım attılar, bize de hiç bişey olmaz. Greve evet!" demesinler diye. Korkutabildikleri kadarı kardır mantığıyla , topçu sırf sarf ettiği sözleri yalamamak adına bile değil 305 , 1 kişiyi bile geri aldırmaz. Gerekir ise defalarca tazminat oödettirir . Nasıl olsa para cebinden değil devletten çıkacak unutmayın!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BURASI TÜRKİYE ~ 11 yıl önce
her an her şey olabilir.bak şimdi bayram-seyran değil içeri attıkları paşayı ziyaret ediyor başbakan.nedeni belli,seçimlere yatırım.eğer kalkıp şimdi alırlarsa bu adamları kimse şaşırmasın.emir başbakandan,hamdi falan hikaye.bu rapor da başbakanın onayı olmadan hazırlanabilirmi? imkansız..o yüzden kimse kesin konuşmasın,her an her şey olabilir.
bakım ~ 11 yıl önce
uçucu ekip tamamda grev yapacaksanız uçak bakımada el atmalısınız kilit nokta orda uçucu ekibin altına al uçur diye uçağı hazır veren onlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pardon? ~ 11 yıl önce
29 mayıs günü alanda 100 tane uçucu personel varken, iş bırakıp alana 750 kişi gelen teknikten mi bahsediyorsun? ne bir rapor ne de bir istirahat izni olmadan hem de... konuya hakim olmadan, bilgi sahibi olmadan böyle yorumlar yapıp insanın canını sıkmayın
Herkes ~ 11 yıl önce
Bos konusuyor.insaallah ise geri mi donuyoruz tazminatimizi mi aliyoruz kisa zamanda belli olur hayirlisiyla.cir cir konusanlara sadecee amaaaan be sende diyesim var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
millete nooluyosa:)) ~ 11 yıl önce
hakkaten milete nooluyosa:))
SENDİKA ~ 11 yıl önce
SENDİKANIN 305 ÜYESİ İÇİN GREVE GİTMESİ İMİ? ŞAKA GİBİ GİDERSE AGALIK GİDER DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GREV mi???? ~ 11 yıl önce
Sevgili yorumcu arkadaş hala sendika 305 üyesi için greve mi gidecek? diye soruyorsun bunu sorarken eğer belli bir amacın yoksa olay şudur; Öncelikle anlaman gereken konu haksız yere işlerinden olan kardeşlerinin geri dönmesi sen ve senin gibi düşünenlerce önemli değilmidir? daha sonrasında sendika greve sana rağmen gidemez çıkarsın grev oylamasında her zaman olduğu gibi greve hayır dersin görevini lakıyla yapmış olmanın gurur ile evine gider zaman zaman da aynaya baktığında kendin ile gurur duyar hatta torunlarına bile anlatırsın "ağanın ağalığı devam etmesin diye can dostlarını nasıl sattığını" ne diyeyim sen ve senin gibilere içinizdeki kini kusmak için beyaza bile siyah demekten geri durmuyorsunuz yazık!!!!!!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000