09 Haziran 2008, Pazartesi 11:59:25

THY'Yİ ŞİKAYET ETTİ!

Ankara Ticaret Odası (ATO), Anadolujet markası adı altında ucuz taşımacılık yapan Türk Hava Yollarını (THY) Rekabet Kurumuna şikayet etti.
  • Anadolu jet uygulamasını haksızlık olarak değerlendiriyorum. Tüm yapılan şikayetleri internet aracılığı ile izledim. Tümüne katılıyorum. THY yi bu uygulamadan ötürü ayıplıyorum.Evrimleşme ileriye doğru olmalı, geriye değil.. Star Alliance üyesi olmak yetmiyor
  • Anadolu Jet markasının Ankara'dan Anadolu'ya veya Anadolu'dan Ankara'ya direkt uçmak isteyenlere THY'nin bir dayatması olduğunu bir kez de Ankara Ticaret Odası bangır bangır bağırıyor da daha önceki şikayetleri (Meclis Soru Önergeleri v.b.) kulak arkası eden THY yönetimi uyuyor mu? İvedilikle düzeltici bir harekete girişmezse THY itibar olarak bu işten çooook zarar görecek. (Halihazırda görüyor zaten de, üzerine ölü toprağı serpilmiş THY yönetimi onun da farkında değil.)
  • Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün kayıtlarına göre Türkiye"de Anadolu Jet diye bir havayolu şirketi yok gün geçmiyorki Anadolu Jet hakkında bir haber olmasın ama ne hikmetse ne Ulaştırma Bakanlığı ne de Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü"nden bu zamana kadar hiç bir ses seda yok, Yurdumun has insanı Mehmet Gem olarak ben iki üç tane uçak getirsem banada böyle uçma müsadesi verirlermi diye düşünmüyor değilim, nasıl olsa kimsenin ses seda çıkardığı yok konuya. Daha ilk günden itibaren aslında özel şirketlerin rekabet kurumu dahil ne kadar kurum var ise gidip Anadolu Jet" i şikayet etmeleri gerekiyordu. Ama nafile onlarda ellerindeki slotları ve permileri kaybetme korkusundan olsa gerek hiç bir yere gidip müracatta bulunamadılar. Ankara Ticaret Odasını Tebrik Ederim bu tutumu sergiliyebildikleri için.

Yapılan yazılı açıklamada, THY'nin Anadolujet ile haksız rekabete yol açtığı öne sürüldü. Rekabet Kurumuna verilen dilekçede, Anadolujet ile uçulan yerlerde THY ile doğrudan uçma imkanının ortadan kaldırılarak, eşit durumda olan müşteriler arasında hizmet standartları açısından eşitsizlik yaratıldığı belirtildi.

 
Anadolu'daki şehirlere İstanbul'dan çıkış yapan müşterilere yüksek standartlarla uçma imkanı sağlandığı, ancak Ankara merkezli uçuşlarda müşterilere kalitesizliğin tek seçenek olarak sunulduğu kaydedilen başvuru dilekçesinde, söz konusu uygulamanın ''eşitler arasında ayrımcılık'' olduğu ve bu ayrımcılıkla THY'nin hakim durumunu kötüye kullandığı kaydedildi.

Dilekçede, ''THY ucuz taşımacılık sloganı ile yola çıkmış ancak Anadolujet markasıyla sunduğu hizmetin kalitesini düşürmüştür. THY yolcuları alternatifsizlik nedeniyle düşük standarda mahkum edilmiştir'' denildi.

THY'nin bir alt marka ile hizmet verirken yeni bir alt pazar oluşturduğu, ancak asıl pazarı korumadığına dikkat çekilen dilekçede, ''Anadolujet ile uçmak THY'nin yolculara dayatmasıdır'' ifadesine yer verildi.

Dilekçede, Anadolujet'in ''ucuz taşımacılık'' yaptığının söylenmesine karşın, CIP'ten (Ticaretle Uğraşan Önemli Kişi) yararlanma, bagaj gibi hizmetler için ekstra para talep etmesinin de ucuz hizmetle bağdaşmadığı ifade edilirken, THY'nin hakim durumu kötüye kullanma yasağına aykırılığı sürdürmemesi için geçici tedbir kararı konulması ve Ankara çıkışlı uçuşlarda THY standardının sağlanması talep edildi.

THY'Yİ ŞİKAYET ETTİ!

Yorumlar

Seyyah ~ 16 yıl önce
Anadolu jet uygulamasını haksızlık olarak değerlendiriyorum. Tüm yapılan şikayetleri internet aracılığı ile izledim. Tümüne katılıyorum. THY yi bu uygulamadan ötürü ayıplıyorum.Evrimleşme ileriye doğru olmalı, geriye değil.. Star Alliance üyesi olmak yetmiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OpsOcc ~ 16 yıl önce
Anadolu Jet markasının Ankara'dan Anadolu'ya veya Anadolu'dan Ankara'ya direkt uçmak isteyenlere THY'nin bir dayatması olduğunu bir kez de Ankara Ticaret Odası bangır bangır bağırıyor da daha önceki şikayetleri (Meclis Soru Önergeleri v.b.) kulak arkası eden THY yönetimi uyuyor mu? İvedilikle düzeltici bir harekete girişmezse THY itibar olarak bu işten çooook zarar görecek. (Halihazırda görüyor zaten de, üzerine ölü toprağı serpilmiş THY yönetimi onun da farkında değil.)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet Gem ~ 16 yıl önce
Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün kayıtlarına göre Türkiye"de Anadolu Jet diye bir havayolu şirketi yok gün geçmiyorki Anadolu Jet hakkında bir haber olmasın ama ne hikmetse ne Ulaştırma Bakanlığı ne de Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü"nden bu zamana kadar hiç bir ses seda yok, Yurdumun has insanı Mehmet Gem olarak ben iki üç tane uçak getirsem banada böyle uçma müsadesi verirlermi diye düşünmüyor değilim, nasıl olsa kimsenin ses seda çıkardığı yok konuya. Daha ilk günden itibaren aslında özel şirketlerin rekabet kurumu dahil ne kadar kurum var ise gidip Anadolu Jet" i şikayet etmeleri gerekiyordu. Ama nafile onlarda ellerindeki slotları ve permileri kaybetme korkusundan olsa gerek hiç bir yere gidip müracatta bulunamadılar. Ankara Ticaret Odasını Tebrik Ederim bu tutumu sergiliyebildikleri için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000