06 Haziran 2011, Pazartesi 09:20:31

THY'yi Japon pilotlar uçuruyor

THY'de görev yapan 304 yabancı pilottan 13'ü Japon. Japon pilotlar, THY'yi seçmelerindeki en büyük etken olarak tarihi ilişkileri gösteriyor...
  • Yorumlardan belli oluyor ki iliskiler çok iyi Emekli yasi dolmus Pilot yerli Pilotlarin isini kapiyor.!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Eeee ANA yaş haddinden çıkartınca dünyada başka şirket mi var matsuda efendiyi işe alacak. gelin aga gelin, biz de yedik tarihi ilişki yalanını, haydi bakalım emniyetli uçuşlar olsun.
  • bu gercekleri bilipte hala oy veriyorsaniz bu partiye diyecek bir kelime bulamiyorum bende cok ugrastim giremedim simdi yurtdisinda yabanci bir sirkette ucuyorum kucuk ama guzel bir sirket ama ailemin yaninda vatanimda kendi havayolumuzda calismayi cok istedim benim eksigim neydi merak ediyorum alinmamamin sebebini hala soylemediler elin yabanci ulkesi beni aliyorsa sayet bir kusurda olmagini eksikligimin olmadigini bildigi halde acikcasi sasirip kaliyorum thy ye bundan sonrada acikcasi gelmeyi ben istemuyorum cunku emin olun yabanci ulke gurbet olsada cok sey ogreniyorsunuz buralardan herkes zorlasin yurtdisini birakin yandaslar girsin oralara gun gelir devran doner hesabi sorulur bunlarin bu dunya kimseye kalmaz
  • arkadaşlar çok konuşmayın gelin incirlik üssüne size bir iki manevra göstereyim öyle uçmak olmaz...
  • yandaş olunca lise mezunu da olsa thy ye girer tip eğitimini de alır bir Allah'ın kulu da eksiklerine rağmen yandaş olduğu için fail edemez .gören gözler yandaşların bu memlekette nasıl ADALETSİZ biçimde bir yerlere geldiğini gördüler ve en doğal olarak da demokratik tepkilerini sandıkta verecekler.Türkiye de hiç bir dönem bu kadar yabancı pilotun görev yaptığı ve insan kaynaklarınımızın yandaş olan olmayan diye harcanıp ,72 milyonluk Türk halkından pilot çıkarılamadığı görülmemiştir.EE tabi yandaşların yanına yabancı pilot lazım ki saati dolduklarında bir an evvel kaptan da olabilsinler ve yabancı pilotlar gönderilebilsin.
  • başka yerde uçamazlar da ondan...emekliler de ondan...777 uçuşları tam emeklilere göre de ondan...istanbulu ve Türkleri çok seviyorlarsa 737 de uçsunlar da görelim...
  • 777 filosunun hali içler acısıymış diyen sayın sahsiyet. filo da sorun yok filo her seye ragmen bir arada tek vucut da sorunu olan yonetim . onların kotu yonetimi sonucu halleri içler acısı.. tarihte calısanını mutlu edememiş hiç bir şirket ayakta kalamamıstır. ne alitalia ne bir baskası..
  • işlerine baglılar oyle mi (= o olabilir ama yeteneklerini ve yeterliliklerini ben bilirim emin olun.. cunku bu adamlarla calısıyorum. kesinlikle çok saygılı çok efendi iyi niyetliler ama bi japon kaza tarihini okuyun neden bizden fazla crm nedenli kaza war.. çunku saygı sandıkları sey ucus emniyetini etkiliyor.. çok iyi kalpliler ama kalp yetmez o 300 canı tasımaya. suan 777 filosunda ilk gelen Türk ekiplerin kaptan F.O olarak hepsini tecrubeleri tipte 1000 er saati gecit emirates bile 1000 saat tecrubeli kaptanı direk alıp filosuna katıyor. ,bunlar senin en az 15 yıllık kaptan yada 6 yıllık F.o ların. yorum yapmadan onc bunu hawacılık oldugunu masabası iş olmadıgını unutmayınaraba fabrıkası gibi.
  • yazık diyen kardeşim, pilot olmak zor iş demişsin, yürek ister falan filan yazmışsın hatta bir de önce pilot olun ondan sonra konuşun demişsin :D incirliğe gel sana uçmayı öğretelim :D lisans almakla pilot olunmuyor ki sen daha pilot olamadan millete ne öyle yorum yapıyorsun garip :D
  • ben yabancı kaptanlara karşıyım bizim pırıl pırıl pilotlarımız dururken bu sevda niye...
Türk Hava Yolları'nda görevli Japon pilotlardan biri olan Osamu Matsuda 61 yaşında. Pilotluk kariyerinde 16 bin saat uçuş yapmış. Toplamda 18 bin saatin üzerinde uçuş gerçekleştirmiş olan Matsuda 39 yıl Japon Hava Yolları'nda çalıştıktan sonra Türk Hava Yolları'na gelmiş.

İSTANBUL'A HAYRAN

Tecrübeli Japon pilot sırasıyla DC8, DC10, Boing 747 ve Boing 777 filolarında görev yapmış. Türk Hava Yolları'nda da 6 aydır Boing 777 filosunda uzun uçuşlar yapıyor. Gençliğinde Türkiye'ye ve İstanbul'a ilgi duyduğunu, kendisine İstanbul'un çok mistik geldiğini söyleyen Kaptan Pilot Matsuda, çok merak ettiği İstanbul'a gelişinin hikayesini şöyle anlatıyor: "Bir yıl önce Japon Hava Yolları'ndan emekli oldum. THY'de çalışan bir arkadaşım bana Türk Hava Yolları'na neden katılmadığımı sordu ve İstanbul'a davet etti. Ben de İstanbul'a geldim ve başvuruda bulundum. Herkes çok sıcak davranıyor." 60 yaşındaki Japon Kaptan pilot Yukio Kimura da meslektaşı gibi daha önce Japon Hava Yolları'nda çalışmış. 16 bin toplam uçuş saati olan ve DC8, DC10 ve Boing 777 tecrübesine sahip bir pilot.

'BİRBİRİMİZE ÇOK YAKINIZ'
9 aydır THY'de çalışıyor ve Boing 777 filosunda uçuyor. İki şirketin prensipte birbirine çok benzediğini vurgulayan Kimura "Diğer yabancı pilotlarla uçuş süresince iletişim ve teknik konularda hiçbir problemimiz yok ancak uçuş sonrası çok fazla iletişim kuramıyoruz. Türk ve Japon halkları arasındaki ilişkilerin iyi olduğu sürekli söyleniyordu. Bunu buraya geldikten sonra daha iyi gördüm, bu gerçekten doğru" diyor. 

(Serdar Canipek - Sabah)

THY'yi Japon pilotlar uçuruyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumlardan belli oluyor ki iliskiler çok iyi Emekli yasi dolmus Pilot yerli Pilotlarin isini kapiyor.!!!!!!!!!!!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Eeee ANA yaş haddinden çıkartınca dünyada başka şirket mi var matsuda efendiyi işe alacak. gelin aga gelin, biz de yedik tarihi ilişki yalanını, haydi bakalım emniyetli uçuşlar olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu gercekleri bilipte hala oy veriyorsaniz bu partiye diyecek bir kelime bulamiyorum bende cok ugrastim giremedim simdi yurtdisinda yabanci bir sirkette ucuyorum kucuk ama guzel bir sirket ama ailemin yaninda vatanimda kendi havayolumuzda calismayi cok istedim benim eksigim neydi merak ediyorum alinmamamin sebebini hala soylemediler elin yabanci ulkesi beni aliyorsa sayet bir kusurda olmagini eksikligimin olmadigini bildigi halde acikcasi sasirip kaliyorum thy ye bundan sonrada acikcasi gelmeyi ben istemuyorum cunku emin olun yabanci ulke gurbet olsada cok sey ogreniyorsunuz buralardan herkes zorlasin yurtdisini birakin yandaslar girsin oralara gun gelir devran doner hesabi sorulur bunlarin bu dunya kimseye kalmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaşlar çok konuşmayın gelin incirlik üssüne size bir iki manevra göstereyim öyle uçmak olmaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yandaş olunca lise mezunu da olsa thy ye girer tip eğitimini de alır bir Allah'ın kulu da eksiklerine rağmen yandaş olduğu için fail edemez .gören gözler yandaşların bu memlekette nasıl ADALETSİZ biçimde bir yerlere geldiğini gördüler ve en doğal olarak da demokratik tepkilerini sandıkta verecekler.Türkiye de hiç bir dönem bu kadar yabancı pilotun görev yaptığı ve insan kaynaklarınımızın yandaş olan olmayan diye harcanıp ,72 milyonluk Türk halkından pilot çıkarılamadığı görülmemiştir.EE tabi yandaşların yanına yabancı pilot lazım ki saati dolduklarında bir an evvel kaptan da olabilsinler ve yabancı pilotlar gönderilebilsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
başka yerde uçamazlar da ondan...emekliler de ondan...777 uçuşları tam emeklilere göre de ondan...istanbulu ve Türkleri çok seviyorlarsa 737 de uçsunlar da görelim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
777 filosunun hali içler acısıymış diyen sayın sahsiyet. filo da sorun yok filo her seye ragmen bir arada tek vucut da sorunu olan yonetim . onların kotu yonetimi sonucu halleri içler acısı.. tarihte calısanını mutlu edememiş hiç bir şirket ayakta kalamamıstır. ne alitalia ne bir baskası..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
işlerine baglılar oyle mi (= o olabilir ama yeteneklerini ve yeterliliklerini ben bilirim emin olun.. cunku bu adamlarla calısıyorum. kesinlikle çok saygılı çok efendi iyi niyetliler ama bi japon kaza tarihini okuyun neden bizden fazla crm nedenli kaza war.. çunku saygı sandıkları sey ucus emniyetini etkiliyor.. çok iyi kalpliler ama kalp yetmez o 300 canı tasımaya. suan 777 filosunda ilk gelen Türk ekiplerin kaptan F.O olarak hepsini tecrubeleri tipte 1000 er saati gecit emirates bile 1000 saat tecrubeli kaptanı direk alıp filosuna katıyor. ,bunlar senin en az 15 yıllık kaptan yada 6 yıllık F.o ların. yorum yapmadan onc bunu hawacılık oldugunu masabası iş olmadıgını unutmayınaraba fabrıkası gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yazık diyen kardeşim, pilot olmak zor iş demişsin, yürek ister falan filan yazmışsın hatta bir de önce pilot olun ondan sonra konuşun demişsin :D incirliğe gel sana uçmayı öğretelim :D lisans almakla pilot olunmuyor ki sen daha pilot olamadan millete ne öyle yorum yapıyorsun garip :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ben yabancı kaptanlara karşıyım bizim pırıl pırıl pilotlarımız dururken bu sevda niye...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000