19 Eylül 2010, Pazar 10:33:55

"THY'Yİ DAVA MI ETSEK?"

Milliyet gazetesi köşe yazarlarından Meral Tamer bu haftaki köşe yazısında THY'nin rötarlarından dolayı şikayetçi olan bir çok okurun düşüncelerine yer vermiş. İşte Tamer'in köşe yazısı...
  • sayım yapamayan kabin ekipleri diye laf atan arkadasım kabin ekipleri o sayımı dogru yapıyor da yer gorevlileri gorevlerını tam yapsalar da sayımı tam ogrenıp ucak basına gelseler hıc de fena olmayacak!!!!!!!!
  • yolcu saymayı yer görevlileri yapmıyor o işi kabin görevlileri yapıyor maalesef sayı saymayı bile beceremeyen kişileri kabin görevlesi yapıyorlar
  • eskiden AHL ye kaç uçak iniyordu şimdi kaç tane iniyor. eskiden THY kaç destinasyonu vardı şimdi kaç ???
  • konu ile alakalı değil ama laf lafı açmışken bir atatürk hava limanı hava trafik kontrolörü olarak şunu belirtmek isterim, rus pilotları hiçte bahsedildiği gibi harikalar yaratmıyorlar, anlaşması son derece zor ve herzaman sıkıntı yaratan pilotlar.
  • Yıllardır söylüyoruz. THY artık eski THY değil. Gecikmeler insanları çıldırttı.
  • Airporthaber.com'da nedense THY nin eleştrildiği bir haber çıksa genellikle THY yanlısı yorumlar oluyor..Çoğunluk haberi yapan gazeteciye yükleniliyor..Yapılan yorumlarda hakkaniyet değil de siyaset mi etkili acaba?
  • Bu ucaklari business class uygulamasi olan CPT ve dlger ER ucuslarina vermeleri gercekten cok ayip..bir tek o yonden katiliyorum...Afedersiniz hayvani baglasan durmaz..koltuk yatmiyor ama biletler tonla para...
  • THY de koltuk araları dar diyen ben idim. Onun haricinde hizmet ve servisleri çok iyi. Ancak uçarken dizleriniz ön koltuğa çarpıyor ise rahatsız edici sanki sıkışık bir alanda hpais olmuş giibi :( Diğer özel firmalarda durum nedir bilemiyorum. Bilen varsa yazsın.
  • usaklari
  • tamam dava edelim güzel olur bu zararın bir faturası olması lazım ancak böyle ders alırlar zaten olan bitenlerden,akılsız başların cezasını pamuk eller cebe girerek çeker:)
Zamanımızı çalan THY’yi dava mı etsek?

Türk Hava Yolları’nın, başta rötarlar olmak üzere yerli müşteriyi bezdiren uygulamalarını, bu yazıyla noktalıyorum.
Eğer internet üzerinden çabucak bilet almak isteyenler, evde 3 saat ekran başına çakılı kalmak durumunda kalıyorlarsa, doğru-dürüst yolcu saymayı bile beceremeyen yer görevlilerinin sayısı giderek artıyorsa, gecikmeler nedeniyle aktarmalı uçuşlarda bavullar çıkmıyorsa sorun giderek büyüyor demektir.

İzmir’den yazan Zafer Yıldız, 9-10 saatlik Johannesburg uçağında 6 bin TL para verip, Business Class kabininde yatmayan koltukta uçmaktan, 4-5 saatlik orta mesafe yurt dışı uçuşlarına koltuk aralıkları çok dar uçakların konmasından yakınıyor.

Antalyalı okurum Özgür Berker, “THY yemekleriyle övünmeyi bıraksın; zamanında uçmaya baksın. O yemeklerin parası da benim cebimden çıkıyor. Bizler yemek değil, gideceğimiz yere zamanında varmak istiyoruz” diyor.

Kalite abidesiydi
Investment & Management’in teknik koordinatörü olduğunu belirten ve işi gereği çok sık uçak yolculuğu yapan okurum Tamer  Yavuz’un gözlemi şöyle: “THY’de hızla geriye giden bir kalite gözlüyoruz.  Kaliteli hizmet, kaliteli  servis, doğru program gibi insana değer veren unsurlar yerine, alt yapısı oluşturulmadan ve de yalnızca daha çok kâr etmeyi hedefleyen bir anlayışla yönetirseniz, "YILLARIN KALİTE ABİDESİ" bugün bu duruma düşer. Artık gecikmesiz hemen hiç uçuş olmuyor.”

Fransa’nın Lyon kentinden yazan ve “Zaman çalınması gibi büyük hırsızlık ve vurgunculuğu içime sindiremediğim için THY ile ilgili yazılarınızı üzüntüyle ama şaşırmadan okudum” diyen okurum Bora Akad ise bizlere mahkemenin yolunu gösteriyor:
“Bu laubaliliklere karşı verilecek en sağlıklı tepki, THY ile uçmamak değil, kanun yoluyla hak aramaktır. Sizin bir daha hiçbir şekilde ve hiçbir kimse tarafından geri getirilemeyecek değerli zamanınızı, hem de aldığınız biletin -yani elinizdeki KONTRATIN- geçerli garantisine rağmen çalan bu işletme ve servis anlayışı
dava edilmelidir. Ancak bu boyutta tepkiler -ki bildiğiniz gibi Amerika ve Avrupa’da çok yaygın- THY yöneticilerini zaman içinde müşterilerini sadece KOLTUK olarak görmekten caydırabilir.”
"THY'Yİ DAVA MI ETSEK?"

Yorumlar Tüm Yorumlar (40)

Misafir ~ 14 yıl önce
sayım yapamayan kabin ekipleri diye laf atan arkadasım kabin ekipleri o sayımı dogru yapıyor da yer gorevlileri gorevlerını tam yapsalar da sayımı tam ogrenıp ucak basına gelseler hıc de fena olmayacak!!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yolcu saymayı yer görevlileri yapmıyor o işi kabin görevlileri yapıyor maalesef sayı saymayı bile beceremeyen kişileri kabin görevlesi yapıyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
eskiden AHL ye kaç uçak iniyordu şimdi kaç tane iniyor. eskiden THY kaç destinasyonu vardı şimdi kaç ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
konu ile alakalı değil ama laf lafı açmışken bir atatürk hava limanı hava trafik kontrolörü olarak şunu belirtmek isterim, rus pilotları hiçte bahsedildiği gibi harikalar yaratmıyorlar, anlaşması son derece zor ve herzaman sıkıntı yaratan pilotlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yıllardır söylüyoruz. THY artık eski THY değil. Gecikmeler insanları çıldırttı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Airporthaber.com'da nedense THY nin eleştrildiği bir haber çıksa genellikle THY yanlısı yorumlar oluyor..Çoğunluk haberi yapan gazeteciye yükleniliyor..Yapılan yorumlarda hakkaniyet değil de siyaset mi etkili acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu ucaklari business class uygulamasi olan CPT ve dlger ER ucuslarina vermeleri gercekten cok ayip..bir tek o yonden katiliyorum...Afedersiniz hayvani baglasan durmaz..koltuk yatmiyor ama biletler tonla para...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY de koltuk araları dar diyen ben idim. Onun haricinde hizmet ve servisleri çok iyi. Ancak uçarken dizleriniz ön koltuğa çarpıyor ise rahatsız edici sanki sıkışık bir alanda hpais olmuş giibi :( Diğer özel firmalarda durum nedir bilemiyorum. Bilen varsa yazsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
usaklari

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tamam dava edelim güzel olur bu zararın bir faturası olması lazım ancak böyle ders alırlar zaten olan bitenlerden,akılsız başların cezasını pamuk eller cebe girerek çeker:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000