10 Ağustos 2008, Pazar 11:10:46

THY'ye Yunan kıyağı

Lisansı olmadığı için Avrupa Birliği ülkelerinde yabancı havayolu şirketlerine bakım hizmeti sunamayan THY’ye Yunanistan’ın milli havayolu şirketi Olimpik sayesinde AB kapısı açıldı.
  • Bu kıyak değil hakaret.A B nin elini ayağını yalamaya devam ettiğimiz sürece onlarda bizimle uğraşmaktan geri durmayacaklar.Haberi okuduğumuzda nekadar aşşağılandığımızı anlıyoruz.Havacılıkta tırnağımız kadar olmayanlar bize caka satıyor.
  • Her AB üyesi ülkelerin havayolu şirketlşerini bizim THY kadar iyi sanmayın. Olympic Havayolları THY'nin tırnağı bile olamaz. Çok eski uçakları var.
  • Neyin kıyağı bu? Biz de AIRBUS'tan uçak alıyoruz! Onlar düşünsün! Herşey karşılıklı. Bir de bu lisansları bedavaya almıyoruz...
  • Türkiye dışında çalışan hat bakımcılara verildi heralde bu EASA lisansları

Şirket, Olimpik Havayolları’na gönderdiği teknisyenlerine aldırdığı lisansla, Almanya’da yabancı havayolu şirketlerine de bakım hizmeti sunmaya başladı.

Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı’nın (EASA), AB üyesi olmayan ülkeleri birliğe kabul etmemesi, Türk sivil havacılığını zor durumda bıraktı. Özellikle bakım hizmeti konusunda AB üyesi olmayan ülkelere sıkı yaptırımlar getiren EASA, “EASA PART  Lisansı” olmayan şirketlerin Avrupa’da bakım hizmeti vermesini yasaklıyor.

Çıkış yolu arayan bakım şirketleri, AB üyesi ülke kuruluşlarından aldığı lisansla hizmet vermeye çalışıyor. Ancak sektörde yaşanan kıyasıya rekabet, lisans verecek şirketlerinde isteksiz davranmasına neden oluyor.

Avrupa ülkelerinde bakım hizmeti vermek için uzun süredir arayışını sürdüren THY Teknik A.Ş’ye ise müjdeli haber Olimpik Havayolları’ndan geldi THY Teknik, Yunanlı şirketin lisans talebinde olumlu cevap vermesi üzerine, 20’ye yakın çalışanını kurslara katılma amacıyla bu ülkeye gönderdi.

Programı başarıyla tamamlayarak gerekli lisansı alan THY Teknik çalışanları, daha sonra Almanya’ya gönderildi. Türk teknisyenler, Frankfurt, Düsseldorf, Suttutgart, Münih, Berlin ve Köln gibi kentlerde, THY ve diğer Türk şirketlerine ait uçaklar ile yabancı havayolu şirket uçaklarına da hizmet vermeye başladı.

Bu sayede yıllık en az 5 milyon dolar gelir sağlamayı planlayan THY Teknik, lisans alacak yeni teknisyenlerini diğer Avrupa ülkelerinde de görevlendirecek.

Ekonomi Gazetesi

THY'ye Yunan kıyağı

Yorumlar

çelikkanat ~ 16 yıl önce
Bu kıyak değil hakaret.A B nin elini ayağını yalamaya devam ettiğimiz sürece onlarda bizimle uğraşmaktan geri durmayacaklar.Haberi okuduğumuzda nekadar aşşağılandığımızı anlıyoruz.Havacılıkta tırnağımız kadar olmayanlar bize caka satıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MaRTı ~ 16 yıl önce
Her AB üyesi ülkelerin havayolu şirketlşerini bizim THY kadar iyi sanmayın. Olympic Havayolları THY'nin tırnağı bile olamaz. Çok eski uçakları var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
O bir Avrupalı ~ 16 yıl önce
Neyin kıyağı bu? Biz de AIRBUS'tan uçak alıyoruz! Onlar düşünsün! Herşey karşılıklı. Bir de bu lisansları bedavaya almıyoruz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
Türkiye dışında çalışan hat bakımcılara verildi heralde bu EASA lisansları

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000