20 Haziran 2009, Cumartesi 10:09:17

THY'ye yeni B777'ler geliyor

Türk Hava Yolları, geniş gövde filosu için 7 adet Airbus 330'dan sonra, 7 adet de Boeing 777 alınacağını duyurdu.
  • THY artık küresel bir oyuncu olduğu için tek bir uçak üreticisinin peşine takılarak geleceğini ve tüm alt yapısını buna göre hazırlayamaz. Bunun rekabet anlamında sakıncaları vardır. Küçük filolar için tek marka, tek model uçak verimlilik için bir kriter olabilir. Büyük filolarda uçak temin süreleri, fiyat, teknolojik şartlar, mevcut alt yapı, finans şekli gibi bir çok kriteri göz önünde bulundurmak gerekir. Bu açıdan bakıldığında THY filosunda çeşitlendirme yaparak kendisi için gerçek rekabet koşullarını sağlarken, filosuna ilk defa kiralama yöntemi ile dahil ettiği B777'lerle de geçiş sürecini tamamlıyor. Benim görüşüme göre THY'de çok iyi bir uçak alım süreci yönetiliyor. Ülkem adına seviniyor ve THY'nı kutluyorum.
  • bence bu sıparıs ıcın gec bıle kalındı. neden mı? ıcınde bulundugumuz global krız onceden gorulup erken davranılabılırdı. merak eden arkadaslara bıldıreyım b777 sıparısı 5+7. dunyada tıcaret buyuyor, dunya kuculuyor. thy bu kadar ucagı nereye ucuracak dıye soranlar bekleyın yakında aklınızın ucundan gecmeyecek hatları. artık jfk ucusları haftada 7 gun yetmıyor. çin ucusları patladı. yenı destınasyonlar var sırada ucak yok dıye beklıyor. artık thy kabugunu kırdı ve avrupada 4. lugu yakaladı ılk uce kosuyor. tum dunyanın parmakla gosterdıgı bu sırketın gelecekte nerelerde olacagını tahmın etmek ıcın gecmısıne donup bakın. kasası dolu olan cesur olan ve rıskı seven her zaman kazanır.
  • lufthansanin kullandigi ucak cesitlerini ben sana sayayim,airbus,boeing,embrear,canadair,atr, birde yine kanada mali dash 8 ucaklari var filosunda,anladinmi cigerim,bir daha ortaya baliklama dalma.
  • "Nasıl filo" diye soran "dahi" arkadaş, zahmet edip AF'nin filosuna bir bakıversin. Hem B777, hem B744, hem A343 hem de A332 kullandığını şıp diye görüverir. Bu yıl gelecek A380'leri saymıyorum bile. Ayrıca LH de hem B744, hem A346, hem A343, hem de A333 kullandığını görür. Yine yakında filoya girecek A380 ve B748'i saymıyorum. THY yönetimi, işte bu cahil zihniyeti kovmakla en büyük başarıyı sağladı...
  • Bu kadar çingen bohçası gibi bir filo ancak THY'de olabilir. Tam bir dahilik göstergesi.. Dünyanın hangi hava yolunda bu kadar beş benzemez uçaklardan oluşturulan bir filo vardır... THY yönetimi dünyayı sarsmaya çalışıyor herhalde......
  • Bundan bir süre önce 5 tane 777-300 siparişi verilmişti. Acaba 5 uçakta şimdidiki 7 tanenin içindemi yoksa 5 artı 7 mi.
  • Başta TÜRK halkı ve Thy için hayırlı olur inşallah.Umarım yeni uçaklarımız mümtaz ülkemizin reklamını kendine yakışır bi biçimde gerçekleştirir.
  • THY gerçekten dünya çapında bir şirket olma yolunda ilerliyor.Bu atımlardan heyecan duyup mutlu olmak gerekir.Ancak; global şirket olmanın birinci şartı:Bu alınan Geniş Gövdeli uçaklara atanacak pilotların mutlaka kıdem ve hiyerarşiye uygun tecrube esasına göre atanması gerekir.Tüm yetkililerin dikkatine...!
  • ne desem boş cünkü isim veremiyeceğim aksi halde deşifre olurum ,ama çok merak ediyorsan ismini yaz mutlaka birgün görürüm seni ekip odasında detaylı bir şekilde tartısırız;)
  • Arkadasim sen nerden biliyosun ucaklarin bos oldugunu pilot musun kabin memuru musun?Ben ayda ortalama 85 saat ucuyorum yeni acilan hatlar disinda bos gormuyorum.Bundan 3 yil once kazan sehri gibi yerlere hatlar acildiginda senin gibiler hep aynisini soylediler gel bak bakalim simdi kazan gibi 3 yil once acilan hatlara gor dolumu bos mu.Bence bilelimde konusalim laf kalabaligi yapmayalim

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu daha önce ilan ettiği 30’u opsiyonlu 105 uçak alım kararı çerçevesinde geniş gövde uçak alımı için karar verdi. Yönetim Kurulu’nun verdiği karara göre Airbus 330 uçaklarından 3’ü opsiyonlu olmak üzere 10 adet, Boeing 777 uçaklarından ise 7 adet uçak alınacak.

“2009-2023 Filo Projeksiyonu” çerçevesinde alımı planlanan 10’u opsiyonlu 35 adet çift koridorlu uçaklar için bugün karar verilen 7 adet Airbus ve 7 adet Boeing 777 uçaklarıyla beraber toplam 3’ü opsiyonlu 14’ü kesin uçağın alım kararı çıkmış oldu. Daha önce alım kararı açıklanan 5 adet Boeing 777 uçaklarıyla birlikte 3’ü opsiyonlu olmak üzere toplam 22 uçak filoya katılacak.

Türk Hava Yolları filosuna 2010-2012 yılları arasında katılacak uçaklarla birlikte çift koridorlu uçak sayısı 37’e çıkmış olacak. Halen filoda bulunan 9 adet Airbus 340 ve 7 adet Airbus 330 uçaklarıyla birlikte çift koridorlu uçaklar filonun yüzde 30’unu oluşturacaklar.

Ayrıca geçtiğimiz yıl sonunda Jet Airways şirketinden kiralanarak filoya katılan 3 adet Boeing 777 uçaklarına ilave olarak 1 adet Boeing 777 uçağının daha kiralanması için anlaşma sağlandı.

2003 yılında filonun sadece yüzde 10’unu oluşturan çift koridorlu uçak sayısının bugün geldiği nokta Türk Hava Yolları’nı bölgesel bir oyuncu olmaktan çıkararak global bir oyuncu konumuna ulaştıracak.

 

 

THY'ye yeni B777'ler geliyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Misafir ~ 15 yıl önce
THY artık küresel bir oyuncu olduğu için tek bir uçak üreticisinin peşine takılarak geleceğini ve tüm alt yapısını buna göre hazırlayamaz. Bunun rekabet anlamında sakıncaları vardır. Küçük filolar için tek marka, tek model uçak verimlilik için bir kriter olabilir. Büyük filolarda uçak temin süreleri, fiyat, teknolojik şartlar, mevcut alt yapı, finans şekli gibi bir çok kriteri göz önünde bulundurmak gerekir. Bu açıdan bakıldığında THY filosunda çeşitlendirme yaparak kendisi için gerçek rekabet koşullarını sağlarken, filosuna ilk defa kiralama yöntemi ile dahil ettiği B777'lerle de geçiş sürecini tamamlıyor. Benim görüşüme göre THY'de çok iyi bir uçak alım süreci yönetiliyor. Ülkem adına seviniyor ve THY'nı kutluyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bence bu sıparıs ıcın gec bıle kalındı. neden mı? ıcınde bulundugumuz global krız onceden gorulup erken davranılabılırdı. merak eden arkadaslara bıldıreyım b777 sıparısı 5+7. dunyada tıcaret buyuyor, dunya kuculuyor. thy bu kadar ucagı nereye ucuracak dıye soranlar bekleyın yakında aklınızın ucundan gecmeyecek hatları. artık jfk ucusları haftada 7 gun yetmıyor. çin ucusları patladı. yenı destınasyonlar var sırada ucak yok dıye beklıyor. artık thy kabugunu kırdı ve avrupada 4. lugu yakaladı ılk uce kosuyor. tum dunyanın parmakla gosterdıgı bu sırketın gelecekte nerelerde olacagını tahmın etmek ıcın gecmısıne donup bakın. kasası dolu olan cesur olan ve rıskı seven her zaman kazanır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
lufthansanin kullandigi ucak cesitlerini ben sana sayayim,airbus,boeing,embrear,canadair,atr, birde yine kanada mali dash 8 ucaklari var filosunda,anladinmi cigerim,bir daha ortaya baliklama dalma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
"Nasıl filo" diye soran "dahi" arkadaş, zahmet edip AF'nin filosuna bir bakıversin. Hem B777, hem B744, hem A343 hem de A332 kullandığını şıp diye görüverir. Bu yıl gelecek A380'leri saymıyorum bile. Ayrıca LH de hem B744, hem A346, hem A343, hem de A333 kullandığını görür. Yine yakında filoya girecek A380 ve B748'i saymıyorum. THY yönetimi, işte bu cahil zihniyeti kovmakla en büyük başarıyı sağladı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu kadar çingen bohçası gibi bir filo ancak THY'de olabilir. Tam bir dahilik göstergesi.. Dünyanın hangi hava yolunda bu kadar beş benzemez uçaklardan oluşturulan bir filo vardır... THY yönetimi dünyayı sarsmaya çalışıyor herhalde......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bundan bir süre önce 5 tane 777-300 siparişi verilmişti. Acaba 5 uçakta şimdidiki 7 tanenin içindemi yoksa 5 artı 7 mi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Başta TÜRK halkı ve Thy için hayırlı olur inşallah.Umarım yeni uçaklarımız mümtaz ülkemizin reklamını kendine yakışır bi biçimde gerçekleştirir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY gerçekten dünya çapında bir şirket olma yolunda ilerliyor.Bu atımlardan heyecan duyup mutlu olmak gerekir.Ancak; global şirket olmanın birinci şartı:Bu alınan Geniş Gövdeli uçaklara atanacak pilotların mutlaka kıdem ve hiyerarşiye uygun tecrube esasına göre atanması gerekir.Tüm yetkililerin dikkatine...!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ne desem boş cünkü isim veremiyeceğim aksi halde deşifre olurum ,ama çok merak ediyorsan ismini yaz mutlaka birgün görürüm seni ekip odasında detaylı bir şekilde tartısırız;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Arkadasim sen nerden biliyosun ucaklarin bos oldugunu pilot musun kabin memuru musun?Ben ayda ortalama 85 saat ucuyorum yeni acilan hatlar disinda bos gormuyorum.Bundan 3 yil once kazan sehri gibi yerlere hatlar acildiginda senin gibiler hep aynisini soylediler gel bak bakalim simdi kazan gibi 3 yil once acilan hatlara gor dolumu bos mu.Bence bilelimde konusalim laf kalabaligi yapmayalim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000