01 Mayıs 2013, Çarşamba 10:14:09

THY'YE YASAK LİSTESİ ÖNERİSİ

Türk Hava Yolları'nın ruj yönetmeliği tartışılmaya devam ediyor. THY Yönetimi'nin frapan renkli rujları yasaklamasından sonra Sabah Gazetesi yazarlarından Ayşe Özyılmazel de konuya ilişkin bir yazı kaleme aldı. Özyılmazel, THY'ye yeni önerilerde bulundu! İşte o yazı...
  • Tırnak kontrolü zaten yapılıyor galiba
  • Biz uçuş hostesleri madem yolcu ile muhatap oluyoruz kurum kimliği var frapan makyaj kurum kimliğini olumsuz etkiliyor, ki antiparantez bizlere yıllardır kontrol hostesliği az makyaj yapınca solgun gözüküyorsun git bir kalem cek gözüne allık sür ruj sür derdi.. Aynı krıterlerın yolcuyla checkın asamasından uçağa kadar muhatap olan yer hosteslerıne de uygulanması şart.: saçlar bele kadar at kuyruk , frapan makyaj asıl onlarda var .. Üstelik bizler 2 kilo alınca pantalon giyme hakkımızı elimizdn alıyorlar buz gibi havalarda titreye titreye yolcu karsılıyoruz, 46-48-50 beden pantalon giyen yer hosteslerı nasıl bu kadar rahat olabılıyo.. Herseyin kazıgı biz ucuculara..tek sıkı tutulan bırım bızız ., ve devamlı bızlere yenı bısey cıkıyor.. Yolcular bu haberlerle dalga gecıyor bızımle ucakta.. Turk kadınını dunyada temsıl eden turk hava yollarına bak.. Rujumuz ojemız.. Tek bırım bız degılız Tk da. Sız zıhnıyetınızı degıstırın biz istediğiniz ruju surerız !
  • Resmen yazinin sonuna kadar okuyamadim bile. Ne kadar bos seyler yaziyor bu kadin. Guya bizden yana seyler yazdigini dusunuyor ama biizm kendisinin destegine ihtiyacimiz yok. Sirf guncel konu ustunden akli sira prim yapicak.
  • Ben de THY'de torpil,hemsehricilik,hak yeme,adaletsizlik,haksizlik yapilmasina, insanlari issizlikle tehdite,liyakata uyulmamasina, var olan haklarin kullandirilmamasina,tis'in her daim sorunlu bir sekilde imzalanmasina yasak getirilmesini istiyorum !!!
  • Alinan kararlar THY'nin sirket politikalari geregi aliniyor.Musteri ile direct iliskide olan calisanlarin fiziksel durumlarina dikkat etmelerini istemek gayet dogaldir.Orada calisan hostesler THY'yi temsil ederek verdikleri hizmetin karsiligi ucret aliyorlarsa THY'nin kurumsal kimligini temsil ettiklerini unutmamalidirlar.Sahsi ve ozel bir is yapiyor olsalardi ve kendi sahislarini temsil etselerdi elestrilerinizde sonuna kadar hakli olabilirdiniz.Kirmizi rujun insanlari tahrik ettigini ima etmek de cok sacma.Asiri ruj ve makyaj aksine kullanani olumusuz gosterir.Kirmizi disli ve beyaz gomlegi fondoten kapli bir hostesin imaji cok mu hos acaba?kaldi ki uniforma giyen bir calisanin kisiligi kimsenin dikkatini cekmez,dikkat cekecek olan ve tepki verilecek olan o unuformanin temsil ettigi kurumsal kimliktir.Neden askerler,subaylar her Sabah tras olur,utulu uniforma giymek zorundadir?Bu sayede bir cok kisi o uniformaya hayranlik duyar.Yazara gelince laf soylemeye bile degmez.
  • Abi bakan "Kırmızı güzel bir renk. Ay yıldızlı bayrağımızın rengi" diyorsa THY basindakiler ne yapmaya calsiyor "Globally closed" oldu thy
  • Bizim kabin zaten hep somurtur ki ozel bi yasaga gerek yok...yolcu azarlamada da ustune yoktur..globally fosss
  • Ne diyor, Kadin olmasin hepimiz cennete gideriz diyor, kadin gunahtir diyor, kim diyor? Aklini kadina yasak getirmekle bozanlar diyor
  • Kadinin kimle evlendiginden kiminle beraber oldugundan size ne yaaa, tam da bundan bahsediyor iste, baskalarinin islerine burnunuzu sokmayi ne cok seviyorsunuz din adina ahlak adina, size ne arkadas kadinlarin rujundan kicindan basindan baska isiniz yok mu, kitap okuyun, sinemaya tiyatroya filan gidin, kendinize ibadet edin, kisilik sahibi olun biraz, baskalarina karisma hakkini nerden aldiginizi sorgulayin biraz, kimsiniz siz yaa....
  • Ne mutlu ki Turkiye'de kadin degilim diyene.

Yok yok kesmez. Vallahi Billahi yetmez.
Türk Havayolları bizim gururumuz.
Şu cümlede bir gram mavram varsa bir daha kırmızı ruj sürmek nasip olmasın İnşallah.
Yurtdışında kiminle konuşsak Türk Hava Yolları'nın nasıl müthiş hizmet verdiğinden ve en iyi hava yolu olduğundan bahsediyor. Evet, doğru. Gelin görün ki tuhaf şeyler de oluyor.
Son bomba hosteslerin az kaldı değişecek kılık kıyafet felaketinden sonra kırmızı, pembe, bordo ruj yasağı. Neymiş hostesler dikkat çekici makyaj yapamazmış, koyu renk ruj süremezmiş. Hatta dövmesi olanlar hostes sınavına, görüşmelere bile alınamazmış. Bu böyle bilineymiş.
Ben de diyorum ki; yetmeeez! Kesmeeez! Hazır dalgaya girmişken iyice işin suyu çıksın, inceldiği yerden kopsun değil mi canım. Hostes dediğin ilkokul öğrencisidir.
Velisiz bir hiçtir. Kontrol edilmelidir değil mi canım.
Mesela aklıma ilk gelenlerden oluşan naçizane tavsiye edeceğim yasak listesi şudur.
Hostesler gülmesin. Laubalilik istemez.
Her uçuştan önce tırnak kontrolüne tutulsun.
Erkeklerle göz göze gelmesin. Erkeklerin üzerine battaniye örtmesin.
Bu ne samimiyet. Boşanmış hostesler işten kovulsun.
Kocasını kollayamamış kadın yolcuyu mu kollayacak. Peh! Hosteslere çip takılsın, iş dışında gittikleri yerler tespit edilsin.
Barda gece kulübünde tespit edilen hostesler de işten kovulsun. Ne demek yani, ayıp yani. Eğlenmek, içmek, dans etmek ne hadlerine.
Hosteslerin kendi aralarında konuşmaları yasaklansın. Altın gününde değiller ya.
En önemlisi; hostesler parfüm sıkamasın.
Maazallah yolcular tahrik olur falan.
Tahrik olmak demişken. Uçuş mönüsünde afrodizyak yiyecekler yasaklansın.
Misal; deniz ürünleri, bitki çayları, kişniş, hardal, safran, vanilya, roka, kekik, bal, limon, hindi, çikolata, çilek, incir, muz, armutançuez, domates, havyar, salatalık gibi gibi.
Girişte yolculara da tırnak kontrolü yapılsın.
Kendi arasında konuşan yolcular uyarı alsın.
Evli olmayan çiftler yan yana oturamasın.
Birbirlerine sarılarak uyuyan çiftler tuvalet kapısında tek ayak üzerinde durma cezası alsın. Tövbe etsin, af dilesin.
Aslında şu olsun; kadınlar uçağın sağ kolunda erkekler sol kolunda oturtulsun.
Hatta kadınlara pembe uçak kaldırsın canım, erkeklerle aynı uçakta uçmak ne demek.
Gece uçuşlarına kadınlar eşsiz katılamasın.
Hosteslerin eşlerinden babalarından ya da aile büyüklerinden izin kağıdı istensin.
İyisi mi hostesler babet giysin, maske taksın, mimiklerini aldırsın.
Uçakta sadece ilahiler çalsın, şarkı listelerinden kışkırtıcı şarkılar kaldırılsın.
Uzun uçuşlarda sunulan filmler aile filmleri olsun.
Ramazanda yiyecek içecek servisi yapılmasın.
Oldu mu? Şimdi içler ferahladı mı?
Tamam mı?
THY'nin bu tutumu nerede son bulacak, bu ahlak bekçiliği nerede duracak çok merak ediyorum. Üzüntü ve panik içinde biraz da utanç duyarak gelişmeleri takip ediyorum.

THY'YE YASAK LİSTESİ ÖNERİSİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

biri ~ 11 yıl önce
Tırnak kontrolü zaten yapılıyor galiba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 11 yıl önce
Biz uçuş hostesleri madem yolcu ile muhatap oluyoruz kurum kimliği var frapan makyaj kurum kimliğini olumsuz etkiliyor, ki antiparantez bizlere yıllardır kontrol hostesliği az makyaj yapınca solgun gözüküyorsun git bir kalem cek gözüne allık sür ruj sür derdi.. Aynı krıterlerın yolcuyla checkın asamasından uçağa kadar muhatap olan yer hosteslerıne de uygulanması şart.: saçlar bele kadar at kuyruk , frapan makyaj asıl onlarda var .. Üstelik bizler 2 kilo alınca pantalon giyme hakkımızı elimizdn alıyorlar buz gibi havalarda titreye titreye yolcu karsılıyoruz, 46-48-50 beden pantalon giyen yer hosteslerı nasıl bu kadar rahat olabılıyo.. Herseyin kazıgı biz ucuculara..tek sıkı tutulan bırım bızız ., ve devamlı bızlere yenı bısey cıkıyor.. Yolcular bu haberlerle dalga gecıyor bızımle ucakta.. Turk kadınını dunyada temsıl eden turk hava yollarına bak.. Rujumuz ojemız.. Tek bırım bız degılız Tk da. Sız zıhnıyetınızı degıstırın biz istediğiniz ruju surerız !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haklısın da.. ~ 11 yıl önce
Evet kesinlikle haklısın da maalesef bazı şeyler değişiyor ve sanırım değişecekte, iyi tarafını görmeye çalışalım yoksa insan yaptığı işi külfet olarak görürse adımlar geri geri gider.
Km ~ 11 yıl önce
Resmen yazinin sonuna kadar okuyamadim bile. Ne kadar bos seyler yaziyor bu kadin. Guya bizden yana seyler yazdigini dusunuyor ama biizm kendisinin destegine ihtiyacimiz yok. Sirf guncel konu ustunden akli sira prim yapicak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ben de ~ 11 yıl önce
Ben de THY'de torpil,hemsehricilik,hak yeme,adaletsizlik,haksizlik yapilmasina, insanlari issizlikle tehdite,liyakata uyulmamasina, var olan haklarin kullandirilmamasina,tis'in her daim sorunlu bir sekilde imzalanmasina yasak getirilmesini istiyorum !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviator ~ 11 yıl önce
Alinan kararlar THY'nin sirket politikalari geregi aliniyor.Musteri ile direct iliskide olan calisanlarin fiziksel durumlarina dikkat etmelerini istemek gayet dogaldir.Orada calisan hostesler THY'yi temsil ederek verdikleri hizmetin karsiligi ucret aliyorlarsa THY'nin kurumsal kimligini temsil ettiklerini unutmamalidirlar.Sahsi ve ozel bir is yapiyor olsalardi ve kendi sahislarini temsil etselerdi elestrilerinizde sonuna kadar hakli olabilirdiniz.Kirmizi rujun insanlari tahrik ettigini ima etmek de cok sacma.Asiri ruj ve makyaj aksine kullanani olumusuz gosterir.Kirmizi disli ve beyaz gomlegi fondoten kapli bir hostesin imaji cok mu hos acaba?kaldi ki uniforma giyen bir calisanin kisiligi kimsenin dikkatini cekmez,dikkat cekecek olan ve tepki verilecek olan o unuformanin temsil ettigi kurumsal kimliktir.Neden askerler,subaylar her Sabah tras olur,utulu uniforma giymek zorundadir?Bu sayede bir cok kisi o uniformaya hayranlik duyar.Yazara gelince laf soylemeye bile degmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yarasa ~ 11 yıl önce
iyi güzel konuşuyorsun da senin dediğin etik olan ahlaklı olan (ahlakı cinsellik değil kul hakkı yememek insana saygı göstermek olduğunu bilen) şirketler için geçerli. Bakanların soyadlarını taşıyan Trabzonlu İK yetkilileri ile kendi adamı olanların müdür olduğu çaycının bile memur olarak alındığı FIRINCININ genel müdür olduğu dil bilmeden işe alınan uçtuğu uçağı bilmeyen yolcuyla iletişim kurma özürlü KM'lerin olduğu genel müdürün insanların yüzüne baka baka sözler verip sonra ben demedim diyecek kadar müslüman olduğu eğitmenlerin ah hersey kader kısmet diyerek iş yaptığı ramazanda oruç tutanlara yemek yemediğinde para veriyor diye oruç tutma numarası yapıp o paraları alan çalışanların olduğu bir şirkette hangi kuraldan bahsediyorsunuz?
Anti Globally Closed ~ 11 yıl önce
Abi bakan "Kırmızı güzel bir renk. Ay yıldızlı bayrağımızın rengi" diyorsa THY basindakiler ne yapmaya calsiyor "Globally closed" oldu thy

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dc3 ~ 11 yıl önce
Bizim kabin zaten hep somurtur ki ozel bi yasaga gerek yok...yolcu azarlamada da ustune yoktur..globally fosss

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 11 yıl önce
genelde globally foss yorumunuza katilmam ama simdi katiliyorum. globally foss..
Kadin ~ 11 yıl önce
Ne diyor, Kadin olmasin hepimiz cennete gideriz diyor, kadin gunahtir diyor, kim diyor? Aklini kadina yasak getirmekle bozanlar diyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
XXXXX ~ 11 yıl önce
Diyenlerin acaba anaları yok mu?
xxxx ~ 11 yıl önce
onlar mayoz bölünüyormuş
xxxxx ~ 11 yıl önce
yok onlar ilahi güçlerle doğmuşlar,ya bırakalım bu işleri sokakta hacı hoca diye takılanlara bakın,yol kenarında elalemin kızlarına eslerine nasıl baktıklarına bir bakın bu adam saç tahrik eder diyor ya nasıl bir sapıksın ki saç telinden tahrik oluyorsun,yemin ediyorum balyozla vurup hadım etsen kimse birsey demez adamdaki fantazi gücüne bak ya ama ellerde 99luk tesbih tövbe tövbe diye diye gözleriyle .... geçen kadınları kızları..
ztk ~ 11 yıl önce
diyenlerin anasi ruj surmuyor,evinde oturup 6 cocuk bakiyor..
bra ~ 11 yıl önce
Kadinin kimle evlendiginden kiminle beraber oldugundan size ne yaaa, tam da bundan bahsediyor iste, baskalarinin islerine burnunuzu sokmayi ne cok seviyorsunuz din adina ahlak adina, size ne arkadas kadinlarin rujundan kicindan basindan baska isiniz yok mu, kitap okuyun, sinemaya tiyatroya filan gidin, kendinize ibadet edin, kisilik sahibi olun biraz, baskalarina karisma hakkini nerden aldiginizi sorgulayin biraz, kimsiniz siz yaa....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yurtdisindaki biri ~ 11 yıl önce
Ne mutlu ki Turkiye'de kadin degilim diyene.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000