09 Aralık 2011, Cuma 15:30:28

THY’YE YARGITAY’DAN KÖTÜ HABER

Türk Hava Yolları ile Hava-İş Sendikası arasındaki 23. Dönem Toplu İş sözleşmesi görüşmeleri Ocak ayında başlıyor...
  • 22. dönem görüşmelerinde işveren 'toplu sözleşme dönemi 3 yıl olsun, zamlar yıllık olarak belirlensin' dememiş miydi? Kazanılmış haklar vs. denilerek sözleşme ve zam dönemleri güya değişmedi ama ne olduğu ortada. Çalışanın 1 yıllık TİS farkı bankada faizde. Verilecekler de şimdiden bellidir zaten. Sonra gelsin grev kararı, genel müdürlük önünde miting, yürütmeyi durdurma falan filan. Offf yine aynı tiyatro. Ocakta masaya otururlar haziranda ancak kalkarlar, bekleyin görün!
  • neden kötü haber anlayamadım.Normal bir süreç bu 1 yıl önce yapılması gereken görüşme ve ücret düzenlemesi 1 yıl sonraya kalmış ,bu thy nin başarısıdır.kişilerin alacakları bir yıl geciktirilmiş.
  • HAVA IS e 16 senedir para ödüyorum ve son 4 dönem içinde olan ödemelerimi helal etmiyorum.. böyle sendikacılık mı olur.. gn md nin önünde iki konuşma yapıp bağırıp çağırmakla sendikacılık yapılmaz.. çalışanın hakkını alacaksın, çalışanın hakkını elinden almak isteyenin elini kıracaksın.. süt dökmüş kedi gibisiniz.. gidin avrupa ülkelerinede biraz sendikacılık öğrenin... korku imparatorluğunun kurulabilmiş olmasının birinci nedeni cılız bir sendikamız oluşudur.. ..
  • SENDIKA ISTEN CIKAN YADA CIKARILAN PEROSNLEIN ARAKASINDA DURMUYOR BU IS OYLE BAGIRMAYA BENZEMIYOR SAYIN AYCINBENIM OIDEDIGIM AIDATLAR HARAM ZIKKIM OLSUN 5 OLDU BEN ISTEN CIKARILDIM SENIN UMRUNDE BILE DEGIL SEYINE BILE TAKMIYORSUN SENDIKAYA GELDIGIMIZDE KARSIMIZDA OTURUP YEMEK YIYORSUN HARAM ZIKKIM OLSUN INSALLAH BI SIYAH CELENK KOYMADINN KTHY PEROSNLEI BILE CADIRDA AYALARDIR SEN ONU BILE YAPMADIN PEROSNLE PARASIYTLA OGLUN AMERIKADA OKUYOR YALAN MI SON MODEL ARABANN VAR RABBIMDEN DILIYORUMO ARABANIN ALTINDA KALIRSINN BEN ODEDIGIM AIDATI HELAL ETMIYORUM SANA VE ORDAKILERE AILENE
  • HABOM içinde bişiler yapılır mı ki?
  • THY AO ve THY Teknik AŞde toplu iş sözleşmeleri AYRI AYRI yapılmaktadır.
  • sözleşme başlıklı arkadaşa cevap (ARKADAŞIM SEN NERDE CALIŞIYON ÇALIŞIYORSAN BU ŞİRKETTE NE KADAR ÇALIŞTIN)
  • Arkadaşlar bu sozlesme thy teknıkıde kapsıyormu yoksa thy ao mu bılen varmı?
  • HAVA İŞ elmanız kızardı bırakın artık o koltuklarda oturmayı hangi personel kaldı kımı arkana alcanda TİS oturumuna oturcan kımınle anket yapıcaksınız sayenızde atılan işçileri sendıkaya çağırıp onlarlamı anket yapıcaksınız istasyonlarda personel mi kaldı sayenızde..
  • İşçinin haklarını teslim edenler ile işçiyi teslim alanlar masaya oturup ne yapacaklar acaba?
THY ile Hava-İş Sendikası arasındaki 23. Dönem toplu iş sözleşmesi görüşmeleri bir yıl rötarlı olarak başlıyor.

THY’nin Bakırköy 13. İş Mahkemesinde açtığı çoğunluk davası kararına yaptığı itirazın reddedilmesi kararı Yargıtay tarafından onandı.
 
Mahkeme kararı henüz taraflara ulaşmadı ancak önümüzdeki günlerde kararın hem Hava-İş hem de THY’ye ulaşması bekleniyor. Karar taraflara ulaştığında 23. Dönem toplu iş sözleşmesi süreci resmen başlayacak, 15 gün içinde taraflar masaya oturacak.
 
Hava-İş Genel Sekreteri Mustafa Yağcı, 23. Dönem toplu iş sözleşmesi süreci öncesinde çalışanlara yönelik bir anket düzenleyeceklerini kaydederek, “ Bu dönemde şirketlerin parçalanması ve çalışanların işsiz kalması noktasında elimizden geleni ortaya koyacağız” dedi.
 
19 İŞÇİ ÇIKARILDI
 
Genel Sekreter Mustafa Yağcı, son dönemde Anadolu’da bazı istasyonlarda yaşanan işten çıkarmalara da değindi. Kısa süre önce 19 kişinin işten çıkarıldığını kaydeden Yağcı, “ Bölgesel uçuşlar adı altında Anadolujet ve Borajet işbirliğinde yapılan uçuşlar sonrası Çanakkale, Uşak, Tokat, Isparta ve Çorlu gibi havaalanlarında THY personelleri işten çıkarılıyor. Bu noktalarda hizmetin Borajet yer hizmetlerinden alınacağı söyleniyor. Toplu iş sözleşmesi gereği işçilerin başka bir departmanlara verilmesi gerekirken işten çıkarılıyorlar. Biri Ağrı’da geçici görevdi diğeri Tokat’ta iki arkadaşımız sebepsiz yere işten çıkarıldı. Açıkça toplu iş sözleşmesi ihlal ediliyor. Hava-İş sendikası olarak bu arkadaşlarımızın haklarını savunacağız” dedi.

©AirportHaber Özel
THY’YE YARGITAY’DAN KÖTÜ HABER

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Misafir ~ 12 yıl önce
22. dönem görüşmelerinde işveren 'toplu sözleşme dönemi 3 yıl olsun, zamlar yıllık olarak belirlensin' dememiş miydi? Kazanılmış haklar vs. denilerek sözleşme ve zam dönemleri güya değişmedi ama ne olduğu ortada. Çalışanın 1 yıllık TİS farkı bankada faizde. Verilecekler de şimdiden bellidir zaten. Sonra gelsin grev kararı, genel müdürlük önünde miting, yürütmeyi durdurma falan filan. Offf yine aynı tiyatro. Ocakta masaya otururlar haziranda ancak kalkarlar, bekleyin görün!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
neden kötü haber anlayamadım.Normal bir süreç bu 1 yıl önce yapılması gereken görüşme ve ücret düzenlemesi 1 yıl sonraya kalmış ,bu thy nin başarısıdır.kişilerin alacakları bir yıl geciktirilmiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
HAVA IS e 16 senedir para ödüyorum ve son 4 dönem içinde olan ödemelerimi helal etmiyorum.. böyle sendikacılık mı olur.. gn md nin önünde iki konuşma yapıp bağırıp çağırmakla sendikacılık yapılmaz.. çalışanın hakkını alacaksın, çalışanın hakkını elinden almak isteyenin elini kıracaksın.. süt dökmüş kedi gibisiniz.. gidin avrupa ülkelerinede biraz sendikacılık öğrenin... korku imparatorluğunun kurulabilmiş olmasının birinci nedeni cılız bir sendikamız oluşudur.. ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
SENDIKA ISTEN CIKAN YADA CIKARILAN PEROSNLEIN ARAKASINDA DURMUYOR BU IS OYLE BAGIRMAYA BENZEMIYOR SAYIN AYCINBENIM OIDEDIGIM AIDATLAR HARAM ZIKKIM OLSUN 5 OLDU BEN ISTEN CIKARILDIM SENIN UMRUNDE BILE DEGIL SEYINE BILE TAKMIYORSUN SENDIKAYA GELDIGIMIZDE KARSIMIZDA OTURUP YEMEK YIYORSUN HARAM ZIKKIM OLSUN INSALLAH BI SIYAH CELENK KOYMADINN KTHY PEROSNLEI BILE CADIRDA AYALARDIR SEN ONU BILE YAPMADIN PEROSNLE PARASIYTLA OGLUN AMERIKADA OKUYOR YALAN MI SON MODEL ARABANN VAR RABBIMDEN DILIYORUMO ARABANIN ALTINDA KALIRSINN BEN ODEDIGIM AIDATI HELAL ETMIYORUM SANA VE ORDAKILERE AILENE

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
HABOM içinde bişiler yapılır mı ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
THY AO ve THY Teknik AŞde toplu iş sözleşmeleri AYRI AYRI yapılmaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sözleşme başlıklı arkadaşa cevap (ARKADAŞIM SEN NERDE CALIŞIYON ÇALIŞIYORSAN BU ŞİRKETTE NE KADAR ÇALIŞTIN)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Arkadaşlar bu sozlesme thy teknıkıde kapsıyormu yoksa thy ao mu bılen varmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
HAVA İŞ elmanız kızardı bırakın artık o koltuklarda oturmayı hangi personel kaldı kımı arkana alcanda TİS oturumuna oturcan kımınle anket yapıcaksınız sayenızde atılan işçileri sendıkaya çağırıp onlarlamı anket yapıcaksınız istasyonlarda personel mi kaldı sayenızde..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
İşçinin haklarını teslim edenler ile işçiyi teslim alanlar masaya oturup ne yapacaklar acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000