05 Aralık 2011, Pazartesi 15:15:26

THY’YE UÇAK YETMİYOR!

Türk Hava Yolları’nın İstanbul’dan yapılması planlanan karşılıklı Antalya ve Adana seferleri iptal edildi. Seferin iptal gerekçesi ise oldukça ilginç...İşte ayrıntılar...
  • lodostan dolayı uçuşlar gecikiyorsa , olimpiyat stadına yapacakları rüzgar panelinden AHL ye de lazım demekki :))
  • thy graund tıme 35 dk ıc hatlatr ıcın
  • İç hat uçuşlarında Onur da 45 dak, Sunexpress de 30 dakika, Pegasus da ise çoğunlukla 25 dakikadır. THY de çoğunlukla 60 dakikadır. Bilgilerinize arkadaşlar.
  • sık yapılan bir uygulamadır,operasyonel nedenlerden dolayı saatleri yakın iki sefer birlestirilerek icra edilir ki zincirleme tehirler bir nebze önlensin.son iki gündür güneyli rüzgar nedeniyle ortalama taxi surelerinin bir saat oldugu Atatürk Havalimanındaki operasyon icin gayet normaldir bence,yoksa ucak yetmediginden degil biraz anlayıslı olmak lazım
  • 45 dak da olur bizim gibi 20 dak da olur :)
  • 45 dk da bir ucagi cevirmek hic kolay degildir. Groud time lar azaltilarak ucaklarin verimliligi artirilabilir ama fazla kisaltmak bir cok acidan risk dogurur ve belli bir seviyeden sonra kaliteyi dusurur. Yerde kaldigi surenin biraz esnek olmasi hem sirket hem yolcular icin daha iyidir bence ( Tabi bu yorumdan ucaklarin iptalini tasvip ettigim cikmasin)
  • ZATEN 45DK DA HAZIRLANIP GONDERILIYO BAZEN 35 DK KADAR BILE DUSUYO
  • keşke adanaya 77 gönderselerdi bu bahaneyle.ne güzel olurdu.tabi ki hayal kuruyorum ciddi değil :)
  • yerde bekleme süreleri kisaltilsin o zaman. diger hava yollari nasil 45 dakikada ucagi toparlayip sefer gönderiyorsa thy de aynisini yapsin o zaman. ;-)
  • ALLAH THY'ye ve diğer havayollarımıza kaza bela vermesin korusun. Bu büyüme birçok kişiye ekmek kapısı oldu. Gurur duyuyorum THY ve diğer havayollarımızla. Emeği geçenlerden Allah razı olsun...
Türk Hava Yolları’nın bugün yapılması planlanan Antalya ve Adana seferleri karşılıklı olarak iptal edildi.

THY’nin bu sabah saat 11.15’te İstanbul’dan Adana’ya yapılacak TK 2460 sefer sayılı uçağı ile TK 2461 sefer sayılı dönüş seferi ve bugün saat 16.30’da İstanbul’dan Antalya’ya yapılacak TK2418 sefer sayılı uçağı ile TK2419 sefer sayılı Antalya-İstanbul uçuşları iptal edildi.

İptalle ilgili olarak yolcular bilgilendirildi ve yolcular diğer uçaklara yönlendirildi.

Bu arada her iki uçağın iptaline ilişkin bilgilere Airporthaber ulaştı. İddiaya göre iki seferin de iptal edilmesinin sebebi sefere verilecek uçak bulunamamasıydı. Özellikle Boeing filosundaki uçakların bakım için hangara çekilmesi planlamada aksaklığa neden oldu.

Bilindiği gibi THY, son sipariş serisi Boeing 737-800 uçaklarından ilkini geçtiğimiz günlerde filosuna katmıştı. İkinci uçağın iki önümüzdeki günlerde filoya katılması bekleniyor.

THY’nin uzun süredir sabırla beklediği ve teslimatı sürekli ertelenen Boeing 737-900 serisi uçakların da son olarak Aralık ayı içerisinde teslim anılacağı kaydedilmişti. Ancak şu ana kadar bu uçakların teslimatı gerçekleşmedi.

©AirportHaber.com Özel

THY’YE UÇAK YETMİYOR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 12 yıl önce
lodostan dolayı uçuşlar gecikiyorsa , olimpiyat stadına yapacakları rüzgar panelinden AHL ye de lazım demekki :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
thy graund tıme 35 dk ıc hatlatr ıcın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
İç hat uçuşlarında Onur da 45 dak, Sunexpress de 30 dakika, Pegasus da ise çoğunlukla 25 dakikadır. THY de çoğunlukla 60 dakikadır. Bilgilerinize arkadaşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sık yapılan bir uygulamadır,operasyonel nedenlerden dolayı saatleri yakın iki sefer birlestirilerek icra edilir ki zincirleme tehirler bir nebze önlensin.son iki gündür güneyli rüzgar nedeniyle ortalama taxi surelerinin bir saat oldugu Atatürk Havalimanındaki operasyon icin gayet normaldir bence,yoksa ucak yetmediginden degil biraz anlayıslı olmak lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
45 dak da olur bizim gibi 20 dak da olur :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
45 dk da bir ucagi cevirmek hic kolay degildir. Groud time lar azaltilarak ucaklarin verimliligi artirilabilir ama fazla kisaltmak bir cok acidan risk dogurur ve belli bir seviyeden sonra kaliteyi dusurur. Yerde kaldigi surenin biraz esnek olmasi hem sirket hem yolcular icin daha iyidir bence ( Tabi bu yorumdan ucaklarin iptalini tasvip ettigim cikmasin)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ZATEN 45DK DA HAZIRLANIP GONDERILIYO BAZEN 35 DK KADAR BILE DUSUYO

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
keşke adanaya 77 gönderselerdi bu bahaneyle.ne güzel olurdu.tabi ki hayal kuruyorum ciddi değil :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yerde bekleme süreleri kisaltilsin o zaman. diger hava yollari nasil 45 dakikada ucagi toparlayip sefer gönderiyorsa thy de aynisini yapsin o zaman. ;-)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ALLAH THY'ye ve diğer havayollarımıza kaza bela vermesin korusun. Bu büyüme birçok kişiye ekmek kapısı oldu. Gurur duyuyorum THY ve diğer havayollarımızla. Emeği geçenlerden Allah razı olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000