25 Aralık 2011, Pazar 12:05:26

THY'YE TÜRK ŞARABI TAVSİYESİ

Sevilen Şarapçılık Yönetim Kurulu üyesi Enis Güner, sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasayı meclisinde onayladığı için çeşitli ekonomik tedbirlerin alındığı Fransa ile yoğun ilişkide bulunan sektörlerden birinin şarapçılık olduğuna dikkat çekti.
  • Bir hükümet taraftari olan biri iddiada bulunmus. Belliki dogru okumamis yazdigimi. Sarap hangi ülkeden geldigine göre ayirt edilmez. Sarabin özelligi vardir. temel özeliklerini söylersin o yeter. kimsenin sarap uzmasini olmasini talep etmiyoruz
  • Bu kafayla yakında zemzem de dağıtırlar merak etmeyin.
  • saraplari degerlendirmek icin ,anlayanlardan olusan bir kurul olusturulmali hemen,acik ilan edip basvurular degerlendirilmeli,kac kisi basvirur acaba
  • buradaki at gözlüğü takmış yorumcular çıkarın gözlüklerinizi de öyle bakın. Thy'de her türlü içki var. Neymiş zemzem dağıtılacakmış. Bu ne saçma düşüncedir arkadaş. Cahil cühela takımı toplanmış. Sorsan şarabı kendi de bilmiyordur...
  • Kasinin ustunde gozu var diye demediginizi birakmamissiniz. Ucus ekibi sarap hakkinda bilgi sahibi olacakmis baska arzunuz? Al sarabini ic kardesim istegine gore dry bilmemne sarabini da evine gidince icersin. Iyiki bir hizmet veriliyor kole saniyorlar kabin memurlarini, birsey de begenmezler kendileri cok dort basi mamur insanlarmis gibi. Bizim millet bulunca bunuyor ha yemin ediyorum THY size iki boy buyuk. Sizi duyan da surekli First Class ucuyor sanir, fazla para verirsin de begenmez sikayet edersin. Ne bu cene biraz da iftihar edin be kardesim ayiptir virvirvir. Burdaki kibirli yolculardan, hukumet muhalifi yorumculardan gina geldi yemin ediyorum.
  • Biraz ucus ekipleri egitimi hakkinda bilgi sahibi olup konusursaniz kendinize sayginlik yapmis olursunuz..turk veya fransiz sarabini orda sormak zorunda oldugmuzun keyiften hc bir turkun orda fransiz sarabni sormucagnin bilincinde olmanizi isterdim.bir diger husus her ekip uyesi sarabin tatlimi dry mi olup olmdgni bilir hangi uzum oldgnu googlden arastrin zahmet olmazsa size tesekkur ederim.
  • RIZE SARABI GUZELDIR,,,NIYE YOK
  • Bu vizyonsuzlar yakında sadece su verecekler bu gidişle. Şarap marap onlara ters gelir.
  • Bence sadece Türk sarabi olabilir. COk kaliteli saraplarimiz var. Uygun fiyata THY'ye verilmeli. Ayrica ucus ekiplerinin sarap konusundaki egitimleri yükseltilmeli. Türk sarabi mi fransiz sarabi mi istersiniz diye soruyorlar. Olacak is degil. Sarap tatli mi, sek mi, hnagi üzümden yapilmis vs. zerre kadar bilgileri olmuyor ucus ekiplerinin. Bu sekilde de sarap sinulmaz ki..
  • Turk saraplarini senelerden beri neden pahaliya satiliyor? Vergi filan inanmiyorum. Iyi bir kirmizi sarabin sisesi 15TL yi gecmemeli. Sen iyi sarap yapiyorsan ve bu fiyattan satabiliyorsan THY zaten senden baskasinin sarabina bakmaz bile.
Sevilen Şarapçılık Yönetim Kurulu üyesi Enis Güner, sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasayı meclisinde onayladığı için çeşitli ekonomik tedbirlerin alındığı Fransa ile en yoğun ilişkide bulunan sektörlerden birinin şarapçılık olduğuna dikkat çekerek, ilişkilerin normale dönmesi temennisinde bulundu. Güner ayrıca, Türk Hava Yolları'na (THY) çağrıda bulunarak, uçaklarda Türk şaraplarının daha fazla olması gerektiğini söyledi.

Fransa'dan bağ çubukları, şişe, şişe mantarı, meşe fıçı, makine parkı gibi pek çok ürünün ithalatını yapan, aynı zamanda da şarabın memleketi olan bu ülkeye şarap ihraç eden Türkiyeli şarap üreticileri, iki ülke arasındaki gerginliğin son bulmasını bekliyor. Konuyla ilgili soruları yanıtlayan Sevilen Şarapçılık Yönetim Kurulu üyesi Enis Güner, sektörün şu anda Fransa'ya yönelik somut bir boykot tavrının olmadığını belirtti.

"YAŞANANLAR TAMAMEN SİYASİ"

Fransa ile devam eden bir ticaretin söz konusu olduğunu anlatan Güner, "İşadamları olarak Fransız meslektaşlarımızla ticaretin yanında dostluğumuz da var. Fransız şarap dünyasından pek çok dostumuz var. Onlar da Türkiye'yi çok seviyor. Her iki taraf da yaşananların tamamen siyasi olduğunu düşünüyor. Ancak gerginlik tırmanmaya devam ederse tabii ki ticaret de olumsuz etkilenecektir" diye konuştu. Fransa şarap sektöründen pek çok kişinin kendilerini aradığını ve üzüntülerini aktardığını dile getiren Güner, "Bize gelen her telefonda dostluğun baki olduğu söyleniyor" diye konuştu.

"BİZİM ŞARAPLARA DAHA FAZLA YER AYIRIN"

Öte yandan Türkiyeli şarap üreticilerinin dünya lideri Fransa karşısında önemli bir rakip konumuna geldiğini, kalite çıtasının her geçen gün yükseldiğini dile getiren Güner, rekabet üstünlüğü ve tanıtım için THY'ye "Türk şaraplarına daha fazla yer ayırın" çağrısı yaptı. Güner, "THY mönüsü aynı zamanda bir tanıtım zemini. O yüzden yöresel yemeklere yerli üretim şaraplar eşlik etmeli. Biz THY'de, iç kabinde daha fazla Türk şarabı görmek istiyoruz. Sadece bizim markamız değil kaliteli bütün markaların tanıtılması bizi ileri taşıyacaktır. Çünkü biz kalite konusunda iddialıyız ve dünyanın en iyi restoranlarında çoktan yerimizi almış durumdayız" dedi.

(Haberler.com)
THY'YE TÜRK ŞARABI TAVSİYESİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 12 yıl önce
Bir hükümet taraftari olan biri iddiada bulunmus. Belliki dogru okumamis yazdigimi. Sarap hangi ülkeden geldigine göre ayirt edilmez. Sarabin özelligi vardir. temel özeliklerini söylersin o yeter. kimsenin sarap uzmasini olmasini talep etmiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu kafayla yakında zemzem de dağıtırlar merak etmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
saraplari degerlendirmek icin ,anlayanlardan olusan bir kurul olusturulmali hemen,acik ilan edip basvurular degerlendirilmeli,kac kisi basvirur acaba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
buradaki at gözlüğü takmış yorumcular çıkarın gözlüklerinizi de öyle bakın. Thy'de her türlü içki var. Neymiş zemzem dağıtılacakmış. Bu ne saçma düşüncedir arkadaş. Cahil cühela takımı toplanmış. Sorsan şarabı kendi de bilmiyordur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Kasinin ustunde gozu var diye demediginizi birakmamissiniz. Ucus ekibi sarap hakkinda bilgi sahibi olacakmis baska arzunuz? Al sarabini ic kardesim istegine gore dry bilmemne sarabini da evine gidince icersin. Iyiki bir hizmet veriliyor kole saniyorlar kabin memurlarini, birsey de begenmezler kendileri cok dort basi mamur insanlarmis gibi. Bizim millet bulunca bunuyor ha yemin ediyorum THY size iki boy buyuk. Sizi duyan da surekli First Class ucuyor sanir, fazla para verirsin de begenmez sikayet edersin. Ne bu cene biraz da iftihar edin be kardesim ayiptir virvirvir. Burdaki kibirli yolculardan, hukumet muhalifi yorumculardan gina geldi yemin ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Biraz ucus ekipleri egitimi hakkinda bilgi sahibi olup konusursaniz kendinize sayginlik yapmis olursunuz..turk veya fransiz sarabini orda sormak zorunda oldugmuzun keyiften hc bir turkun orda fransiz sarabni sormucagnin bilincinde olmanizi isterdim.bir diger husus her ekip uyesi sarabin tatlimi dry mi olup olmdgni bilir hangi uzum oldgnu googlden arastrin zahmet olmazsa size tesekkur ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
RIZE SARABI GUZELDIR,,,NIYE YOK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu vizyonsuzlar yakında sadece su verecekler bu gidişle. Şarap marap onlara ters gelir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bence sadece Türk sarabi olabilir. COk kaliteli saraplarimiz var. Uygun fiyata THY'ye verilmeli. Ayrica ucus ekiplerinin sarap konusundaki egitimleri yükseltilmeli. Türk sarabi mi fransiz sarabi mi istersiniz diye soruyorlar. Olacak is degil. Sarap tatli mi, sek mi, hnagi üzümden yapilmis vs. zerre kadar bilgileri olmuyor ucus ekiplerinin. Bu sekilde de sarap sinulmaz ki..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Turk saraplarini senelerden beri neden pahaliya satiliyor? Vergi filan inanmiyorum. Iyi bir kirmizi sarabin sisesi 15TL yi gecmemeli. Sen iyi sarap yapiyorsan ve bu fiyattan satabiliyorsan THY zaten senden baskasinin sarabina bakmaz bile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000