19 Nisan 2016, Salı 19:55:19

THY'ye 'tek sefer' tepkisi

Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul Atatürk Havalimanı-Ordu Giresun Havalimanı arasında günlük tek sefer düzenlemesi bölgede tepki çekmesi üzerine Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, THY mektup yazarak sefer sayısının arttırılmasını talep etti.
  • adıyaman havalimanında thy bütün uçakları günün en ölü vakti öğlen gidip geliyo diğer zamanlarda kuş uçuyo lütfen yetkililer thy sefer sdayılarını arttırsın sabah veya akşsamda uçak olmalı bu kdadar emek sarfedilen havalimanına yazık hükümetimiz çok güzel büyük havalimanı yaptı ama firmalar gelsin değişik
  • Burası seçim yatırımı fuzulidir demedik mi? Paralara yazık günah. Yarın bir gün kapanacak zaten.
  • Bir tek şey lazım. THY frekans dağılımını doluluk oranına göre düzenlesin, Siyasi baskılarla değil... 15 kişilik uçuşlara frekans var, % 90 doluluk olan OGU ya yok... Bu nasıl iş???
  • aferin sayın valim bu tayyipçi kadrolar ordu'yu gözden çıkardı ahmet bey'e verdiğimiz destek yüzünden. ordunun sizin gibi cesur adamlara ihtiyacı var!!
  • Orgi'den gina gelmedimi artik? Görmemisin Cocugu olmus misali.. Her Haber'in altinda Orgi Yorumu, her Hafta olagan Orgi Haberleri okumaktan Site'den sogumadikmi.?!
  • He he yeter size 2 gün önce hiç uçuş yokken şimdi beğenmiyorlar
  • vali beyi orgi havaalanı müdürü yapın. bizde rahatlayalim vali beyde
  • Orgininki can da zonguldakınki patlıcan mı? Thy artık sesimizi duysun biz de uçmak istiyoruz
  • denesinler eğer ki doluluk yakalanmaz ise kim mektup yazdıysa o arada kalan farkı devlet kasasından değil istekte bulunanlardan ve ibret olsun diye cebinden çıkan paralarla karşılsın. hemen herşeye muhalefet etmenin alemi yok belki isteyenler haklıdır. göreceğiz.
  • Atatürkten ordu ya mayıs ta gitsen 300 TL yi bulan bilet fiyatları var.Atatürkten değil de Sabiha gökçenden gitsen 160 TL yi bulan fiyatlarla karşılaşıyorsunuz.Şunu demeyin trabzondan gel oradan ordu veya giresuna git.O zaman daha pahalı oluyor.Bir de trabzonda 22 TL otobüs ücreti ekleniyor uçak biletine.Örneğin konya ya mayıs ayında sabiha gökçenden 60 TL ye gidiyorsun ama Orduya 160 TL ye gidiyorsun.

Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul'dan Ordu-Giresun Havalimanı'na düzenlediği günlük bir tek sefer, bölge halkının tepkisine neden olunca, Ordu Valisi Balkanlıoğlu Türk Hava Yolları'na mektup yazdı.

Vali İrfan Balkanlıoğlu imzasıyla Türk Hava Yolları’na gönderilen yazıda, “Ordu-Giresun Havalimanı açıldığı tarihten itibaren tahminlerin ve beklentilerin üzerinde talep görmüş ülkemizdeki birçok havalimanını geride bırakmıştır.

Ordu Giresun Havalimanı’nda her geçen gün artan yolcu trafiğinde şirketinizce İstanbul Atatürk Havalimanı-Ordu Giresun Havalimanı arasında günde tek sefer yapılması vatandaşlarımız ve sivil toplum örgütleri tarafından eleştirilmekte ve tepkilere neden olmaktadır. Vatandaşlarımız ve sivil toplum örgütleri şikâyetlerini bizlere ilettiği gibi basın yoluyla da gündeme getirmektedir.

Ordu-Giresun Havalimanı-İstanbul Atatürk Havalimanı arasında sabah erken ve akşam geç sefer olmamasının bölgede yaşayan insanları mağdur ettiği, Trabzon ve Samsun’daki havalimanlarını kullandığı, sefer sayısının tek olması nedeniyle bilet fiyatlarının pahallı olduğu ifade edilmektedir.

Bu mağduriyetin giderilmesi için yeni seferlerin konulmasını beklemekteyiz”
ifadelerine yer verildi.

Ordu Valiliği’nin yazısına THY tarafından Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur ve Üretim Planlama Başkanı Murat Baş imzasıyla cevap verildi.

THY'nin Ordu Valiliğine gönderdiği cevap yazısında şu görüşler yer aldı;
İstanbul-Ordu-Giresun seferleri 2015/16 yaz tarifesinde haftada 7 frekansla başlatılmış olup, bölgenin potansiyelini ve büyümesini derinden etkilemiştir.
Yüksek yolcu doluluk oranıyla seyreden  bu iki güzide şehrimiz arasındaki seferlerde  frekansın arttırılabilmesi için  Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü  nezdinde girişimlerimiz sürmektedir. Gerekli izinlerin alınmasına müteakiben imkanlar dahilinde İstanbul-Ordu-Giresun yeni sefer planlama çalışmaları başlayacaktır”

THY'ye 'tek sefer' tepkisi

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

ady02 ~ 8 yıl önce
adıyaman havalimanında thy bütün uçakları günün en ölü vakti öğlen gidip geliyo diğer zamanlarda kuş uçuyo lütfen yetkililer thy sefer sdayılarını arttırsın sabah veya akşsamda uçak olmalı bu kdadar emek sarfedilen havalimanına yazık hükümetimiz çok güzel büyük havalimanı yaptı ama firmalar gelsin değişik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Demedik mi ~ 8 yıl önce
Burası seçim yatırımı fuzulidir demedik mi? Paralara yazık günah. Yarın bir gün kapanacak zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DİYORUZ BAK... ~ 8 yıl önce
Önce Rize, peşine de Gümüşhane açılınca ben sana soracağım kapanacak havalimanını...
Çotanak. ~ 8 yıl önce
Bir tek şey lazım. THY frekans dağılımını doluluk oranına göre düzenlesin, Siyasi baskılarla değil... 15 kişilik uçuşlara frekans var, % 90 doluluk olan OGU ya yok... Bu nasıl iş???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
helal ~ 8 yıl önce
aferin sayın valim bu tayyipçi kadrolar ordu'yu gözden çıkardı ahmet bey'e verdiğimiz destek yüzünden. ordunun sizin gibi cesur adamlara ihtiyacı var!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mesut ~ 8 yıl önce
Orgi'den gina gelmedimi artik? Görmemisin Cocugu olmus misali.. Her Haber'in altinda Orgi Yorumu, her Hafta olagan Orgi Haberleri okumaktan Site'den sogumadikmi.?!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eh ~ 8 yıl önce
Dusun artik ne kadar patlak bir proje, devletin parasi ne kadar carcur edildi ki diger limanlardaki trafigi buraya kaydirip zarari kapamaya calisiyorlar.
mikrop olma ~ 8 yıl önce
bu kadar meyve vren ağacı taşlama heveslisi olma, zoruna giden ne ?
MESUT'A ~ 8 yıl önce
Okuma o zaman. Hem meraktan çatlıyor okumadan geçemiyorsun, (ki meyveli ağaç olduğu için haber yapılıyor ve sen bile çatlaya patlaya okumak zorunda kalıyorsun) hem de sokak ağzıyla bir şeyler geveliyorsun. Soğudunsa da girme siteye, Ordu Giresun havalimanı ile ilgili haber var mı diye olumlu yönde düşünenlerin girmesi yeter de artar. İlaveten; OGU'yu kötüleyen bir haber görmek için siteye uğramadan da yapamazsın zaten... Zira adın gibi mesut değilsin anlaşılan... :))
orci fan ~ 8 yıl önce
orgi var gel desek gelmicen mi? nesini sevmiyorsunuz orgi'nin?
He he ~ 8 yıl önce
He he yeter size 2 gün önce hiç uçuş yokken şimdi beğenmiyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OGU ~ 8 yıl önce
Siz dediğiniz biziz, yani OGU'yu kullananlar veya Ordu-Giresunlular da, hakikaten devamlı muhalefet eden sizler kimsiniz?!!
ercu ~ 8 yıl önce
vali beyi orgi havaalanı müdürü yapın. bizde rahatlayalim vali beyde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zonguldakian ~ 8 yıl önce
Orgininki can da zonguldakınki patlıcan mı? Thy artık sesimizi duysun biz de uçmak istiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kadir ~ 8 yıl önce
denesinler eğer ki doluluk yakalanmaz ise kim mektup yazdıysa o arada kalan farkı devlet kasasından değil istekte bulunanlardan ve ibret olsun diye cebinden çıkan paralarla karşılsın. hemen herşeye muhalefet etmenin alemi yok belki isteyenler haklıdır. göreceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GÖRÜŞ ~ 8 yıl önce
Atatürkten ordu ya mayıs ta gitsen 300 TL yi bulan bilet fiyatları var.Atatürkten değil de Sabiha gökçenden gitsen 160 TL yi bulan fiyatlarla karşılaşıyorsunuz.Şunu demeyin trabzondan gel oradan ordu veya giresuna git.O zaman daha pahalı oluyor.Bir de trabzonda 22 TL otobüs ücreti ekleniyor uçak biletine.Örneğin konya ya mayıs ayında sabiha gökçenden 60 TL ye gidiyorsun ama Orduya 160 TL ye gidiyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000