28 Ekim 2008, Salı 08:10:41

THY'ye tavsiyeler

Akşam Gazetesi yazarlarından Serdar Turgut, THY'nin Bağdat'a uçmaya karar vermesini tebrik ederken aynı zamanda THY'ye tavsiyelerde de bulunuyor...
  • Saddam KUVEYT e girerken elini kolunu sallayarak girmedi.Amerika da Irak,a girerken tek kurşun atılmadı.Bu kadar silah cephane bomba ve roketatarlar sizce şimdi nerede.Felaket tellalı değilim ama görünen köy de kılavuz istemez.
  • Siz hiç Bağdat havaalanına uçtunuzmu ben uçtum.Demirkuş un dediği gibi havadan roket atamazlar ama yerden her türlüsünü atarlar.DHL adına uçan AIR SOFYA uçağının nasıl vurulduğunu sanıyorsunuz.Olaylara dışarıdan bakmakla sadece ticari ve siyasi amaçlarla bu iş olmaz.Olayın bir de insani tarafı var.tc-trk nın saydığı ülkelere bakın içinde bir tek avrupa ülkesi varmı.çünkü orada insan hayatı değerlidir bir tek insanın hayatını tehlikeye atmazlar.Birde sayılan ülkelere bakın ve nereye gittiğimizi siz görün.Şimdilik bu kadar yeter gerekirse bağdat uçuşları ile ilgili daha fazla detayı da daha sonra yazarım.
  • buyuk havayolu olmanın gereklerını zamanlamasını da ıyı yaparak gerceklestıren THY yonetımını kutluyorum.sımdı olmazasa ne zaman olacaktı.
  • THY nin baglanti saglanmasi, emniyet, ucus guvenli v.s. konularin haricinde birseye dikkat cekmekte yarar var. Savastan beri Irak'in butun cevresindeki ulkelerden ozellikle Urdun, U.A.E., Suriye ve tabii ki Irak Airways tarifeli olarak sadece Bagdat'a degil Suleymaniye, Erbil, Kerkuk gibi sehirlere tarifeli ucuyorlar. Yani bunca zamandir baglanti saglamis havayollari var. Amac pastadan pay almak, bende burda varim demek, govde gosterisi. Bunun arti ve ozellikle eksilerini iyi hesaplamak lazim. Havacilikta sadece para kazanilmaz. Prestij, devamlilik, insan ve benzeri seylerde parayla satin alinamaz.
  • Yalakalık yapmaya gerek yok Serdar bey.Seyahat edeceksen ücretsiz biletini ALi Genç ten iste hallederler.THY nin uçakları sigortalı THY yönetimi uçakla uçmuyor .Olsa,olsa uçağı düşürürler THY kaybetmez,yönetimi kaybetmez.Olan ekibe ve o uçakta yolculuk yapan insanlara olur ne olmuşki yani bu yorumcular neden eleştriyorlar anlamıyorum.Türkiyemiz ne zamandır ölen ölür kalan sağlar bizimdiri oynuyor. Bir kaza durumunda,onlarıda bayraklara sararız,defnederiz,lanetleriz kendi kendimizi tatmin ederiz olur biter.Önemli olan ölen insanlar değildir önemli olan ilerdeki Irakla yapacağımız ekonomik anlaşmalar,işbirliğidir.YAŞASIN THY.
  • Irakın dünya ile bağlantısını sağlamak için gözü dönmüş bir havayoluna ve KAHRAMAN uçuş ekibine ihtiyaç vardı. THY e yaptırılan bu misyondur. Başka hiç bir havayolu yöneticisi böyle bir riski kendi sendikalarına ve çalışanlarına kabul ettiremez. Amerikanın Türkiye deki çıkarlarının koruyucusu da oturmuş bunları övmüş. Airport TV yi daha evvel Bağdata uçmuş pilotların anılarını yayınlamaya davet ediyorum.
  • ha ha güleyim bari. gül istedi diye bop eşbaşkanı hizmetlisi thy kürt devletine hizmet götürüyor. bunun ticari olarak hiç bir kazancı yok. diğer havayolu şirketleri keriz mi? her duyduğunuza inanmayın.
  • Serdar Bey Bahsedilen Tehlikenin ve riskin ne olduğunu anlamadan veya anlamaya çalışmadan Olayı Park ve Bahçeler Teşkilatının yada Halk otobüslerinin bir girişimi açısından değerlendirmiş. Serdar Bey Bu Uçuşlardaki risk Yanlışlıkla veya kasitli olarak Havadan veya yerden atılacak bir roket veya O havaalanına açılacak bir ateş yada Doğrudan uçağımıza karşı yapılacak terörist bir saldırıdır.Buda eşittir yüzlerce ölü, kayıp bir uçak,THYnin ve devletimizin prestij kaybıdır. ANLADINIZ MI SERDAR BEY
  • Birde olayın arka cephesinde dönenleri bilseniz, THY'ye uçuş izni veren yetkililer özel sektörün uçuşlarına güvenli değil diye engelleme koyuyorlar. Nerede kaldı adalet, haksız rekabet olmuyor mu ? 110 uçağı olan Devlet ile 3-5 uçağı olan firmaları ezmek nereye kadar doğru?

Türk Hava Yolları'nın, hiçbir havayolunun uçmadığı ve tüm uzmanlarca çok tehlikeli hava sahası olduğu kabul edilen Bağdat'a tarifeli uçuşlar başlattığını duyunca, insan gayrihtiyari ilk önce, 'şimdi bunun zamanı mı, ne gerek vardı bu hattı açmaya? ' diye tepki verebiliyor. Ama üzerinde biraz düşünüp, tüm boyutları ve içerdiği potansiyel ile değerlendirirseniz, son derece cesur ve devrimci bir karar olduğunu görebiliyorsunuz.

Ben her zaman, ekonomik kriz dönemlerinde herkes korkup çekilmeye çalışırken atak davranıp, cesur karar verenlerin uzun dönemde bunun karşılısını daima aldıklarını düşünürüm. THY yönetimi de bu kriz sürecinde çok önemli ve uzun dönemde başarılı olacağı kesin olan bir karar aldı. Amerika'da Başkanlık seçimi çok yaklaştı. Yeni yönetim büyük ihtimalle Irak'tan çekilme kararı alacak.

THY'nin devrimci kararı karar alınsa da alınmasa da Irak'ta normale dönme süreci başlatılacak. Bu sürecin en önemli boyutu Irak'ın yeniden inşası olacak. Bu iş için büyük fonlar yaratılmış durumda. Diyebiliriz ki; eğer dünyada uzun sürecek bir durgunluk yaşanacaksa, yeniden inşa edilecek Irak bu durgunluğun dışında kalacak. Ve tabii yeniden inşa için yaratılmış kaynaklardan pay almaya çalışan işadamlan dünyanın dört bir yanın dan Bağdat'a gitmek isteyecek.

Daha bugünden THY cesur kararıyla Bağdat'a tarifeli uçuşlar başlatarak o piyasada kendisine müthiş bir konumlandırma yapmış, pozisyon almış durumda. Yeni dönemde dünyanın dört bir yanından gelecek işadamlan ilk önce İstanbul'a uçacak, sonra da THY bağlantısıyla Bağdat'a gidecekler. THY yönetimi daha önce Star Allians işbirliğiyle bu tür uluslararası bağlantıların gerekli kurumsal altyapısını da kurmuş bulunuyor.

Yani, THY yeni hattında tam hizmet vermek için hazır durumda. ilk önce İstanbul'a uçacak işadamlarına şehirde birkaç gün kalmalarını teşvik İçin bir paket de oluşturulması bana iyi bir fikir gibi geliyor. Örneğin; Bağdat'a uçuşlan ilk başlatan THY ile bağlantı uçuşunu bir iki gün sonraya alarak şehirde dinlenmeyi tercih edecek yabancı işadamlanna tarifede birtakım indirimler yapılabilir.

Şöyle de düşünün: Türk işadamlan zaten Kuzey Irak'ta kendilerine önemli iş alanlan açmış durumdalar. Kuzey Irak işleri dolayısıyla htm bölgesel idare hem de merkez ile iyi ilişkiler kurmuş olan işadamları yeni dönemde Bağdat'ta da iş alma yolunda en şanslı grubu oluşturuyor. Bu sağlam pozisyonu son derece cesur ve doğru bir kararla destekleyen THY yönetimini kutluyorum.

Serdar Turgut / Akşam

THY'ye tavsiyeler

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

TARAFSIZ ~ 15 yıl önce
Saddam KUVEYT e girerken elini kolunu sallayarak girmedi.Amerika da Irak,a girerken tek kurşun atılmadı.Bu kadar silah cephane bomba ve roketatarlar sizce şimdi nerede.Felaket tellalı değilim ama görünen köy de kılavuz istemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BAĞDAT ~ 15 yıl önce
Siz hiç Bağdat havaalanına uçtunuzmu ben uçtum.Demirkuş un dediği gibi havadan roket atamazlar ama yerden her türlüsünü atarlar.DHL adına uçan AIR SOFYA uçağının nasıl vurulduğunu sanıyorsunuz.Olaylara dışarıdan bakmakla sadece ticari ve siyasi amaçlarla bu iş olmaz.Olayın bir de insani tarafı var.tc-trk nın saydığı ülkelere bakın içinde bir tek avrupa ülkesi varmı.çünkü orada insan hayatı değerlidir bir tek insanın hayatını tehlikeye atmazlar.Birde sayılan ülkelere bakın ve nereye gittiğimizi siz görün.Şimdilik bu kadar yeter gerekirse bağdat uçuşları ile ilgili daha fazla detayı da daha sonra yazarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yılmaz ~ 15 yıl önce
buyuk havayolu olmanın gereklerını zamanlamasını da ıyı yaparak gerceklestıren THY yonetımını kutluyorum.sımdı olmazasa ne zaman olacaktı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tc-trk ~ 15 yıl önce
THY nin baglanti saglanmasi, emniyet, ucus guvenli v.s. konularin haricinde birseye dikkat cekmekte yarar var. Savastan beri Irak'in butun cevresindeki ulkelerden ozellikle Urdun, U.A.E., Suriye ve tabii ki Irak Airways tarifeli olarak sadece Bagdat'a degil Suleymaniye, Erbil, Kerkuk gibi sehirlere tarifeli ucuyorlar. Yani bunca zamandir baglanti saglamis havayollari var. Amac pastadan pay almak, bende burda varim demek, govde gosterisi. Bunun arti ve ozellikle eksilerini iyi hesaplamak lazim. Havacilikta sadece para kazanilmaz. Prestij, devamlilik, insan ve benzeri seylerde parayla satin alinamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tahsin ~ 15 yıl önce
Yalakalık yapmaya gerek yok Serdar bey.Seyahat edeceksen ücretsiz biletini ALi Genç ten iste hallederler.THY nin uçakları sigortalı THY yönetimi uçakla uçmuyor .Olsa,olsa uçağı düşürürler THY kaybetmez,yönetimi kaybetmez.Olan ekibe ve o uçakta yolculuk yapan insanlara olur ne olmuşki yani bu yorumcular neden eleştriyorlar anlamıyorum.Türkiyemiz ne zamandır ölen ölür kalan sağlar bizimdiri oynuyor. Bir kaza durumunda,onlarıda bayraklara sararız,defnederiz,lanetleriz kendi kendimizi tatmin ederiz olur biter.Önemli olan ölen insanlar değildir önemli olan ilerdeki Irakla yapacağımız ekonomik anlaşmalar,işbirliğidir.YAŞASIN THY.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Özet ~ 15 yıl önce
Irakın dünya ile bağlantısını sağlamak için gözü dönmüş bir havayoluna ve KAHRAMAN uçuş ekibine ihtiyaç vardı. THY e yaptırılan bu misyondur. Başka hiç bir havayolu yöneticisi böyle bir riski kendi sendikalarına ve çalışanlarına kabul ettiremez. Amerikanın Türkiye deki çıkarlarının koruyucusu da oturmuş bunları övmüş. Airport TV yi daha evvel Bağdata uçmuş pilotların anılarını yayınlamaya davet ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aslında ~ 15 yıl önce
ha ha güleyim bari. gül istedi diye bop eşbaşkanı hizmetlisi thy kürt devletine hizmet götürüyor. bunun ticari olarak hiç bir kazancı yok. diğer havayolu şirketleri keriz mi? her duyduğunuza inanmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Demirkuş ~ 15 yıl önce
Serdar Bey Bahsedilen Tehlikenin ve riskin ne olduğunu anlamadan veya anlamaya çalışmadan Olayı Park ve Bahçeler Teşkilatının yada Halk otobüslerinin bir girişimi açısından değerlendirmiş. Serdar Bey Bu Uçuşlardaki risk Yanlışlıkla veya kasitli olarak Havadan veya yerden atılacak bir roket veya O havaalanına açılacak bir ateş yada Doğrudan uçağımıza karşı yapılacak terörist bir saldırıdır.Buda eşittir yüzlerce ölü, kayıp bir uçak,THYnin ve devletimizin prestij kaybıdır. ANLADINIZ MI SERDAR BEY

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçan Fil ~ 15 yıl önce
Birde olayın arka cephesinde dönenleri bilseniz, THY'ye uçuş izni veren yetkililer özel sektörün uçuşlarına güvenli değil diye engelleme koyuyorlar. Nerede kaldı adalet, haksız rekabet olmuyor mu ? 110 uçağı olan Devlet ile 3-5 uçağı olan firmaları ezmek nereye kadar doğru?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000