16 Temmuz 2012, Pazartesi 08:46:51

THY'YE RÖTAR ŞOKU

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, THY’nin 2002 yılından bu güne kadar iptal edilen veya rötar yaşayan uçak seferleri nedeniyle toplam 48 milyon TL harcamada bulunduğunu açıkladı...
  • senin hangi zihniteyi,mantaliteyi savunduğun ve kim olduğun açıkça belli yazından.kendi kinini öfkeni,nefretini dışa vurarak kusmuşsun doğrular işine gelmeyince.bu rakamlar gerçek verilerdir.2002 yılında THY'nin personel sayısı 11.000 civarında idi şimdi ise en az 17.000 kişi.bu dönemde atılan kişi sayısı 7000 civarında.ayrıca bu sayılara ilave olarak yeni personel alımı yapıldığı zaten hesaptan belli oluyor.yani kısaca olayı özetlersek 2002-2012 döneminde toplam 12-13 bin yeni personel istihdam edilmiş oluyor.hesap bu kadar basit ve ortada iken işinize gelmeyince gerçekleri hemen çapıtmaya çalışıyorsunuz.endişelenmeyin neyin ne olduğunun artık herkes bilincinde.insanlar uyandı.
  • eee, tayyareyi İETT otobüsü sanırsan olacağı budur...
  • Personel, yalan söylem ortaligi bulandira ya! Ne 12bini? Neredeymis 12bin yeni personel? Hala siz varsiniz bu sirkette 80 yilin pisligi öyle 3-4 yilda temizlenir mi hic? Bak devlette de aynisi, 80 yildir bu milletin iliklerine islemissiniz, sömüre sömüre kanlarina girmissiniz. Kolay mi sizleri oralardan cikarmak... Ama biz sabirliyiz,merak etmeyin.
  • Buna göz yuman devlete de bile bile bu şirketi bu hale getiren yoneticilerede, baskalarının hakkını yiyenlerede yazıklar olsun... Neredeyse 50 gündür daha da popüler oldu THY. Artık herkes onlarla ilgili haberleri cok iyi takip ediyor. Ee bütün kirli çamaşırlar dökülüyor bir bir. Umarım gereği en kısa zamanda yapılır. Millet haykırıyor bu kadar da uç maymun oynanmaz ki... İmaj daha da zedelenmeden kurtarın artik "Milli Gururumuzu" e dogruya doğru en tanınmış Türk şirketi THY ...
  • arkadaşım sen nereliydin acaba yada sen ve senin gibiler thy ye girerken kimlerden torpil kullanıp haketmedikleri yere bir anda geldiler ozaman şaşmadın da şimdimi şaşırıyorsun herkesin sırası var ama meraklanma onların da sırası gelir elbet
  • Bu 48 milyon TL nin faturasını kim ödeyecek? Eşim suçsuz yere isten çıkarıldı. 1,5 aydır işveren, devlet ve kurumlarından suçlu ilan edildi ama ne bir savunma alındı nede bile bile yaptıkları hatalar düzeltildi. Madem işten çıkardın, o zaman su işsizlik maaşını alabilmemiz için bari bişeyler yapın!!! Çoluğumuz çocuğumuz var hepimizin. Benim küçük bebeğim var... insaf ya. Bu çocuğun hakkını nasıl ödeyeceksiniz? O gün izinli olan, sicili temiz olan bugüne kadar hep teşekkür alan bir insanın millete karşı başını eğdirdiniz. bir hiç uğruna, suçlu haksız duruma düşürdünüz... Bunun hesabını kim verecek. Sizi kim sorgulayacak... Bu şirket Milletindir diyorsunuz. Ben MİLLET değilmiyim? Hazıra dağ dayanmıyor 1,5 ay oldu buna bir çare bulunusun artık!!!! Kötü söz döner sahibini bulur diye birşey demiyorum fakat hakkımı helal etmiyorum... sizi Allaha havale ediyorum...
  • sorulması gereken çok önemli bir soru:2002 yılından bu yana THY'den emekliliği gelmemiş kaç kişi haksız,nedensiz yere işten atıldı? cevap:7.000 den fazla torpilsiz gariban eski personeli ekmeğinden,işinden edip,en az 12.000 den fazla sayıda yandaş,rizeli,cemaatçi işe alındı.THY'nin iş akdini haksız yere fesh ettiği gariban işçi,memurun tamamına yakını açtıkları davaları kazanmalarına rağmen işe yeniden başlatılmaları gerektiği halde işe başlatılmayıp 7-8 maaş verilerek konuyu işveren kendince kapatmaya çalışıyor.THY'de bu yönentim zamannındaki işten çıkarmaların tamamına yakını hukuka uygun olmadığından ve haksız fesih olarak mahkemeler tarfından kabul edildiği için işten çıkarmalar yasal değil yani açıkça hukuk ve yargı kararları uygulanmayarak resmen ihlal ediliyor.buradaki amaç farklı eski personeli şirketten uzaklaştırarak,boşalan kadrolara kendi adamlarını yerleştirmek.bu tablo gerçekten utanç verici ve utanılması gereken bir durum.gereksiz yere dünyanın tazminatı ödeniyor.
  • Bu ay Kopenhag eski mudurunu( yeni Helsinki muduru) isten attilar yolsuzluktan, bir arastirsinlar bakalim 5 senede sirketi sadece bu kisi ne kadar zarara ugratti ve bu kisiyi buraya göreve atayip , 5 sene burda tutanlardan da hesap sorulsun.
  • yorum yazanların hepsi güzel yazmış tebrikler. valilerin emniyet müdürlerin çocuklarının torpille çalıştığı kurun haliyle böyle olur. şahsen kendim öte hak alacağım insanların bir defterini hazırlayıp ilk sırayada hamdi topçu yu yazacağım. fakir fukara türk milletinin hakkını bunlar gibi ölü soyuculara bırakmaya hiç niyetim yok.
  • Yav bilader, kimi kandırıyorsunuz? Havaclıktan anlayan bu rakamların sonunda bir adet SIFIRIN unutulduğunu farkeder ! Günü kurtarın bakalım yalan yanlış bilgilerle !

 

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran’ın soru önergesini yanıtlayan Şimşek, 2011 yılında bu nedenle 9.4 milyon TL harcama yapıldığını açıkladı.

THY yönetiminin şirketi 2 milyon dolar zarara uğrattığını öne sürerek 305 kişiyi işten çıkarttığını anımsatan Oran, “Milletin 48 milyon TL’si, THY yönetimi iş bilmediği, doğru düzgün planlama ve ayarlama yapamadığı, yeni hat ve rotaların açılmasında kapasite analizini değil, siyasi bir takım durumları gözettiği için heba oldu” dedi. (thelira)

THY'YE RÖTAR ŞOKU

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

Personel, yalan söyleme! 17 Temmuz 2012, Salı 02:29:08 ~ 12 yıl önce
senin hangi zihniteyi,mantaliteyi savunduğun ve kim olduğun açıkça belli yazından.kendi kinini öfkeni,nefretini dışa vurarak kusmuşsun doğrular işine gelmeyince.bu rakamlar gerçek verilerdir.2002 yılında THY'nin personel sayısı 11.000 civarında idi şimdi ise en az 17.000 kişi.bu dönemde atılan kişi sayısı 7000 civarında.ayrıca bu sayılara ilave olarak yeni personel alımı yapıldığı zaten hesaptan belli oluyor.yani kısaca olayı özetlersek 2002-2012 döneminde toplam 12-13 bin yeni personel istihdam edilmiş oluyor.hesap bu kadar basit ve ortada iken işinize gelmeyince gerçekleri hemen çapıtmaya çalışıyorsunuz.endişelenmeyin neyin ne olduğunun artık herkes bilincinde.insanlar uyandı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İETT.... ~ 12 yıl önce
eee, tayyareyi İETT otobüsü sanırsan olacağı budur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Personel, yalan söyleme! ~ 12 yıl önce
Personel, yalan söylem ortaligi bulandira ya! Ne 12bini? Neredeymis 12bin yeni personel? Hala siz varsiniz bu sirkette 80 yilin pisligi öyle 3-4 yilda temizlenir mi hic? Bak devlette de aynisi, 80 yildir bu milletin iliklerine islemissiniz, sömüre sömüre kanlarina girmissiniz. Kolay mi sizleri oralardan cikarmak... Ama biz sabirliyiz,merak etmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazik ~ 12 yıl önce
Buna göz yuman devlete de bile bile bu şirketi bu hale getiren yoneticilerede, baskalarının hakkını yiyenlerede yazıklar olsun... Neredeyse 50 gündür daha da popüler oldu THY. Artık herkes onlarla ilgili haberleri cok iyi takip ediyor. Ee bütün kirli çamaşırlar dökülüyor bir bir. Umarım gereği en kısa zamanda yapılır. Millet haykırıyor bu kadar da uç maymun oynanmaz ki... İmaj daha da zedelenmeden kurtarın artik "Milli Gururumuzu" e dogruya doğru en tanınmış Türk şirketi THY ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
personel'e cevap ~ 12 yıl önce
arkadaşım sen nereliydin acaba yada sen ve senin gibiler thy ye girerken kimlerden torpil kullanıp haketmedikleri yere bir anda geldiler ozaman şaşmadın da şimdimi şaşırıyorsun herkesin sırası var ama meraklanma onların da sırası gelir elbet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bir eş... ~ 12 yıl önce
Bu 48 milyon TL nin faturasını kim ödeyecek? Eşim suçsuz yere isten çıkarıldı. 1,5 aydır işveren, devlet ve kurumlarından suçlu ilan edildi ama ne bir savunma alındı nede bile bile yaptıkları hatalar düzeltildi. Madem işten çıkardın, o zaman su işsizlik maaşını alabilmemiz için bari bişeyler yapın!!! Çoluğumuz çocuğumuz var hepimizin. Benim küçük bebeğim var... insaf ya. Bu çocuğun hakkını nasıl ödeyeceksiniz? O gün izinli olan, sicili temiz olan bugüne kadar hep teşekkür alan bir insanın millete karşı başını eğdirdiniz. bir hiç uğruna, suçlu haksız duruma düşürdünüz... Bunun hesabını kim verecek. Sizi kim sorgulayacak... Bu şirket Milletindir diyorsunuz. Ben MİLLET değilmiyim? Hazıra dağ dayanmıyor 1,5 ay oldu buna bir çare bulunusun artık!!!! Kötü söz döner sahibini bulur diye birşey demiyorum fakat hakkımı helal etmiyorum... sizi Allaha havale ediyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
personel ~ 12 yıl önce
sorulması gereken çok önemli bir soru:2002 yılından bu yana THY'den emekliliği gelmemiş kaç kişi haksız,nedensiz yere işten atıldı? cevap:7.000 den fazla torpilsiz gariban eski personeli ekmeğinden,işinden edip,en az 12.000 den fazla sayıda yandaş,rizeli,cemaatçi işe alındı.THY'nin iş akdini haksız yere fesh ettiği gariban işçi,memurun tamamına yakını açtıkları davaları kazanmalarına rağmen işe yeniden başlatılmaları gerektiği halde işe başlatılmayıp 7-8 maaş verilerek konuyu işveren kendince kapatmaya çalışıyor.THY'de bu yönentim zamannındaki işten çıkarmaların tamamına yakını hukuka uygun olmadığından ve haksız fesih olarak mahkemeler tarfından kabul edildiği için işten çıkarmalar yasal değil yani açıkça hukuk ve yargı kararları uygulanmayarak resmen ihlal ediliyor.buradaki amaç farklı eski personeli şirketten uzaklaştırarak,boşalan kadrolara kendi adamlarını yerleştirmek.bu tablo gerçekten utanç verici ve utanılması gereken bir durum.gereksiz yere dünyanın tazminatı ödeniyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 12 yıl önce
Bu ay Kopenhag eski mudurunu( yeni Helsinki muduru) isten attilar yolsuzluktan, bir arastirsinlar bakalim 5 senede sirketi sadece bu kisi ne kadar zarara ugratti ve bu kisiyi buraya göreve atayip , 5 sene burda tutanlardan da hesap sorulsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAK ~ 12 yıl önce
yorum yazanların hepsi güzel yazmış tebrikler. valilerin emniyet müdürlerin çocuklarının torpille çalıştığı kurun haliyle böyle olur. şahsen kendim öte hak alacağım insanların bir defterini hazırlayıp ilk sırayada hamdi topçu yu yazacağım. fakir fukara türk milletinin hakkını bunlar gibi ölü soyuculara bırakmaya hiç niyetim yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AFFERİN SİZE ~ 12 yıl önce
Yav bilader, kimi kandırıyorsunuz? Havaclıktan anlayan bu rakamların sonunda bir adet SIFIRIN unutulduğunu farkeder ! Günü kurtarın bakalım yalan yanlış bilgilerle !

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000