19 Temmuz 2017, Çarşamba 13:13:10

THY'ye rötar cezası

Eski Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ayhan Pala, Türk Hava Yolları'na (THY) açtığı rötar davasını kazandı.
  • Dört yıl rötar yapmış rötar davası.
  • Eskiden thy ile gru ve sonra lan, tam ile siliye uçardim, simdi ispanya üzerinden direk sili uçuşunu tercih ediyorum (daha ekonomik) birkaç kez thy ile gelirken geç kaldık, tam veya lan sistemden kontrol edip, bileti yenilemislerdi, benim bileyim ayrı biletler idi, yasal zorunluluğu olmaması lazım, insanlik yapmışlardı, birkaç kez yani idare etmişlerdi.. Bilemiyorum bu arkadaş cok artist falan konuştu ise, ne yaptıysa artık yeni bilet aldirmislar..
  • Para verdi ya, uçağın sahibi oldu.
  • Bağlantı, thy'yi bağlar mı?
  • Neden busines te uçuluyor? Senin özelliğin ne orda uçmayı nereden hak ediyorsun? Bence sadece müsteşar ve konsolos sevyesi orda uçmalı. Senin Halktan farkın ne başkan reis bey? Varsa paran kendi cebinden upgrade ol.
  • Emsal olursa havacılık firmaları için felaket olur
  • Uçak teknik yüzünden rötar yaptı, o günü çok iyi hatırlıyorum cezayı tk teknikten tahsil etsinler.
  • Değerli Avukatımız Avukat Gamze Kurban Mermeroğlu adaleti sağlamış ve haklının yanında yer aldığından dolayı kendisini gönülden tebrik ediyorum. Bu ülkwnin senin gibi vicdanlı avukatlara ihtiyacı vardır...
  • Olay 2013 te baslamis 2017 'de sonlanmis. 4yil zarar icin beklemek
  • Konu hakkında malumatı olan varsa bilgilendirici yorum yazarsa iyi olur, şöyle ki, devamı olan yolcuların ayrı bileti varsa yolcu sorumluluğunda, fakat, devam seferine ait bilet de tk tarafından düzenlendi ise o zaman zaten involuntary olarak tk reissue yapması gerekirdi...emsal teşkil ettiğinden bu olaydaki biletin durumunu öğrenmek istedim..

Eski Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ayhan Pala, Türk Hava Yolları'na (THY) açtığı rötar davasını kazandı.

Dönemin Federasyon başkanı Ayhan Pala 26.11 - 04.12.2013 tarihleri arasında Brezilya'nın Brazil şehrinde düzenlenen ISF Gymnasiade Oyunları'na katılmak üzere Türk Hava Yolları'nda yaşanan rötar nedeniyle bağlantılı uçuşa yetişilememiş ve yeniden bilet almak zorunda kalmışlardı.

Brezilya'nın Sao Paolo şehrine inen Türk kafilesi THY'nin rötarı nedeniyle aktarma yapılacak uçağın kalkması sebebiyle yeniden bilet alarak kafilenin yarışma gününden önce Başkent Brazil'e gitmeleri sağlanmıştı. Başkan Pala, şampiyonadan sonra THY ile iletişime geçerek devletin uğramış olduğu zararı THY'den geri istedi ancak alamayınca THY'ye dava açtı.

4 yıl süren rötar davası ise sonuçlandı. Bağlantılı uçuş firması olan Brezilya'nın TAM Havayolları'nın ücretsiz bilet vermeyi kabul etmeyip yeniden biletleme yapması nedeni ile yapılan 9 bin 159 Euroluk harcamanın gecikmeye kaynak teşkil eden THY'den tahsil edilmesi için Okul Sporları Federasyonu eski Başkanı Ayhan Pala tarafından açılan dava sonuçlanmış olup, THY'nin yasal faizleriyle birlikte tüm extra uçak bileti bedellerini Okul Sporları Federasyonu'na ödemesi kararı çıktı.

Avukat Gamze Kurban Mermeroğlu'nun açtığı Bakırköy 5. Tüketici Mahkemesi'nin 2015/199 E, 2017/1457 K sayılı uçak bileti bedellerine ilişkin devam eden dava sonuçlandı. Mahkeme 9 bin 159 euro olan toplam bedelin (25 bin) federasyona ödenmesi kararı verdi. (Hürriyet)

THY'ye rötar cezası

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

F84 ~ 7 yıl önce
Dört yıl rötar yapmış rötar davası.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ztk ~ 7 yıl önce
Eskiden thy ile gru ve sonra lan, tam ile siliye uçardim, simdi ispanya üzerinden direk sili uçuşunu tercih ediyorum (daha ekonomik) birkaç kez thy ile gelirken geç kaldık, tam veya lan sistemden kontrol edip, bileti yenilemislerdi, benim bileyim ayrı biletler idi, yasal zorunluluğu olmaması lazım, insanlik yapmışlardı, birkaç kez yani idare etmişlerdi.. Bilemiyorum bu arkadaş cok artist falan konuştu ise, ne yaptıysa artık yeni bilet aldirmislar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A. ~ 7 yıl önce
Para verdi ya, uçağın sahibi oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F84 ~ 7 yıl önce
Verdiği para oranında sahibi.
merak ~ 7 yıl önce
Bağlantı, thy'yi bağlar mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F84 ~ 7 yıl önce
Bağlar.
Bi sn ~ 7 yıl önce
Neden busines te uçuluyor? Senin özelliğin ne orda uçmayı nereden hak ediyorsun? Bence sadece müsteşar ve konsolos sevyesi orda uçmalı. Senin Halktan farkın ne başkan reis bey? Varsa paran kendi cebinden upgrade ol.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 7 yıl önce
Emsal olursa havacılık firmaları için felaket olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan ~ 7 yıl önce
Uçak teknik yüzünden rötar yaptı, o günü çok iyi hatırlıyorum cezayı tk teknikten tahsil etsinler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BİLEN BİLİR ~ 7 yıl önce
Değerli Avukatımız Avukat Gamze Kurban Mermeroğlu adaleti sağlamış ve haklının yanında yer aldığından dolayı kendisini gönülden tebrik ediyorum. Bu ülkwnin senin gibi vicdanlı avukatlara ihtiyacı vardır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviator ~ 7 yıl önce
Olay 2013 te baslamis 2017 'de sonlanmis. 4yil zarar icin beklemek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayrı bilet mi yoksa tk ya mı ait ~ 7 yıl önce
Konu hakkında malumatı olan varsa bilgilendirici yorum yazarsa iyi olur, şöyle ki, devamı olan yolcuların ayrı bileti varsa yolcu sorumluluğunda, fakat, devam seferine ait bilet de tk tarafından düzenlendi ise o zaman zaten involuntary olarak tk reissue yapması gerekirdi...emsal teşkil ettiğinden bu olaydaki biletin durumunu öğrenmek istedim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000