13 Haziran 2012, Çarşamba 09:12:51

THY'YE ÖFKE KUSTU

Vatan Gazetesi yazarlarından Can Ataklı, THY'den işten çıkarılan personelin bazılarının uzun uçuşlar sırasında kovulduğunu ve orada uçağa alınmadıklarını iddia etti...
  • Yönetimin aldığı karar son derece normal arkadaşlar ,ne bekliyordunuz ki ? Bende bir çalışanı olarak söylüyorum,havayolu şirketi çalışanlarını bile birbirine entegre edemeyen yönetimden ne olabilirdi, ancak bu olurdu. ÇALIŞANININ ARKASINDA OLMAYAN her yönetim krizlere alışmalı. Buradan yönetim kadrosuna sesimi duyurmak istiyorum lütfen ama lütfen YÜZMEYİ KİTABİNDAN OKUYARAK ÖĞRENEMEZSİNİZ. Havayolu şirketini uçmadan yönetemezsiniz....! Gelin bizi anlamaya çalışın,bizimle uçun
  • erzurunlu denen cahil insan... farkımız bu işte senin gibi insanın birşeyleri beğenmediği zaman başvuracağı yöntem; kaba kuvvet, argo kelimeler ne olacak bu zihniyetinizin hali... can efendiye gitte okusun seni:::) belki düzelirsin
  • Kusmaktan başka ne bilirsiniz?
  • İstanbullu malı sen nasıl bir zihniyetsin sen nasıl bir kör mhalaefetsin, Bu yazılanlar tamamen doğrudur, bizde inanamadık uçuş dönüşü şahit olduk bu olaya.Ama sen algıda seçici, halden anlamayan, subjektif, empati yoksunu bir mal olduğun için senı yetiştiren eğitmenleri kınamak istiyorum.Ama sonra aklıma geliyor zaten dolu bir bardağı dolduramazsın, yalnız senin neyle dolu olduğunu ancak tahmin edebilirim.
  • can efendi, 50 yaşına yaklaşmışsın ama hala zihniyetin düzelmmemiş ne zaman doğruları söylemeye başalayacaksın? uydurma kes kopyaldan ne zaman vazgeçeceksin? seni o. kütahyalıya havale ediyorum:))
  • Bu dogru degildir. Thy işten çıkardıklarını bilet sormaksızın geri döndürür.Gittigi ülkenin pasaportundan geçemeyip mecburen geri dönmek zorunda kalan yolcuları bile döndürüyor da kendi çalışanını mı döndüremeyecek.
  • Gunaydin!! Korkum su ki bi sabah kalkicaz ve* herkes esek gibi anirsin * karari bakanlar kurulunca oy cokluguyla kabul edilicek ve ertesi sabah oy cokluguyla kabul edilen bu karari anirarak kutlayacagiz..
  • Şu olumsuz yorum yazanların yazdıklarına bakıyorum da, boka ne çok tüy dikme meraklısı varmış? AKP ve atadıkları her sözünde her icraatında batırıyor, bunlarda atın kıçındaki sinekler gibi kokuyu alıp orada ellerine, yüzlerine pislik bulaştırma pahasına bu icraatlara tüy dikip sahip çıkıyor. Yahu ümmeti müslüman, senin dilinden yazalım, kul hakkı denen birşey var, hadi diyelim ki eyleme katılanlar haksızdı yanlış yaptı, bunlar kıtalar arası uçuştalar yahu. Yani 12-13 saattir havadalar, birşeyden haberleri yok senin anlayacağın. Bu iktidar sana ne yedirdi içirdi ki bu gerçekleri bile görmezsin yahut görmezden gelirsin. Bu ne biçim kör inanış, bu ne biçim dar zihniyet. Akıl gözünüz nerede sizin?
  • THY nin bu ilk vukuuatları değil.Yurt dışına tayin ettiği ekibin, Türkiyeye nakil için dönüş biletlerini de personelin kendi cebinden aldırmışlardır.Sebep tasarruf genelgesi imiş.Ben THY için yurt dışında görev almak istiyorsam, pasaport,büyükelçilik,oturma,çalışma,yurtdışı apron kartı masraflarını kendi cebimden ödeyerek THY ye hizmet vereceğim.Yok böyle bir anlayış.İşe göre adam değilde adama göre iş yarattıklarından, iş bilmeyen yandaşların işbaşında olduklarından THY nin hiçbir zaman yüzü gülmez.Bir devedir tutturmuşlar uçakçılığın mutfağından gelen, asıl faydalı olacak adamı Şükrü CAN ı yediler.Şu anda yönetimde işi bilen bir tek kişi Sayın Can ŞAŞMAZ var inşallah onuda yemezler.
  • türkiye aihm'de 305 kişiye yüklü tazminat ödeyecek, şimdiden paraları denkleştirin. yok öyle ben attım oldu bittiye getirmek. burası muz cumhuriyeti olabilir, ama aihm'de bunun hesabını güzelce sorarlar size.

Türk Hava Yolları’nda oynanan oyunu ve hem “intikam” hem de “yandaşa yer açma” amaçlı işten atma operasyonunu daha önce yazmıştım.

“İnsanları açlıkla terbiye etmeye” kalkan bir zihniyetin demokrasilerde yeri olmaz. “Yeni Türkiye” artık öyle bir Türkiye ne yazık ki.

Ancak THY’nin başına çöreklendirilen yönetimin “kindar” tavrı öyle bir vicdansızlığa da yol açmış ki, insanı insan olmaktan utandırıyor.

Bazı gazetelerde yayınlandı ama “nefret” bir uygulama olduğu için tekrar yazmak istiyorum.

THY’nin telefon mesajlarıyla işten çıkardığı hosteslerden üçü bundan habersiz uzun uçuşlara çıkıyorlar.

Biri New York’a, biri Los Angeles’a biri de Singapur’a uçuyor.

İnip de telefonlarını açtıklarında “İşinize son verilmiştir” mesajı ile karşılaşıyorlar.

Sonra?

İşte sonrası çok önemli.

THY’nin “apronda deve kesen” zihniyetinin “acımasız- vicdansız” kararı ile karşılaşıyorlar. “Bu kişiler işten atılmışlardır, bu nedenle görevleri bitmiştir, dönüş için uçağa alınmasınlar.”

Los Angeles’tasınız, işinize son verilmiş, “ekiple birlikte geri dönemezsin” deniliyor.

Bu nasıl bir ahlâktır, nasıl vicdandır?

Bunları geçelim, kendi iş yasalarımıza uyar mı?

“Türkiye’nin dünya çapındaki yıldızı” işte bu “çaptaki” ve “vicdandaki” adamlar tarafından yönetiliyor.

Peki o hostesler nasıl geri döndü?

İkisi için pilotlar araya girmiş de “pas bilet” verilmiş, yolcu gibi uçağa binip dönmüşler.

Birine ise bu hak da tanınmamış, diğer personel aralarında para toplayıp bilet almışlar.

THY’de basın işlerine bakan zat ise açıklama yapmış. “Bizim haberimiz yok” demiş. Sonra eklemiş “Ama zaten o kişiler yolcu olarak geri dönmüşler. Sorun yok.”

Yahu hiç mi utanma olmaz.

Can Ataklı / Gazetevatan

THY'YE ÖFKE KUSTU

Yorumlar Tüm Yorumlar (56)

Çalışan ~ 12 yıl önce
Yönetimin aldığı karar son derece normal arkadaşlar ,ne bekliyordunuz ki ? Bende bir çalışanı olarak söylüyorum,havayolu şirketi çalışanlarını bile birbirine entegre edemeyen yönetimden ne olabilirdi, ancak bu olurdu. ÇALIŞANININ ARKASINDA OLMAYAN her yönetim krizlere alışmalı. Buradan yönetim kadrosuna sesimi duyurmak istiyorum lütfen ama lütfen YÜZMEYİ KİTABİNDAN OKUYARAK ÖĞRENEMEZSİNİZ. Havayolu şirketini uçmadan yönetemezsiniz....! Gelin bizi anlamaya çalışın,bizimle uçun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
istanbulli ~ 12 yıl önce
erzurunlu denen cahil insan... farkımız bu işte senin gibi insanın birşeyleri beğenmediği zaman başvuracağı yöntem; kaba kuvvet, argo kelimeler ne olacak bu zihniyetinizin hali... can efendiye gitte okusun seni:::) belki düzelirsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emin bıyık ~ 12 yıl önce
Kusmaktan başka ne bilirsiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Erzurunlu ~ 12 yıl önce
İstanbullu malı sen nasıl bir zihniyetsin sen nasıl bir kör mhalaefetsin, Bu yazılanlar tamamen doğrudur, bizde inanamadık uçuş dönüşü şahit olduk bu olaya.Ama sen algıda seçici, halden anlamayan, subjektif, empati yoksunu bir mal olduğun için senı yetiştiren eğitmenleri kınamak istiyorum.Ama sonra aklıma geliyor zaten dolu bir bardağı dolduramazsın, yalnız senin neyle dolu olduğunu ancak tahmin edebilirim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
istanbulli ~ 12 yıl önce
can efendi, 50 yaşına yaklaşmışsın ama hala zihniyetin düzelmmemiş ne zaman doğruları söylemeye başalayacaksın? uydurma kes kopyaldan ne zaman vazgeçeceksin? seni o. kütahyalıya havale ediyorum:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Demokles'in kılıcı ~ 12 yıl önce
Bu dogru degildir. Thy işten çıkardıklarını bilet sormaksızın geri döndürür.Gittigi ülkenin pasaportundan geçemeyip mecburen geri dönmek zorunda kalan yolcuları bile döndürüyor da kendi çalışanını mı döndüremeyecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Gunaydin!! Korkum su ki bi sabah kalkicaz ve* herkes esek gibi anirsin * karari bakanlar kurulunca oy cokluguyla kabul edilicek ve ertesi sabah oy cokluguyla kabul edilen bu karari anirarak kutlayacagiz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akıl gözü ~ 12 yıl önce
Şu olumsuz yorum yazanların yazdıklarına bakıyorum da, boka ne çok tüy dikme meraklısı varmış? AKP ve atadıkları her sözünde her icraatında batırıyor, bunlarda atın kıçındaki sinekler gibi kokuyu alıp orada ellerine, yüzlerine pislik bulaştırma pahasına bu icraatlara tüy dikip sahip çıkıyor. Yahu ümmeti müslüman, senin dilinden yazalım, kul hakkı denen birşey var, hadi diyelim ki eyleme katılanlar haksızdı yanlış yaptı, bunlar kıtalar arası uçuştalar yahu. Yani 12-13 saattir havadalar, birşeyden haberleri yok senin anlayacağın. Bu iktidar sana ne yedirdi içirdi ki bu gerçekleri bile görmezsin yahut görmezden gelirsin. Bu ne biçim kör inanış, bu ne biçim dar zihniyet. Akıl gözünüz nerede sizin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tarafsız, ~ 12 yıl önce
THY nin bu ilk vukuuatları değil.Yurt dışına tayin ettiği ekibin, Türkiyeye nakil için dönüş biletlerini de personelin kendi cebinden aldırmışlardır.Sebep tasarruf genelgesi imiş.Ben THY için yurt dışında görev almak istiyorsam, pasaport,büyükelçilik,oturma,çalışma,yurtdışı apron kartı masraflarını kendi cebimden ödeyerek THY ye hizmet vereceğim.Yok böyle bir anlayış.İşe göre adam değilde adama göre iş yarattıklarından, iş bilmeyen yandaşların işbaşında olduklarından THY nin hiçbir zaman yüzü gülmez.Bir devedir tutturmuşlar uçakçılığın mutfağından gelen, asıl faydalı olacak adamı Şükrü CAN ı yediler.Şu anda yönetimde işi bilen bir tek kişi Sayın Can ŞAŞMAZ var inşallah onuda yemezler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aihm ~ 12 yıl önce
türkiye aihm'de 305 kişiye yüklü tazminat ödeyecek, şimdiden paraları denkleştirin. yok öyle ben attım oldu bittiye getirmek. burası muz cumhuriyeti olabilir, ama aihm'de bunun hesabını güzelce sorarlar size.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000