18 Nisan 2014, Cuma 08:15:03

THY'YE MEKTUP YAZDI TEKLİF ETTİĞİ İSİM KABUL EDİLDİ

Türk Hava Yolları, yeni alınan bir uçağa “İznik” adını verdi.
  • EEE BANA NE BUNDAN?
  • bir iznikli olarak pek sevindim, hayırlı olsun! emeğine sağlık kardeş.

Bursa’nın İznik ilçesinde bir alışveriş merkezinin müdürü Orçun Yücel, şubat ayında THY yönetimine bir mektup yazarak, "İznik" adının bir uçağa verilmesini teklif etti. THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'ya ulaşan mektup, yönetim kuruluna sunuldu. Yönetim kurulu, yeni alınan Boing 737 tipi B737 TC-JHZ tescilli yolcu uçağına "İznik" ismini verdi.

Orçun Yücel, ilçenin tanıtımına yaptığı katkının mutluluğunu yaşıyor. Yücel, “THY’nin internet sitesinde yeni bir uçak alındığını gördüğümde aklıma gelen ilk iş "İznik" adının bu uçaklardan birine verilmesiydi. Çok zor bir karar olduğunu düşündüğüm halde, yazdığım mektubun THY yönetim kurulu tarafından olumlu karşılanması benim için sürpriz oldu. İznik'in artık bir uçağı oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

THY'YE MEKTUP YAZDI TEKLİF ETTİĞİ İSİM KABUL EDİLDİ

Yorumlar

BİLAL ~ 10 yıl önce
EEE BANA NE BUNDAN?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iznikli ~ 10 yıl önce
bir iznikli olarak pek sevindim, hayırlı olsun! emeğine sağlık kardeş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iznikli - 2 ~ 10 yıl önce
iznikte 13 sene yaşamış biri olarak benim de ilgimi çekti haber.. zaten thy nin yıllarca önce cem kozlu zamanında başlattığı modernleşme çalışmalarında uçak koltuk ve hostes elbise renkleri iznik çinilerinin lacivert ve turkuaz hakim tonlarında seçilmişti. iznik her anlamda bir kilometre taşıdır ve bir uçağa isminin verilmesini çoktan hak etmişti. isabet olmuş..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000