28 Mart 2008, Cuma 09:34:41

THY'ye MAHKEME tokadı

Türk Havayolları Teftiş Kurulu tarafından hazırlanan raporla mahkemeye verilen eski Genel Müdür Yusuf Bolayırlı ve arkadaşları beraat etti. Bolayırlı, THY’nin açmış olduğu bir başka davayı da kazanmıştı. İşte ayrıntılar…

Türk Havayollarının en başarılı Genel Müdürleri arasında ön sırada bulunan eski Genel Müdür Yusuf Bolayırlı ve diğer çalışma arkadaşları Gürol Yüksel, Turgut Atay ve Sevgi Gümüştekin hakkında THY Teftiş Kurulu tarafından hazırlanan dosya ile mahkemeye verilmişti. İki ayrı dava açılan Bolayırlı ve arkadaşları hakkında ilk kararı Ankara Ticaret Mahkemesi Bolayırlı lehinde karar vererek beraat ettirmişti.

Ankara Bölge ofisinin kiralanmasında THY’yi zarara uğrattıkları için açılan ikinci dava Yusuf Bolayırlı ve arkadaşlarının cezalandırılması için Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılmıştı. Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan dava önceki gün sona erdi. Mahkeme tüm yöneticileri suçsuz bularak beraatlarına karar verdi.

Bu kararla birlikte THY’nin başarılı Genel Müdürlerinden Yusuf Bolayırlı ve çalışma arkadaşları bir kez daha kendilerini aklamış oldular.

Öte yandan Türk Havayolları eski yöneticilerine karşı açmış olduğu bir davayı daha kaybetmiş oldu. Şimdi merak edilen konu, THY’nin bu yöneticileri mahkemeye verdiğine dair borsaya göndermiş olduğu açıklamanın bir benzerini, yani davayı kaybettiğine dair borsaya açıklama gönderip göndermeyeceği merak konusu oldu.

THY’nin bu kararı da temyize götüreceği belirtiliyor.

Davalardan birer birer beraat eden Yusuf Bolayırlı ve arkadaşlarının kesin beraat kararını aldıktan sonra, THY’nin haksız yere ithamda bulunarak onurlarını ve kişilik haklarını zedelemesinden dolayı tazminat davası açma hakları bulunuyor.

AirportHaber Özel

THY'ye MAHKEME tokadı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000