07 Ekim 2009, Çarşamba 14:32:30

THY'YE KIYAK SUÇLAMASI

Gazeteport'da bugün yer alan habere göre; Türk Hava Yolları bazı gazetelere kıyak geçiyor... Peki rakamlar ne söylüyor?
  • THY Türk yolcudan çok yabancı yolcu taşıyor buna nasıl bi açıklama yapıcaksın? THY de hem ikram fiyatlar daha iyi yabancı havayollarına göre..
  • Kimse ikram daha iyi diye THY ile uçuyorlar demesin. İstatistik belli. Yolcu çokluğunun tek sebebi hosteslerin Türk olması. Lisan problemi olanlar THY dan başkası ile uçmaya korkuyor. Bu kadar basit. Hepimiz bilmez miyiz, 40 sene almanyada kalıp tek kelime almanca bilmeyen vatandaşlarımız vardır. Bunlarda zorla TK ile uçuyor. Konu budur.
  • Ne yazık ki uçaklarda vatan, hürriyet gibi gazeteleri bulamazsınız. Bu şikayet hep vardır ama kulak arkası edilmektedir. Nerede 5. sınıf gazete var yığınla. Artanlarda yine bu ıvır zıvır gazetelerdir. Adam gibi okuyucu zaten adam gibi gazete okumaktadır. Ama bu da uçaklarda yoktur.
  • Bu arada burda yorum yapan bazı arkadaşlar Allah'tan açık büfe yemek veren turizm tesislerinde yiyecek içecek müdürü değiller. Öyle olsaydı misafirler yanmıştı. Çünkü o tür işletmelerde misafire sunulacak yemek tamamen misafirin talebine göre planlanır ve yemek yetmemesi durumun da hiç kimse beceriksizliğini bu misafirler de çok açgözlü, 2 - 3 tabak yemek yediler diye örtmeye çalışmaz. Bu işler hesap kitapla oluyor ve en son sıradaki yolcuya dahi istediği gazeteyi verebilmek mumkun.
  • Ben de yolcuya (velinimetine) açgözlü diyen zihniyeti esefle kınıyorum.
  • SABAH OLA HAYROLA
  • Eylül ayında sabah gazetesinin bankodaki iadesine bakın ve yeni şafak gazetesinin uçak içndeki iaedesine bakın hangisine talep fazla? Madem yenişafak gazetesine talep az iadesi neden 36 kat talebin % 1 i kadar Ayrıca neden burda doğan grubu gazeteleri yok bi uçuşa 3 tane yenişafak yükleniyorsa 40 tane hürriyet yükleniyor bizzat dağıtan kişi olarak söylüyorum. Doğan şuandaki hükümete muhalefet deilmi ama gazetelri daha fazla uçakta.Bi önceki hükümet zamanında da büyük gazeteleri alamıyordu yolcular..Bu yönetim banko sistemini geliştirdi ve herkes istediği gazeteyi alabilioyr artık ama Türkiyeye dönerken sıkıntı oluyor sadece onunda sebebi aç gözlü 3 5 tane gazete alan yolcular..Burdaki taraflı habercilik zihniyetini esefle kınıyorum..
  • Sen bir viski daha fazla içmek için, bir karton sigara almak için oyalanırsan, körükde balya balya duran gazteleri es geçip yerine oturursan; senden önce gelen, azıcık sağına soluna bakan adam istediği gazeteyi alır. Sana da vakit le milli gazete kalır.
  • Evet çok doğru.Hürriyet Milliyet .bulamazsınız bu gerçek.zaman önerdi hostes almıyorum dedim milliyet sordum malesef yok efendim dedi ..ve kanal D de ve Star tvde .siz THY reklamı gördünüzmü hiç ??? ben görmedim THY yöneticileri utanmıyorlar.
  • Yurtdışında uzunca bir süre yaşadım, Yurtiçinden de sürekli haftalık iş seyahatlarım oldu. Yurtdışından dönerken istediğim gazeteye ulaşamamak , onun yerine istemediğim bir gazete almak hiç hoş değil. Aynı şekilde ikramlarda da alıştığım meşrubat yerine yeni sayılabilecek bir meşrubat markasının dayatılması da hoş değil. Tercihimi kalan gazeteyi almamak veya kola yerine çay içmekle gösteriyorum ama acaba birileri bunu takip ediyor mu diye merak ediyordum. Kalite sistemi? Demek gazete sayılarını takip ettiklerine göre herşeyi biliyorlar ama işlerine geldiği şekilde yorumluyorlar. İktidar odaklılar, müşteri değil.

İşte Gazeteport'ta yer alan o haber:

Bugüne kadar hep söylendi, ama hiç rakamlarla ortaya konmadı. O yüzden THY sık sık “yalanladı”.

Söylenen THY’nin kimi gazeteler torpil yaptığıydı. Onlara kıyak geçtiğiydi. Kimdi bu gazeteler? Özellikle Star ve Yeni Şafak. Yani hükümete yakın, taraftar gazeteler. Yazıldı ve THY dedi ki; "Hayır uçaklarda her gazete bulunuyor, herkese eşit duruluyor." Gelin THY’nin yalanını Sabah’ın dağıtım şirketi BBD’nin verilerine göre çürütelim.

BANKODA TERCİHE GÖRE...

THY, Dış Hatlar’dan yurtdışına giden yolculara iki noktada gazete dağıtıyor. Birincisi uçağa giderken bankoda ikincisi uçağın içinde. Bankodan alınanda kartınızı veriyorsunuz ve tercihinizi yapıyorsunuz. Hürriyet, Sabah, Habertürk, Akşam, Star… Ne okuyorsanız, neyi okumak istiyorsanız. Yani tercihinizi ortaya koyuyorsunuz.

UÇAKTA NE KALDIYSA RAZI OLUYORSUNUZ

Uçakta ise özellikle arkalarda “ne kaldıysa” razı oluyorsunuz. Bu duruma göre THY’nin tercihleri dikkate alarak uçak içindeki dağıtımı buna göre planlaması gerekir değil mi? Hayır öyle olmuyor. THY eş, dost, iktidar isteklerini dikkate alıyor.

Gelin rakam rakam inceleyelim.  Mesela Eylül 2009. Bankoda 12 bin 610 Sabah tercih edilmiş. Uçağa 126 bin 756 gazete yüklenmiş. Talebin yaklaşık 10 katı…

Bankoda 10 bin 844 Habertürk tercih edilmiş. Uçağa 33 639 tane yüklenmiş. Talebin yaklaşık 3 katı…

Star bankoda 1252 adet verilmiş. Uçağa 40 bin 069 tane yüklenmiş.  Talebin yaklaşık 30 katı…

Yeni Şafak bankoda 706 adet tercih edilmiş. Uçağa 25 bin 866 adet yüklenmiş. Talebin yaklaşık 36 katı…

STAR VE YENİ ŞAFAK SEVGİSİNİN NEDENİ NE?

Meraklısına alıp incelesinler diye resmi rakamları da yayınlıyoruz. Palavra yok, laf yok, belge var.. Şimdi THY izah etsin bakalım… Yeni Şafak ve Star sevgisinin nedeni ne?

Eminiz tamamen duygusaldır...

THY

THY

THY

THY

THY

THY'YE KIYAK SUÇLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Misafir ~ 14 yıl önce
THY Türk yolcudan çok yabancı yolcu taşıyor buna nasıl bi açıklama yapıcaksın? THY de hem ikram fiyatlar daha iyi yabancı havayollarına göre..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kimse ikram daha iyi diye THY ile uçuyorlar demesin. İstatistik belli. Yolcu çokluğunun tek sebebi hosteslerin Türk olması. Lisan problemi olanlar THY dan başkası ile uçmaya korkuyor. Bu kadar basit. Hepimiz bilmez miyiz, 40 sene almanyada kalıp tek kelime almanca bilmeyen vatandaşlarımız vardır. Bunlarda zorla TK ile uçuyor. Konu budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ne yazık ki uçaklarda vatan, hürriyet gibi gazeteleri bulamazsınız. Bu şikayet hep vardır ama kulak arkası edilmektedir. Nerede 5. sınıf gazete var yığınla. Artanlarda yine bu ıvır zıvır gazetelerdir. Adam gibi okuyucu zaten adam gibi gazete okumaktadır. Ama bu da uçaklarda yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu arada burda yorum yapan bazı arkadaşlar Allah'tan açık büfe yemek veren turizm tesislerinde yiyecek içecek müdürü değiller. Öyle olsaydı misafirler yanmıştı. Çünkü o tür işletmelerde misafire sunulacak yemek tamamen misafirin talebine göre planlanır ve yemek yetmemesi durumun da hiç kimse beceriksizliğini bu misafirler de çok açgözlü, 2 - 3 tabak yemek yediler diye örtmeye çalışmaz. Bu işler hesap kitapla oluyor ve en son sıradaki yolcuya dahi istediği gazeteyi verebilmek mumkun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ben de yolcuya (velinimetine) açgözlü diyen zihniyeti esefle kınıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SABAH OLA HAYROLA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Eylül ayında sabah gazetesinin bankodaki iadesine bakın ve yeni şafak gazetesinin uçak içndeki iaedesine bakın hangisine talep fazla? Madem yenişafak gazetesine talep az iadesi neden 36 kat talebin % 1 i kadar Ayrıca neden burda doğan grubu gazeteleri yok bi uçuşa 3 tane yenişafak yükleniyorsa 40 tane hürriyet yükleniyor bizzat dağıtan kişi olarak söylüyorum. Doğan şuandaki hükümete muhalefet deilmi ama gazetelri daha fazla uçakta.Bi önceki hükümet zamanında da büyük gazeteleri alamıyordu yolcular..Bu yönetim banko sistemini geliştirdi ve herkes istediği gazeteyi alabilioyr artık ama Türkiyeye dönerken sıkıntı oluyor sadece onunda sebebi aç gözlü 3 5 tane gazete alan yolcular..Burdaki taraflı habercilik zihniyetini esefle kınıyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sen bir viski daha fazla içmek için, bir karton sigara almak için oyalanırsan, körükde balya balya duran gazteleri es geçip yerine oturursan; senden önce gelen, azıcık sağına soluna bakan adam istediği gazeteyi alır. Sana da vakit le milli gazete kalır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Evet çok doğru.Hürriyet Milliyet .bulamazsınız bu gerçek.zaman önerdi hostes almıyorum dedim milliyet sordum malesef yok efendim dedi ..ve kanal D de ve Star tvde .siz THY reklamı gördünüzmü hiç ??? ben görmedim THY yöneticileri utanmıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yurtdışında uzunca bir süre yaşadım, Yurtiçinden de sürekli haftalık iş seyahatlarım oldu. Yurtdışından dönerken istediğim gazeteye ulaşamamak , onun yerine istemediğim bir gazete almak hiç hoş değil. Aynı şekilde ikramlarda da alıştığım meşrubat yerine yeni sayılabilecek bir meşrubat markasının dayatılması da hoş değil. Tercihimi kalan gazeteyi almamak veya kola yerine çay içmekle gösteriyorum ama acaba birileri bunu takip ediyor mu diye merak ediyordum. Kalite sistemi? Demek gazete sayılarını takip ettiklerine göre herşeyi biliyorlar ama işlerine geldiği şekilde yorumluyorlar. İktidar odaklılar, müşteri değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000