02 Eylül 2010, Perşembe 08:20:39

THY'YE EK SEFER TALEBİ

Ramazan ayında umreye giden vatandaşlar, referandumun yapılacağı 12 Eylül'de Türkiye'de bulunmak istiyor. Ancak seferlerin yetersiz olması sebebiyle dönüşün zor olacağı belirtiliyor. THY ve birçok özel havayolu şirketi dönüş biletini erkene aldırmaya çalışan yolcular için çözüm arıyor.
  • Eşimin askerliği 6 eylül bitiyor fakat 6 eylül erzincandan istanbula uçuşlar sabah öğleden sonraya sefer yapılamazmı
  • ilk yorumu yazan arkadaşa katıldığımı belirtmek istiyorum.
  • ekip planlama ve occ ye kolay gelsin...işleri çok zor olucak
  • evetçiye
  • evet evet sonuna kadar evet evet demiyen bertaraf olur evet demiyenin .......... siz anladınız olur
  • bende ilk yorumcuyhla ayni fikirdeyim
  • ibadetle dünya işlerini karıştırmamak gerekir.karıştıran lar başka bir dönemde sıkıntıya girebilir.o zamanda yanlarında kimseleri göremezler.
  • Ben de ilk yorumcularla aynı şekilde düşünüyorum.
  • Yorumun ek seferle ilgisi olmasada ben yorumcuyla aynı görüşü paylaşıyorum
  • uzulmesinler, kullanamadiklari evet oyu bir sekilde bilgisayar hilesi ile yerlestirilir...
Umre sebebiyle yurt dışında bulunan vatandaşlar referandum öncesi Türkiye'ye dönüş sıkıntısı yaşıyor. Sıkıntılarını seyahat acentelerine bildiren vatandaşlar, ek sefer istiyor. Seyahat acenteleri de Suudi ve Türk Havayolları'dan charter seferler koymalarını talep etti. Ancak şu ana kadar yapılan girişimlerden bir sonuç alınamadı. Seyahat Acentesi Edatur'un Satış Temsilcisi Ömer Uysal, müşterilerinden yüzde 40'ının referandum öncesi Türkiye'ye dönmelerinin tehlikede olduğunu söyledi. Türk Hava Yolları ve Suud Havayolları'na ek sefer koymaları için başvuruda bulunduklarını söyleyen Uysal, "Ek sefer için iki hava yolu ile de irtibata geçtik. Fakat tarifelerini bozmak istemiyorlar." dedi.

Şu an bu iki havayolu şirketi Mekke ve Medine'den Türkiye'ye her gün iki, bazen de üç sefer düzenliyor. Bu sebeple günde ortalama bin yolcunun Türkiye'ye taşındığını anlatan Uysal, özellikle şu dönemde sefer sayısı 5'e çıkartılmadıkça yaşanan sorunda bir düzelme yaşanmayacağını söylüyor. Seyahat acentesi Raja Turizm'den Necdet Bulut da her yıl Ramazan ayında umre dönüşlerinde Türk vatandaşlarının bir yoğunlukla karşılaştığını, bunun üzerine 12 Eylül'de gerçekleştirilecek referandumun da eklenmesi sebebiyle yoğunluğun iyice arttığını hatırlatıyor. "Binlerce vatandaş Ramazan ayında dönüşe geçtiği için her yıl uçak seferleri yetersiz kalıyor. Bu sebeple uçak sefer sayıları artırılmalı." diyor. Kendilerinin 120 vatandaşı umreye gönderdiğini ve bunların hepsinin referandum öncesinde döneceğini belirten Bulut, şu an yaşanan problemde yaza denk gelen yıllık izinlerin de etkisinin bulunduğunu hatırlatıyor. Umre ziyaretinde bulunmak üzere Suudi Arabistan Havayolları (Saudia) ile kutsal topraklara giden 20 bin kişiden yaklaşık 3 bini, uçak yetersizliği nedeniyle yurda erken dönüp referandum için oy kullanamayacak. Saudia yetkilileri, Ramazan'da 20 bin kişiyi kutsal topraklara taşıdıklarını belirterek, Türkiye'ye erken dönmek isteyen yaklaşık 3 bin kişinin uçak yetersizliği yüzünden taleplerinin geri çevrildiğini söyledi. 2010 umre seyahatlerinin, geçen yıl aralıkta acentelerden talep edildiğine ve buna göre uçak programı yapıldığına dikkat çeken yetkililer, "Uçaklardaki yerler, 5 ay önce acentelere pazarlandı. Talep üzerine, gidiş-dönüş tarihleri belirlendi. Referandum tarihi belli olduktan sonra 1-2 acente uçak tarihlerini öne çekmek istedi. Ancak bu uçak yetersizliği nedeniyle gerçekleşemedi." dedi.

Yaşanan sıkıntılar bir yana Türk Hava Yolları yetkililerinin Zaman'a yaptığı açıklamada, referanduma özel kampanyalarının bulunmadığı, İç Hatlar Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre bu bayramda ağırlıklı yolcu trafiğinin Bodrum, Dalaman ve Antalya'dan beklendiği belirtildi. "Ancak normalde dönüşlerin bayram tatilinin son günü öğleden sonra olması beklenirken, bu sene geçmiş senelere kıyasla yolcularımızın belirgin bir kısmı 11 Eylül, hatta bu tarihte yer bulamayanlar ise 10 Eylül uçaklarına rezervasyon yaptırıyor." denildi. Alınan bilgilere göre bu sene gelen talepler doğrultusunda 12 Eylül'e konan ilave sefer sayısı kadar 11 Eylül'de ilave sefer planlandı ve kısmen 10 Eylül'e de ilave seferler kondu. Yine 12 Eylül yolcuları akşam yerine öğleden önce dönmek yönünde eğilim gösteriyorlar. Bu bayram 2 adet yurtdışı özel kira seferi, 18 adet de iç hat ilave sefer olmak üzere toplam 20 sefer planlandı. Fakat THY'den umre seyahatleri ile ilgili henüz net bir açıklama yapılmadı.

(Zaman)

THY'YE EK SEFER TALEBİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Elif ~ 8 ay önce
Eşimin askerliği 6 eylül bitiyor fakat 6 eylül erzincandan istanbula uçuşlar sabah öğleden sonraya sefer yapılamazmı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ilk yorumu yazan arkadaşa katıldığımı belirtmek istiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ekip planlama ve occ ye kolay gelsin...işleri çok zor olucak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
evetçiye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
evet evet sonuna kadar evet evet demiyen bertaraf olur evet demiyenin .......... siz anladınız olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bende ilk yorumcuyhla ayni fikirdeyim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ibadetle dünya işlerini karıştırmamak gerekir.karıştıran lar başka bir dönemde sıkıntıya girebilir.o zamanda yanlarında kimseleri göremezler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ben de ilk yorumcularla aynı şekilde düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumun ek seferle ilgisi olmasada ben yorumcuyla aynı görüşü paylaşıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
uzulmesinler, kullanamadiklari evet oyu bir sekilde bilgisayar hilesi ile yerlestirilir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000