16 Mart 2015, Pazartesi 16:12:29

THY'YE 'EBOLA FORMU' TEPKİSİ

Dünya genelinde alarma neden olan Ebola virüsü yüzünden Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Selanik seferini yapan uçak yolcularından Ebola virüs hastalığı izolasyon önlemleri bildirim formu doldurulması isteniyor.
  • Atinaya geliste Emirates,Etihad,Royal Jordanian ve Aegean dishat seferlerinde de ebola formu uygulaniyor.
  • Atina uçağında da aynı uygulama var.

Dünya genelinde alarma neden olan Ebola virüsü yüzünden Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Selanik seferini yapan uçak yolcularından Ebola virüs hastalığı izolasyon önlemleri bildirim formu doldurulması isteniyor.

Birlik Gazetesi'nde yer alan habere göre; 14 Kasım 2014 tarihinde başlayan uygulama yolcular tarafından tepkiyle karşılanıyor.

Yolculardan bazıları bu formu doldururken bazılarının da doldurmayarak buna karşı çıktıkları belirtiliyor. Kuzey Yunanistan Ulusal Sağlık Operasyonu Merkezi Selanik (Thessaloniki) Müdürü Cina Leptokaridu, uygulamanın yapılış sebebinin, Türkiye'nin uluslararası uzak bölgelere uçuş irtibatı olan merkez konumında olduğundan dolayı, Makedonia Havaalanı'na gelen THY uçağındaki
yolculara Ebola virüs hastalığı izolasyon önlemleri kapsamında yapıldığını ifade ediyor.

Leptokaridu, "neyse ki bugüne kadar bu uçuşlarda Ebola salgınına rastlanmadı. Makedonia Havaalanı'nda 6 kişilik sağlık ekibinin bulunduğu Ebola sağlık kontrol merkezi bulunuyor. THY uçağı içinde bu uygulamayı yaparken yabancı uyruklu yolcular daha disiplinli bir şekilde davranıyorlar.

Her uçuşta 1 veya 2 Yunanlı yolcu muhakkak bulunuyor, malesef Ebola virüs hastalığı izolasyon önlemleri formunu doldurmak istemiyorlar. Her ne kadar elimizde şu an resmi rakamlar olmasa da, 14 Kasım 2014 tarihinde başlayan uygulamada bu formu dolduranların sayısı 25.000­30.000 civarında olduğunu tahmin ediyorum" dediği belirtiliyor. (Birlik Gazetesi)

THY'YE 'EBOLA FORMU' TEPKİSİ

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Atinaya geliste Emirates,Etihad,Royal Jordanian ve Aegean dishat seferlerinde de ebola formu uygulaniyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Atina uçağında da aynı uygulama var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000