16 Temmuz 2012, Pazartesi 11:45:44

THY’YE ÇOK YAKIŞACAK...

Türk Hava Yolları’nın 25 yıllık emektar genel müdürlük hizmet binasının yerine son derece modern iki bina yapılacak. İşte uzay üssünü andıran o proje...
  • BU PROJENİN İÇİNDE ÇALIŞANLARIN SPOR YAPABİLECEĞİ BİR ALANDA MEVCUT MU ACABA? THY NİN RAKİP ŞİRKETLERİNİN KOMPLEXLERİNDE FİTNESS VE HAVUZ VAR DA....VAR MI THY DE ÖYLE VİZYONU OLAN BİR YÖNETİCİ???
  • eski binalar olduğu gibi duruyo projede, sadece şuanki bilet satış ile havak ın olduğu yere yeni tasarımlı binayı eklemişler. iki yeni bina değil yani bir yeni bina ve çevre düzenlemesi diyebiliriz ;)
  • biri saçma sapan, diğeri ise bu zamana yakışmayacak kadar sade bir tasarım olmus.. binanın orasını burasını yamultunca tasarım olmuyor malesef..
  • bilen varsa lütfen cevap. hani ücüncü hava limani yapiliyordu>? niye simdi bu eski binalari yeniliyorlar?
  • Floryada böyle bir arazi kalmadı, bir de Sarıyer yazmışsınız İstanbulun ilçesi Sarıyer mi? Sarı Yer diye işaretli bir alan mı? Mevki bakımından haber pek inandırıcı gelmedi. Haydi hayırlısı, size de malzeme lazım tabi...
  • Bu tasarımı yapan arkadaşın, günceli takip ettiği konusunda şüphelerim var. THY ye yakışacak denen binanın da,uzay üssüyle uzaktan yakından alakası yok ayrıca. Bunu diyenlerin kafasındaki uzay üssünün ne olduğu da meçhul ya.Neyse.. Fotoda beride duran bina çok klasik. Sardalya kutusuna benzemiş. Çatıda da, bir Boeing 737-400 yada A319 un inebileceği bir pisti var sanırsam. :) Üst yönetimi,olası bir grev yada eylemde binanın üstünden( çatısından) kaçırmak için olsa gerek. Diğer bina ise bir transanlantiği andırıyor. Üzerinde çok çalışılmadığı belli. Ayrıca binalar birbirinden ayrı. THY ye yakışacak bina olsa olsa onun amblemini ortaya çıkartacak bir tasarım. Tepeden bakınca o kuş görülebilmeli. Yapı, cam kafes ve yeşil bina özelliklerine sahip olmalı. Oval ,eğimli çok iyi gider. Bakude yapılan su bina gibi mesela... Çok çalışmak gerek çoooookkk :) http://www.urbika.com/projects/view/7431-azerbaijan-boxing-fe
  • lale devrindeyiz durmak yok yola devam.... THY'YE RÖTAR ŞOKU16 Temmuz 2012 Pazartesi, 08:46:51 Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, THY’nin 2002 yılından bu güne kadar iptal edilen veya rötar yaşayan uçak seferleri nedeniyle toplam 48 milyon TL harcamada bulunduğunu açıkladı...
  • O yamuk bina biraz yandan bakınca Thy'nin logosunu animsatiyor.
  • ben de maalesef projede görülen tasarımı hiç mi hiçbeğenmedim.bu nasıl bir tasarım yahu ? zevksiz,yamuk,yumuk,eğri,büğrü,şekilsiz saçma sapan bir bina tasarlamışlar.şaka gibi valla.italyadaki pizza kulesi gibi eğri duruyor.diğer 2 binanın tasarımı ise çok sıradan ve klasik olmuş.bula bula bu modelleri mi bulmuşlar.ucube gibi bir bina.biz çalışanların da görüşü alınmalı böyle konularda.
  • Şu yamuk yumuk binalardan ne anlıyorlar bilmiyorum. Bildiğin ucube işte. Sakın sanat ve estetikten falan bahsetmeyin bana.

 

İki yıl üst üste Avrupa’nın en iyi havayolu ödülünü Türk Hava Yolları, uluslararası arenadaki yükselen çizgisine yakışan modern bir bina inşaa ettirmek için kolları sıvadı.

1988 yılında hizmete açılan THY Genel Müdürlük binası, içerisinde her ne kadar zaman içerisinde tadilat ve düzenleme yapılsa da eski görüntüsüyle dikkat çekiyordu. THY’yi yeni bir hizmet binasına kavuşturmak için kolları sıvayan THY yönetimi, ünlü mimar Murat Tabanlıoğlu’na bir çalışma hazırlattı.

Havacılık sektöründe de bir çok başarılı projeye imza atan Tabanlıoğlu, THY için yanyana iki ayrı binadan oluşan yeni bir proje çizdi. Son derece modern görüntüsüyle dikkat çeken projenin içeriği sır gibi saklanıyor.

Yeni binanın yapılacağı yer konusunda da henüz bir kesinlik bulunmuyor. Ancak ihtimaller arasında Sariyer, ikitelli ve Florya gibi bölgelerin adı geçiyor.

İşte THY’nin modern yüzü olacak o projeler:

THY’YE ÇOK YAKIŞACAK...

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

ACABA ? ~ 12 yıl önce
BU PROJENİN İÇİNDE ÇALIŞANLARIN SPOR YAPABİLECEĞİ BİR ALANDA MEVCUT MU ACABA? THY NİN RAKİP ŞİRKETLERİNİN KOMPLEXLERİNDE FİTNESS VE HAVUZ VAR DA....VAR MI THY DE ÖYLE VİZYONU OLAN BİR YÖNETİCİ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yer yazana katılıyorum ~ 12 yıl önce
eski binalar olduğu gibi duruyo projede, sadece şuanki bilet satış ile havak ın olduğu yere yeni tasarımlı binayı eklemişler. iki yeni bina değil yani bir yeni bina ve çevre düzenlemesi diyebiliriz ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mimari ~ 12 yıl önce
biri saçma sapan, diğeri ise bu zamana yakışmayacak kadar sade bir tasarım olmus.. binanın orasını burasını yamultunca tasarım olmuyor malesef..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
a330 ~ 12 yıl önce
bilen varsa lütfen cevap. hani ücüncü hava limani yapiliyordu>? niye simdi bu eski binalari yeniliyorlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neresi? ~ 12 yıl önce
Floryada böyle bir arazi kalmadı, bir de Sarıyer yazmışsınız İstanbulun ilçesi Sarıyer mi? Sarı Yer diye işaretli bir alan mı? Mevki bakımından haber pek inandırıcı gelmedi. Haydi hayırlısı, size de malzeme lazım tabi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Coşkun ~ 12 yıl önce
Bu tasarımı yapan arkadaşın, günceli takip ettiği konusunda şüphelerim var. THY ye yakışacak denen binanın da,uzay üssüyle uzaktan yakından alakası yok ayrıca. Bunu diyenlerin kafasındaki uzay üssünün ne olduğu da meçhul ya.Neyse.. Fotoda beride duran bina çok klasik. Sardalya kutusuna benzemiş. Çatıda da, bir Boeing 737-400 yada A319 un inebileceği bir pisti var sanırsam. :) Üst yönetimi,olası bir grev yada eylemde binanın üstünden( çatısından) kaçırmak için olsa gerek. Diğer bina ise bir transanlantiği andırıyor. Üzerinde çok çalışılmadığı belli. Ayrıca binalar birbirinden ayrı. THY ye yakışacak bina olsa olsa onun amblemini ortaya çıkartacak bir tasarım. Tepeden bakınca o kuş görülebilmeli. Yapı, cam kafes ve yeşil bina özelliklerine sahip olmalı. Oval ,eğimli çok iyi gider. Bakude yapılan su bina gibi mesela... Çok çalışmak gerek çoooookkk :) http://www.urbika.com/projects/view/7431-azerbaijan-boxing-fe

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 12 yıl önce
lale devrindeyiz durmak yok yola devam.... THY'YE RÖTAR ŞOKU16 Temmuz 2012 Pazartesi, 08:46:51 Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, THY’nin 2002 yılından bu güne kadar iptal edilen veya rötar yaşayan uçak seferleri nedeniyle toplam 48 milyon TL harcamada bulunduğunu açıkladı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Koln ~ 12 yıl önce
O yamuk bina biraz yandan bakınca Thy'nin logosunu animsatiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK ÇALIŞANI ~ 12 yıl önce
ben de maalesef projede görülen tasarımı hiç mi hiçbeğenmedim.bu nasıl bir tasarım yahu ? zevksiz,yamuk,yumuk,eğri,büğrü,şekilsiz saçma sapan bir bina tasarlamışlar.şaka gibi valla.italyadaki pizza kulesi gibi eğri duruyor.diğer 2 binanın tasarımı ise çok sıradan ve klasik olmuş.bula bula bu modelleri mi bulmuşlar.ucube gibi bir bina.biz çalışanların da görüşü alınmalı böyle konularda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Şu yamuk yumuk binalardan ne anlıyorlar bilmiyorum. Bildiğin ucube işte. Sakın sanat ve estetikten falan bahsetmeyin bana.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000