15 Şubat 2017, Çarşamba 09:53:18

THY'ye charter sefer talebi

Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeciler Derneği (BODER), THY Genel Müdürü Bilal Ekşi'ye mektup gönderip, Avrupa'nın belli başlı limanlarından Muğla'nın Bodrum ilçesine charter seferleri konulmasını istedi.
  • Bu teklifi Candan destekliyoruz biletler ucuzlarsa sayın Cumhur baskanimizin dediği gibi yurt dışındaki komşumuz un biletini de alır geliriz selamlar.
  • Thy dunyanin en iyi havayolu!!!!!
  • Yerli turistin yüzüne bakmayanlar yerli turist diye ağlamaya başlayınca beter olun diyesim geliyo ama olmayın. Sizden bi farkımız olsun. Ha o işsiz kalıyo dediğiniz insanların çoğu da aslında işsiz değil, köyde bağ bahçe tarla kümes işini beğenip layığıyla yapsalar Bodruma turist olarak gider çoğu.
  • Bodrum un yolcusu belli her daim fakir Avrupa yolcusu Bodrum'da. Bir uçak gelip gitmesi kolay mı sanıyorsunuz yayladan akıp gelen saat başı kalkan bir dolmuş değil
  • Tgs ye alim var mi? Bilal reyiz cevap ver bana!!!!
  • Bodrum base başlasın eheh
  • 20 tanesi çok ama 7-8 tanesi, oluşan boşluğu doldurur. Güzel fikir. Aklın yolu bir.
  • tmm 5 777 ve yerde yatan 15 330 u bodruma bağlayalım:)

Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeciler Derneği (BODER), THY Genel Müdürü Bilal Ekşi'ye mektup gönderip, Avrupa'nın belli başlı limanlarından Muğla'nın Bodrum ilçesine charter seferleri konulmasını istedi.

BODER Yönetim Kurulu adına Başkan Halil Özyurt ve Genel Sekreter Orhan Kavala imzasıyla gönderilen mektupta, havayolu ulaşımının turizm sektörü için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekildi. Turizm sektörünün zor günler geçirdiği bu dönemde sektörün yabancı tur operatörlerinin hegemonyasından kurtarılması için THY'ye ihtiyaç olduğu vurgulandı. Mektupta, "Günümüzde hava ulaşımının özellikle turizmde ne kadar stratejik ve önemli olduğunu siz bizlerden çok daha iyi bilmektesiniz. Bu çok önemli konuda sizlerin verecekleri kararlar, hem turizm sektörüne can verecek, hem ülke ekonomisine değerler kazandıracak, hem de ayni zamanda istihdamı canlandıracak ve işsizliği azaltacaktır. Bütün bu olumlu gelişmeleri hayata geçirmek tamamen sizin alacağınız kararlara bağlıdır. Cumhurbaşkanımız uluslararası alanda turizmde karar veren gündemi belirleyen bir ülke olmamız gerektiğini öngörmektedir. Bunun içinde devletin de arkasında duracağı Türk tur operatörlerinin uluslararası alanda faaliyet göstermeleri gerektiğini çok doğru olarak tespit etmiştir. Bu faaliyetlerin milli hava yollarımız ile tarifeli ayrıca charter uçuşlar da yapabilecek bir şirketle desteklenerek uluslararası alanda rekabet edebilecek düzeye getirilebilmesi gerekmektedir" denildi.

"Bu şartlar yerine getirildiğinde, ülkemizde veya dünyada olağanüstü şartlarda bile yabancı tur operatörlerinin ve yabancı uçak şirketlerinin insafına terkedilmemiş olacağız" denilen mektupta ayrıca şu ifadelere yer verildi:

"Bodrum bölgesi olarak da son yıllarda en önemli destinasyonlarımızdan biri İngiltere'nin Londra, İskoçya'nın Edinburg, İrlanda'nın Dublin, Hollanda'nın Amsterdam, Belçika'nın Bürüksel havaalanlarından direkt Bodrum tur operatörlerinin kontenjan azaltmasından, uçak şirketlerinin uçuşlarını iptal etmesinden ve her geçen yıl aleyhimize artarak devam etmesinden dolayı sektör büyük zararlar görmektedir. Ülke ekonomisi turizm gelirini, birçok vatandaşımız işlerini kaybetmekte, belli bir sürenin sonunda işletmeler kapanmakta, milli servet atıl hale gelmektedir. Tüm bu olumsuzlukların ortadan kaldırılabilmesi, en azından etkilerinin azaltılması için yurt dışından yukarıda belirtilen bu destinasyonlardan Bodrum'a iptal edilmiş uçuşların, o hava meydanlarından direkt uçuşlar konularak önlenmesi gerekmektedir. Eğer böyle bir tedbir alınırsa sadece Bodrum'u bilen ve devamlı gelen yabancıların internet kanalı ile satın alıp gelmelerini sağlarsınız ki bu da yüzde 25-30 gelişleri arttırır. Uçak iptal etmiş tur operatörleri kendilerine gelen taleplere 'hayır' diyemezler ve biletlerinizi satarlar. Küçük tur operatörleri direkt satış yaparlar. Alan kaybetmek istemeyen yabancı tur operatörleri yeniden uçak koymak zorunda kalabilirler. Bir de yerli turist açısından Anadolu'nun muhtelif şehirlerinden Bodrum'a direkt uçuşlar konulmasını önemsiyoruz ve yardımlarınızı bekliyoruz. Mutlaka siz de bu tespitleri yapıyorsunuzdur. Kriz dönemlerinde ne kadar çabuk karar alınabilirse o kadar olumlu sonuçları olur. Geciken ve gecikmiş kararın alınması hiçbir anlam ifade etmez. Olumlu sonuçları da olamaz." (Hürriyet)

THY'ye charter sefer talebi

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Cafer yıldız ~ 7 yıl önce
Bu teklifi Candan destekliyoruz biletler ucuzlarsa sayın Cumhur baskanimizin dediği gibi yurt dışındaki komşumuz un biletini de alır geliriz selamlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy fan ~ 7 yıl önce
Thy dunyanin en iyi havayolu!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yerli turist ~ 7 yıl önce
Yerli turistin yüzüne bakmayanlar yerli turist diye ağlamaya başlayınca beter olun diyesim geliyo ama olmayın. Sizden bi farkımız olsun. Ha o işsiz kalıyo dediğiniz insanların çoğu da aslında işsiz değil, köyde bağ bahçe tarla kümes işini beğenip layığıyla yapsalar Bodruma turist olarak gider çoğu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kim gelcek buraya etmeyin lütfen ~ 7 yıl önce
Bodrum un yolcusu belli her daim fakir Avrupa yolcusu Bodrum'da. Bir uçak gelip gitmesi kolay mı sanıyorsunuz yayladan akıp gelen saat başı kalkan bir dolmuş değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tgs ~ 7 yıl önce
Tgs ye alim var mi? Bilal reyiz cevap ver bana!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadiii ~ 7 yıl önce
Bodrum base başlasın eheh

Yanıtla

Kalan karakter 1000
20 tane ~ 7 yıl önce
20 tanesi çok ama 7-8 tanesi, oluşan boşluğu doldurur. Güzel fikir. Aklın yolu bir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tmm ~ 7 yıl önce
tmm 5 777 ve yerde yatan 15 330 u bodruma bağlayalım:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000