27 Aralık 2011, Salı 12:40:41

THY'YE CEZA KAPIDA!

Türk Hava Yolları, haksız rekabete yol açtığı gerekçesiyle açılan soruşturma kapsamında suçlu bulunabilir...
  • adalet ve kalkınma partisi=adaletsizlikle kalkın partisi.üzüm üzüme baka baka kararır.
  • Verseler verseler usülsüzlükten 50 TL ağır para cezası verirler..Kapalı yerde sigara içenlerden daha ağır bir ceza verirlerse şaşabiliriz. O da 69 TL gibi.
  • Koskoca siyasi güdümlü THY ye ceza verecek Rekabet Kurulu.... Sabah sabah güldürdü..
  • Haksız rekabet sadece fiyat politikası ile olmuyor. "Hakim durumu kötüye kullanmak" ta rekabete aykırıdır. Eğer diğer şirketleri baltalamak amacıyla onların uçuşlarının hemen önüne aynı destinasyona sefer koyar ve bunları bilnçli olarak yapar ve bu da şirket içerisindeki email lerde tespit edilirse rekabet kurulu CİRONUN %10 gibi çok ciddi bir miktar ceza verebilir, buna mahkemede engel olamaz. Durum çok ciddi.
  • yargıtay thy yi suçlu bulacaksa haksız yere işten çıkartılan thy personelinin davalarını onasın oyalamasın adalete kimsenin güveni kalmadı kim takar haksız rekabetmiş thy ceza alacakmış.
  • Yaw kardeşim THY'yi severim... hakkaten severim... dünyanın en büyüğü olması için de bir yolcu olarak elimden ne geliyorsa yaparım... Ama yıkıcı fiyat politikası nedir yaaaa!... ben hiçbir hatta 200 liradan aşağı uçamadım ki... kimdir bu uçanlar, nasıl uçarlar, benim niye haberim olmaz da sürekli bol para veririm :)
  • bilmediğiniz şeyler var arkadaslar erken yorum yapmayın haksız rekabet ile kastedilen fiyat vs değil.. thy nin shgm yi bağlayarak baska şirketlere uçuş izni verilmesini engellemesi vs tarzi şeyler ve bunlar ortaya çıkyığı için yuklu ceza gelecek thy na. sebep bu..
  • THY cok pahali derler...
  • kurulun karari mahkemeye acik nasilsa mahkemeden doner rekabeti yapan zaten THY degil baskalari boyle sacmalik mi olur. O zaman pegasusun cezadan hic kurtulamamsi lazim
  • Burada THY nin savunmasını yapmıyorum , banada düşmez ama , 35 TL ye bilet satanlar haksız rekabet yapmıyor THY ticaret yapınca Haksız Rekabet oluyor. İnşallah gerçekci bir karar çıkar. Yargıya güveniyoruz.
Türkiye'nin milli havayolu şirketi Türk Hava Yolları'nın, haksız rekabete yol açtığı gerekçesiyle açılan soruşturma kapsamında bugün sözlü savunması alındı. Rakabet Kurulu nihai kararını 5 Ocak Perşembe günü verecek.
 
Türk Hava Yolları'na haksız rekabete yol açtığı, yıkıcı fiyat politikası ve hakim durumunu kötü kullandığı gerekçesiyle soruşturma açılmıştı. Diğer şirketleri zor durumda bıraktığı gerekçesiyle açılan soruşturma kapsamında Rekabet Kurulu THY'den bugün sözlü savunma aldı. Gelen bilgilere göre Türk Hava Yolları'na para cezası gelebilir.
 
Soruşturmanın sonucu ile ilgili kararını 5 Ocak 2012 Perşembe günü verecek olan Rekabet Kurulu'nun THY'yi haksız bulacağı ve para cezasıyla cezalandıracağı gelen bilgiler arasında. 
 
Rekabet Kurulu'nun daha önce internet sitesinden 17 Kasım 2011 tarihli kararı uyarınca 27 Aralık 2011 günü THY'den sözlü savunma alınacağı duyurulmuştu.
THY'YE CEZA KAPIDA!

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 12 yıl önce
adalet ve kalkınma partisi=adaletsizlikle kalkın partisi.üzüm üzüme baka baka kararır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Verseler verseler usülsüzlükten 50 TL ağır para cezası verirler..Kapalı yerde sigara içenlerden daha ağır bir ceza verirlerse şaşabiliriz. O da 69 TL gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Koskoca siyasi güdümlü THY ye ceza verecek Rekabet Kurulu.... Sabah sabah güldürdü..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Haksız rekabet sadece fiyat politikası ile olmuyor. "Hakim durumu kötüye kullanmak" ta rekabete aykırıdır. Eğer diğer şirketleri baltalamak amacıyla onların uçuşlarının hemen önüne aynı destinasyona sefer koyar ve bunları bilnçli olarak yapar ve bu da şirket içerisindeki email lerde tespit edilirse rekabet kurulu CİRONUN %10 gibi çok ciddi bir miktar ceza verebilir, buna mahkemede engel olamaz. Durum çok ciddi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yargıtay thy yi suçlu bulacaksa haksız yere işten çıkartılan thy personelinin davalarını onasın oyalamasın adalete kimsenin güveni kalmadı kim takar haksız rekabetmiş thy ceza alacakmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yaw kardeşim THY'yi severim... hakkaten severim... dünyanın en büyüğü olması için de bir yolcu olarak elimden ne geliyorsa yaparım... Ama yıkıcı fiyat politikası nedir yaaaa!... ben hiçbir hatta 200 liradan aşağı uçamadım ki... kimdir bu uçanlar, nasıl uçarlar, benim niye haberim olmaz da sürekli bol para veririm :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bilmediğiniz şeyler var arkadaslar erken yorum yapmayın haksız rekabet ile kastedilen fiyat vs değil.. thy nin shgm yi bağlayarak baska şirketlere uçuş izni verilmesini engellemesi vs tarzi şeyler ve bunlar ortaya çıkyığı için yuklu ceza gelecek thy na. sebep bu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
THY cok pahali derler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
kurulun karari mahkemeye acik nasilsa mahkemeden doner rekabeti yapan zaten THY degil baskalari boyle sacmalik mi olur. O zaman pegasusun cezadan hic kurtulamamsi lazim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Burada THY nin savunmasını yapmıyorum , banada düşmez ama , 35 TL ye bilet satanlar haksız rekabet yapmıyor THY ticaret yapınca Haksız Rekabet oluyor. İnşallah gerçekci bir karar çıkar. Yargıya güveniyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000