03 Temmuz 2008, Perşembe 08:18:03

THY'YE ÇAĞRI VAR

Yurt dışından İzmir'e direk sefer olmaması İzmirlilerin isyan etmesine neden olmaya devam ediyor...
  • bir atinadir tutturmussunuz , ne atinasi yahu?Siz once viyana ucusunu doldurun.10 kisi ile giderken hicbiriniz ortada yoktunuz.bu ucaklar su ile calissalar ne guzel olurdu.

Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Örün, İzmir'e birkaç ülke hariç yurt dışından doğrudan uçuşların bulunmamasının ihracatın önünde büyük engel oluşturduğunu söyledi.

Örün, "Bizim yetkililerden isteğimiz, mutlaka kısa bir süre içinde Atina ve Selanik gibi merkezlerin İzmir ile direkt olarak bağlanması. Eğer THY yapmazsa, biz bu talebi OIympic Havayollarına, Aegean Havayollarına götüreceğiz" dedi. Örün, EGSD'nin tekstil ve hazır giyim ihracatının yıllık 1,5 milyar doları aştığını, iç piyasa hacminin ise 2,5 milyar dolara yaklaştığını ifade ederek, "Dolayısıyla toplamda sektörümüzün 44,5 milyar dolar aşan , 5 milyar dolara yaklaşan bir üretim kapasitesi var . İhracatın yüzde 10 ' a yakın bölümü İzmir ve çevresinden , tahminimiz iç piyasa üretiminin yaklaşık yüzde 15’i burada yapılıyor" diye konuştu.

Giyim sanayinin ihracatının ithalatından çok daha fazla ve katma değeri diğer sektörlerden çok daha yüksek olduğunu vurgulayan Örün, gittikçe ithal ara mamul ve hammadde kullanımının arttığını , bunun da katma değeri düşürdüğünü dile getirdi.

Uçak koyarsanız çalışır

İzmir'in ihracatta önemli bir sorunu bulunduğumu ifade eden Örün, şunları söyledi: "İzmir'e yurt dışından direkt uçak ulaşımı yok. Gurbetçilerimizin yaşadığı Almanya, İsviçre, Hollanda ve Avusturya hariç hiçbir ülkeyle doğrudan uçuş yok. İhracatımız önünde büyük engel yaratıyor. Bu, İzmir için çok büyük bir eksiklik. Bizim gitmemiz sorun değil, ama yabancıların gelmesi çok büyük sorun oluyor. 35 dakika gibi bir uçuş mesafesi olan Atina'dan İzmir'e gelmek isteyen müşterilerimiz, İstanbul üzerinden aktarmalı olarak 6-7 saate ulaşabiliyorlar buraya. Hele Selanik’ten gelen müşterilerimiz önce Atina’ya uçuyor, oradan İstanbul’a, İstanbul’dan da İzmir’e uçuyor. Bu talebimizi THY’nin yapmaması halinde taleplerini Olympic ve Aegean Havayollarına götüreceklerini kaydetti.

THY'YE ÇAĞRI VAR

Yorumlar

gereksiz ~ 16 yıl önce
bir atinadir tutturmussunuz , ne atinasi yahu?Siz once viyana ucusunu doldurun.10 kisi ile giderken hicbiriniz ortada yoktunuz.bu ucaklar su ile calissalar ne guzel olurdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000