17 Ekim 2010, Pazar 08:08:57

THY'YE ÇAĞRI

Fotoğrafevi yöneticilerinden fotoğraf sanatçısı Hasan Şenyüksel, Şili'de yaklaşık iki ay yeraltında kalan madencileri bir mektupla İstanbul'a davet etti.
  • Tövbe tövbe.... Angela Joliyi davet etsene be adam. .... Zonguldaktaki için, Manisadaki için ne yaptın da, umut için bu adamları çağırıyorsun. Bu kadar umutsuz musun, yoksa yine şov durumları mı var?
  • Belki guzel bir dusunce olabilir ama acaba yakin zamanda toprak altinda kalan Turk madenciler icin de ayni oneriyi yapmis mi bu arkadas?
  • Su gazeteci vs. luzumsuz kisiler THy ile ilgili yorum yapmasin tavsiyede bulunmasin da herkes isini bilsin.
  • evet bunlarında parasını thy karsılasın ne guzel bızım sacacak paramız cok ama belkı bıraz daha personel cıkarıp sponsor olabılır yabancıların işçileri bizlerden daha degerlı 400 bın dolara yabancıları otellerde konaklatacagına bızım fakır ış guc sahıbı olmayan ınsanlarımızla ılgılensınler
  • yahu kardeşim bizdende bir milyon dolar isterlerse senmi vericen bu parayı
  • ne alaka şimdi buraya gelmeleri
  • Toprak altinda 2 ay mahzur kaldiklari sirada, onlara kurtarmak icin seferber olan, hic bir teknik yardimi ve malzemeyi gondermekten cekinmeyen ulklere, onlarin teknik elemanlarina ve dunya medyasina ayip ettiler simdi! Amac destek almak mi yoksa zengin olmak mi? Her raportaj icin 400 bin dolar! Yok yok olmadi bu!
  • Yazık ya bizim millete umudu taaa şilide görüyor Bak onlarda senı umut göruyor 400 bın dolar para istiyor :) utanmadan bıde cıkıp konusuyorsun umudu git sokakda çalışan cocuklarda ara dogudakı köylerde orda millet 400 bın doları degıl kendı sulalesi calıssa göremez ne gereksız bır adammıssın senın gıbı yabancı düşkünleri yüzünden bu ülkenin umudu kalmıyor zaten
  • Bunları başbakan davet etsin de bu işin kader olmadığını öğrensin. Zavallı ülkem ne hale geldin.
Fotoğrafevi yöneticilerinden fotoğraf sanatçısı Hasan Şenyüksel, Şili’de yaklaşık iki ay yeraltında kalan madencileri bir mektupla İstanbul’a davet etti. “Bu adamlar umudun heykeli oldu, ülkemizin de umuda ihtiyacı var” diyen Şenyüksel, madencilere açık mektup yazdı. Mektubunda “Sevgili Cuma isimli adamlar… Dünyanın yeni kahramanları… Dünyamız son yüzyılda hızla kirlenirken artık bu dünyada yaşanmaz dendiği anda verdiğiniz yaşam mücadelesiyle inancın, zaferin nesnesi oldunuz. Bu bağlamda sizi bir haftalığına İstanbul’a davet ediyoruz. Mücadelenizin, umudun bir parçası olmak ve sizin destansı öykünüze bir kenarından dokunmak, fotoğraflarla geleceğe miras bırakmak istiyoruz” diyen Şenyüksel, madencilerin İstanbul’a gelmesinin halk için umut verici olacağını söylüyor.

“Manchester United futbol takımının madencileri ülkelerine davet ettiğini duyunca ‘Neden biz de davet etmeyelim?’ diye düşündüm. Dünyada pek çok şeyin kötü gittiği bir dönemde bu insanlar umudun heykeli oldu. Bunu çok önemsiyorum. Hayatta her zaman mücadele etmek, pes etmemek gerek. Bu da son zamanların en büyük mücadele öyküsüydü. Televizyonda izlerken içimi sevinç kapladı” diyen Şenyüksel, bu olayın fotoğraf açısından da iyi bir hikâye olduğunu düşünüyor ve madencileri İstanbul’da fotoğraflamak istediğini söylüyor. Taksim Point Hotel’in proje için 30 oda tahsis ettiğini anlatan Şenyüksel, “Maddi desteğe ihtiyacımız var. THY’den cevap bekliyoruz. Röportaj için 400 bin dolar istiyorlarmış, maddi destek de bulmamız gerekiyor” diyor.

Türkiye’deki maden ocaklarının girişine Şilili madencilerin posterlerinin asılmasını öneren Şenyüksel, mektubu Şili Devlet Başkanı Sebastian Pinera’ya da gönderdiğini ve cevap beklediklerini anlatıyor.

THY'YE ÇAĞRI

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 14 yıl önce
Tövbe tövbe.... Angela Joliyi davet etsene be adam. .... Zonguldaktaki için, Manisadaki için ne yaptın da, umut için bu adamları çağırıyorsun. Bu kadar umutsuz musun, yoksa yine şov durumları mı var?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Belki guzel bir dusunce olabilir ama acaba yakin zamanda toprak altinda kalan Turk madenciler icin de ayni oneriyi yapmis mi bu arkadas?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Su gazeteci vs. luzumsuz kisiler THy ile ilgili yorum yapmasin tavsiyede bulunmasin da herkes isini bilsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
evet bunlarında parasını thy karsılasın ne guzel bızım sacacak paramız cok ama belkı bıraz daha personel cıkarıp sponsor olabılır yabancıların işçileri bizlerden daha degerlı 400 bın dolara yabancıları otellerde konaklatacagına bızım fakır ış guc sahıbı olmayan ınsanlarımızla ılgılensınler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yahu kardeşim bizdende bir milyon dolar isterlerse senmi vericen bu parayı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ne alaka şimdi buraya gelmeleri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Toprak altinda 2 ay mahzur kaldiklari sirada, onlara kurtarmak icin seferber olan, hic bir teknik yardimi ve malzemeyi gondermekten cekinmeyen ulklere, onlarin teknik elemanlarina ve dunya medyasina ayip ettiler simdi! Amac destek almak mi yoksa zengin olmak mi? Her raportaj icin 400 bin dolar! Yok yok olmadi bu!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yazık ya bizim millete umudu taaa şilide görüyor Bak onlarda senı umut göruyor 400 bın dolar para istiyor :) utanmadan bıde cıkıp konusuyorsun umudu git sokakda çalışan cocuklarda ara dogudakı köylerde orda millet 400 bın doları degıl kendı sulalesi calıssa göremez ne gereksız bır adammıssın senın gıbı yabancı düşkünleri yüzünden bu ülkenin umudu kalmıyor zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bunları başbakan davet etsin de bu işin kader olmadığını öğrensin. Zavallı ülkem ne hale geldin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000