30 Mayıs 2009, Cumartesi 08:32:15

THY'ye büyük övgü

THY Avrupa’da pazar payı krizde bile artan tek şirket oldu. Avrupa Havayolları Birliği, üyelerine ‘Referans olarak THY’yi almalıyız’ dedi.
  • THY'nin yolcu sayısını artırması çokmu önemliymiş. THY Geçen yılın ilk çeğreğinde kaç uçakla uçuyordu bu yılın ilk çeğreğinde kaç uçakla uçuyor? THY'nin filosunda geçen yılın ilk çeğreğinde kaç B-777 vardı da bizim haberimiz yoktu. Bu tür yalan haberlere fazla inanmamak lazım önemli olan THY'nin Bu yılın ilk çeğreğindeki doluluk oranı ile geçen yılkı ilk çeğreğindeki doluluk oranlarının kerşılaştırılmasıdır yani L/F gerisi hava civa . Bu açıklamayı yapan adam neye göre yapmış anlayamadık. THY'nin bildirdiği hayali rakamlar. Gerçekleri bilelim baylar.
  • THY TÜRKİYE NİN, HER KESİM VE HERKESİN BUNDAN GURUR DUYMASI ELZEM VE ZARURİ DİR. MAKAMLAR SABİT VE DEVAMLI, İDARECİLER GEÇİCİDİR.TABURUN ZAFERİ TB. KOMUTANI'NA VERİLEMİYEĞİ GİBİ..BU BAŞARILAR DA ÇALIŞANLARLA BİRLİK TE TÜRK HALKININ VE TC. YÖNETİCİLERİNİN DİR...
  • bence bu gidis uzun bir süre daha devam eder. thy daha dogal olarak olmasi gereken yerde degil. cok gec kalinmis bazi hususlarda simdi atilimlar yapiliyor. dolayisiyla bu sirketin hisse senedi borsada kazanir.
  • BU SİTEDE ÇOK BİLEN SADECE LAFTA HAVACI OLAN İDEOLEJİSİ UĞRUNA GERÇEKLERİ GÖREMEYEN HERKEZE KAPAK OLUR UMARIM. DİNCİ HAVACI
  • diye yorum yapan bu şom ağızlıya cevap yazsam şimdi dersiniz ki yorumun hakaret içeriyor, ne desem söylediği şey kendi başına deyim bari...
  • biri kağıt diyor öteki borsa gözüle bakıyor.e biz de size yarasın bu milletin emeği demek kalıyor.bu kadar basit imiş demek yıllarımız harcayıp girdiğimiz sektör..biz bi hata ettik yavrularımıza etmeyiz merak etmeyin.sizi de gelecekte hangi mantalitede ekiplerin beklediğini bi kenara yazın.paracı pulcu eee yıl 2o1o olcek ayol.modern çağ bi kendinden korkacak bence insan oğlu o da kendi gölgesinden::) ii uçuşlar.
  • benim emeğimi yedikten sonra helal etmiyorum.yıllarım birilerinin poposuna batar umarım.atiusta 1 var zaten al sana deşifre absuakında bilir akınında uted başkanın da.daha ne istiyon.
  • Airbus alsın diye THY na yağ çekiyorlar.
  • THY güvenilir bir şirket sanırım. Borsadan kağıdını alayım mı? Tavsiye eden arkadaşım var mı.
  • Kardaeşş bir hollanda vakası daha olursa görürsünuç bakayımııııııııııııııııııııııııııı

Küresel krizde uluslararası dev havacılık şirketleri iflasın eşiğine gelirken, yolcu sayısını yüzde 10 artırıp karlılığını yükselten THY Avrupa için örnek model oldu. Avrupa Havayolları Birliği Genel Sekreteri Ulrich Schulte-Strathaus, küresel krizde yolcu sayısı azalan Avrupalı havayolları için ‘THY’yi örnek almalılar’ dedi. Avrupa Havayolları Birliği’nin verilerine göre, bu yılın ilk çeyreğinde 34 üye havayolunun yolcu sayısı yüzde 10’a yakın düşüşle 65.7 milyona indi. THY ise aynı dönemde yüzde 10.1’lik büyümeyle 4 milyon 854 bin yolcu taşıdı. Yılın ilk çeyreğinde THY hariç Avrupa’da hiçbir havayolu şirketi küçülmekten kurtulamadı. İlk çeyrekte Avrupalı havayollarının kilometre geliri (RPK) yüzde 7.3 ve koltuk kapasitesi yüzde 3.7 gerilerken, THY’nin kilometre gelirinde yüzde 11.3, yolcu kapasitesinde yüzde 17.4 artış yaşandı.

THY’YE BÜYÜK ÖVGÜ

THY Genel Müdürü Temel Kotil’in de katılımıyla Brüksel’de toplanan Avrupa Havayolları Birliği toplantısında küresel krizin sektöre etkileri tartışıldı. Toplantının ardından konuşan Genel Sekreter Schulte-Strathaus ‘THY son yıllarda kaliteye, güvenliğe ve müşteri memnuniyetine büyük yatırım yaptı. Avrupa’nın önde gelen havayolu şirketleri arasına girme başarısını gösterdi. Küresel krizde, diğer havayolu şirketleri mevcut pozisyonlarını koruma çabasına girerken THY’nin atak yaparak yeni fırsatlar yakaladı. Avrupa havacılığı için THY’yi referans kabul ediyorum’ diye konuştu.

Kriz bizi etkilemedi

Avrupa’da küresel krizde büyümeyi başaran tek ulusal havayolu olan THY’nin Genel Müdürü Temel Kotil başarılarının sırrını verimliliği artırmak ve maliyetleri kısmak olarak açıkladı. Kotil, Avrupa-Orta Doğu hattı başta olmak üzere bu yıl 2 milyon transit yolcu taşıyarak ilave gelir elde edeceklerini söyledi. Kotil, THY’nin yolcu sayısındaki artışın büyük ölçüde Orta Doğu ülkelerine taşıdıkları Avrupalılar’dan kaynaklandığını vurguladı. Kotil, günde 2 sefere çıkardıkları İstanbul-Barselona hattı sayesinde bu yılın ilk çeyreğinde Barselona’nın yolcu sayısı yüzde 21 gerilerken THY’nin Barselona’daki yolcu sayısının yüzde 30 arttığını ifade etti.

THY'ye büyük övgü

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 15 yıl önce
THY'nin yolcu sayısını artırması çokmu önemliymiş. THY Geçen yılın ilk çeğreğinde kaç uçakla uçuyordu bu yılın ilk çeğreğinde kaç uçakla uçuyor? THY'nin filosunda geçen yılın ilk çeğreğinde kaç B-777 vardı da bizim haberimiz yoktu. Bu tür yalan haberlere fazla inanmamak lazım önemli olan THY'nin Bu yılın ilk çeğreğindeki doluluk oranı ile geçen yılkı ilk çeğreğindeki doluluk oranlarının kerşılaştırılmasıdır yani L/F gerisi hava civa . Bu açıklamayı yapan adam neye göre yapmış anlayamadık. THY'nin bildirdiği hayali rakamlar. Gerçekleri bilelim baylar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY TÜRKİYE NİN, HER KESİM VE HERKESİN BUNDAN GURUR DUYMASI ELZEM VE ZARURİ DİR. MAKAMLAR SABİT VE DEVAMLI, İDARECİLER GEÇİCİDİR.TABURUN ZAFERİ TB. KOMUTANI'NA VERİLEMİYEĞİ GİBİ..BU BAŞARILAR DA ÇALIŞANLARLA BİRLİK TE TÜRK HALKININ VE TC. YÖNETİCİLERİNİN DİR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bence bu gidis uzun bir süre daha devam eder. thy daha dogal olarak olmasi gereken yerde degil. cok gec kalinmis bazi hususlarda simdi atilimlar yapiliyor. dolayisiyla bu sirketin hisse senedi borsada kazanir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
BU SİTEDE ÇOK BİLEN SADECE LAFTA HAVACI OLAN İDEOLEJİSİ UĞRUNA GERÇEKLERİ GÖREMEYEN HERKEZE KAPAK OLUR UMARIM. DİNCİ HAVACI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
diye yorum yapan bu şom ağızlıya cevap yazsam şimdi dersiniz ki yorumun hakaret içeriyor, ne desem söylediği şey kendi başına deyim bari...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
biri kağıt diyor öteki borsa gözüle bakıyor.e biz de size yarasın bu milletin emeği demek kalıyor.bu kadar basit imiş demek yıllarımız harcayıp girdiğimiz sektör..biz bi hata ettik yavrularımıza etmeyiz merak etmeyin.sizi de gelecekte hangi mantalitede ekiplerin beklediğini bi kenara yazın.paracı pulcu eee yıl 2o1o olcek ayol.modern çağ bi kendinden korkacak bence insan oğlu o da kendi gölgesinden::) ii uçuşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
benim emeğimi yedikten sonra helal etmiyorum.yıllarım birilerinin poposuna batar umarım.atiusta 1 var zaten al sana deşifre absuakında bilir akınında uted başkanın da.daha ne istiyon.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Airbus alsın diye THY na yağ çekiyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY güvenilir bir şirket sanırım. Borsadan kağıdını alayım mı? Tavsiye eden arkadaşım var mı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kardaeşş bir hollanda vakası daha olursa görürsünuç bakayımııııııııııııııııııııııııııı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000