24 Eylül 2013, Salı 14:29:36

THY'YE BİR KÖTÜ HABER DAHA

Türk Hava Yolları'nın grevin yasal olmadığına ilişkin başvurusunu reddeden mahkemenin kararına Yargıtay'dan onama geldi.
  • Celik-is sendikasi her daim dizlere kol kanat branda Gerecektir bunlari dusunmeyelim artik. Daha mutlu yarinlar icin. Saygilarimla... he bide bu habom un %4 ikinci yari yil zammi noldu bilen varmi..
  • Reform hareketine , Sizi destekleyen hükümet , dayınızın kim olduğunu cümle alem duydu!!! Şimdi ben soruyorum ,iktidarda kaç yıl kalmalı bir başkan diye soruyorsunuz !!! Peki sizi destekleyen hükümetin başındaki sayın başbakan kaç senedir duruyor başta !!! Ya bırakın bu işleri yemezler , bu kazanılmış hakları da yedirtmezler!!!
  • Reform hareketi her firsatta reklami birak artik ekip odalarina vs git anlat kendini SECİLMİYECEKSİNİz Sn bakan yigeni.. Ha HAmdi Topcu ha siz o ne derse onu yaparsiniz isciyi dusundugunuz yok sizlerin
  • Atilay yine başkan olacak bu sendika aynen devam edecek; çünkü diğer adayların hiçbir tecrübesi yok artı hepsi yandaş !!!ne kadar beğenilmese de kötünün iyisi... O greve çıkmayan insanlar sendikaya Atilaya güvenmediği için mi yoksa şirket yönetiminden korktukları için mi çıkmadılar asıl onu ii anlamak lazım. Bu grev gezi olaylarından sonra korku duvarlarının yıkılmasından sonra olsaydı şenlik ozamandı işte
  • Anlaşın artık valla diken üstünde uçmaktan sıkıldık. Nolacak nolacak diye düşünmekten ekonomik darboğazdan daraldik. Filler tepisiyor altta çimenler eziliyor. Herkese Saygılar
  • bugün nasıl cumhuriyet değerleri ile bir hesaplaşma içinde bulunuluyorsa, geçmişte kazanılan sendikal haklar içinde o yapılmaktadır. kısacası, iktidar ortağısınız, sermaye her zaman işçiye düşmandır, sizden sendikacı olmaz; bu yönetim gidebilir, ama siz asla gelemezsiniz.
  • PEKİ İŞÇİLER NE İSTİYOR * Uzun menzil uçuş görevlerinde 24 saat yerine 36 saat dinlenme talep ediyoruz. * Boş günlerimizin içine dinlenme süresi girmesin istiyoruz. * Ev nöbetlerine sınırlama istiyoruz. * Yedek ekip görevlerine sınırlama istiyoruz * Gece uçuş sayı ve sürelerine kısıtlama istiyoruz * THY prosedür kurallarını keyfice değiştirmesin istiyoruz. * Sağlık raporları işten çıkarma için gerekçe olarak kullanılmasın istiyoruz. Hasta hasta işe gitmek baskısı altında kalmak istemiyoruz. * Minimum kabin ekibi ile uçurulmak istemiyoruz. * Günlük mesainin en fazla 13 saat olmasını ve insan biyolojik saatine uygun olarak azaltılmasını istiyoruz.
  • enseye tokat'a devamm :)
  • Ülkemizde en çok yakınılan konulardan birisidir lider sultası. Ya da diğer bir deyişle koltuk sevdası. Sadece sendika başkanlarına has bir durum değildir bu hastalık. Siyasetçilerde ve diğer başka meslek gruplarında da görülen bir durumdur. Kendilerini meşrulaştırmak için de nasıl olsa seçimle geliyoruz, insanlar istemezse zaten burada bulunmazdık diyerekten de avuturlar kendilerini. Aslında kendileri de çok iyi bilirler ki bir kez iktidarı ele geçirdikten sonra bir daha kopmazcasına yapışırlar o koltuklarına. Bu uğurda her türlü yol mübahtır. İktidarın verdiği avantajlar da rakipleri ve rakip olmasa dahi olma olasılığı bulunanları diskalifiye etmekte kullanılır. Hatta çok samimi olunan ve birlikte yola çıkılan insanlarla da kanlı bıçaklı olunabilir bu uğurda. Bunun birçok örneği toplumun değişik kurumlarında görülmektedir. Maalesef bu kurumlardan biri olan sendikamızda da bu örnekler yaşanmıştır. Daha önce Atilay Ayçin ile birlikte olan Ali Gülçiçek de onun yönetiminde baş temsilcilik yapan Bahadır Altan da bugün rakip olarak karşısına geçmişlerdir. Bir önceki seçimde birlikte hareket eden Ali Gülçiçekle Bahadır Altan hızlarını alamamış olacaklar ki birbirlerinin karşılarına da dikildiler. Şimdi samimi olarak Atilay Ayçin’e soruyoruz: Bir kişi kaç yıl sendika başkanlığı yapmalıdır? Ama dürüstçe cevap vermeli, insanlar istediği kadar ya da bana bu görev layık görüldüğü müddetçe tarzında klasik bir cevap istemiyoruz.
  • Bir sendikanın Toplu İş Sözleşmesi imzalayabilmesi için iki barajı aşması gerekiyor. Birincisi işyeri barajıdır. Yürürlükten kaldırılan 2822 Sayılı Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Lokavt Kanununda %50 olan işyeri barajı bu kanunun yerine yürürlüğe giren 6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu ile %40 a düşürüldü. THY ve Teknik AŞ de çalışanların büyük çoğunluğu Hava-İş üyesi olduğu için bu işyerlerinde işyeri barajı sorunu yok. Ancak gerek Teknik AŞ deki işkolu değişikliğine ilişkin yaşanan dava süreci ve gerekse THY de örgütlenmeye çalışan başka sendikaların varlığı bu konuda da ileride sorun yaşanma ihtimalini güçlü kılıyor. İkincisi ve asıl sorun olanı ise ülke barajı. Ülke barajı sendikanın, faaliyet gösterilen iş kolunda çalışanların belli bir oranını üye bulundurmasıdır. Basit bir benzetmeyle milletvekili seçimlerindeki %10 olan ülke barajına benzetebiliriz. Bu barajı aşamayan sendika bir işyerinde çalışan üyelerin tamamına sahip olsa dahi Toplu İş Sözleşmesi imzalayamaz. Eski kanuna göre ülke barajı %10 iken yeni kanunla ülke barajı %3 e düşürüldü. Ancak işkollarının değiştirilmesi ve Havacılık İş Kolunun yerine onu da kapsayan çok daha geniş bir Taşımacılık İş Kolunun getirilmesiyle sektörümüzde çalışan işçi sayısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yayınladığı Temmuz 2013 istatistiklerine göre yaklaşık 700 bine çıktı. Hava-İş in ülke barajı için sahip olması gereken üye sayısı yaklaşık 21 bin. Temmuz 2013 istatistiklerindeki üye sayısı ise 13.500 ve ülke barajı oranı %1,96 da kalıyor. Kanun koyucu Hava-İş benzeri birçok sendika bulunduğu ve bir anda sendikaların ülke barajı altında kalma riski bulunduğu için %3 barajını aşamalı olarak 2015 yılına kadar %1, 2018 yılına kadar da %2 olarak uygulama kararı aldı. Bu şu anlama geliyor: Temmuz 2013 istatistiklerine göre 2 yıl sonra Hava-İş Sendikası hiçbir yerde Toplu İş Sözleşmesi imzalayamayacak. Bu nedenle yapılacak seçimlerde kim kazanırsa kazansın ilk ve en önemli sorunu ülke barajını aşmaktır. Teknik AŞ’deki yetki davası olumsuz sonuçlanır ve buradaki 2000 civarındaki üye de giderse yeni yönetimin işi çok daha zorlaşacak. Ancak yaşı 50’nin üzerinde 60’a merdiven dayayan başkan adaylarından birinin başa gelmesi durumunda üyelerinin çoğunluğunu 30’lu yaşlarda olan çalışanların geleceğini ne kadar koruyabileceği ise muamma.

Yargıtay 22. Hukuk Dairesi, THY aleyhine verilen mahkeme kararını onadı. THY'nin grevin yasa dışı olduğuna ilişkin yaptığı başvuruyu reddeden mahkemenin bu kararını Yargıtay'dan onama kararı geldi.

Yargıtay'ın bu kararı sonrası Hava İş Sendikası'ndan yapılan açıklamada, " THY bir kez daha hukuk önünde kaybetti. Grevimizin yasal olduğu yargı kararı ile kesinleşti" denildi.

THY'YE BİR KÖTÜ HABER DAHA

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Celik-is sendikasi her daim dizlere kol kanat branda Gerecektir bunlari dusunmeyelim artik. Daha mutlu yarinlar icin. Saygilarimla... he bide bu habom un %4 ikinci yari yil zammi noldu bilen varmi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Reform hareketine , Sizi destekleyen hükümet , dayınızın kim olduğunu cümle alem duydu!!! Şimdi ben soruyorum ,iktidarda kaç yıl kalmalı bir başkan diye soruyorsunuz !!! Peki sizi destekleyen hükümetin başındaki sayın başbakan kaç senedir duruyor başta !!! Ya bırakın bu işleri yemezler , bu kazanılmış hakları da yedirtmezler!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Off yetti ~ 11 yıl önce
Reform hareketi her firsatta reklami birak artik ekip odalarina vs git anlat kendini SECİLMİYECEKSİNİz Sn bakan yigeni.. Ha HAmdi Topcu ha siz o ne derse onu yaparsiniz isciyi dusundugunuz yok sizlerin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Atilay yine başkan olacak bu sendika aynen devam edecek; çünkü diğer adayların hiçbir tecrübesi yok artı hepsi yandaş !!!ne kadar beğenilmese de kötünün iyisi... O greve çıkmayan insanlar sendikaya Atilaya güvenmediği için mi yoksa şirket yönetiminden korktukları için mi çıkmadılar asıl onu ii anlamak lazım. Bu grev gezi olaylarından sonra korku duvarlarının yıkılmasından sonra olsaydı şenlik ozamandı işte

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy Sendika ~ 11 yıl önce
Anlaşın artık valla diken üstünde uçmaktan sıkıldık. Nolacak nolacak diye düşünmekten ekonomik darboğazdan daraldik. Filler tepisiyor altta çimenler eziliyor. Herkese Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
meraklı ~ 11 yıl önce
ben sana ne olacağını söyleyeyim. tis elbette imzalanacak. greve katılmayan yaklaşık 16bin çalışan tis kapsamı dışında tutulacak. ve bir anda başta kaptanlar olmak üzere kapsam dışı kalan herkes sendikadan istifa edecek. neden boşuna aidat versinler ki????? sonra sendikanın yetkisi düşecek ve sendika dernek bile olamayacak. hoooop alsana sendikasız bir THY. nasıl bildim mi??????
reform hareketi'ne ~ 11 yıl önce
bugün nasıl cumhuriyet değerleri ile bir hesaplaşma içinde bulunuluyorsa, geçmişte kazanılan sendikal haklar içinde o yapılmaktadır. kısacası, iktidar ortağısınız, sermaye her zaman işçiye düşmandır, sizden sendikacı olmaz; bu yönetim gidebilir, ama siz asla gelemezsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçek ~ 11 yıl önce
PEKİ İŞÇİLER NE İSTİYOR * Uzun menzil uçuş görevlerinde 24 saat yerine 36 saat dinlenme talep ediyoruz. * Boş günlerimizin içine dinlenme süresi girmesin istiyoruz. * Ev nöbetlerine sınırlama istiyoruz. * Yedek ekip görevlerine sınırlama istiyoruz * Gece uçuş sayı ve sürelerine kısıtlama istiyoruz * THY prosedür kurallarını keyfice değiştirmesin istiyoruz. * Sağlık raporları işten çıkarma için gerekçe olarak kullanılmasın istiyoruz. Hasta hasta işe gitmek baskısı altında kalmak istemiyoruz. * Minimum kabin ekibi ile uçurulmak istemiyoruz. * Günlük mesainin en fazla 13 saat olmasını ve insan biyolojik saatine uygun olarak azaltılmasını istiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
talep ~ 11 yıl önce
eğer grevde olup da bu taleplerinizi dile getiriyorsanız tamam, yok ama grev kırıcılığı yapıp bunlar da olsun diyorsanız; geçmiş olsun.
yetmedi ~ 11 yıl önce
enseye tokat'a devamm :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Reform Hareketi ~ 11 yıl önce
Ülkemizde en çok yakınılan konulardan birisidir lider sultası. Ya da diğer bir deyişle koltuk sevdası. Sadece sendika başkanlarına has bir durum değildir bu hastalık. Siyasetçilerde ve diğer başka meslek gruplarında da görülen bir durumdur. Kendilerini meşrulaştırmak için de nasıl olsa seçimle geliyoruz, insanlar istemezse zaten burada bulunmazdık diyerekten de avuturlar kendilerini. Aslında kendileri de çok iyi bilirler ki bir kez iktidarı ele geçirdikten sonra bir daha kopmazcasına yapışırlar o koltuklarına. Bu uğurda her türlü yol mübahtır. İktidarın verdiği avantajlar da rakipleri ve rakip olmasa dahi olma olasılığı bulunanları diskalifiye etmekte kullanılır. Hatta çok samimi olunan ve birlikte yola çıkılan insanlarla da kanlı bıçaklı olunabilir bu uğurda. Bunun birçok örneği toplumun değişik kurumlarında görülmektedir. Maalesef bu kurumlardan biri olan sendikamızda da bu örnekler yaşanmıştır. Daha önce Atilay Ayçin ile birlikte olan Ali Gülçiçek de onun yönetiminde baş temsilcilik yapan Bahadır Altan da bugün rakip olarak karşısına geçmişlerdir. Bir önceki seçimde birlikte hareket eden Ali Gülçiçekle Bahadır Altan hızlarını alamamış olacaklar ki birbirlerinin karşılarına da dikildiler. Şimdi samimi olarak Atilay Ayçin’e soruyoruz: Bir kişi kaç yıl sendika başkanlığı yapmalıdır? Ama dürüstçe cevap vermeli, insanlar istediği kadar ya da bana bu görev layık görüldüğü müddetçe tarzında klasik bir cevap istemiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Reform Hareketi ~ 11 yıl önce
Bir sendikanın Toplu İş Sözleşmesi imzalayabilmesi için iki barajı aşması gerekiyor. Birincisi işyeri barajıdır. Yürürlükten kaldırılan 2822 Sayılı Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Lokavt Kanununda %50 olan işyeri barajı bu kanunun yerine yürürlüğe giren 6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu ile %40 a düşürüldü. THY ve Teknik AŞ de çalışanların büyük çoğunluğu Hava-İş üyesi olduğu için bu işyerlerinde işyeri barajı sorunu yok. Ancak gerek Teknik AŞ deki işkolu değişikliğine ilişkin yaşanan dava süreci ve gerekse THY de örgütlenmeye çalışan başka sendikaların varlığı bu konuda da ileride sorun yaşanma ihtimalini güçlü kılıyor. İkincisi ve asıl sorun olanı ise ülke barajı. Ülke barajı sendikanın, faaliyet gösterilen iş kolunda çalışanların belli bir oranını üye bulundurmasıdır. Basit bir benzetmeyle milletvekili seçimlerindeki %10 olan ülke barajına benzetebiliriz. Bu barajı aşamayan sendika bir işyerinde çalışan üyelerin tamamına sahip olsa dahi Toplu İş Sözleşmesi imzalayamaz. Eski kanuna göre ülke barajı %10 iken yeni kanunla ülke barajı %3 e düşürüldü. Ancak işkollarının değiştirilmesi ve Havacılık İş Kolunun yerine onu da kapsayan çok daha geniş bir Taşımacılık İş Kolunun getirilmesiyle sektörümüzde çalışan işçi sayısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yayınladığı Temmuz 2013 istatistiklerine göre yaklaşık 700 bine çıktı. Hava-İş in ülke barajı için sahip olması gereken üye sayısı yaklaşık 21 bin. Temmuz 2013 istatistiklerindeki üye sayısı ise 13.500 ve ülke barajı oranı %1,96 da kalıyor. Kanun koyucu Hava-İş benzeri birçok sendika bulunduğu ve bir anda sendikaların ülke barajı altında kalma riski bulunduğu için %3 barajını aşamalı olarak 2015 yılına kadar %1, 2018 yılına kadar da %2 olarak uygulama kararı aldı. Bu şu anlama geliyor: Temmuz 2013 istatistiklerine göre 2 yıl sonra Hava-İş Sendikası hiçbir yerde Toplu İş Sözleşmesi imzalayamayacak. Bu nedenle yapılacak seçimlerde kim kazanırsa kazansın ilk ve en önemli sorunu ülke barajını aşmaktır. Teknik AŞ’deki yetki davası olumsuz sonuçlanır ve buradaki 2000 civarındaki üye de giderse yeni yönetimin işi çok daha zorlaşacak. Ancak yaşı 50’nin üzerinde 60’a merdiven dayayan başkan adaylarından birinin başa gelmesi durumunda üyelerinin çoğunluğunu 30’lu yaşlarda olan çalışanların geleceğini ne kadar koruyabileceği ise muamma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000