11 Mart 2015, Çarşamba 15:05:26

THY'YE ATATÜRK TEPKİSİ

Türk Hava Yolları'nın uçak içi dergisi Skylife'ın bu ayki sayısına yolculardan tepki geldi.
  • O zamanlar henüz Atatürk soyadını almamıştı, soyadı kanunu ile beraber aldı. Yazılsa idi bunu da hata olarak sunarlardı. Thy'nin Atatürk'ü ne kadar sevip saydığını geçmiş zamanlardan biliyoruz. Selanik seferine Mustafa Kemal'in doğum yılı verilmişti mesela, bunun için takdir etmeyenler şimdi ileri Atatürkçü olmuş. Sahte insanlardan korusun Allah bizi.
  • Kutsala sövülür, "ifade özgürlüğü, ne kadar yobazsın" derler. Bahsi geçen diğer kumandanlar soyisimleriyle bilinmediği için yazının ahengi düşünülerek Mustafa Kemal'in soyadı yazılmaz, nem kapar cazgırlık ederler. Ne pis huylu insanlarsınız be!
  • 1912-13 Balkan Harbi bozgunundan sonra Osmanlı ordusunun yeni bir savaşa girecek hali olmadığı halde kendini 1914-18 1.cihan harbi içinde bulur kendini. İttifak devletleri saflarındadır ve Almanya ile birlikte Avusturya_Macaristan İmp. beraber harp etmektedir ama Almanyanın kendine hayrı kalmamıştır. Karşısında 7 düvel diye bilinen İtilaf devletleri ve muazzam bir donanması vardır. 1915-16 Çanakkale harbi osmanlının girdiği bu cihan savaşındaki 9 cephesinden sadece biridir ve sadece bu cephede başarılı olmuştur. neden önemlidir, istanbulun işgali önlenmiştir, rusyadaki çarlık yönetimine karşı başlatılan savaş devam etmekte olduğundan oraya yardımın yolu kesilmiştir. sonuç olarak cihan harbi 1918 mondros mütarekesi ile sona ermiş ve 1920 de de Sevr ile savaş osmanlı ve ittifak devletlerinin yenilgisi ile sonlanmıştır. Şimde merak edenler Sevr anlaşmasının haritasını önüne bir de aradaki kurtuluş savaşı sonrasında Lozan haritasını koysunlar. Atatürk ü o zaman anlayacaklardır.
  • Atatürk e ilişkin put lafını telafuz eden yobazlar yönünüzü bir başka yere çevirin, bakın orada bol miktarda putperest ve put da var. tapınıyorsunuz işte. 360 tane puttan devşirilmiş araplara bir bakın, ne göreceksiniz.
  • Geçen bir arkadaş yazmıştı hoşuma gitti, Atatürk havalimanından inip atatürk bulvarına geçtim, oradan atatürk köprüsünden geçip atatürk sokağına geldim, oradanda atatürk ilkokulunun yanındaki atatürk apartmanındaki evime vardım. Ne bu şimdi? Öyle her yere isim yazmakla mı ilerici atatürkçü bilmemneci olunuyor.
  • YAA. NEDİR BU MİLLETİN SİZDEN ÇEKTİĞİ SEN PUT PERESTSİN DİYE HERKESİ AYNI KALIBA KOYAMAZSIN ATATÜRK YAZ SA NE OLUR YAZMASA NE OLUR. ADAMLAR MARS A GİDİYOR SİZ EN BÜYÜK HEYKELİ BİZ YAPTIK DİYORSUNUZ, ADAM A- 380 YAPAR SEN BİLMEM KAÇ KİŞİ ELELE TUTUŞUR ATA PORTRESİ ÇİZERSİN. İNADINA ''ANTİ KAMALİST ANTİ LAİK '' VARMI İTİRAZI OLAN ?
  • O zaman soyadı kanunu yoktu diyen sevgili arkadaşlar, bu kitap soyadı kanunundan önce mi yazıldı da Atatürk ifadesinin olmaması normal diyorsunuz, bunlar ince ifadeler, yani TK diyor ki biz AKP ile aramızın bozulmasını istemiyoruz, bu kadar basit. Yorumların içinde Atatürk'e saygı gösterme olayını tapmak olarak algılayan ilkokuldan terk tiplere de bunu uygun şekilde anlatmak lazım...
  • Bu yazı en hafif tabiriyle iyi araştırmadan kaleme alınmış. Çünkü Mustafa Kemal, Atatürk soyadını 1934 yılında çıkarılan 2525 sayılı kanun sonrası aldı. Bu nedenle 1915 yılında cereyan eden Çanakkale Savaşları sırasında O, Mustafa Kemal idi. Atatürk soyadını bu savaşlardan 19 yıl sonra almış oldu. DOĞRULARI YAZMA CESARETİ GÖSTEREREK BU YORUMU DA SAYFANIZA TAŞIYIN. SADECE İŞİNİZE GELEN YORUMLARI DEĞİL
  • TC ANDIMIZ MİLLİ BAYRAMLAR SIRA ATATÜRK'E GELDİ YOK ETMEK İÇİN SUİDİ ARABİSTAN YAPMAK İÇİN VE TÜRKİYEYİ YOK ETMEK İÇİN DİNİ ALET OLARAK KULLANIP TÜRK NESLİNİ YOK EDİYORLAR. ARAP KÜRT ERMENİ İNSANI YAPILIYOR. ALLAH UZAK ETSİN ALLAH FIRSATLARI KESSİN. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TÜRK MİLLETİ VE TÜRK DEVLETLERİ ALLAHIN İZNİYLEN VAROLACAKLARDIR. BİR TÜRK ÖLÜR BİN TÜRK DOĞAR. KİMSE TÜRKÜN KÖKÜNÜ KAZIYAMAZ YOK EDEMEZ. SEVGİ VE SAYGILARIMLA,
  • Can vermişiz sonuç İngilizler boğaza gemileri demirlemiş.Sonra Büyük Türk ( geldikleri gibi giderler) Demiş ve göndermiş tüm şehit,gazilerimizden Büyük tTürklerden ALLAH Razı olsun,yattıkları yer cennet olsun.

Türk Hava Yolları'nın uçak içi dergisi Skylife'ın bu ayki sayısına yolculardan tepki geldi.

18 Mart Çanakkale Zaferi nedeniyle bu ayki sayısında Çanakkale destanına büyük yer veren Skylife'ın, dergide Mustafa Kemal Atatürk yerine Mustafa Kemal ifadeleri kullanmasına yolculardan tepki geldi.

Kahraman komutanlar bölümünde Esad Paşa, Fevzi Çakmak ve Kazım Karabekir'in, işgal güçleri komutanlarına, Seyit Onbaşı'ya, Alman komutan Otto Liman von Sanders ve Hamilton'un hikayelerine ve fotoğralarına yer verildi. Ancak Mustafa Kemal Atatürk'ten Mustafa Kemal diye söz edildi. Bu durum bazı okuyucuların dikkatini çekti. Sosyal medyada THY, Atatürk ifadesini kullanmadığı için eleştirildi.

THY'YE ATATÜRK TEPKİSİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (70)

Serhat Bilici ~ 9 yıl önce
O zamanlar henüz Atatürk soyadını almamıştı, soyadı kanunu ile beraber aldı. Yazılsa idi bunu da hata olarak sunarlardı. Thy'nin Atatürk'ü ne kadar sevip saydığını geçmiş zamanlardan biliyoruz. Selanik seferine Mustafa Kemal'in doğum yılı verilmişti mesela, bunun için takdir etmeyenler şimdi ileri Atatürkçü olmuş. Sahte insanlardan korusun Allah bizi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ulusalcı Kafa ~ 9 yıl önce
Kutsala sövülür, "ifade özgürlüğü, ne kadar yobazsın" derler. Bahsi geçen diğer kumandanlar soyisimleriyle bilinmediği için yazının ahengi düşünülerek Mustafa Kemal'in soyadı yazılmaz, nem kapar cazgırlık ederler. Ne pis huylu insanlarsınız be!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kısaca. ~ 9 yıl önce
1912-13 Balkan Harbi bozgunundan sonra Osmanlı ordusunun yeni bir savaşa girecek hali olmadığı halde kendini 1914-18 1.cihan harbi içinde bulur kendini. İttifak devletleri saflarındadır ve Almanya ile birlikte Avusturya_Macaristan İmp. beraber harp etmektedir ama Almanyanın kendine hayrı kalmamıştır. Karşısında 7 düvel diye bilinen İtilaf devletleri ve muazzam bir donanması vardır. 1915-16 Çanakkale harbi osmanlının girdiği bu cihan savaşındaki 9 cephesinden sadece biridir ve sadece bu cephede başarılı olmuştur. neden önemlidir, istanbulun işgali önlenmiştir, rusyadaki çarlık yönetimine karşı başlatılan savaş devam etmekte olduğundan oraya yardımın yolu kesilmiştir. sonuç olarak cihan harbi 1918 mondros mütarekesi ile sona ermiş ve 1920 de de Sevr ile savaş osmanlı ve ittifak devletlerinin yenilgisi ile sonlanmıştır. Şimde merak edenler Sevr anlaşmasının haritasını önüne bir de aradaki kurtuluş savaşı sonrasında Lozan haritasını koysunlar. Atatürk ü o zaman anlayacaklardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eksik bilgi ~ 9 yıl önce
1. dünya savaşında Çanakkaleden başka birde Kut'ül Emmare zaferi vardır, çoğu kimse bilmez. Nedense öğretilmez. Herhalde içinde atatürk geçmediği için olsa gerek. Bugünkü ırak sınırları içinde ingiliz ordusu büyük bir bozguna uğratılmış ve 13 generalle birlikte bütün bir ordu teslim olmuştur. O güne kadar yenilmez bilinen ingiliz imparatorluğu karizmayı fena çizdirmiştir.
yanıt 1. ~ 9 yıl önce
sevr de muhatap osmanlıdır, anadolunun ortasında çaydanlık kadar bir yer, o da yönetimsiz olarak bırakılmıştır. lozan da ise muhatap TC devleti henüz kurulmamış olsada TBMM dir. Bugün ki misak ı milli sınırlarıdır. yatın kalkın da Atatürk e dua edin, küfür etme özgürlüğünü bu hainlere verdi de iyi etti sanki, bıraksaydı anaları, danaları, babaları karışsaydı, o zaman rahatlarlardı. meraklıdır bunlar, işgalcilere yalakalık yapmaya, bugün olduğu gibi.
Irak ~ 9 yıl önce
Kut Ül Emmare elbette bilinir ancak o bir cephe değildir, Atatürk ile ne ilgisi var bunun, sonuç olarak ırak cephelerinden birisidir ve orada ingiliz kuvvetlerine karşı bir başarı elde edilmiştir ama sonuç olarak ırak cephesindeki savaş kaybedilmiştir. yine de tamamladığınız için sağ olun.
put ~ 9 yıl önce
Atatürk e ilişkin put lafını telafuz eden yobazlar yönünüzü bir başka yere çevirin, bakın orada bol miktarda putperest ve put da var. tapınıyorsunuz işte. 360 tane puttan devşirilmiş araplara bir bakın, ne göreceksiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
modern Türkiye ~ 9 yıl önce
Geçen bir arkadaş yazmıştı hoşuma gitti, Atatürk havalimanından inip atatürk bulvarına geçtim, oradan atatürk köprüsünden geçip atatürk sokağına geldim, oradanda atatürk ilkokulunun yanındaki atatürk apartmanındaki evime vardım. Ne bu şimdi? Öyle her yere isim yazmakla mı ilerici atatürkçü bilmemneci olunuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atatürk ~ 9 yıl önce
batmış mı Atatürk yazması, hoşuna da gitmiş yani, batıyor mu size.
İZMİRLİ ~ 9 yıl önce
YAA. NEDİR BU MİLLETİN SİZDEN ÇEKTİĞİ SEN PUT PERESTSİN DİYE HERKESİ AYNI KALIBA KOYAMAZSIN ATATÜRK YAZ SA NE OLUR YAZMASA NE OLUR. ADAMLAR MARS A GİDİYOR SİZ EN BÜYÜK HEYKELİ BİZ YAPTIK DİYORSUNUZ, ADAM A- 380 YAPAR SEN BİLMEM KAÇ KİŞİ ELELE TUTUŞUR ATA PORTRESİ ÇİZERSİN. İNADINA ''ANTİ KAMALİST ANTİ LAİK '' VARMI İTİRAZI OLAN ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 9 yıl önce
sana izmir de yetmemiş anlaşılan.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
O zaman soyadı kanunu yoktu diyen sevgili arkadaşlar, bu kitap soyadı kanunundan önce mi yazıldı da Atatürk ifadesinin olmaması normal diyorsunuz, bunlar ince ifadeler, yani TK diyor ki biz AKP ile aramızın bozulmasını istemiyoruz, bu kadar basit. Yorumların içinde Atatürk'e saygı gösterme olayını tapmak olarak algılayan ilkokuldan terk tiplere de bunu uygun şekilde anlatmak lazım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DY ~ 9 yıl önce
Bu yazı en hafif tabiriyle iyi araştırmadan kaleme alınmış. Çünkü Mustafa Kemal, Atatürk soyadını 1934 yılında çıkarılan 2525 sayılı kanun sonrası aldı. Bu nedenle 1915 yılında cereyan eden Çanakkale Savaşları sırasında O, Mustafa Kemal idi. Atatürk soyadını bu savaşlardan 19 yıl sonra almış oldu. DOĞRULARI YAZMA CESARETİ GÖSTEREREK BU YORUMU DA SAYFANIZA TAŞIYIN. SADECE İŞİNİZE GELEN YORUMLARI DEĞİL

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ELİF ~ 9 yıl önce
TC ANDIMIZ MİLLİ BAYRAMLAR SIRA ATATÜRK'E GELDİ YOK ETMEK İÇİN SUİDİ ARABİSTAN YAPMAK İÇİN VE TÜRKİYEYİ YOK ETMEK İÇİN DİNİ ALET OLARAK KULLANIP TÜRK NESLİNİ YOK EDİYORLAR. ARAP KÜRT ERMENİ İNSANI YAPILIYOR. ALLAH UZAK ETSİN ALLAH FIRSATLARI KESSİN. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TÜRK MİLLETİ VE TÜRK DEVLETLERİ ALLAHIN İZNİYLEN VAROLACAKLARDIR. BİR TÜRK ÖLÜR BİN TÜRK DOĞAR. KİMSE TÜRKÜN KÖKÜNÜ KAZIYAMAZ YOK EDEMEZ. SEVGİ VE SAYGILARIMLA,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çanakkale ~ 9 yıl önce
Can vermişiz sonuç İngilizler boğaza gemileri demirlemiş.Sonra Büyük Türk ( geldikleri gibi giderler) Demiş ve göndermiş tüm şehit,gazilerimizden Büyük tTürklerden ALLAH Razı olsun,yattıkları yer cennet olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000