17 Şubat 2015, Salı 11:33:19

THY'YE ABD'DE ŞOK CEZA!

Amerikan Ulaştırma Bakanlığı, müşteri şikâyetlerine zamanında cevap vermediği ve engelli yolculara yeterli düzeyde yardımcı olmadığı için Türk Hava Yolları’na 300 bin dolar ceza verdi.
  • Benim bildiğime göre sakat sandalyede oturanları yer servise yapan hava limanı'nın Yöneten şirket yapar, hiç bir zaman hava yolu Şirketi bunu yapmaz!, ve ayrıca Amerikan vatandaşını her zaman garip bulmuşum, her sinekten Yağı çıkarmayı iyi bilirler.sizi gibi köfte horlar, üç kürüşa beş köfteyi çok severler.
  • Onclikle Thy calistigi Call center degistirsin isten anlamayan bir sorun karsinda neyapacagini bilmeyen kisilerle bir yere kadar gidiyor heleki check in bankosunda gorevli arkadas daha Elite plus yocunun nekadar bagaj hakki var onu bilmiyor telefon acmak suretiyle yarim saat onu ogrenmeye calisti bu zihniyet, ucaga yolcu alan gorevliler ingilizcenin i sini bilmiyorlar kaba nezaketsiz tavirlar serviliyorlar sen once bunlari egit nereye kadar gidecek bu.Artik thy AKP nin arka bahcesi olmaktan cikip bagimsiz bir sirket olsun hizmeti nasil ust seviye ye tasiya bilirim onun hesabini yapsin...
  • 1. Dot = depart. Of tranp. Demek oluyor. 2. Amerikada eğitim gördüğüm dönemde uçuş öğretmenim ile yapmam gereken uçuş saati süresi 2 saatti o gün uçuşa çıktık ve geldiğimizde 2 saati 17 dk geçmiştik. Eğitmenim 17 dk nın kendisinin hatası olduğunu söyledi ve ücret benden değil eğitmenimden tahsis edildi. Şimdi laf nereye gelecek Usa işi güçü bitti thy ' yi baltalama peşine düşecek. Bırakın bu kadar küçük düşünmeyi ufkunuzu genişletin. Küçük zihniyetler küçük beyinlerde yaşar ve küçük beyinler her zaman güdülmeye programlanmışlardır. Tıpkı ikide bir laf bulamayıp amerika böyle israil böyle diyen tipler gibi asıl sorun içimizde dışarda aramaya gerek yok...
  • Thy Galatasaray'ın tekerlekli sandalye basketbol Takımı'na neden sponsor olmuyor Kıtalar arası şampiyonluğu ve sayısızca başarılara imza atmış üstelik engelli Vatandaşlarımızın zor şartlarda Kazandığı kupalar var. Neden abuk subuk yerlere sponsor olupta kendi Ülkesinin destekçisi olmuyor yersin işte böyle cezayı uyuma engelli vatandaşına sahip çık!!!
  • her turlu sikayeti ciddiye alirda ,zamaninda degerlendirirseniz sorun kalmaz sallamayin
  • DOT ulaştırma bakanlığı değil mi? Department of transportation. Ulaştırma departmanı nedir?
  • ADALET NE GUZEL BIR SEY....:))
  • a ya yanıt: Bu konunun dinle ne alakası var? Biraz dünyadaki Seküler laik yaşam ve mantık çerçevesinde konuşalım lütfen. Bu ülkede her konunun dine bağlanması iyice sıktı artık.
  • 75 inci kattan bakarken gorememistir. New York mudurune soyledilerse de ruzgarin ugultusundan duyamamistir. Yalakalarindan baskasinin soyledigi onun isine gelmez zaten. Kendini avukat sanan birine koltuk korkusundan makam verirsen, o da sana boyle giydirilmesini izin verir. Sen hala Turk personelini onun ve diger zillinin lafi ile dislamaya devam et. Daha coookkk gelir boyle seyler.
  • Hemen yorumlar gelmiş ancak bu doğru bir haber değil arkadaşlar, yazarak vakit kaybetmişsiniz.

Washington’da Ulaştırma Departmanı (DOT) Türk Hava Yolları’na müşteri şikayetlerine zamanında cevap vermediği için ayrıca engelli yolculara yeterli düzeyde yardımcı olmadığı için 300 bin dolar ceza kesti.

'Havayolları için müşteri şikâyetleri söz konusu olduğu zaman yolcular hızlı bir şekilde cevap alma hakkına sahiptir' diyen Washington Ulaştırma Departmanı sekreteri Anthony Foxx, yolcuların haklarını korumak için bu tarz uygulama ve cezalara devam edeceklerini açıkladı.

Departmanın bulgularına göre 2011 Ağustos’tan beri Türk Hava Yolları müşteri şikayetlerine zamanında cevap verilmediği ve birçok engelli yolcuyla ilgili konularda bahsedilen departmanın kuralarına uymadığı belirlendi. Ayrıca, THY’nin bu hususlarda kurallara daha fazla uymaması durumunda, müşteri şikâyetlerinin artması ve zamanında cevap verilmemeye devam edilmesi durumunda daha ağır cezaların da verilebileceği de vurgulandı.

DOT kurallarına göre, müşteri şikayetinin havayollarına ulaştıktan itibaren 30 gün içinde cevap verilmesi gerekiyor.  Şikayetin yapıldığı günden itibaren de havayolu tarafından sorunun 60 gün içerisinde çözüme ulaştırılması gerekiyor.
   
 

THY'YE ABD'DE ŞOK CEZA!

Yorumlar Tüm Yorumlar (60)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Benim bildiğime göre sakat sandalyede oturanları yer servise yapan hava limanı'nın Yöneten şirket yapar, hiç bir zaman hava yolu Şirketi bunu yapmaz!, ve ayrıca Amerikan vatandaşını her zaman garip bulmuşum, her sinekten Yağı çıkarmayı iyi bilirler.sizi gibi köfte horlar, üç kürüşa beş köfteyi çok severler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Niran ~ 9 yıl önce
Onclikle Thy calistigi Call center degistirsin isten anlamayan bir sorun karsinda neyapacagini bilmeyen kisilerle bir yere kadar gidiyor heleki check in bankosunda gorevli arkadas daha Elite plus yocunun nekadar bagaj hakki var onu bilmiyor telefon acmak suretiyle yarim saat onu ogrenmeye calisti bu zihniyet, ucaga yolcu alan gorevliler ingilizcenin i sini bilmiyorlar kaba nezaketsiz tavirlar serviliyorlar sen once bunlari egit nereye kadar gidecek bu.Artik thy AKP nin arka bahcesi olmaktan cikip bagimsiz bir sirket olsun hizmeti nasil ust seviye ye tasiya bilirim onun hesabini yapsin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
1. Dot = depart. Of tranp. Demek oluyor. 2. Amerikada eğitim gördüğüm dönemde uçuş öğretmenim ile yapmam gereken uçuş saati süresi 2 saatti o gün uçuşa çıktık ve geldiğimizde 2 saati 17 dk geçmiştik. Eğitmenim 17 dk nın kendisinin hatası olduğunu söyledi ve ücret benden değil eğitmenimden tahsis edildi. Şimdi laf nereye gelecek Usa işi güçü bitti thy ' yi baltalama peşine düşecek. Bırakın bu kadar küçük düşünmeyi ufkunuzu genişletin. Küçük zihniyetler küçük beyinlerde yaşar ve küçük beyinler her zaman güdülmeye programlanmışlardır. Tıpkı ikide bir laf bulamayıp amerika böyle israil böyle diyen tipler gibi asıl sorun içimizde dışarda aramaya gerek yok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dikkat!!! ~ 9 yıl önce
Thy Galatasaray'ın tekerlekli sandalye basketbol Takımı'na neden sponsor olmuyor Kıtalar arası şampiyonluğu ve sayısızca başarılara imza atmış üstelik engelli Vatandaşlarımızın zor şartlarda Kazandığı kupalar var. Neden abuk subuk yerlere sponsor olupta kendi Ülkesinin destekçisi olmuyor yersin işte böyle cezayı uyuma engelli vatandaşına sahip çık!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
her turlu sikayeti ciddiye alirda ,zamaninda degerlendirirseniz sorun kalmaz sallamayin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
DOT ulaştırma bakanlığı değil mi? Department of transportation. Ulaştırma departmanı nedir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HARIKA ~ 9 yıl önce
ADALET NE GUZEL BIR SEY....:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
a ya yanıt: Bu konunun dinle ne alakası var? Biraz dünyadaki Seküler laik yaşam ve mantık çerçevesinde konuşalım lütfen. Bu ülkede her konunun dine bağlanması iyice sıktı artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Empire State ~ 9 yıl önce
75 inci kattan bakarken gorememistir. New York mudurune soyledilerse de ruzgarin ugultusundan duyamamistir. Yalakalarindan baskasinin soyledigi onun isine gelmez zaten. Kendini avukat sanan birine koltuk korkusundan makam verirsen, o da sana boyle giydirilmesini izin verir. Sen hala Turk personelini onun ve diger zillinin lafi ile dislamaya devam et. Daha coookkk gelir boyle seyler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hemen yorumlar gelmiş ancak bu doğru bir haber değil arkadaşlar, yazarak vakit kaybetmişsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000