14 Ekim 2013, Pazartesi 09:47:23

THY-PEGASUS REKABETİ YOLCUYA YARADI

İstanbul-Moskova hattında THY-Pegasus rekabeti fiyatlara da yansıdı, yolculara daha avantajlı fiyatlarla uçuş fırsatı doğdu. THY Rusya Müdürü Mefail Deribaş, İstanbul-Moskova hattına dair beklentileri ve hedeflerini anlattı.
  • adam demiş ki biz ücretimizi tek bi havayoluna göre belirlemiyoruz.. yuh la bee.. pegasus istanbul bişkek hattına girmeden önce tek yön 800 tl gidiş dönüş 1400-1300 tl ye uçuyordunuz .. şimdi pegasus 700 tl gidiş dönüş uçuyor sizde 850 tl ye gidiş dönüş uçuyorsunuz yazıklar olsun bide utanmıyorsun hacı hoca olacak....
  • Kanimca pegasus klm ve air berlin motivasyonu ile thy'nin karsisina dukkan acarak ordan ne dusse ben kaparim mantigiyla is yurutuyor Thy nin ucmadigi noktalara hat acarak turk insanina havacilikda hizmet edebilirler.
  • thy binilmez rus yolculara yapılanlar ortada böyle bir havayoluna rusya vatandaşları binmez bizim türkler biner sadece zaten sorgulama yok milli şirket ya ne yapılsa kabülümüz.
  • Pegasusun açtığı ALANYA-GAZIPAŞA hattı var hemde dolu gidip dolu geliyor, THY daha bu hatta giremedi, bekliyoruz gelmesini.
  • Bu amca İsviçre cami yaptırma ve yaşatma derneği başkanı değilmiydi yav,ayrıca islami bir dergide çalışıyordu.Bravo çok iyi havacı olmuş.Allah kitap dilinden düşmez ama ekmeğiyle oynanan personeline de hiç sesini çıkarmaz.Zulüm karşısında sessiz kalan zalim kadar zalimdir..
  • Kardes hep mi full olur bir hat git gel dolu git gel dolu.ayrica ac pegasus thy nereyi kiymetlendirse parazitleniyor oraya.sonra basari.pegasusun kendi actigi bi hat var mi acaba
  • Tk Moskova hatti kotu yonetiliyor
  • RUS TRANSAERO, Her gün Moskova-İstanbul Atatürk başlıyor. Boeing B 737-800 ile. Antalya başladı B 747-400 ile. Yaz döneminde Istanbul'da B 747-400 görebiliriz. Pegasus'un müşterisi ile THY'nin müşterisi tamamen ayrı. İş adamları THY'yi tercih ederken, turistik amaçlı seyahat edenler ucuz olmasından dolayı Pegasus'u tercih ediyor. Bence bu hatta Atlasjet'e de izin verilmeli.

Pegasus Havayolları, İstanbul-Moskova seferlerine başladı. Salı, Perşembe ve Pazar günleri Moskova'ya karşılıklı uçuşlar gerçekleştirecek olan şirket, Türk Hava Yolları'nın Moskova tekeline son vererek, önemli bir rekabete girdi.

Pegasus, İstanbul-Moskova arasında gidiş-dönüş 350 TL'den başlayan fiyatlarla uçuyor. Bu durum, THY'nin fiyat kırmasına neden oldu. Daha önce Moskova'ya gidiş-dönüş 790 TL’ye uçan THY, fiyatları 600 TL bandına çekti. THY’nin fiyatları aşağıya çekmesinin Pegasus ile bir ilgisi var mı? İstanbul-Moskova hattına yeni havayolu şirketleri dahil olacak mı? THY’nin bundan sonraki politikası ne olacak?

THY Rusya Müdürü Mefail Deribaş, bu soruların yanıtını Rusya'nın Sesi Radyosu'nda verdi.

“ÜCRET POLİTİKAMIZI TEK BİR RAKİBE GÖRE AYARLAMIYORUZ”

Mefail Deribaş, İstanbul-Moskova seferlerinde fiyatların düşmesinin bu döneme denk gelmiş olabileceğini, tek bir rakibe göre ücret poltikası belirlemediklerini ifade etti.

“Ücret politikamızı sadece bir rakip havayoluna göre düzenlemiyoruz biz. Bütün rakipleri göz önünde bulundurarak her gün ücretlerimizi gözden geçiriyoruz. Bizim özel olarak ücretlerle ilgilenen birimlerimiz var. Buradaki arkadaşlarımız, Moskova da dahil olmak üzere bütün hatların ücretlerini her gün takip ediyorlar. Yine o ilgili hatlardaki ilgili arkadaşlarla, müdürlerle ve diğer çalışanlarla da istişare ederek yeni ücretler belirliyorlar. Düşüş belki bu döneme denk gelmiş olabilir ama dediğim gibi biz sadece bir havayolunu baz alarak ücretlerimizi düzenlemiyoruz.”

"DOLULUK ORANLARINDA DEĞİŞİKLİK YOK"

Peki, Pegasus’un Moskova hattına girmesi, THY’nin satışlarını etkiledi mi?

Moskova pazarının potansiyeli büyük bir Pazar olduğununu altını çizen Deribaş, doluluk oranlarında bir farklılık olmadığını söyledi.

“Hayır kesinlikle, Moskova pazarı çok büyük bir pazar, potansiyeli olan bir pazar. Türk Hava Yolları’nın da başka bu hatta giren havayolu şirketlerinin de yolcu bulması mümkün. Zaten sizin söz konusu ettiğiniz havayolu şirketi haftada 3 defa uçacak. Ama bizim Türk Hava Yolları’nın günde 6 seferi var. Dolayısıyla bizi şu anda etkilemiş görünmüyor, doluluk oranlarımızda bir değişiklik yok.”

İSTANBUL-MOSKOVA HATTINA YENİ ŞİRKETLER GİRECEK Mİ?

THY Rusya Müdürü Mefail Deribaş, Rusya ve Türkiye arasındaki anlaşmaya istinaden, Türk tarafından Pegasus’un seferlerine başladığını, Rus tarafından da bir havayolu şirketinin yakında uçmaya başlayacağını kaydetti.

“Sizin sözünü ettiğiniz havayoluyla birlikte bir de Rus tarafından bir havayolu şirketi daha yakında İstanbul-Moskova seferlerine başlayacak diye bilgi alıyoruz biz. Rus havayolu şirketi, böyle bir hak kazandı zaten. Dolayısıyla iki ülke arasındaki yapılan anlaşmalar gereği başka havayolunun girmesi mümkün değil. Ama Türk Hava Yolları’nın ve Rus tarafından Aeroflot’un dışında iki havayolu şirketi daha biri Rusya’dan biri Türkiye’den olmak üzere hatta giriyorlar.”

"HER ZAMANKİ GİBİ ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Mefail Deribaş’a Moskova hattına yeni katılımların tamamlanmasının ardından THY’nin izleyeceği politikayı sorduk. THY Rusya Müdürü, İstanbul ve Moskova’nın nüfus açısından yoğun ve yüksek potansiyelli kentler olduğunu belirtti ve her zamanki gibi çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

“Moskova 10 milyon nüfusun üzerinde nüfusa sahip olan bir şehir. Karşısında da İstanbul var, 15 milyonun üzerinde nüfusu olan bir şehir. Kaldı ki, Rusya ve Türkiye ilişkileri de sürekli gelişiyor. Dolayısıyla potansiyel çok yüksek bu iki şehir arasında, potansiyel çok yüksek. O bakımdan biz her zaman yaptığımız gibi marketing çalışmalarımıza, pazarlama çalışmalarımıza ve bizim potansiyel müşterilerle irtibat kurmaya devam edeceğiz. Normal çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

"REKABETİN KAZANANI YOLCU"

THY, İstanbul-Moskova hattındaki rekabetin artmasına nasıl baktığını da değerlendiren Deribaş, yeni havayolları ile birlikte yeni yolcuların gelmesine sıcak baktıklarını kaydederek, kazananın yolcu olduğunu vurguladı.

“Türk Hava Yolları olarak meseleye şöyle bakıyoruz. Ne kadar çok havayolu şirketi girerse girsin, neticede bunun yolcuya faydası oluyor. Hem ücretler açısından hem kalitenin daha yükseklere çıkma açısından, yolcu açısından yolcuya faydası oluyor. Onun için potansiyeli yüksek olan Moskova gibi şehirlerde de yeni yolcuların gelmesine vesile oluyor. Onun için biz sıcak bakıyoruz.”

THY-PEGASUS REKABETİ YOLCUYA YARADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

bişkekten.. ~ 10 yıl önce
adam demiş ki biz ücretimizi tek bi havayoluna göre belirlemiyoruz.. yuh la bee.. pegasus istanbul bişkek hattına girmeden önce tek yön 800 tl gidiş dönüş 1400-1300 tl ye uçuyordunuz .. şimdi pegasus 700 tl gidiş dönüş uçuyor sizde 850 tl ye gidiş dönüş uçuyorsunuz yazıklar olsun bide utanmıyorsun hacı hoca olacak....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kopya rekabeti ~ 10 yıl önce
Kanimca pegasus klm ve air berlin motivasyonu ile thy'nin karsisina dukkan acarak ordan ne dusse ben kaparim mantigiyla is yurutuyor Thy nin ucmadigi noktalara hat acarak turk insanina havacilikda hizmet edebilirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy binilmez ~ 10 yıl önce
thy binilmez rus yolculara yapılanlar ortada böyle bir havayoluna rusya vatandaşları binmez bizim türkler biner sadece zaten sorgulama yok milli şirket ya ne yapılsa kabülümüz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Pegasusun açtığı ALANYA-GAZIPAŞA hattı var hemde dolu gidip dolu geliyor, THY daha bu hatta giremedi, bekliyoruz gelmesini.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vay Mefail ~ 10 yıl önce
Bu amca İsviçre cami yaptırma ve yaşatma derneği başkanı değilmiydi yav,ayrıca islami bir dergide çalışıyordu.Bravo çok iyi havacı olmuş.Allah kitap dilinden düşmez ama ekmeğiyle oynanan personeline de hiç sesini çıkarmaz.Zulüm karşısında sessiz kalan zalim kadar zalimdir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yanlışsın. ~ 10 yıl önce
İsviçre değil İsmail, pardon İsrafil...İsveç olacaktı. Ne yaparsın anlama kabiliyeti bu kadar işte. Sen Isveçle İsviçreyi hele bir ayır bakalım. Ne yani cami yaptıran, dergide çalışan bir adam yönetici ve turizmci olamaz mı? Adam havacı oldu da havacılığa kural mı getirdi? O nu da bilmiyorsun sen. Öylesine yazıyorsun.
moskova ~ 10 yıl önce
Kardes hep mi full olur bir hat git gel dolu git gel dolu.ayrica ac pegasus thy nereyi kiymetlendirse parazitleniyor oraya.sonra basari.pegasusun kendi actigi bi hat var mi acaba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
petersburg ~ 10 yıl önce
uganda hattı açacak degil herhalde. dogal olarak moskova hattını açıyor. hem moskova hattı thy'nin kıymetli bir hattı da degil.artık hiç degil
Kotu ~ 10 yıl önce
Tk Moskova hatti kotu yonetiliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nedenini acikla ~ 10 yıl önce
hepimiz bilelim
boş konuşmuşsun ~ 10 yıl önce
içini doldur söylediğin lafın...
frequent flyer ~ 10 yıl önce
RUS TRANSAERO, Her gün Moskova-İstanbul Atatürk başlıyor. Boeing B 737-800 ile. Antalya başladı B 747-400 ile. Yaz döneminde Istanbul'da B 747-400 görebiliriz. Pegasus'un müşterisi ile THY'nin müşterisi tamamen ayrı. İş adamları THY'yi tercih ederken, turistik amaçlı seyahat edenler ucuz olmasından dolayı Pegasus'u tercih ediyor. Bence bu hatta Atlasjet'e de izin verilmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bmx ~ 10 yıl önce
Bir acentacı olarak Transaeroyu bekliyoruz.Atlasjet açacaktı bu hattı.sanırım genel müdürlük değişimi bu işi yavaşlattı pegasus slot kapınca başladı demekki.Bu hat çok verimli bir hat.hali hazırda Rus charter zaten uçuyor istanbuldan bilet fiyatı tek yön 200-220 usd.bu hatta asıl yoğunluk işçilerde.acenteler yazın işçileri uygun diye antalyadan uçuruyordu.şimdi pegasus ve transaero iyi fiyat verirse herkes istanbuldan uçurur.sanırım başkada havayoluna izin vermeyecekler.rus charter rekabet etmekte zorlanınca çekilir günlük 180 koltuk açıkta kalır bunuda transaero pegasus kapar thy ve aeroflotun hamleleri bekleniyor.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000