23 Şubat 2010, Salı 08:59:09

THY'NİN YORGUN YOLCULARI!

Balyoz Operasyonu çerçevesinde gözaltına alınan emekli Orgeneral İbrahim Fırtına ve dört generali İstanbul’a getiren TK 855 sefer sayılı uçakta fotoğraf krizi yaşandı.
  • O zaman lutfen sunu dinleyin.. sizden benden (rakamla ulkenin %80 inden) telef edilecek tavuklar gibi bahsediyorlar. hangi kaynakla.? vergilerden devsirilmis kaynakla.. yok yok ifadem icin ozur dilerim.. tavuklardan daha saygili bahsedebilirler.. simdi siz de diyorsunuz ki bu kisiler degerli iyi niyetli kisilerdir. (http://www.youtube.com/watch?v=yxAkHbdIep4&feature=related)
  • SAYIN PAŞAM ATATÜRKÇÜ GENÇLİK OLARAK SİZE SÖZ VERİYORUZ AKP,YE HESAP SORUCAZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE YAŞASIN HARBİYE
  • hala sunguyle kilic kalkan egitimi veren bir zihniyetten, ordu evlerine kupelisin veya uzun saclisin diye almayan zihniyetten birsey bekleyemessin. Tayyip Erdogan'a gelince oda fazla asiriya kaciyor ama gelecek secimde yine secilir ve avrupaya bizi alin diye yalvarmaya devam eder, turk halkida ovunur tayyip'in avrupaya yalvarmasiyla.
  • bu ülkede darbe yapılmadı ama şu an darbe yapılsa etrafta bu kadar kaos ortamı olmazdı ülkeyi tek tek sattıp soğana çeviriyorlar ne kaldı ülkede bitmeyen çok büyük bir ülkeyiz ama sağolsunlar tamamen dışa bağlı bir ülke haline geldik halen neyin yorumu neyin peşindesiniz bizler Mustafa Kemal Atatürk ün evlatlarıyız görün bakın gözünü açın ülke ne halde siz herhalde başka bir gezegenden olaylara bakıyorsunuz ilginç doğrusu
  • bakın bakalım etrafınıza asıl akp döneminde insanlar sınıflara kimliklere sağcı solcu şeklinde ayrılmış durumda insanlar arasında statü farkı oluştu işsizlik dahada arttı vatandaşına destek çıkmayan bir iktidar dönemiyle birlikte hiç bir zaman Türk Ordusu bu kdar aşağılanmamış ve dalga geçilmemiştir buda kimin dönemi neyden bahsediyorsunuz halen ben darbe planı yapmadım demekle işin içinden çıkılmaz
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Ataturk cumhuriyeti kurdu ve millete verdi dogru mudur? El hak dogrudur. Ama cumhuriyeti kurup verdikten sonra da herhalde onun bir ordu vesayeti olmasini beklememeliyiz degil mi? yani halk kendi kendini yonetsin ama esas yonetici asker olsun .. simdi arkadasim sen bu durumu onuruna yedirebiliyor musun?? boyle bir yoneime demokrasi diyebilecek misin? yani ben birilerini sececegim ve parlamentoya gonderecegim ve pasalarimiz (benim vergilerimle en iyi imkanlarla yetismis ve yasayagelen - helal olsun - ve gorevi beni korumak olan pasalarimiz), benim sectigim parlamentoyu , ya da senin sectigin parlamentoyu begenmeyecek, degistirmeye kalkacak. bunu onuruna yedirebiliyor musun??
  • siz nasıl olurda türk askerini ve paşasını yargılıyorsunuz. onlar bizim tek güvendiğimiz kurumdur .iktidar ve bazı işbirlikçi medye gruplarının tuzağına düşmeyin.bu milleti yıkmanın yolu ordusuyla,halkı ayırmaktan geçer ,yapmaya çalıştıklarıda budur .size yazııııkllllaaarrrr oooolllllsssssuuuuunnn.baş kumandan MUSTAFA KEMAL PAŞA`DA askerdir .ama bize en çağdaş yönetim şekli olan ve demokrasi ilkelerine en iyi uyan cumhuriyeti bırakmıştır .acaba merek ediyorum ATATÜRK cumhuriyeti kurmasaydı bu kadar rahat konuşup ,fikirlerinizi bu kadar rahat dile getire bilirmiydiniz.ayıp vallaha ayıp atalarımızın,çanakkale`de biz özgürce yaşayalım diye canını gözünü kırpmadan verenlerin eminim kemikleri sızlıyordur.hepimiz müslümanız ama demokratızda.ayıp
  • neden utanayim? darbe planlamadim. insanlari sagci solcu islamci diye itip kakmadim, iskence etmedim. 75 yasindaki amcaya diski yedirmedim. neden utanayim. ordunun itibari zedeleniyor diyen arkadaslar. lutfen telaslanmayin. ordunun itibari yerine geliyor. soyleyin bana kendi halkina dusman, onlar aleyhine planlar yapan bir ordu mu daha itibarlidir yoksa kendi halkinin guvenlik ve huzuru icin calisan bir ordu mu? iste ordumuz yukarida saydigim birinci durumdan ikincisine dogru yol aliyor ve bu yolculuk tabii ki sancili olacaktir. tabii ki problemli olacaktir... yani sizi duyan da bu ulkede 28 subat olmadi, 27 nisan olmadi zanneder ha.. yok yok bunlarin hepsi oldu. 27 Mayis 12 Mart 12 Eylu de oldu. artik olmasin.
  • bu ülke topraklarında rahat bir şekilde yaşıyorsanız yatın kalkın şükredin vaktiyle üş beş çapulcu ile alınmadı bu topraklar şimdi askerlere TSK ya karşı çıkanlar deyim yerindeyse yedikleri kaba sıçmaktır bu ne perhiz bu ne lahana turşusu insanlığınızdan utanın sizin başınıza ne gelse müstehak elbet yapılanlar kimsenin yanlarına kar kalmaz kimsenin ahı kimsede kalmaz adalet elbet tecelli eder

Cep telefonu ve fotoğraf makinelerinin toplandığı, “Kamera ve gazeteci alınmayacak” talimatı verildiği uçakta özellikle Fırtına yorgun ve moralsiz gözüküyordu. İşte, o yolculuğun hikâyesi...

Balyoz Operasyonu çerçevesinde Ankara’da gözaltına alınan eski Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına ile birlikte emekli orgenerallerin İstanbul’a götürüldüğü, Türk Hava Yolları’nın TK 855 sefer sayılı uçağında sadece Hürriyet vardı. Yolcuların fotoğraf makinaları ve cep telefonlarının toplandığı uçakta, Fırtına’nın görüntüsü küçük bir fotoğraf makinasıyla çekildi. Oldukça bitkin ve morali bozuk olduğu gözlenen Fırtına, fotoğrafının çekildiğini farkedince eliyle işaret ederek tekrar görüntü alınmasını engellemek istedi.

‘Uçağa mutlaka bin’

Emniyetten çıkarılan Fırtına ve diğer dört general, bir minibüs ile havaalanına doğru yola çıktı. Emekli generallerin aracını takip ederken, Temsilci Yardımcım Faruk Bildirici, THY’nin 13.30’daki “TK 0855” sefer sayılı uçağına mutlaka binmemi istedi. Bu sırada gazetenin idaresi, bu uçağa rezervasyon yapıp, biletimi aldı. Saat 13.10’da havaalanına vardığımda görevliler, biniş kartı alamayacağımı, uçağın kapılarının kapandığını söyleyince bir an yıkıldım.

‘Gazeteci almayın’

Ancak görevliye, “Yurtdışından hastam gelecek, onu karşılayıp hastaneye yatırmak zorundayım” diye ısrar ettim. Görevli, birkaç yeri aradıktan sonra uçağa binebileceğimi söyleyince derin bir “Oh” çektim. Biniş kartımı alınca koşarak ikinci güvenlik kapısına yanaştım.

Bir başkomiser, kimlik kontrolü yapan görevliye, “Fotoğraf makinası ve basın mensubu almıyorsunuz” talimatı verdi. Uyarıyı duyunca elimdeki basın kartımı cebime koyarak, çantamdaki nüfus cüzdanını görevliye gösterdim. Önümdeki yolcu, fotoğraf makinası yüzünden kenara çekilerek, sorgulanmaya başlandı. Küçük fotoğraf makinamı ve cep telefonumu üst üste gelecek şekilde çantamın en alt bölümüne yerleştirdim. Uçağa binince boş olan ön koltuklardan birisine geçici olarak oturdum. Uçak hareket edince tuvalete gitme bahanesiyle arka sıralara doğru yürüdüm. Bu sırada uçağın en arka sırasında Fırtına’yı gördüm.

Tuvalette hazırladım

Hostesler servis aracı ile Fırtına’nın önünde durunca kayıtta olan kameramı kaldırıp hostesin arkasından çekmeye başladım. Hostesin, dönerek eliyle kameramı kapatmaya çalışması üzerine camdan bulutları izleyen Fırtına da fotoğraf çektiğimi fark etti. Fırtına eliyle işaret etti ve “Sakın çekme” diye bağırdı. Bunun üzerine uçaktaki bütün polisler, hemen müdahale ederek beni engellediler. Polislerle bir süre tartıştıktan sonra yerime oturdum. Fırtına, uçakta sadece su içti. Yorgun ve bitkin görünen Fırtına ve meslektaşı inerken de sürekli gözleriyle yere bakarak görüntü vermemeye özen gösterdi. Fırtına ve diğer generaller, “Paşam söylemek istediğiniz bir şey var mı, neden gözaltına alındınız” sorumu yanıtsız bıraktılar.

Nurettin KURT
HÜRRİYET

THY'NİN YORGUN YOLCULARI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

Misafir ~ 14 yıl önce
O zaman lutfen sunu dinleyin.. sizden benden (rakamla ulkenin %80 inden) telef edilecek tavuklar gibi bahsediyorlar. hangi kaynakla.? vergilerden devsirilmis kaynakla.. yok yok ifadem icin ozur dilerim.. tavuklardan daha saygili bahsedebilirler.. simdi siz de diyorsunuz ki bu kisiler degerli iyi niyetli kisilerdir. (http://www.youtube.com/watch?v=yxAkHbdIep4&feature=related)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SAYIN PAŞAM ATATÜRKÇÜ GENÇLİK OLARAK SİZE SÖZ VERİYORUZ AKP,YE HESAP SORUCAZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE YAŞASIN HARBİYE

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hala sunguyle kilic kalkan egitimi veren bir zihniyetten, ordu evlerine kupelisin veya uzun saclisin diye almayan zihniyetten birsey bekleyemessin. Tayyip Erdogan'a gelince oda fazla asiriya kaciyor ama gelecek secimde yine secilir ve avrupaya bizi alin diye yalvarmaya devam eder, turk halkida ovunur tayyip'in avrupaya yalvarmasiyla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu ülkede darbe yapılmadı ama şu an darbe yapılsa etrafta bu kadar kaos ortamı olmazdı ülkeyi tek tek sattıp soğana çeviriyorlar ne kaldı ülkede bitmeyen çok büyük bir ülkeyiz ama sağolsunlar tamamen dışa bağlı bir ülke haline geldik halen neyin yorumu neyin peşindesiniz bizler Mustafa Kemal Atatürk ün evlatlarıyız görün bakın gözünü açın ülke ne halde siz herhalde başka bir gezegenden olaylara bakıyorsunuz ilginç doğrusu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bakın bakalım etrafınıza asıl akp döneminde insanlar sınıflara kimliklere sağcı solcu şeklinde ayrılmış durumda insanlar arasında statü farkı oluştu işsizlik dahada arttı vatandaşına destek çıkmayan bir iktidar dönemiyle birlikte hiç bir zaman Türk Ordusu bu kdar aşağılanmamış ve dalga geçilmemiştir buda kimin dönemi neyden bahsediyorsunuz halen ben darbe planı yapmadım demekle işin içinden çıkılmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ataturk cumhuriyeti kurdu ve millete verdi dogru mudur? El hak dogrudur. Ama cumhuriyeti kurup verdikten sonra da herhalde onun bir ordu vesayeti olmasini beklememeliyiz degil mi? yani halk kendi kendini yonetsin ama esas yonetici asker olsun .. simdi arkadasim sen bu durumu onuruna yedirebiliyor musun?? boyle bir yoneime demokrasi diyebilecek misin? yani ben birilerini sececegim ve parlamentoya gonderecegim ve pasalarimiz (benim vergilerimle en iyi imkanlarla yetismis ve yasayagelen - helal olsun - ve gorevi beni korumak olan pasalarimiz), benim sectigim parlamentoyu , ya da senin sectigin parlamentoyu begenmeyecek, degistirmeye kalkacak. bunu onuruna yedirebiliyor musun??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
siz nasıl olurda türk askerini ve paşasını yargılıyorsunuz. onlar bizim tek güvendiğimiz kurumdur .iktidar ve bazı işbirlikçi medye gruplarının tuzağına düşmeyin.bu milleti yıkmanın yolu ordusuyla,halkı ayırmaktan geçer ,yapmaya çalıştıklarıda budur .size yazııııkllllaaarrrr oooolllllsssssuuuuunnn.baş kumandan MUSTAFA KEMAL PAŞA`DA askerdir .ama bize en çağdaş yönetim şekli olan ve demokrasi ilkelerine en iyi uyan cumhuriyeti bırakmıştır .acaba merek ediyorum ATATÜRK cumhuriyeti kurmasaydı bu kadar rahat konuşup ,fikirlerinizi bu kadar rahat dile getire bilirmiydiniz.ayıp vallaha ayıp atalarımızın,çanakkale`de biz özgürce yaşayalım diye canını gözünü kırpmadan verenlerin eminim kemikleri sızlıyordur.hepimiz müslümanız ama demokratızda.ayıp

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
neden utanayim? darbe planlamadim. insanlari sagci solcu islamci diye itip kakmadim, iskence etmedim. 75 yasindaki amcaya diski yedirmedim. neden utanayim. ordunun itibari zedeleniyor diyen arkadaslar. lutfen telaslanmayin. ordunun itibari yerine geliyor. soyleyin bana kendi halkina dusman, onlar aleyhine planlar yapan bir ordu mu daha itibarlidir yoksa kendi halkinin guvenlik ve huzuru icin calisan bir ordu mu? iste ordumuz yukarida saydigim birinci durumdan ikincisine dogru yol aliyor ve bu yolculuk tabii ki sancili olacaktir. tabii ki problemli olacaktir... yani sizi duyan da bu ulkede 28 subat olmadi, 27 nisan olmadi zanneder ha.. yok yok bunlarin hepsi oldu. 27 Mayis 12 Mart 12 Eylu de oldu. artik olmasin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu ülke topraklarında rahat bir şekilde yaşıyorsanız yatın kalkın şükredin vaktiyle üş beş çapulcu ile alınmadı bu topraklar şimdi askerlere TSK ya karşı çıkanlar deyim yerindeyse yedikleri kaba sıçmaktır bu ne perhiz bu ne lahana turşusu insanlığınızdan utanın sizin başınıza ne gelse müstehak elbet yapılanlar kimsenin yanlarına kar kalmaz kimsenin ahı kimsede kalmaz adalet elbet tecelli eder

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000