08 Aralık 2009, Salı 14:30:22

THY'NİN YOLCULARI UÇAĞA ALMADIĞI İDDİA EDİLDİ

Mısır'ın başkenti Kahire'den Türkiye'ye dönen Türk yolcular 3 dakikalık gecikmeden dolayı check-in işlemlerinin yapıldığı kontuara alınmadı ve uçuşları iptal edildi...
  • yasas evet overbook demek istedim aceleye geldi işin gerçek yüzünüde bildiğim için heycan yaptımm:).. sen anladın ya gerisi boşş..
  • Çok iyi yapmış beklememekle ama aynı THY bazı zamanlar bakan, milletvekili veya akrabasını, hatta adı sanatçı olan kişileri (Bülent Ersoy)gibi kişileride beklemeyecek. Ankara da bir gün tam 1 saat uçak içinde milletvekili bekledik. Hadi gidin bakalım KLM bekliyor mu?
  • BIR HAVACI OLARAK GORUSUMU BILDIRMEKISTIYORUM. BEN OZEL HAVACILAKTA CALISAN BIR YOLCU HIZMETLERI MEMURUYUM YOLCUNUN ELINDEKI BILETTE YAZIYOR ISLEMLER UCAGIN KALKISINDAN ONCE YARIM SAAT KALA KAPANIR CEP TELEFONUNA AYRI MESAJ GINDERILIYOR.YOLCULARIMIZ BUNLARI BILE BILE GEC KALIYORLAR BURDA BIZIM YAPABILECEGIMIZ BIRSEY YOK ISTEYEN ISTEDIGI YERE GTSIN SIKAYET ETSIN BILET NEDIR YOLCU ILE UCUCU FIRMA ARASINDAKI SOZLESMEDIR VVE BILETTEDE YAZA KI SEN BILETI ALIP ONU KABUL EDIOSUN GEC KALDI YOLCU DIYELIM KAPANAN KAPI ASLA ACILMAZ BAGAJ ZATEN YETISMEZ EE DAHA NE AGLIYORLAR IYI OLMUS TK HAKLI
  • Çok doğru söylemiş. Orta Doğu'dan Türkiye'ye THY ile uçulmaz. Yıllardan beri sürüp gidiyor bu sabahın köründe uçuş saatleri.
  • invisible yazan arkadaş. overload ne demek allah aşkına bi açıklarmısın galiba sen overlok demek istedin ama onun havacılıkla bi alakası yok :)))) ama yaptığın açıklamaya bakılırsa sen overbook u tanımlıyosun. öğrende gel, sonra yorum yap
  • Bence de yolcular haksiz,ellerinden gelse bencilliklerinden pist basindan ucagi cagiracaklar.Zamanindan once gelip ucaga binenlerin kabahati ne?Mutlaka hepsinin tanidigi vardir,onu bunu aramakla tehdit etmislerdir.Bu olayin da haber degeri sifir.Bir saat once gelip de alinmasalardi haklilardi ama ucagi kacirmislar,THY ne yapsin
  • o kahire ucaklarinin gec kalkmalari bu haberdeki yolcular gibi devamli ucaga gec gelen yolcular olmasin? ucagin gec kalkmamasi icin yolcular belli ki offload edilmis , loadsheet ona gore hazirlanmis , kapi kapanmis, gelen yolcular da bu sebeple ucaga alinmamis. o istasyon sefi de muhtemelen benim cok sevgili halkimin linc girisiminden korktugundan kacmistir. bu haberleri tek tarafli ele almamak lazim. pek cok baska sirketle seyahat ediyorum, kurallara cok baglilari var. 1 dk gec geldin , ucaga binemezsin, bankodaki gorevli de suratina dahi bakmaz. bir kac kere sahit oldum bu olaylara. bu tur olaylar baska ulkelerde haber dahi olamaz, haber niyeligi yok bu olayin. ama turkiyede hersey galeyana getirebilmekle ilgili. basin da canak tutuyor
  • 3 dakika geç kalmak demek 2 saat 3 dakika geç gelmektir.Bunu öğrenememiş iseler bisikletle gelsinler Mısırdan...
  • "oh olsun"a : sana buyazıyıyazmama gerek varmı bilmiyorum.ama şundan eminim :bu ders sana yetmemiş orası net olarak belli ..bazı insanlar böyledir.ne eğitim ne öğretim bazılarını adam etmeye yetmiyor.acı ama gerçek.bunuda anlayabileceğini sanmıyorum.
  • Bu iyi olmuş yorumlarını yazanların hepsi,Edirne'den dışarı çıkmamış,havalimanında sadece free-shop,yemekhane ve tuvaletin yerini bilenlerdir.Çünkü başka kimse bunları yazmaz.İnşallah( yurt dışında zaten kalmasınlarda)yurt içinde bir yerde bu şekilde kalırsınız da o zaman ne kadar aptal durumda kaldığınızı görürsünüz.

Yolcular, özellikle Mısır uçuşlarında sık sık rötarlı kalkan THY'nin 3 dakikalık gecikmeden dolayı yolcuları cezalandırmasını anlayamadıklarını belirtiyor.

THY'nin 6 Aralık'ta TK1145 sefer sayılı uçağıyla Kahire'den İstanbul'a dönmek için Kahire Uluslararası Havaalanına gelen yolcular büyük bir sürprizle karşılaştı. Yolcuların verdiği bilgiye göre kontuarda bulunan istasyon şefi, yolcuların 3 dakika geciktiklerini belirterek kendilerini geri çevirdi.

İnşaat mühendisi Hakan Özbayıs (35) gecikmelerinden dolayı uçağa alınmamış olmalarına üzülmediklerini, THY gibi dünya çapında bir havayolu şirketinde çalışan görevlinin kötü muamelesine üzüldüklerini ifade etti.

Görevli şefin durumu kendilerine çok kibar bir şekilde izah edebileceğini vurgulayan Özbayıs, "Kontuarda bekleyen 28 kişiyi görmezden gelerek, arkasını döndü ve içeri gitti. Üstelik çok kaba bir davranış sergileyerek." dedi.

Diğer bir yolcu makine teknikeri (26) Ömer Tosun ise en azından ne tür bir yol izleyebileceklerini öğrenebilmek için Bugatu'yu üç kez anons ettiklerini, ancak yanlarına getiremediklerini belirtti. Tosun, Mısırlı yetkililerin bile oluşan duruma şaşırdıklarını ve THY görevlisinin davranışlarına anlam veremediklerini söyledi.

Bayram sonrası 4 günlüğüne tatil için Mısır'a geldiklerini ancak böyle bir sürprizle karşılaştıkları için mağdur olduklarını ifade eden Özbayıs, Türkiye'ye dönmek için yeniden bilet almak zorunda kaldıklarını ve bunun için 4 bin 500 dolar ödeme yaptıklarını aktardı.

Uçuş kısmında bulundukları için havaalanından çıkmalarının da izne bağlı olduğunu ifade eden Tosun, "Bunun için de THY görevlisinin gelip bizi dışarı çıkarması gerekiyordu. Ancak tüm çabalarımıza rağmen görevli yanımıza gelmedi. Yaklaşık 1,5 saat havaalanından çıkmak için uğraştık." diye konuştu.

Dünyanın önde gelen havayolu şirketlerini bir araya getiren Star Alliance üyesi THY en hızlı gelişen havayolları arasında yer alıyor. Ancak özellikle Kahire uçuşlarında THY sık sık rötarlı uçtuğundan dolayı yolcuların tepkisini çekiyor. Kahire'den İstanbul'a uçuşun sabah 03:50 olması da THY'ye yönelik yapılan eleştirilerin başında geliyor.

Samanyolu Haber

THY'NİN YOLCULARI UÇAĞA ALMADIĞI İDDİA EDİLDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

Misafir ~ 14 yıl önce
yasas evet overbook demek istedim aceleye geldi işin gerçek yüzünüde bildiğim için heycan yaptımm:).. sen anladın ya gerisi boşş..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Çok iyi yapmış beklememekle ama aynı THY bazı zamanlar bakan, milletvekili veya akrabasını, hatta adı sanatçı olan kişileri (Bülent Ersoy)gibi kişileride beklemeyecek. Ankara da bir gün tam 1 saat uçak içinde milletvekili bekledik. Hadi gidin bakalım KLM bekliyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BIR HAVACI OLARAK GORUSUMU BILDIRMEKISTIYORUM. BEN OZEL HAVACILAKTA CALISAN BIR YOLCU HIZMETLERI MEMURUYUM YOLCUNUN ELINDEKI BILETTE YAZIYOR ISLEMLER UCAGIN KALKISINDAN ONCE YARIM SAAT KALA KAPANIR CEP TELEFONUNA AYRI MESAJ GINDERILIYOR.YOLCULARIMIZ BUNLARI BILE BILE GEC KALIYORLAR BURDA BIZIM YAPABILECEGIMIZ BIRSEY YOK ISTEYEN ISTEDIGI YERE GTSIN SIKAYET ETSIN BILET NEDIR YOLCU ILE UCUCU FIRMA ARASINDAKI SOZLESMEDIR VVE BILETTEDE YAZA KI SEN BILETI ALIP ONU KABUL EDIOSUN GEC KALDI YOLCU DIYELIM KAPANAN KAPI ASLA ACILMAZ BAGAJ ZATEN YETISMEZ EE DAHA NE AGLIYORLAR IYI OLMUS TK HAKLI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Çok doğru söylemiş. Orta Doğu'dan Türkiye'ye THY ile uçulmaz. Yıllardan beri sürüp gidiyor bu sabahın köründe uçuş saatleri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
invisible yazan arkadaş. overload ne demek allah aşkına bi açıklarmısın galiba sen overlok demek istedin ama onun havacılıkla bi alakası yok :)))) ama yaptığın açıklamaya bakılırsa sen overbook u tanımlıyosun. öğrende gel, sonra yorum yap

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bence de yolcular haksiz,ellerinden gelse bencilliklerinden pist basindan ucagi cagiracaklar.Zamanindan once gelip ucaga binenlerin kabahati ne?Mutlaka hepsinin tanidigi vardir,onu bunu aramakla tehdit etmislerdir.Bu olayin da haber degeri sifir.Bir saat once gelip de alinmasalardi haklilardi ama ucagi kacirmislar,THY ne yapsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
o kahire ucaklarinin gec kalkmalari bu haberdeki yolcular gibi devamli ucaga gec gelen yolcular olmasin? ucagin gec kalkmamasi icin yolcular belli ki offload edilmis , loadsheet ona gore hazirlanmis , kapi kapanmis, gelen yolcular da bu sebeple ucaga alinmamis. o istasyon sefi de muhtemelen benim cok sevgili halkimin linc girisiminden korktugundan kacmistir. bu haberleri tek tarafli ele almamak lazim. pek cok baska sirketle seyahat ediyorum, kurallara cok baglilari var. 1 dk gec geldin , ucaga binemezsin, bankodaki gorevli de suratina dahi bakmaz. bir kac kere sahit oldum bu olaylara. bu tur olaylar baska ulkelerde haber dahi olamaz, haber niyeligi yok bu olayin. ama turkiyede hersey galeyana getirebilmekle ilgili. basin da canak tutuyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
3 dakika geç kalmak demek 2 saat 3 dakika geç gelmektir.Bunu öğrenememiş iseler bisikletle gelsinler Mısırdan...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
"oh olsun"a : sana buyazıyıyazmama gerek varmı bilmiyorum.ama şundan eminim :bu ders sana yetmemiş orası net olarak belli ..bazı insanlar böyledir.ne eğitim ne öğretim bazılarını adam etmeye yetmiyor.acı ama gerçek.bunuda anlayabileceğini sanmıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu iyi olmuş yorumlarını yazanların hepsi,Edirne'den dışarı çıkmamış,havalimanında sadece free-shop,yemekhane ve tuvaletin yerini bilenlerdir.Çünkü başka kimse bunları yazmaz.İnşallah( yurt dışında zaten kalmasınlarda)yurt içinde bir yerde bu şekilde kalırsınız da o zaman ne kadar aptal durumda kaldığınızı görürsünüz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000