15 Nisan 2011, Cuma 09:06:22

THY'NİN YOLCU SAYISI ARTMAYA DEVAM EDİYOR

THY'nin yolcu sayısı yükselmeye devam ediyor...
  • doluluk oranının az cıkmazsı olumsuz bir durumu ifade etmektedir!rekabet acımasız ve THY fiyatları cok pahalı..THy biletlerinde indirime gitmesi gerekir.
  • El Al öyle görünüyor ki Sao Paulo'dan elini çekiyor. Qatar ve Emirates haftanın her günü sefer yapıyor. Batı Avrupa şirketleri en az günlük sefer yapıyor. Mesela Lufthansa ve Air France haftalık 12 frekans yapıyor. A340'tan B777'ye geçiş yapıldı, frekans 3'ten 4'e çıkarıldı, böylece kapasite iki katına çıktı. Ancak yolcu sayısı sadece %5,5 arttı. Frekans artışına paralel bir gelişme olacak olsaydı, en azından %33'lük yolcu artışı görülmeli idi. Bu arada inşallah kargo ile açığı bir nebze kapatıyorlardır!
  • sadece doluluk oranlarına bakıp zarar ediyor demek yanlış olur.bunu bir de kargo getirisi var.
  • Güney Amerika seferlerinde doluluk oranı yüzde 46'ya düşmüş. Dünyanın öbür ucuna uçaklar yarısı boş gidiyor. B777'ler hat için biraz büyük geldi galiba. Ortadoğu ve Doğu Avrupa sahasında rakip olarak El-Al, Qatar ve Emirates var. Üstelik bu coğrafyadan Batı Avrupa havayollarını tercih edenler de var. Yaza bakalım ne olacak.
  • Yani bundan tam 78 yıl önce başlamış İstanbul-Ankara arası tarifeli uçuşlar... Nereden nereye gelmiş "flag airlines"... ne kadar büyük bir güç olmuş... gurur duyuyoruz... birde yönetimsel sorunlar aşılmış olsa... daha neler başarılacak... en büyük hayallerimizden biri de kendi yolcu uçağımızı üretebildiğimiz günleri görmek...
  • iste senin gibi zihniyet batti batiyor.artsa ne olur ne olmaz? thy yolcu sayisi 5milyon olsun zarar etsin ama ben isde kalim. hadi ordan senin kime hizmet ettigin belli.
  • yıllarca thy na emek vermiş insanları yaka paça,güvenlikçiler eşliğinde işten attıran zihniyet var oldukça,yolcu sayın,karın,paran vs artsa ne olur artmasa ne ???? bu zihniyetteki insanlar tarafından yönetilen şirketler batmaya mahkumdurlar....ya bu zihniyeti yok edin ya da onlar yaşasın şirket batsın....
Türk Hava Yolları'nın (THY) yolcu sayısı Ocak-Mart 2010 döneminde 6,1 milyon iken, 2011 yılının aynı döneminde yüzde 8,7 artışla 6,7 milyona ulaştı.

THY'nin Kamu Aydınlatma Platformu'na gönderdiği açıklamaya göre, Ocak-Mart 2011 dönemine ilişkin trafik sonuçları şu şekilde gerçekleşti:

''-Yolcu Sayısı Ocak-Mart 2010 döneminde 6,1 milyon iken, 2011 yılının aynı döneminde yüzde 8,7 artışla 6,7 milyona ulaşmış olup, Dış Hatlarda Business/Comfort Class ve Dıştan Dışa Transfer Yolcu sayılarında da Ocak-Mart 2010 dönemine kıyasla sırasıyla yüzde 23 ve yüzde 4,8 artış sağlandı.

-Yolcu Doluluk oranı 3,2 puan azalışla yüzde 67,3 olarak gerçekleşti.

-Arz edilen Koltuk Kilometre (AKK), Ocak-Mart 2010 döneminde 14,5 milyar iken, 2011 yılının aynı döneminde yüzde 19,6 artarak 17,3 milyara,

-Ücretli Yolcu Kilometre (ÜYK), Ocak-Mart 2010 döneminde 10,2 milyar iken, 2011 yılının aynı döneminde yüzde 14,2 artarak 11,6 milyara,

-Konma Sayısı, Ocak-Mart 2010 döneminde 53 bin 436 iken, 2011 yılının aynı döneminde yüzde 9,8 artışla 58 bin 661'e,

-Kargo-Posta, Ocak-Mart 2010 döneminde 73 bin 839 ton iken, 2011 yılının aynı döneminde yüzde 17,4 artışla 86 bin 708 tona yükseldi.''
THY'NİN YOLCU SAYISI ARTMAYA DEVAM EDİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 13 yıl önce
doluluk oranının az cıkmazsı olumsuz bir durumu ifade etmektedir!rekabet acımasız ve THY fiyatları cok pahalı..THy biletlerinde indirime gitmesi gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
El Al öyle görünüyor ki Sao Paulo'dan elini çekiyor. Qatar ve Emirates haftanın her günü sefer yapıyor. Batı Avrupa şirketleri en az günlük sefer yapıyor. Mesela Lufthansa ve Air France haftalık 12 frekans yapıyor. A340'tan B777'ye geçiş yapıldı, frekans 3'ten 4'e çıkarıldı, böylece kapasite iki katına çıktı. Ancak yolcu sayısı sadece %5,5 arttı. Frekans artışına paralel bir gelişme olacak olsaydı, en azından %33'lük yolcu artışı görülmeli idi. Bu arada inşallah kargo ile açığı bir nebze kapatıyorlardır!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sadece doluluk oranlarına bakıp zarar ediyor demek yanlış olur.bunu bir de kargo getirisi var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Güney Amerika seferlerinde doluluk oranı yüzde 46'ya düşmüş. Dünyanın öbür ucuna uçaklar yarısı boş gidiyor. B777'ler hat için biraz büyük geldi galiba. Ortadoğu ve Doğu Avrupa sahasında rakip olarak El-Al, Qatar ve Emirates var. Üstelik bu coğrafyadan Batı Avrupa havayollarını tercih edenler de var. Yaza bakalım ne olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yani bundan tam 78 yıl önce başlamış İstanbul-Ankara arası tarifeli uçuşlar... Nereden nereye gelmiş "flag airlines"... ne kadar büyük bir güç olmuş... gurur duyuyoruz... birde yönetimsel sorunlar aşılmış olsa... daha neler başarılacak... en büyük hayallerimizden biri de kendi yolcu uçağımızı üretebildiğimiz günleri görmek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
iste senin gibi zihniyet batti batiyor.artsa ne olur ne olmaz? thy yolcu sayisi 5milyon olsun zarar etsin ama ben isde kalim. hadi ordan senin kime hizmet ettigin belli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yıllarca thy na emek vermiş insanları yaka paça,güvenlikçiler eşliğinde işten attıran zihniyet var oldukça,yolcu sayın,karın,paran vs artsa ne olur artmasa ne ???? bu zihniyetteki insanlar tarafından yönetilen şirketler batmaya mahkumdurlar....ya bu zihniyeti yok edin ya da onlar yaşasın şirket batsın....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000