29 Şubat 2012, Çarşamba 12:25:44

THY'NİN YENİ UÇAĞI TESTE BAŞLADI...

Türk Hava Yolları yeni uçağına kavuşuyor...
  • TGS şoförleri gelsede bir çarpsak diye kolları sıvamış bekliyorlarmış
  • Arkadaşlar THY ulusal havayolumuzdur.Evet bilanço zarar gösteriyor ancak ülkemizin tanıtımına ve prestijine olumlu katkılarını yok saymayın.2011 yılında sadece THY'nin reklamlarından etkilendikleri için binlerce turist ülkemizi ziyaret etmiştir.Bu turistlerin harcadıkları para THY'nin zararından çok daha fazladır.THY aynı mantıkla yurtışı reklam,sponsorluk vs devam etmelidir.
  • Cok guzel basarilar dilerim THY'ye
  • thy çok uçak alıyor zarar ondan dıyor bazıları kendı aklınca.bu uçaklar peşin parayla alınmıyor uzun yıllara yayılan küçük taksitlerle leasing yoluyla alınıyor.peşin alıyormuşsunuz gibi millete yutturmaya çalışmayın,bu işleri bilenlere yutturamazsınız,kimse yemez bu bahanelerinizi.bir kişide yorumlardan birinde yolcu sayısı yuzde 13 arttı demiş,tabıı yolcu sayısı artacak devamlı uçak alıyorsunuz.siz asıl l/f yani doluluk oranlarından bahsedin.bu oran sürekli düşüyor ondan bahsetsenize.thy bal gibi zarar ediyor beceriksiz ve torpıllı kısılerın elınde ve yakında duvara toslaycak.çok az kaldı batmasına da....
  • THY nin tamamen sahibi oldugu ucaklar sayica cok az ve cok yasli, mesela Cargo 310lar, 34o'lar. THY diger havayollari gibi ucaklari aliyormus gibi yapiyor, sonra geri satiyor ve sonra LEASE-BACK yontemi ile geri kiraliyor. Isler boyle yuruyor. Elindeki nakiti daha baska seylere kullaniyor. THY calisani degilim.
  • DOLULUK:THY birçok yeni destinasyon açtığı için bunların hemen yüksek doluluğa ulaşması mümkün değildir,dolayısıyla ortalama doluluğu düşürür.Zamanla istenen seviyeye yükselir.ZARAR:Açıklanan zararın en büyük nedeni alınan yeni uçaklardır,bu eleştiriyi yapmadan önce uçak fiyatları hakkında bilgi sahibi olmanızda fayda var.KİRALIK:Üretici Boeing ve AIRBUS firması uçak kiralamaz,bu sebeple uçağı satın alan firmanın reg.koduyla boyar.Kiralama yapılacaksa satın alan firma uçağı teslim aldıktan sonra kiralayan firma tarafından yapılacak bir değişikliktir.Eğer üretici firma J reg.koduyla boyamışsa firma bu uçağı THY ye kiralamamış satmış demektir.Aksi maalesef mümkün değildir.
  • Arkadaslar THY dusmanlarina, Irlandalilara cevap vermeyin lutfen.Onlar THY ye binemedikleri icin konusuyolar.Belki ucan beygire binebilirler ama daha ziyade Esenler veya Harem onlara daha uygun duser. Bosverin cevap yazdiginiza değmez. Ne demisler .... URUR KERVAN YURUR.
  • sallama sakir ucak leasing degil!hem leasing bütün global sirketler yapiyor senin muhtarlikta duyulmadimi??
  • THY teknik çalışanı olarak bilgisi olmayanları bilgilendireyim thynin 2011 400 milyonluk zararı sipariş ettiği uçaklara yaptığı ödemeler ve barsel. ve manchester. yaptığı reklam ödemeleridir aynı dönem yolcu sayısı %13 artmıştır thy nin. ayrıca thy nin son sıpariş verdiği uçaklar hiçbiri kiralık değildir ve şuan üretilmektedir tabi kiralık uçaklarda çoktur filoda. Ayrıca her spariş edilen bir 777 nin fiyatı 250 milyon$ dır buna yatırım denir....Bilgisi olmayanlar yorum yapmasın.....
  • Bu foss ları yazan arkadaşın yakınındakilere allah dayanma gücü versin
Bayrak taşıyıcı Türk Hava Yolları filosunu büyütmeyi sürdürüyor. 179 olan filosunu 180'e çıkaracak olan THY'nin bünyesine katacağı yeni uçağı Airbus A330-300 tipindeki Boğaziçi olacak.

Boğaziçi adı verilen TC-JNO tescilindeki uçağın Airbus'ın tesislerinde boyama işlemleri de tamamlanarak test uçuşlarına başladığı öğrenildi. Bir yıl içinde filosuna 26 uçak katarak 179'a çıkan THY'nin yeni uçağı olan Boğaziçi'nin de filoya dahil edilmesiyle bu sayı 180'e çıkacak.

Test uçuşlarında şu ana kadar başarı sağladığı ifade edilen yeni uçağın önümüzdeki günlerde İstanbul'a gelmesi bekleniyor. 

Filosundaki uçak sayısını 180'e çıkaracak olan THY'nin bu yıl içinde 8 uçağı daha bünyesine katması bekleniyor.

©AirportHaber
THY'NİN YENİ UÇAĞI TESTE BAŞLADI...

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

Misafir ~ 12 yıl önce
TGS şoförleri gelsede bir çarpsak diye kolları sıvamış bekliyorlarmış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Arkadaşlar THY ulusal havayolumuzdur.Evet bilanço zarar gösteriyor ancak ülkemizin tanıtımına ve prestijine olumlu katkılarını yok saymayın.2011 yılında sadece THY'nin reklamlarından etkilendikleri için binlerce turist ülkemizi ziyaret etmiştir.Bu turistlerin harcadıkları para THY'nin zararından çok daha fazladır.THY aynı mantıkla yurtışı reklam,sponsorluk vs devam etmelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Cok guzel basarilar dilerim THY'ye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
thy çok uçak alıyor zarar ondan dıyor bazıları kendı aklınca.bu uçaklar peşin parayla alınmıyor uzun yıllara yayılan küçük taksitlerle leasing yoluyla alınıyor.peşin alıyormuşsunuz gibi millete yutturmaya çalışmayın,bu işleri bilenlere yutturamazsınız,kimse yemez bu bahanelerinizi.bir kişide yorumlardan birinde yolcu sayısı yuzde 13 arttı demiş,tabıı yolcu sayısı artacak devamlı uçak alıyorsunuz.siz asıl l/f yani doluluk oranlarından bahsedin.bu oran sürekli düşüyor ondan bahsetsenize.thy bal gibi zarar ediyor beceriksiz ve torpıllı kısılerın elınde ve yakında duvara toslaycak.çok az kaldı batmasına da....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
THY nin tamamen sahibi oldugu ucaklar sayica cok az ve cok yasli, mesela Cargo 310lar, 34o'lar. THY diger havayollari gibi ucaklari aliyormus gibi yapiyor, sonra geri satiyor ve sonra LEASE-BACK yontemi ile geri kiraliyor. Isler boyle yuruyor. Elindeki nakiti daha baska seylere kullaniyor. THY calisani degilim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
DOLULUK:THY birçok yeni destinasyon açtığı için bunların hemen yüksek doluluğa ulaşması mümkün değildir,dolayısıyla ortalama doluluğu düşürür.Zamanla istenen seviyeye yükselir.ZARAR:Açıklanan zararın en büyük nedeni alınan yeni uçaklardır,bu eleştiriyi yapmadan önce uçak fiyatları hakkında bilgi sahibi olmanızda fayda var.KİRALIK:Üretici Boeing ve AIRBUS firması uçak kiralamaz,bu sebeple uçağı satın alan firmanın reg.koduyla boyar.Kiralama yapılacaksa satın alan firma uçağı teslim aldıktan sonra kiralayan firma tarafından yapılacak bir değişikliktir.Eğer üretici firma J reg.koduyla boyamışsa firma bu uçağı THY ye kiralamamış satmış demektir.Aksi maalesef mümkün değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Arkadaslar THY dusmanlarina, Irlandalilara cevap vermeyin lutfen.Onlar THY ye binemedikleri icin konusuyolar.Belki ucan beygire binebilirler ama daha ziyade Esenler veya Harem onlara daha uygun duser. Bosverin cevap yazdiginiza değmez. Ne demisler .... URUR KERVAN YURUR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sallama sakir ucak leasing degil!hem leasing bütün global sirketler yapiyor senin muhtarlikta duyulmadimi??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
THY teknik çalışanı olarak bilgisi olmayanları bilgilendireyim thynin 2011 400 milyonluk zararı sipariş ettiği uçaklara yaptığı ödemeler ve barsel. ve manchester. yaptığı reklam ödemeleridir aynı dönem yolcu sayısı %13 artmıştır thy nin. ayrıca thy nin son sıpariş verdiği uçaklar hiçbiri kiralık değildir ve şuan üretilmektedir tabi kiralık uçaklarda çoktur filoda. Ayrıca her spariş edilen bir 777 nin fiyatı 250 milyon$ dır buna yatırım denir....Bilgisi olmayanlar yorum yapmasın.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu foss ları yazan arkadaşın yakınındakilere allah dayanma gücü versin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000