28 Nisan 2011, Perşembe 11:57:41

THY'NİN YENİ ŞİRKETİ GELİYOR

Geçtiğimiz Aralık ayında kuruluş anlaşması imzalanan Türk Hava Yolları, THY Teknik A.Ş ve TUSAŞ-Türk Havacılık Uzay Sanayi A.Ş ortaklığındaki TCI Kabin İçi Sistemleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin kuruluş işlemleri tamamlandı. Peki, yeni şirkette hisseler nasıl paylaşıldı?
  • olalımda nasıl olalım_?
  • anlasıldı typ yi bitiren arkadaşların neden işe alınmadığı bana ole geliyorki typ yi bitirenler bu şirkete alınacaklar cümleten geçmiş olsn....
  • Montaj sirketi, teknoloji sirketi degil :(
  • Sendika isteyen arkadaşlar; İstemekle olmuyor. Hiç birşeyden korkmadan mücadele ederek. TGS çalışanları olarak ISG'yi örnek alın. Haklarınızı korumak geliştrmek için sendikaya üye olun
  • dıkkat sendıka gelıyor
  • Tam hazır THY'nin yeni şirketi başlığını görünce hemen girip TGS hakkında birşeyler yazıyım dedim ama çoktan yazılmış bile. Teşekkürler.
  • Yavaş yavaş bir takımşeyler oluyor artık Türkiye gelişiyor, araştırıyor, yeni şeyler oluyor.. Bölgede en büyük gücüz ekonomik ve nüfus yönünden ciddi olarak ilerliyoruz tabi gerek iç gerekse dış düşmanlarımız engellemek için herşeyi yapıyorlar ama onları da yeniyoruz, yeneceğiz, yenmeye mücadele etmeye devam edeceğiz durmak yok.. Thy artık tutulamıyor, hiç kimse büyümesini engeleleyemez çünkü Türkiye büyüyor, özellikle genç nüfus artıyor aratarak devam edecektir, ayrıca bu bölgede karşılıklı olarak vizelerin kalkması yolcu trafiğini arttırdı defam edecektir..
  • tgs kuruldu da ne oldu bedava insanları çalıştırıyorlar sendika istiyoruz

THY’den KAP’a yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ortak Girişim Şirketi'ne ilişkin olarak,  Rekabet Kurulu 14.4.2011 tarih ve 11-23/430-130 sayılı kararı ile Ortak Girişim Şirketi kurulmasına izin vermiş olduğundan,  Ortaklığımız Yönetim Kurulunca  Türk Hava Yolları A.O. (% 30 hisse) , Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. (% 20, 99998667 hisse ), TUSAŞ - Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş.  (% 48,99998667 hisse), Mehmet Yalçın KAYA (% 0,00001333 hisse), İsmail DEMİR (% 0,00001333 hisse)  ile  "TCI Kabin İçi Sistemleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi" ünvanlı şirketin 7.500.000.TL sermaye ile kurulmasına  ve tüm kuruluş işlemlerinin tamamlanması için Genel Müdürlüğe yetki verilmesine karar verilmiştir.”

Ortak şirketle ilgili olarak geçtiğimiz Aralık ayında Atatürk Havalimanı’ndaki Türk Hava Yolları Teknik A.Ş toplantı salonunda Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, TAİ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçın Kaya, TAİ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı ve Teknik A.Ş Genel Müdürü İsmail Demir’in katılımıyla imza töreni düzenlenmişti.

TOPÇU İDDİALI KONUŞMUŞTU

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, kabin içi ürünleri olan Galley (uçak mutfağı),Crew Rest(Mürettebat dinlenme odası), Magazine Racks(dergi kutusu),Gazete ve evrak kutusu,genel amaçlı dolaplar, Elbise dolabı, Görüntü sistem odası gibi ürünlerin üretiminde Primier Ligi’nde yer alabilmek için bu çalışmayı yaptıklarını belirterek şunları söylemişti:

“TUSAŞ şirketi ile uçak kabin içi komponent tasarımı, üretimi ve pazarlanması konusunda bugün bir şirket sözleşmesi imzalıyoruz. Gerçekten sivil havacılık açısından önemli bir gün. THY olarak ilk defa bir yerli şirketle ortaklık tescil ediyoruz. Türkiye’de sivil havacılık konusunda maalesef hiçbir üretimimiz bu güne kadar yoktu. Türkiye 2023 yani Cumhuriyetimizin 100. yılında kendi uçağını üretme projesi var. Ulaştırma Bakanlığınımız bunu açıkladı. Bu şirketimizin Türkiye’de Türk sivil havacılığına hayırlı olmasını diliyoruz"
 

THY'NİN YENİ ŞİRKETİ GELİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 13 yıl önce
olalımda nasıl olalım_?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
anlasıldı typ yi bitiren arkadaşların neden işe alınmadığı bana ole geliyorki typ yi bitirenler bu şirkete alınacaklar cümleten geçmiş olsn....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Montaj sirketi, teknoloji sirketi degil :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sendika isteyen arkadaşlar; İstemekle olmuyor. Hiç birşeyden korkmadan mücadele ederek. TGS çalışanları olarak ISG'yi örnek alın. Haklarınızı korumak geliştrmek için sendikaya üye olun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
dıkkat sendıka gelıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tam hazır THY'nin yeni şirketi başlığını görünce hemen girip TGS hakkında birşeyler yazıyım dedim ama çoktan yazılmış bile. Teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yavaş yavaş bir takımşeyler oluyor artık Türkiye gelişiyor, araştırıyor, yeni şeyler oluyor.. Bölgede en büyük gücüz ekonomik ve nüfus yönünden ciddi olarak ilerliyoruz tabi gerek iç gerekse dış düşmanlarımız engellemek için herşeyi yapıyorlar ama onları da yeniyoruz, yeneceğiz, yenmeye mücadele etmeye devam edeceğiz durmak yok.. Thy artık tutulamıyor, hiç kimse büyümesini engeleleyemez çünkü Türkiye büyüyor, özellikle genç nüfus artıyor aratarak devam edecektir, ayrıca bu bölgede karşılıklı olarak vizelerin kalkması yolcu trafiğini arttırdı defam edecektir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tgs kuruldu da ne oldu bedava insanları çalıştırıyorlar sendika istiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000