24 Kasım 2016, Perşembe 16:00:54

THY'nin yeni rotası belli oldu

Türk Hava Yolları, 2014 yılında uçacağını duyurduğu ancak ertelediği Konakri seferlerine başlayacağı öğrenildi.
  • Orda FETÖ Okulu var mi ki oraya THY ucuyor yapmayin böyle o pazar Air France pazari ve kimseye kaptirmaz hele istanbul aktarmali ya bu ne mantik THY heyyyy uyan
  • Merak ediyorum bu Ouagadouou seferlerinde kaç yolcu oluyor.Bilen biri varsa sevabına söylesin.
  • Yüzde 40 dolduramaz.
  • Hemen bilet alıp gidelim.
  • Özel şirketimiz base kapattı bir süre önce ve batış başladı. Şirket batırma konusunda uzman bu adam...
  • Zonguldak'a yine mi yok bu da mı gol değil :(
  • Artık çok zor şirkelerin ayakta kalması
  • Antalya ya base acilsa ya. Zaten orada yatan ucaklar da var. Yere cekilen 30 ucak ile Antalya ya cok rahat base acilir zaten hazirda 8 ila 10 milyon yolcusu var Antalya nin. Zarardan cikilir kar bile edilir seneye.
  • Şehirler arası otobüslerde yarıdan fazla yolcu varsa masrafı ancak kurtarıyor demektir.Uçaklar içinde en azından böyledir diye düşünüyorum.Konakri neresi Yesilköy neresi.Kaç kişi gider kaç kişi döner.Mutlaka ilgili birim hesaplarını yapmıştır ancak ülke içinde olsa hadi vatandaşa hizmet diye düşünülebilinir. Stratejik komşu filan desek o da değil.Neticede milli hava yolumuz.1 lira dahi zararına uçacak ise hakkımı helal etmiyeceğim.
  • Phukete ucun yaa. Ama yoook siz abuk subuk yerlere 10 yolcuyla alïşiksiniz. Devam bu kafayla.

Türk Hava Yolları, 2014 yılında uçacağını duyurduğu ancak ertelediği Konakri seferlerine başlayacağı öğrenildi.

Gine'nin başkenti Konakri'ye Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou aktarmalı olarak uçacak THY'nin ilk uçuş tarihi ise 30 Ocak 2017 olarak belirlendi.

İşte THY'nin Konakri tarifesi:

THY'nin yeni rotası belli oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

FETÖ ~ 7 yıl önce
Orda FETÖ Okulu var mi ki oraya THY ucuyor yapmayin böyle o pazar Air France pazari ve kimseye kaptirmaz hele istanbul aktarmali ya bu ne mantik THY heyyyy uyan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ER ~ 7 yıl önce
Merak ediyorum bu Ouagadouou seferlerinde kaç yolcu oluyor.Bilen biri varsa sevabına söylesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tk ~ 7 yıl önce
baya oluyorr.. tek seferde günden güne değişiklik göstermekle birlikte 100'ün altına pek düşmüyor diyebilirim.
Bi hüsran daha geliyor ~ 7 yıl önce
Yüzde 40 dolduramaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok Gerekli Bir Yer ~ 7 yıl önce
Hemen bilet alıp gidelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Batan gemi ~ 7 yıl önce
Özel şirketimiz base kapattı bir süre önce ve batış başladı. Şirket batırma konusunda uzman bu adam...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komurkentli ~ 7 yıl önce
Zonguldak'a yine mi yok bu da mı gol değil :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Artık zor ~ 7 yıl önce
Artık çok zor şirkelerin ayakta kalması

Yanıtla

Kalan karakter 1000
X ~ 7 yıl önce
Antalya ya base acilsa ya. Zaten orada yatan ucaklar da var. Yere cekilen 30 ucak ile Antalya ya cok rahat base acilir zaten hazirda 8 ila 10 milyon yolcusu var Antalya nin. Zarardan cikilir kar bile edilir seneye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 7 yıl önce
tam bir analiz şelalesi
Hadi ~ 7 yıl önce
Açın vallahi açın.. Olmadık yere bile uçakla gidecem cidden. Antalyaya bunu yapın harbiden mümkün mertebe THY ile uçacağım! Zamanı geldide geçiyor. Not : Kokpit-Kabin personeli değilim ;)
ONG ~ 7 yıl önce
Şehirler arası otobüslerde yarıdan fazla yolcu varsa masrafı ancak kurtarıyor demektir.Uçaklar içinde en azından böyledir diye düşünüyorum.Konakri neresi Yesilköy neresi.Kaç kişi gider kaç kişi döner.Mutlaka ilgili birim hesaplarını yapmıştır ancak ülke içinde olsa hadi vatandaşa hizmet diye düşünülebilinir. Stratejik komşu filan desek o da değil.Neticede milli hava yolumuz.1 lira dahi zararına uçacak ise hakkımı helal etmiyeceğim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doluluk oranı ~ 7 yıl önce
uçaklarda minumum load factor %70 olmalıdır masrafları kurtarması için
harekat ~ 7 yıl önce
Uçak tipi ve mesfeye göre değişir kar oranı fakat genel ortalama dersek %50 idealdir çin istanbul arası %70 kurtarmaz 770 bir kere hesaplama şansım olmuştu operasyn bende değil iken %82 gibi bir oran çıkmıştı Tabi kar zarar oranına ekip yatısı masraf liman parası vs gibi ekstremleri de koyarsanız çok daha farklı hesap yapmak gerekir brir limana aylık veya 3 aylık seferlerin genel ortalamasını baz almak gerekir net kar zarar hesabında basitce anlatmak gerekirse istanbul trabzon otoüsle full gidip boş dönmesi boş gelip full gitmesi ay sonu kaptan otobüs sahibi ise cebine net kalan karı :)
Transit ~ 7 yıl önce
Hayatınızda transit, transfer yolcu diye bir kacram duydunuz mu?Mesela Sizce Türkiyeden her gün Dubai ye 3000 kişi gidiyormudur? Gitmez. Ama transit şansı olursa çok yolcu bulursunuz. Afrika daki THY hatlarının lokal yolcu oranları çok düşüktür, büyük kısmı transfer yolcudur.
Holding ~ 7 yıl önce
Holding gibi düşünün, bir taraf zarar eder diğer taraf kar. Kümülatif toplamda ne var ona bakılır. Konakri ve diğer Afrika hatlarını kapatırsan(zarar diye) karlı olduğunu düşündüğün kim Avrupa ve Asya hatlarını da kapatman gerekir. Çünkü transit yolcu alıyorsun. Dolulukla ilgili şu söylenebilir: geçtiğimiz dokuz ayda doluluk %74'dü ve 1 milyar dolardan fazla zarar oldu. Aslında zarar kurla daha çok bağlantılı ancak doluluk 70'in altındaysa (genel) kar etmek mümkün değildir.
cahil ordusu ~ 7 yıl önce
Phukete ucun yaa. Ama yoook siz abuk subuk yerlere 10 yolcuyla alïşiksiniz. Devam bu kafayla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Phuket ~ 7 yıl önce
Antalya, Bodrum, Dalaman varken yolcu yoğunluğu Türkiye'den Phuket'e yönelmez. Anca ekonomi uçmayıp Business olmazsa uçmayan zenginler belki. Arada istisnalar çıkabilir.
Atma sakir ~ 7 yıl önce
Phukette sezon kisin sen o bahsettigin yerlere kisin bir git bakalim, ayrica Phiket havalimanin 2015 yili yurt disi turist girdisi 15 milyon kisi sen 60 milyon turist icin memleketi satarsin

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000