25 Aralık 2008, Perşembe 00:03:11

THY'nin yeni kuşu Türkiye'de

Türk Hava Yolları’nın (THY) filosuna katılacak ve first class hizmeti sunacağı yolcu uçağı olan Boeing 777-300ER’nin ilki bugün saat 20.25'te İstanbul Atatürk Havalimanı’na indi.
  • Gelen ucaklar Hintli Jet Airways`ten kiralandi ve Hindistan bayragi tasimasi dogaldir cunku aletin mulkiyeti sizin degil,fazla dert etmemek gerekir,olaya duygusal yaklasmis cogu arkadas.Eger birgun THY boeing`den direk olarak siparis verir ve kendi ucaklarini teslim alirsa onlarda Turk Bayragimiz olur merak etmeyin. Su andaki yonetimi begenirsiniz begenmezsiniz ya da ayni politik gorusu paylasirsiniz ya da paylasmazsiniz(ki ben de paylasmiyorum) ama yigidi de oldurup hakkini vermeniz gerekir arkadaslar. Sadece yolcu sayisindaki artislara ve su kriz doneminde acikladiklari karlara baksaniz yeter. Ha dersiniz ki daha birsuru aksaklik var,evet vardir ama her firmada vardir Luftisinde de vardir KLM de de vardir,British Air de de vardir. Kabin icinde onca egitimden sonra bile yuzune bir gulumseme koyamayan hostes Leyla`dan Temel Kotil sorumlu degildir artik.Bilmem anlatabildimmi,biraz da elinizi vicdaniniza elinizi mantiginiza koyun da ondan sonra yazin burada.
  • YorRUMUZ KOD ADLI ARKADAŞIMI SADECE ÇOK MERAK EDİYORUM.umunuz...
  • Yorumcuların çoğu yönetim savunucusu ve THY nin reklam elemanı.Gözlerini kapatıp Methiye yazıyorlar.En takıldığım laf ta THY nerelerden nerelere geldi.Thy sıradan bir havayolumuydu.Koskoca THY nı asıl sizler kötülüyorsunuz. Nerelerden nerelere gelmesi ise deve kurbanı,terlikli genel müdürü,yamyamistan seferleri.Ayrıca 777 ler sizlerin dediği gibi Göklerde Bayrağımızı değil Hindistan bayrağını dalgalandıracak.Belki bir süre.
  • ya bunları kim uçuracak?ben 737lerden zevk almıyorum buna geçsem süper olur:)
  • Türk Hava Yollarını canı gönülden TEBRİK ediyorum. Turkish B773'ün başlangıç olmasını temenni ediyorum, darısı diğer hava yolu şirketlerimize olsun.
  • Ne kadar da çok seviyoruz kendi düşünce ve duygularımızın doğru oldugunu ve başkalarını eleştirmeyi.Başkalarınınkine ise hiç saygımız yok.Pata küte vur kır dök.Bırakın ya tartışmayı, keyfini yaşayın.Öyle veya böyle bu uçaklar gelmiş,evet ne güzel de olmuş.THY nerelerden nereler geldi birde bunu görün.Eleştidiginiz sizin kendi özkurumunuz,sorumluları kendi insanımız.Bu sizde olabilirdiniz.Unutun herşeyi vatanımızı sevin,insanları sevin,THY yi sevin.Sizlerde sevgiyle kalın.
  • Ağzına sağlık nargileci gibi bunlar iyi bir kapak yapmışsın son cümlene bayıldım ve rumuz hani hükümet sayesinde iman gücüyle geldi 777 diyorsun ya o yüzden diyorum bu iman gücüyle bu güçle 380 getirseydinizde bizde alkışlasaydık diyorum hint bayraklı uçak değil
  • Yok 380 getirselermiş , yok ikinci elmiş ...Arkadaşlar bu kadar fesat olmayalım.Milli havayolumuz öyle yada böyle dünyanın en güzel uçağını getirdi ülkemize.Gurur duyalım..Bu güzel kuş göklerde bayrağımızı taşıyacak.Ha hintli kullanmış , ha Türk kullanmış bunlar boş.Kazasız belasız hayırlı uçuşlar dilerim , Bayrağımızı gururla taşı göklerde.
  • Bu güzel uçak beni de çok duygulandırdı.Ama alkış tutarken insaflı olun. Uçakların üzerindeki Hint bayrağı ve Hint tescil No beni çok rahatsız ediyor.Bence bir sürü sevinç feryadından önce uçağın Türkleşmesinin acil çareleri aranmalı.Üstünde THY boyası olsada bu bir Hindistan uçağıdır.Bu ne aceledir aldatmacadır.Hint uçağı ile yabancı personel ile THY nın yolcu taşımasıda bu kadar övgüye değmez.Bu operasyon daha akıllıca planlanmalı idi.
  • Hükümete ve THY yönetimine teşşekkürler edenler zannnediyorum bu dönemde işe alınan , uçak maketini bile daha önce görmemiş arkadaşlar..Zannedersiniz ki önceki hükümetler döneminde zeplin vardı.Hazım sorununuz için eczanelere lütfen...

Hintli havayolu şirketi Jet Airways şirketinden ekibiyle birlikte kiralanan uçak, ilk seferini 29 Aralık’ta yapacak. THY yeni uçaklarını Singapur, Hong Kong ve Londra hatlarında kullanacak.

THY Genel Müdürü Temel Kotil ve THY Basın Müşaviri Ali Genç'in karşıladığı Boeing 777-300ER'nin 312 yolcu kapasitesi bulunuyor.

Uçağı karşılamaya gelen THY Genel Müdürü Temel Kotil, "Hayırlı olsun böyle bir uçak ilk defa Türkiye'ye geliyor. Cumartesi törenle açılacak ve pazartesi günü servise girecek" dedi. Uçağın bayan ikinci kaptanı Diana Aleksandra, "Türkiye'ye bu şekilde geldiğimden dolayı çok memnunum. THY'ye uçaklar hayırlı olsun" diye konuştu.

Menzili 14 bin 685 kilometre olan uçak, İstanbul çıkışlı duraksız ABD’de Los Angeles’a gidebiliyor.

GALERİ İÇİN TIKLAYIN

THY B777-300ER

THY B777-300ER

THY B777-300ER

THY'nin yeni kuşu Türkiye'de

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

PPL ~ 15 yıl önce
Gelen ucaklar Hintli Jet Airways`ten kiralandi ve Hindistan bayragi tasimasi dogaldir cunku aletin mulkiyeti sizin degil,fazla dert etmemek gerekir,olaya duygusal yaklasmis cogu arkadas.Eger birgun THY boeing`den direk olarak siparis verir ve kendi ucaklarini teslim alirsa onlarda Turk Bayragimiz olur merak etmeyin. Su andaki yonetimi begenirsiniz begenmezsiniz ya da ayni politik gorusu paylasirsiniz ya da paylasmazsiniz(ki ben de paylasmiyorum) ama yigidi de oldurup hakkini vermeniz gerekir arkadaslar. Sadece yolcu sayisindaki artislara ve su kriz doneminde acikladiklari karlara baksaniz yeter. Ha dersiniz ki daha birsuru aksaklik var,evet vardir ama her firmada vardir Luftisinde de vardir KLM de de vardir,British Air de de vardir. Kabin icinde onca egitimden sonra bile yuzune bir gulumseme koyamayan hostes Leyla`dan Temel Kotil sorumlu degildir artik.Bilmem anlatabildimmi,biraz da elinizi vicdaniniza elinizi mantiginiza koyun da ondan sonra yazin burada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaptan1 ~ 15 yıl önce
YorRUMUZ KOD ADLI ARKADAŞIMI SADECE ÇOK MERAK EDİYORUM.umunuz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ipek320 ~ 15 yıl önce
Yorumcuların çoğu yönetim savunucusu ve THY nin reklam elemanı.Gözlerini kapatıp Methiye yazıyorlar.En takıldığım laf ta THY nerelerden nerelere geldi.Thy sıradan bir havayolumuydu.Koskoca THY nı asıl sizler kötülüyorsunuz. Nerelerden nerelere gelmesi ise deve kurbanı,terlikli genel müdürü,yamyamistan seferleri.Ayrıca 777 ler sizlerin dediği gibi Göklerde Bayrağımızı değil Hindistan bayrağını dalgalandıracak.Belki bir süre.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot26 ~ 15 yıl önce
ya bunları kim uçuracak?ben 737lerden zevk almıyorum buna geçsem süper olur:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KKK629 ~ 15 yıl önce
Türk Hava Yollarını canı gönülden TEBRİK ediyorum. Turkish B773'ün başlangıç olmasını temenni ediyorum, darısı diğer hava yolu şirketlerimize olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
flydeck ~ 15 yıl önce
Ne kadar da çok seviyoruz kendi düşünce ve duygularımızın doğru oldugunu ve başkalarını eleştirmeyi.Başkalarınınkine ise hiç saygımız yok.Pata küte vur kır dök.Bırakın ya tartışmayı, keyfini yaşayın.Öyle veya böyle bu uçaklar gelmiş,evet ne güzel de olmuş.THY nerelerden nereler geldi birde bunu görün.Eleştidiginiz sizin kendi özkurumunuz,sorumluları kendi insanımız.Bu sizde olabilirdiniz.Unutun herşeyi vatanımızı sevin,insanları sevin,THY yi sevin.Sizlerde sevgiyle kalın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
b727-200 ~ 15 yıl önce
Ağzına sağlık nargileci gibi bunlar iyi bir kapak yapmışsın son cümlene bayıldım ve rumuz hani hükümet sayesinde iman gücüyle geldi 777 diyorsun ya o yüzden diyorum bu iman gücüyle bu güçle 380 getirseydinizde bizde alkışlasaydık diyorum hint bayraklı uçak değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
Yok 380 getirselermiş , yok ikinci elmiş ...Arkadaşlar bu kadar fesat olmayalım.Milli havayolumuz öyle yada böyle dünyanın en güzel uçağını getirdi ülkemize.Gurur duyalım..Bu güzel kuş göklerde bayrağımızı taşıyacak.Ha hintli kullanmış , ha Türk kullanmış bunlar boş.Kazasız belasız hayırlı uçuşlar dilerim , Bayrağımızı gururla taşı göklerde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Demirkuş ~ 15 yıl önce
Bu güzel uçak beni de çok duygulandırdı.Ama alkış tutarken insaflı olun. Uçakların üzerindeki Hint bayrağı ve Hint tescil No beni çok rahatsız ediyor.Bence bir sürü sevinç feryadından önce uçağın Türkleşmesinin acil çareleri aranmalı.Üstünde THY boyası olsada bu bir Hindistan uçağıdır.Bu ne aceledir aldatmacadır.Hint uçağı ile yabancı personel ile THY nın yolcu taşımasıda bu kadar övgüye değmez.Bu operasyon daha akıllıca planlanmalı idi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
legend ~ 15 yıl önce
Hükümete ve THY yönetimine teşşekkürler edenler zannnediyorum bu dönemde işe alınan , uçak maketini bile daha önce görmemiş arkadaşlar..Zannedersiniz ki önceki hükümetler döneminde zeplin vardı.Hazım sorununuz için eczanelere lütfen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000