16 Mayıs 2012, Çarşamba 15:07:56

THY'NİN YENİ HATTI AÇILDI

Geçtiğimiz Mart ayında Afrika’nın doğusunda bulunan Somali’nin başkenti Mogadişu’ya sefer koyan Türk Hava Yolları (THY), bugün bir başka Afrika ülkesi olan Ruanda’nın başkenti Kigali’ye sefer başlattı.
  • menzil 5600 km ve rahat 6 saat ucar!!
  • Merakımdan soruyorum; Bir B737-8 uçağı 6,5 saat uçabilir mi? Teşekkürler...
  • mülki idare amiri sanki ahl nin her sorununu çözmüş gibi thy nin açılışına katılıyor ya helal olsun!!!! ahl nin her tarafı açık otopark olmuş,millet fütürsuzca araçlarını park ediyor yetmiyor tuvaletlerinin bile alenen yol kenarına yapıyorlar ortada ne bir polis ne bir güvenlik hiçbir şey yok denetleme zaten yok oh ne ala!!!! bir de yargıtay başsavcısının bu açılışta ne işi var çok merak ettim..yoksa orda ülkemizde olmayan adaleti mi anlatacak??? lufthansa veya başka bir firma açılışına başsavcı,mülki idare amiri vs götürüyor mu acaba??? nesi doğru şu ülkenin acaba????
  • heyete bakinca yorum yapmaya gerek kalmiyor.
  • THY güvenliği olmayan ülkelere bile gereksiz riskler alarak,hiç de çekinmeden uçmaya devam ediyor.yolculardan veya ekipten birisine bir saldırı olursa,başına birşey gelirse bunun hesabını kim verecek.bo gelip giden uçaklarla da zararlar tavan yaptı.durmak yok zarar etmeye devam......

Türkiye saati ile dün gece 03:30’da Atatürk Havalimanı’ndan kalkan Türk Hava Yolları’nın (THY) TK0609 sefer sayılı  Boeing 737-800 tipi TC- JHK tescilli uçağı, yaklaşık 6 buçuk saatlik uçuşun ardından Kigali Uluslararası Havalimanı’na iniş yaptı.

İlk seferde Atatürk Havalimanı Mülki İdari Amiri ve İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Aydın, İstanbul Başsavcı Vekili Zekeriya Öz, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil ve Türk Hava Yolları yetkilileri katılırken, Kigali Uluslararası Havalimanı’nda Ruanda Dışişleri Bakanı’nın da katıldığı karşılama töreninde, coşkulu anlar yaşandı.

THY Genel Müdürü Temel Kotil yaptığı konuşmada Ruanda’ya uçmanın THY açısından önemini vurgularken, Ruandalıları ise dünyanın 123 noktasına ulaştıracakları ilk adımı attıklarını kaydetti.

Kotil ayrıca, gelecek vadeden Ruanda’ya Türk iş adamları için tanıma çağrısında bulundu.

Kotil “Ben şahsen Karadenizli olmama rağmen dünyanın en iyi çay ve kahvesini ürettiklerini söyleyebilirim. Üstelik bu alanda çok ciddi ihracata da sahipler. Ruanda gelişmekte ve ciddi gelecek vaat eden bir ülke, Türk iş adamlarımıza Ruanda’yı kapılarına getirdik ziyaret etmelerini şiddetle tavsiye ediyorum. Başbakanımızın da desteğiyle Afrika'ya güzel atılımlar yapıyoruz. İlerleyen dönemlerde doluluk oranına göre frekans sayımızı artırabiliriz” dedi.

Daha sonra soykırım müzesini ziyaret eden Kotil, soykırımla ilgili bilgiler aldı.

©AirportHaber.com

                                     İŞTE RUANDA SEFERİNDEN KARELER

THY'NİN YENİ HATTI AÇILDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

737-800 ~ 12 yıl önce
menzil 5600 km ve rahat 6 saat ucar!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
O kadar uçabilir mi? ~ 12 yıl önce
Merakımdan soruyorum; Bir B737-8 uçağı 6,5 saat uçabilir mi? Teşekkürler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
acaba??? ~ 12 yıl önce
mülki idare amiri sanki ahl nin her sorununu çözmüş gibi thy nin açılışına katılıyor ya helal olsun!!!! ahl nin her tarafı açık otopark olmuş,millet fütürsuzca araçlarını park ediyor yetmiyor tuvaletlerinin bile alenen yol kenarına yapıyorlar ortada ne bir polis ne bir güvenlik hiçbir şey yok denetleme zaten yok oh ne ala!!!! bir de yargıtay başsavcısının bu açılışta ne işi var çok merak ettim..yoksa orda ülkemizde olmayan adaleti mi anlatacak??? lufthansa veya başka bir firma açılışına başsavcı,mülki idare amiri vs götürüyor mu acaba??? nesi doğru şu ülkenin acaba????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
heyet ~ 12 yıl önce
heyete bakinca yorum yapmaya gerek kalmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
güvenlik ~ 12 yıl önce
THY güvenliği olmayan ülkelere bile gereksiz riskler alarak,hiç de çekinmeden uçmaya devam ediyor.yolculardan veya ekipten birisine bir saldırı olursa,başına birşey gelirse bunun hesabını kim verecek.bo gelip giden uçaklarla da zararlar tavan yaptı.durmak yok zarar etmeye devam......

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000