18 Mart 2015, Çarşamba 18:40:24

THY'NİN YENİ GÖZDELERİ GELİYOR

Türk Hava Yolları (THY), bu ay ve Nisan ayında filosuna toplam 7 uçak katacak. 6'sı geniş gövdeli olan uçakların tescilleri belirlendi ve test uçuşlarına başladı.
  • Anadolujet icin TC-SCE cagri kodlu, fabrika cikisli bir B 738 daha hazirlaniyor.
  • A 330 serisi verimli, konforlu uçaklar ancak bu uçaklara sipariş vermenin artık doğru olduğunu düşünmüyorum. Zira, fabrika çıkışlı bir uçak filoya dahil edildiğinde, bir terslik ile karşılaşılmadığı takdirde ortalama 20 yıl boyunca bu uçaklar filoda kalıyor. A 350 - B 787 teslimleri başlamış iken, THY'nin A 330 teslim almaya devam etmesini ben bu açıdan doğru bulmuyorum, farklı görüşte olanlara da saygı duyuyorum. Ancak 2015 yılında teslim alınacak bu A 330'ların 2035'e kadar filoda kalmaları da güç olacak. Diğer şirketler A 350 - B 787 gibi daha ekonomik uçaklarla uçup maliyet düşürdükçe THY'de rekabet edebilmek adına (tıpkı şu anda A 340'ların durumu gibi) A 330'lar, elden çıkarılmaya çalışılacak diye düşünüyorum.
  • Uçak çok.kaptan yok.elindeki 20 yıldır uçan adamları kaptan yapma,dışarıdan sümsük herifler Toplamaya devam et thy
  • Uçaklar THY nin öz malı değil diyen arkadaşlara gülüyorum sadece. Bu uçaklar leasing ile alınıp belirli bi süre THY kira öder sonra kiralama süreci bitince sembolik bir rakama leasing firması uçağı devreder. Bu süre içerisinde uçak sadece kağıt üzerinde leasing firmasının gözükür.
  • A330 nedir arkadaş hala vazgeçemediler bu dandik uçaktan. Tamam a350 b787 için erken fakat al 777 leri 25 sene sorunsuz uçur. Hiçbir zaman alternatifi olmayan bir uçak. Orta-uzun menzile de ver 787 siparişlerini, para ederken kurtul yavaş yavaş a330 lardan 5-6 sene içinde.
  • Cok guzel allah THY. Zeval vermesin allah kazada belada korusun. Yalni su var. diyorlarki. A340 lari devreden cikaralim neden madenki sirket buyuyor. Yakit sarfiyatinda bas ediyorlar sen once. Emniyete bak. Boingde campaing Ders verdikleri vakit Once tahtaya sunu yaziyor. Safety first come Bundan sonra Derse basliyor. Bizim meslegimiz bunuEmirediyor. Ve gunul isterki Boing 747. Filoya katildin . Uzaylar THY NIN OLSUN. Insallah
  • O iş öyle değil diyen arkadaşıma katılıyorum. Suni bir büyüme . Sonu Panam havayollarına benzemezse iyidir.
  • Park yeri varmı anam
  • Bakalım bu gıcırları kal etmek kime nasip olacak.
  • typ ile gelen arkadaslarla bakarlar artik... Kocaeli universitesi sen nasil bir universitesin ? Typ yapacaksan varliginin sebebi ne ?

Türk Hava Yolları (THY), filosunu büyütmeye devam ediyor. Bu ay içerisinde Türk Hava Yolları filosuna dahil olacak Airbus A321 tipi uçak, test uçuşlarına başladı. 

Avrupalı uçak üreticisi Airbus'tan alınan uçak, Almanya'nın Hamburg kentindeki tesislerde test uçuşlarını gerçekleştirirken, uçağa TC-JSN tescilinin verileceği öğrenildi. Filoya katılacak A321 tipi uçak, THY filosundaki 44'üncü A321 olacak.

13 ADET A321 FİLOYA KATILACAK
Türk Hava Yolları, bu yıl içerisinde toplam 13 adet Airbus A321 tipi uçağı filosuna dahil edecek. Yıl sonunda ise Türk Hava Yolları filosundaki A321 sayısı 56'ya ulaşmış olacak.

GENİŞ GÖVDELİ UÇAKLAR DA HAZIR
Öte yandan geniş gövdeli uçakların da test uçuşlarına başladığı öğrenildi. Önümüzdeki Nisan ayında filoya dahil olması beklenen 3 adet Airbus A330 ve 3 adet Boeing B777'nin kuyruk tescilleri de hazır. 

Avrupalı uçak üreticisi Airbus firmasından alınan geniş gövdeli uçakların boyamaları tamamlandı. TC-JOF, TC-JOG ve TC-JOH tescillerini alan A330 tipi uçaklardan TC-JOF tescilli uçak, deneme uçuşlarına başladı. Diğer uçakların da yakın zamanda test uçuşlarına başlayacağı öğrenildi.

Filosundaki geniş gövdeli uçak sayısını da gün geçtikçe artıran Türk Hava Yolları (THY), dünyanın en büyük uçak üreticilerinden Amerikalı Boeing firmasından da 3 adet B777-300 tipi uçağı Nisan ayında filosuna dahil edecek. B777 tipi uçakların tescilleri ise TC-JJV, TC-JJY ve TC-JJZ olarak belirlendi. 

ANADOLUJET'İN B737'Sİ HAZIR
Türk Hava Yolları'nın alt markası, Anadolujet de filosuna yeni bir uçak katacak. Anadolujet firmasının AerCap leasing firmasından aldığı Boeing B737 tipi uçak, fabrika çıkışlı olarak filoya dahil olacak. Uçağa TC-SCD tescili verilirken, test uçuşlarının da devam ettiği ve uçağın önümüzdeki günlerde Türkiye'ye geleceği öğrenildi.






©AirportHaber

THY'NİN YENİ GÖZDELERİ GELİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (49)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Anadolujet icin TC-SCE cagri kodlu, fabrika cikisli bir B 738 daha hazirlaniyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A 330 ~ 9 yıl önce
A 330 serisi verimli, konforlu uçaklar ancak bu uçaklara sipariş vermenin artık doğru olduğunu düşünmüyorum. Zira, fabrika çıkışlı bir uçak filoya dahil edildiğinde, bir terslik ile karşılaşılmadığı takdirde ortalama 20 yıl boyunca bu uçaklar filoda kalıyor. A 350 - B 787 teslimleri başlamış iken, THY'nin A 330 teslim almaya devam etmesini ben bu açıdan doğru bulmuyorum, farklı görüşte olanlara da saygı duyuyorum. Ancak 2015 yılında teslim alınacak bu A 330'ların 2035'e kadar filoda kalmaları da güç olacak. Diğer şirketler A 350 - B 787 gibi daha ekonomik uçaklarla uçup maliyet düşürdükçe THY'de rekabet edebilmek adına (tıpkı şu anda A 340'ların durumu gibi) A 330'lar, elden çıkarılmaya çalışılacak diye düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Uçak çok.kaptan yok.elindeki 20 yıldır uçan adamları kaptan yapma,dışarıdan sümsük herifler Toplamaya devam et thy

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Uçaklar THY nin öz malı değil diyen arkadaşlara gülüyorum sadece. Bu uçaklar leasing ile alınıp belirli bi süre THY kira öder sonra kiralama süreci bitince sembolik bir rakama leasing firması uçağı devreder. Bu süre içerisinde uçak sadece kağıt üzerinde leasing firmasının gözükür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
b777x ~ 9 yıl önce
A330 nedir arkadaş hala vazgeçemediler bu dandik uçaktan. Tamam a350 b787 için erken fakat al 777 leri 25 sene sorunsuz uçur. Hiçbir zaman alternatifi olmayan bir uçak. Orta-uzun menzile de ver 787 siparişlerini, para ederken kurtul yavaş yavaş a330 lardan 5-6 sene içinde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Cok guzel allah THY. Zeval vermesin allah kazada belada korusun. Yalni su var. diyorlarki. A340 lari devreden cikaralim neden madenki sirket buyuyor. Yakit sarfiyatinda bas ediyorlar sen once. Emniyete bak. Boingde campaing Ders verdikleri vakit Once tahtaya sunu yaziyor. Safety first come Bundan sonra Derse basliyor. Bizim meslegimiz bunuEmirediyor. Ve gunul isterki Boing 747. Filoya katildin . Uzaylar THY NIN OLSUN. Insallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
O iş öyle değil diyen arkadaşıma katılıyorum. Suni bir büyüme . Sonu Panam havayollarına benzemezse iyidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaoscu ~ 9 yıl önce
bir kaos sonucu dogmus ulkemin zavalli vatandasi agzini bir gun hayirli acman dilek ve dualarla .
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Park yeri varmı anam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TR ~ 9 yıl önce
Bakalım bu gıcırları kal etmek kime nasip olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TYP Secret cv ~ 9 yıl önce
typ ile gelen arkadaslarla bakarlar artik... Kocaeli universitesi sen nasil bir universitesin ? Typ yapacaksan varliginin sebebi ne ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000