13 Ağustos 2015, Perşembe 19:29:17

THY'nin yeni B777'si havalandı

Türk Hava Yolları'nın Boeing firmasından sipariş ettiği yeni B777-300ER tippi uçağı ilk uçuşunu bugün gerçekleştirdi.
  • Tek çözüm a350
  • 777 varsa digerleri teferruattır
  • THY.NİN GURURU 777
  • THY şu an operasyonlarını 300 ER ile yürütüyor eksik ya da yanlış hatırlıyor olabilirim ama ilk gelen şu kiralık olanlarda 777-200LR var mıydı, yoksa onlarda mı 300ER di. daha doğrusu bu 200 ER/LR olanlardan hiç kullanmadık mı biz. bilgisi olan arkadaşların yardımları lütfen.
  • Avustralya'daki Türkler yıllardır thy'den direk uçuş bekliyor, hatta meliyor. Sen Afrikanın tüm bilmem ne kabilelerini heryere taşı (hem de çalışanlarının hayatını riske atarak) ama Avustralya'daki Türkleri, Türklerin bayrak taşıyıcısı olarak dikkate alma, onlara saygı gösterme, sonra saygı bekle. Oldu canım.
  • Avustralya'daki Türkler yıllardır direk uçuş diye yalvarıyor. Sen afrikanın her yerinden bütün bilmem ne kabilelerini bile taşıyıp dur ama Türk'ün bayrak taşıyıcı hava yolu olarak soydaşlarını orda yıllardır böyle melet sonra saygı bekle. Oldu canım.
  • 200LR şu anda sadece uçucu personelin işine yarar mesai saatlerini çabuk doldurma ve daha fazla istirahat süresi sağlayacağı için. sydney e veya benzer yerlere direkt uçmak üzerinde çalışılan ancak her seferinde verimsiz bir operasyon olduğuna kanaat getirilen bir operasyondur.
  • Emirates 777-200LR ile uçuyor. THY ise 777-300er ile devam ediyor. İkisinin önemli farkları nedir bilen yazabilir mi? Teşekkürler
  • Hayırlı uğurlu olsun, Allah iniş takımlarına zeval vermesin.
  • without accident / trouble if god allows" diye bitirmesi lazimdi...------ sana ne istediğim gibi yorum yazarım.

Türk Hava Yolları'nın (THY) Amerikalı uçak üreticisi Boeing'den sipariş ettiği yeni B777-300Er tipi uçağı bugün ilk uçuşunu yaptı.

TC-LJB tescilli uçak Boeing'in, Washington eyaletindeki Seattle kentinde bulunan Everett tesislerinden havalandı. Moses Lake Grant County Havalimanı'na inen uçak, daha sonra tekrar Everett tesislerine döndü.

Henüz boyaması yapılmayan uçak, teslim alındığında THY filosundaki 21'inci B777-300ER tipi uçak olacak.

Öte yandan TC-LJB tescilli uçak dışında ilerleyen dönemde filoya dahil olacak TC-LJC ve TC-LJD tescilli diğer B777'lerin de kısa süre içerisinde test uçuşlarına başlayacağı öğrenildi.

THY'nin yeni B777'si havalandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (57)

Llöööööö ~ 8 yıl önce
Tek çözüm a350

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 9 yıl önce
777 varsa digerleri teferruattır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 9 yıl önce
THY.NİN GURURU 777

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ER ~ 9 yıl önce
THY şu an operasyonlarını 300 ER ile yürütüyor eksik ya da yanlış hatırlıyor olabilirim ama ilk gelen şu kiralık olanlarda 777-200LR var mıydı, yoksa onlarda mı 300ER di. daha doğrusu bu 200 ER/LR olanlardan hiç kullanmadık mı biz. bilgisi olan arkadaşların yardımları lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 9 yıl önce
THY DE 300 ER HARİCİNDE 777 YOK TUR
ER 2 ~ 9 yıl önce
değerli kardeşim, şu an olanı sormadım ben, ilk gelen kiralık olanları sordum, merak için değil bir başkasını bu konuda bilgilendirmek için; o ilk gelen uçaklar sonra iade edilmişlerdi, onları sordum, farkında iseniz kimseye kötü bir ifade de bulunmadığım gibi doğru bilgiye ulaşmak amacını taşıdığım da açıktır. iki arkadaş yazdıklarımı beğenmemiş, gördüm, neyini beğenmedin kardeşim, bilmiyorsan susarsın, biliyorsan yazarsın, faydan dokunur; koskoca sektörde çalışıyorsunuz ama, neyse. bu arada ifadelerim de cevap yazan arkadaşa değildir.
Cok bilen ~ 9 yıl önce
Hindistan'in ozel bir havayolundan ilk gelen ucaklar 777 LR idi. Bunlar wet lease olarak hizmet verdi.
yanlış yazmayın ~ 9 yıl önce
Hindistan'dan gelen uçaklar da 777-300ER idi. Hiçbir zaman 777-200LR kullanılmadı.
Saygı'ya ~ 9 yıl önce
Avustralya'daki Türkler yıllardır thy'den direk uçuş bekliyor, hatta meliyor. Sen Afrikanın tüm bilmem ne kabilelerini heryere taşı (hem de çalışanlarının hayatını riske atarak) ama Avustralya'daki Türkleri, Türklerin bayrak taşıyıcısı olarak dikkate alma, onlara saygı gösterme, sonra saygı bekle. Oldu canım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
imkansiz ~ 9 yıl önce
thy direk ucus koyunca sanki herkes siraya girip ucacak en ucuzu hangisiyle ona binip gideceksiniz gene... Airbus ya da Boeigng 18 saat ucusu 120 tonla ucan ucak yapmadiktan ya da petrolun varili 40 dolara dusmeden sizin isiniz zor.
Saygı'ya ~ 9 yıl önce
Avustralya'daki Türkler yıllardır direk uçuş diye yalvarıyor. Sen afrikanın her yerinden bütün bilmem ne kabilelerini bile taşıyıp dur ama Türk'ün bayrak taşıyıcı hava yolu olarak soydaşlarını orda yıllardır böyle melet sonra saygı bekle. Oldu canım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yabancı ~ 9 yıl önce
200LR şu anda sadece uçucu personelin işine yarar mesai saatlerini çabuk doldurma ve daha fazla istirahat süresi sağlayacağı için. sydney e veya benzer yerlere direkt uçmak üzerinde çalışılan ancak her seferinde verimsiz bir operasyon olduğuna kanaat getirilen bir operasyondur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sanki ~ 9 yıl önce
tüm uçuşları verimli de.
Yolcu ~ 9 yıl önce
Emirates 777-200LR ile uçuyor. THY ise 777-300er ile devam ediyor. İkisinin önemli farkları nedir bilen yazabilir mi? Teşekkürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk ~ 9 yıl önce
300ER daha büyük bir uçak. Daha fazla yolcu taşıyor.
Yolcuya ~ 9 yıl önce
Yolcu açısından hiç bir fark yok. İşletmeci açısından menzil ve koltuk sayıları farklılıkları var. 200LR en uzun menzilli ticari yolcu uçağı ünvanına sahipken 300ER daha kısa menzilli ancak 200LR a nazaran daha fazla kapasite arzı sunmaktadır.
Candidate ~ 9 yıl önce
200LR dünyanın en uzun menziline sahip uçağı.Ayrıca Emirates'de 300ER da var.
YokCanım ~ 9 yıl önce
777-300 ER- Extended Range yani uzunlaştırılmış Menzil kapasitesine LR'den daha fazla sahiptir ayrıca LR'dende yolcu kapasitesi olarakta daha fazla yolcu alma kapasitesine sahiptir yukarıdaki arkadaşlar sallamış başlarını alıyolar galiba maaşlarını ..
Volvo ~ 9 yıl önce
Hayırlı uğurlu olsun, Allah iniş takımlarına zeval vermesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fan form abroad ~ 9 yıl önce
without accident / trouble if god allows" diye bitirmesi lazimdi...------ sana ne istediğim gibi yorum yazarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000