04 Ocak 2012, Çarşamba 11:27:15

THY’NİN YAPTIĞI DOĞRU MU?

Şarkıcı Akrep Nalan’ın fazla kiloları nedeniyle acil çıkış kapısındaki koltuğundan kaldırılması bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Acaba bu durum uçuş kurallarına uygun mu? THY’ye yapılan eleştiriler yersiz mi?
  • 1-yer değişikliğini yapma sorumluluğu yer hizmetleri personelindedir, kabin ekibi duruma refakatçidir ancak uçakta görülen herkes hostes sanıldığından bu durumlarda karışıklık çıkmaktadır. 2- kabin ekipleri "şişmansınız yerinizin değişmesi lazım" demeyecek kadar bu konuda bilgili ve hassastır. bu değişiklik yapılırkenki adab; uzatma kemeri kullanan yolcularımızı bu sırada konuk edemediğimiz şeklinde açıklama yapmaktır ve oyle de yapılmaktadır. Hostes deyip bunu aşağılama sıfatı gibi kullanmaya çalışan kişilere bir hatırlatma, bu insanlar üniversite, yüksek lisans mezunu. Birçok sınava tabi tutulup seçiliyor ve birçok alanda eğitim alıyorlar. Hiç birşey bilmeden yargılamak ve konuşmak toplumumuzun hastalığı. Umarım toplumca iyileşiriz
  • havayolu şirketlerinin çıkış kapılarındaki koltukları parayla satması oraya uygun olmayan yolcuların oturtulması anlamına gelmiyor. kabin memuru arkadaslarım uçuş öncesi kontrollerınde aykırı bır durum tespit ettiklerinde derhal yolcunun yerını degıstırerek o yolcunun odedığı ek ucretı gerı almasını sağlarlar. bunu bılmeyen arkadasların yaptıkları yorumlar yanlıştır her havayolu sirketinde bırıncı oncelık ucus guvenlığıdır.
  • pegasus hava yollarinin extra ucretlerle kilosu fazlaca olan yolculara bu alani extra ucret ile tahsis etmesi hakkinda guvenlik ihlali yapmasindan,tum yolcularin canini tehlikeye atmasindan dolayida sivil havaciligin bir sorusturma baslatmasi gerekiyor aslinda!!!
  • Akrep Nalan'ın check-in ini yapan yüzde yüz sucludur. Havacılık kurallarını cignemistir. Kabin personelini zor durumda bırakmış havacılık bilgisi olmayanların tepkisine neden olmuştur
  • evet hoş bir durum olmamış ama TK görmediği yolcuya nasıl exit verir.Exit seatler bloke edilip sadece check-in de yolcuyu gördükten sonra verilmeli düşüncesindeyim.Bu tür durumlarla karşılaşılmasını engeller.
  • arastirmadan,sormadan yada en azindan bir bilene sormadan elestirmeyeceksiniz.ucak herhangi bir kaza kirim yasadiginda o hanimefendinin kilolarindan dolayi cikamadiginiz pencereden dolayi sikisip canverdiginizde yanarak yada baska sekillerde(Allah korusun) o zaman hanimefendinin gururu cok onem tasimayacak.havacilkta kurallar kan ile yazilmistir.begenmiyorsaniz,size uymuyorsa otobuse binersiniz.ucus kulturu ayri birseydir.saygilarimizla arz ederiz
  • Akrep Nalan'i tanımıyorsan o senin cahilliğin. Mesaj yazmadan Google'da aratsaydın bari de seviyeni belli etmeseydin.
  • olay bodrum - istanbul uçağında geçiyor, TGS ile alakasını kurmayı başarabilen süper beyinsizleri tebrik ediyorum. ağzınızdan çıkan salyaları TGS'nin bodruma istasyon açmasına saklasaydınız keşke.
  • Check islemleri sirasinda bu kisinin oraya oturamayacagi zaten belli. O koltugu ona veren tgs elemani hata yapmistir ve kabin memurlari da bu hatayi duzeltmek istemislerdir. Buraya kadar hersey dogru. Fakat uslup nasil gerceklesti onu bilemeyiz, her iki tarafi da dinlemek lazim. Olayi direkt thy ye maledemezsiniz. Havacilik kurallari bellidir. Herkes istedigi gibi davranacak olsa, o zaman buyrun kendi ozel aracinizla gidin. Toplum icinde yasamayi, kurallara uymayi ve uygulamayi herkes ogrenmeli.
  • sanatciya yapilan islem havacilik kuralari geregi dogru ona kimsenin itiraz etmemesi lazim ama bu islemi yaparak karsinizdaki kisinin her seyden önce bir insan daha özelinde ise bir kadin oldugunu unutmayiniz.bu kadar kaba bir sekilde yapilan bu davranisin birde bayan hosteslerin yapmasida tuz biber onlara biri böyle bir sekilde davransaydi acaba ne yaparlardi.ben bazen asiri makyaj yapan hostesleri gördügüm zaman midem türbulansa giriyor kendimi zor tutuyorum ama iste diyemiyorum hanimefendi midemi mahf ettiniz diye.nalan hanim rahat olsun ama özür dilenmeli bu kaba davranistan dolayi.hostes hanimlar hepniz degil ama bazilarinizin makyaji insana mide kanamasi gecirtiyor.
Bodrum-İstanbul uçağında, diğerlerine göre koltuk arası mesafesi daha uzun olduğu için tercih edilen acil çıkış kapılarının olduğu bölümdeki koltuklarda oturan şarkıcı Akrep Nalan’ın koltuktan kaldırılmasına tepkiler büyüyor.

Sosyal medyada en çok konuşulan konular arasında yer alan olaya ilişkin çok sayıda yorum yapılırken, ağırlıklı olarak THY eleştirilerin hedefinde yer alıyor. Akrep Nalan’ın yerinden kaldırılmasını saygısızlık olarak niteleyen yorumcular, THY’yi zaman zaman ağır dille eleştiriyor.

Ancak uzmanlar, acil çıkıış kapısının olduğu bölümdeki koltukta fazla kilolu ve hareket kabiliyeti sınırlı yolcuların oturamayacağı görüşünde birleşiyor. Uluslararası havacılık kuralları gereği, olası bir acil durum halinde bütün sorumluluk, acil çıkış kapısının olduğu koltukta oturan yolcuya ait bulunuyor. Uçuş öncesinde acil çıkış kapısına oturan yolcu kabin ekipleri tarafından, ‘acil durumda kapıyı açmak sizin sorumluluğunuzda, kabul ediyor musunuz?’ şeklinde bilgilendiriliyor. Eğer yolcu bunu kabul etmezse, yolcu o koltuktan kaldırılıyor ve bir başka yolcu o koltuğa oturtuluyor.

Uzmanlar, yaşanan son olayda da kabin ekiplerinin şarkıcı Akrep Nalan’ı acil çıkış koltuğundan kaldırmasının havacılık kurallarına uygun olduğunu belirtiyor.

ÜCRETLİ KOLTUKLAR NE OLACAK?

Havacılık kuralları gereği acil çıkış kapılarında, yaşlı, hamile ya da hareket kabiliyeti kısıtlı yolcuların oturması sakıncalı olarak değerlendiriliyor. Ancak bazı havayolu şirketlerinde o koltuklar yolcunun kilosuna ya da fiziki engelli olup olmamasına bakılmaksızın ücretli olarak satılıyor. Örneğin Pegasus, Borajet ve Onur Air gibi şirketlerde acil çıkış kapılarındaki koltuklar 20 ila 25 TL arasında ektsra ücretle yolculara satılıyor. Belirli bir ücreti ödeyerek o koltukta seyahat etme hakkını kazanan yolcuların fiziki engellerinin olup olmadığı ve acil çıkış durumunda kapıyı açıp açamayacağı bazen gözardı edilebiliyor. Bu da uçuş emniyeti açısından riski de beraberinde getiriyor.

İşte THY’yi eleştiren bazı twitter yorumları:


senemkorkmaz senem korkmaz

THYnin kilolu yolcuları için bulduğu çözüm insanları aşağılamak mı! Bu kadar faşizan bir yaklaşım görmedim! Akrep Nalan'dan özür dileyin!

MVCHO Murad Çobanoğlu

Akrep Nalan'ın sırf kiloları yüzünden uçağa alınmaması çok çirkin! Gerekirse az sayıda bilet satar dengelersin yolcu ağırlığını!::.

elvankitty ॐ elvan yonucuoğlu

Akrep Nalan'ı fazla kilolarından dolayı uçaktan indiren zihniyet, Nihat Doğan'ı niye vatandaşlıktan çıkarmıyorsunuz?”

sekerbiberrr ÖzNuR Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ

Akrep Nalan'in kilolarıyla dalga gecenleri görüyorum inş.hepiniz onun kadar olur ve herkesin önünde rezil olursunuz..Büyük utanç THY yaptıgı

obenBudak oben budak

Ne ayıp yaa, Akrep Nalan'ı THY hostesleri ağlatmış. 80 %ü despot onların zaten, yapmışlardır kesin...

elvankitty ॐ elvan yonucuoğlu

Akrep Nalan'in olayi bence THY hosteslerinin tamamen terbiyesizliginden kaynaklaniyor..Uyarmanin da bir adabi vardir.

Emirgkhngnlts Emir Gökhan Gönültaş

Akrep Nalan koltuga oturunca mini kopegini ezip öldurmustu...Dün de THY koltuğu acil kapisina denk gelince uçakta...

snncm1907 Fenerbah Ç.

Akrep Nalan'a yapılan bu davranısı kınıyorum.

zekaikiran Zekai KIRAN

THY hosteslerinin yaptigi islem yetki anlaminda dogru ama yapilis sekli yanlis.Akrep Nalan'i inciten,herkesin duyacagi bir itham ayip olmus
THY’NİN YAPTIĞI DOĞRU MU?

Yorumlar Tüm Yorumlar (62)

Misafir ~ 12 yıl önce
1-yer değişikliğini yapma sorumluluğu yer hizmetleri personelindedir, kabin ekibi duruma refakatçidir ancak uçakta görülen herkes hostes sanıldığından bu durumlarda karışıklık çıkmaktadır. 2- kabin ekipleri "şişmansınız yerinizin değişmesi lazım" demeyecek kadar bu konuda bilgili ve hassastır. bu değişiklik yapılırkenki adab; uzatma kemeri kullanan yolcularımızı bu sırada konuk edemediğimiz şeklinde açıklama yapmaktır ve oyle de yapılmaktadır. Hostes deyip bunu aşağılama sıfatı gibi kullanmaya çalışan kişilere bir hatırlatma, bu insanlar üniversite, yüksek lisans mezunu. Birçok sınava tabi tutulup seçiliyor ve birçok alanda eğitim alıyorlar. Hiç birşey bilmeden yargılamak ve konuşmak toplumumuzun hastalığı. Umarım toplumca iyileşiriz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
havayolu şirketlerinin çıkış kapılarındaki koltukları parayla satması oraya uygun olmayan yolcuların oturtulması anlamına gelmiyor. kabin memuru arkadaslarım uçuş öncesi kontrollerınde aykırı bır durum tespit ettiklerinde derhal yolcunun yerını degıstırerek o yolcunun odedığı ek ucretı gerı almasını sağlarlar. bunu bılmeyen arkadasların yaptıkları yorumlar yanlıştır her havayolu sirketinde bırıncı oncelık ucus guvenlığıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
pegasus hava yollarinin extra ucretlerle kilosu fazlaca olan yolculara bu alani extra ucret ile tahsis etmesi hakkinda guvenlik ihlali yapmasindan,tum yolcularin canini tehlikeye atmasindan dolayida sivil havaciligin bir sorusturma baslatmasi gerekiyor aslinda!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Akrep Nalan'ın check-in ini yapan yüzde yüz sucludur. Havacılık kurallarını cignemistir. Kabin personelini zor durumda bırakmış havacılık bilgisi olmayanların tepkisine neden olmuştur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
evet hoş bir durum olmamış ama TK görmediği yolcuya nasıl exit verir.Exit seatler bloke edilip sadece check-in de yolcuyu gördükten sonra verilmeli düşüncesindeyim.Bu tür durumlarla karşılaşılmasını engeller.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
arastirmadan,sormadan yada en azindan bir bilene sormadan elestirmeyeceksiniz.ucak herhangi bir kaza kirim yasadiginda o hanimefendinin kilolarindan dolayi cikamadiginiz pencereden dolayi sikisip canverdiginizde yanarak yada baska sekillerde(Allah korusun) o zaman hanimefendinin gururu cok onem tasimayacak.havacilkta kurallar kan ile yazilmistir.begenmiyorsaniz,size uymuyorsa otobuse binersiniz.ucus kulturu ayri birseydir.saygilarimizla arz ederiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Akrep Nalan'i tanımıyorsan o senin cahilliğin. Mesaj yazmadan Google'da aratsaydın bari de seviyeni belli etmeseydin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
olay bodrum - istanbul uçağında geçiyor, TGS ile alakasını kurmayı başarabilen süper beyinsizleri tebrik ediyorum. ağzınızdan çıkan salyaları TGS'nin bodruma istasyon açmasına saklasaydınız keşke.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Check islemleri sirasinda bu kisinin oraya oturamayacagi zaten belli. O koltugu ona veren tgs elemani hata yapmistir ve kabin memurlari da bu hatayi duzeltmek istemislerdir. Buraya kadar hersey dogru. Fakat uslup nasil gerceklesti onu bilemeyiz, her iki tarafi da dinlemek lazim. Olayi direkt thy ye maledemezsiniz. Havacilik kurallari bellidir. Herkes istedigi gibi davranacak olsa, o zaman buyrun kendi ozel aracinizla gidin. Toplum icinde yasamayi, kurallara uymayi ve uygulamayi herkes ogrenmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sanatciya yapilan islem havacilik kuralari geregi dogru ona kimsenin itiraz etmemesi lazim ama bu islemi yaparak karsinizdaki kisinin her seyden önce bir insan daha özelinde ise bir kadin oldugunu unutmayiniz.bu kadar kaba bir sekilde yapilan bu davranisin birde bayan hosteslerin yapmasida tuz biber onlara biri böyle bir sekilde davransaydi acaba ne yaparlardi.ben bazen asiri makyaj yapan hostesleri gördügüm zaman midem türbulansa giriyor kendimi zor tutuyorum ama iste diyemiyorum hanimefendi midemi mahf ettiniz diye.nalan hanim rahat olsun ama özür dilenmeli bu kaba davranistan dolayi.hostes hanimlar hepniz degil ama bazilarinizin makyaji insana mide kanamasi gecirtiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000