30 Nisan 2016, Cumartesi 14:10:11

THY'nin Umre seferlerinde büyük artış

Türk Hava Yolları (THY), Suudi Arabistan'daki kutsal topraklara 2016 yılının ilk 4 ayında 173 bin 505 yolcu taşıdı.
  • Umre Olayi. Turistik. Maksadiyla giden Bu dogru degil. Kuranda Umre yapin. Hac yapin. Yaziyor. Fakat turistik sekilde olmaz , orada hazreti. Ibrahim makami var. haceril esvet var. onlara saygi duymak sart Turistik maksat degil
  • ibret alınıyor 75%...
  • Bir kısmı öbür dünyanın, diğer kısmı bu dünyanın nimetleri için gidiyor. Her türlü 1 koyup 10 alma hesabı. Ne var yani bir değil 3 koysunlar
  • Bu kutsal topraklar adi altinda fiyatlar bindiriyorlar. Ucuz yapi nda bizde gidelim
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Özellikle THY olmak üzere diğer havayolu şirketlerinin Paris gibi şehirlere 69 dolar ya da Euro fiyat verirken gerçek AŞKIN başkentine gidenlere tabiri caizse resmen GEÇİRMELERİNİ de yazın lütfen...
  • orgi-umre seferlerini de bekliyoruz thy. yoksa akp'ye oy yok bu iki ilden...

Türk Hava Yolları, 2016 yılının ilk 4 ayında 173 bin 505 yolcu taşıyarak geçen yıla göre yüzde 7'lik bir artış gösterdi. Umreye ilginin artması tur şirketlerinin yüzünü güldürürken, ünlü isimler ise kutsal topraklarda özel hocalar eşliğinde daha bilinçli bir ibadet için butik hizmeti veren şirketlerden destek alıyor.

Türkiye’den kutsal topraklara yapılan Umre yolculuklarına ilgi her yıl artıyor. Türk hava yolları artan talepleri karşılamak için yeni seferler koydu. Türk Hava Yolları, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Suudi Arabistan’a yaptığı seferlere ek olarak 2016 yılında  İstanbul Sabiha Gökçen, Ankara Esenboğa ve Trabzon Havalimanı’ndan Cidde, Medine ve Riyad’a uçmaya  başladı. THY, 2015 yılında Hac ve Umre seferlerinde toplam 293 bin 154 yolcuyu taşırken  sadece 2016 yılının ilk 4 ayında 173 bin 505 yolcu taşıyarak geçen yıla göre yüzde 7'lik bir artış gösterdi.

Umreye ilginin artması tur şirketlerinin yüzünü güldürdü. Özellikle zamanı kısıtlı olan ve kısa süreli umre ve haç yapmak isteyen ünlülere ve iş adamları için lüks hizmet veren şirketler yoğun ilgi görüyor.

Umre'ye yolculuk yapmak için zamanın kendisine göre ayarlanmasını isteyen ve standartlarını kendisi belirleyen Türk vatandaşları kutsal topraklara yolculuk yaparken artık bu  turizm şirketlerini tercih ediyor. Futbolcular, oyuncular ve bir çok ünlü de kutsal topraklarda özel hocalar eşliğinde daha bilinçli bir ibadet için butik hizmeti veren şirketlerden destek alıyor. Mekke’de butik hizmet anlayışını Türk basın mensuplarına tanıtan Amade Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Şimşek her sene 2 bin 500- 3 bin kişiye hizmet verdiklerini belirterek Umre ve Hac’da de luxe (lüks) organizasyonlarla konukları 5 yıldızlı otellerde ağırladıklarını bildirdi. Turgut Şimşek, Hac için 14 bin ile 30 bin dolar, Umre için ise bin 500 ile 6 bin dolar arasında ki  fiyatlarla hizmet verdiklerini kaydetti.

KİŞİYE ÖZEL HOCA

Butik umreyi tercih edenlerin isteklerinin doğrultusunda çalıştıklarını söyleyen Şimşek, “Butik Umreyi biz ekip olarak başlattık. Üçüncü yılımızdayız. Hamd olsun başarılı da oldu. Tercih edenler Türkiye’nin sayılı işadamları, sanatçıları, sporcuları genellikle tercih etmekteler. Gününü, tarihini her şeyini kendisi belirliyor. Bir gece Medine bir gece Mekke, iki gece Medine iki gece Mekke tarzında. Daha çok zamanı kısıtlı olan insanlar tercih etmekte.

İki gece Medine iki gece Mekke tarzındaki bir programda bin 500 dolardan 6 bin dolara kadar fiyatlar çıkmakta. Buradaki fiyatın artış sebebi misafirin özel istekleri oluyor. Uçakta Businnes Class uçmak istiyor, Mekke’de Kabe’yi gören oda isteyebiliyor. Fiyat artışları bunlardan kaynaklanmaktadır. Umrecilerimiz özel hocanın birebir kendileriyle ilgilenmesi hoşlarına gidiyor “dedi.
Ünlü sanatçıların da zaman zaman hac ve umre organizasyonlarına katıldığını dile getiren Şimşek, sanatçı Emel Sayın’la hiç unutamadığı bir anısını paylaşarak, “Emel Sayın ile umre programı yapmıştık. Bana şöyle bir soru sormuştu; ‘Hacer-ül Esvet’in karşısına geldiğim zaman ellerimizi kaldırdığım an mıknatıslanma oluyor, ellerim sanki içerisinde bir kıvılcımlanma oluyor. Acaba herkeste oluyor mu?’ diye bir soru sormuştu bana, ben çok ondan etkilenmiştim” diye konuştu.

Sanatçı Gülben Ergen için de umre organizasyonu gerçekleştirdiklerini belirten Şimşek, “Gülben Ergen ile 3-4 kez umremiz, bir tane de hac organizasyonumuz var. Bilhassa Gülben hanımla yaptığımız organizasyonlarda şöyle bir ifadesi oldu; ‘İstanbul’da havalimanında Gülben Ergen bitmiştir. Buraya geldikten sonra tamamen farklı bir insan. Oradaki sanatçı kişiliğimi burada bırakmak üzere geldim’ dediğini belirtirken sporcuların da butik umre ibadetine rağbet gösterdiğini ifade etti.

Şimşek, “Geçen yıl Sivasspor’dan, Kasımpaşaspor’dan; bu sene Trabzonspor’dan bir çok sporcu da tercih eden isimlerdendi. Özellikle devre arasında tatil kısmını seçerek 3-4 günlük ailecek gelen futbolcularımız da var” dedi. Turgut Şimşek,en iyi şartlarda hizmet verdiklerini sözlerine ekleyerek  “ Buraya gelen her bir misafir Allah’ın misafiri. Allah’ın misafirlerine hizmetinde bizim işimiz olduğunu düşünüyorum. İnşallah en iyi şartlarda en güzel şekilde ağırlamak isteriz “ şeklinde konuştu.

Şimşek, Türkiye’de Hac için bekleyenlerin sayısının 1.5 milyon civarında olduğu ve Hac kotasının artırılmasına ilişkin çalışmalarında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yürütüldüğünü de sözlerine  ekledi.

Türk Hava Yolları İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Cidde’ye haftada 21, Medine’ye haftada 14, Riyad’a haftada 14 sefer icra ediyor THY ayrıca Suudi Arabistan’da Dammam, Yanbu,El Kasım ve Taif’e de uçuyor.

Türk Hava Yolları,Mart ayında Atatürk Havalimanı haricinde İstanbul Sabiha Gökçen’den  Medine’ye  haftada 4, Cidde’ye 7,  Riyad’a 7, Ankara Esenboğa- Medine’ye haftada 6, Trabzon’dan Riyad’a ise haftada 3 sefer uçmaya başladı. THY kutsal topraklara giden yolcuları için Türkçe,Arapça, İngilizce sefer duasını uçak kalkmadan ekranlardan ve sesli olarak  gerçekleştiriyor.













THY'nin Umre seferlerinde büyük artış

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

And daglari ~ 8 yıl önce
Umre Olayi. Turistik. Maksadiyla giden Bu dogru degil. Kuranda Umre yapin. Hac yapin. Yaziyor. Fakat turistik sekilde olmaz , orada hazreti. Ibrahim makami var. haceril esvet var. onlara saygi duymak sart Turistik maksat degil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ibret ~ 8 yıl önce
ibret alınıyor 75%...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İyidir ~ 8 yıl önce
Bir kısmı öbür dünyanın, diğer kısmı bu dünyanın nimetleri için gidiyor. Her türlü 1 koyup 10 alma hesabı. Ne var yani bir değil 3 koysunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vvvv ~ 8 yıl önce
Bu kutsal topraklar adi altinda fiyatlar bindiriyorlar. Ucuz yapi nda bizde gidelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hak ~ 7 yıl önce
boston ~ 8 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kemal ~ 8 yıl önce
Özellikle THY olmak üzere diğer havayolu şirketlerinin Paris gibi şehirlere 69 dolar ya da Euro fiyat verirken gerçek AŞKIN başkentine gidenlere tabiri caizse resmen GEÇİRMELERİNİ de yazın lütfen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İzmirli ~ 8 yıl önce
Arz talep meselesi Paris ucaklari bos gittiginden olmasın o hem de ben thy nin 69 dolara paris bileti sattigini görmedim..Serbest piyasa arz talep meselesi pahali geliyorsa binmezsin olur biter mecburen indirirler o zaman fiyati. 7 yıldızlı otelde umre yapanlarin 3000 4000 liralik biletide vermesi lazım bence
orci fan ~ 8 yıl önce
orgi-umre seferlerini de bekliyoruz thy. yoksa akp'ye oy yok bu iki ilden...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
türk işi ~ 8 yıl önce
türk insanının kişiliğini özetleyen bi yorum olmuş tebrik ederim....

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000