25 Ağustos 2010, Çarşamba 16:06:58

THY'NİN TOPLARI NE OLDU?

Türk Hava Yolları'nın A Milli Basketbol Takımı'na destek amacıyla hazırladığı reklam filminde kullanılan topların akıbeti birçok kesim tarafından merak ediliyordu. AirportHaber, merak edilen o sorunun cevabını açıklıyor...
  • Tabiki topları Hamdi Topçu topladı.
  • DEMEK REKLAM TUTMUŞ.KİŞM DÜŞÜNDÜ İSE TEBRİKLER.KISKANMAYIN SİZİNDE OLUR.
  • çekimler kayseride karasazlık denilen 40 kilometrekarelik çöle benzer canlının,yerleşim yerinin,taşımacılıgın olmadıgı bir yerde yapıldı. toplar 7 kg agırlıgında ve düştüğü yerde 1mt çapında küçük krater oluşturuyor.toplar elden çıktıktan sonra en fazla 100 mt sapma ile yere düşmüşler.yer güvenlik ekipleri yine de bölgeyi denetlemişler ve hiç bir sorun olmamış.
  • herşeye thy sponsor oluyor,topların derdine düşene kadar,işten zoraki sağlığınızı düşünüyoruz adı altında 6 ay açsızlığa terk ettiğiniz 28 kişiyi düşünseniz daha çok hayır işlemişvar olursunuz,unutmayınki yıllarca thy ayakta tutan o şişman dediğiniz personellerinizlerin hepsidir,vizyonunuz eskilerdir hakkı olana hakkını verin,yeni alınan arkadaşlarında performanslarını görecek kadar akıllı bir yolcu gurubu var,arkadaşlar önce kapı açıp kapamayı öğrensinler,bir uçağın kaç motoru var onu anlasınlar!
  • merak eden arkadaşlar için yazıyorum. çekimler emniyetli olsun diye kayseride paraşüt atma sahası olarak kullanılan karasazlıkta yapılmıştır. karasazlık çok geniş ve hiç bir yerleşimin olmadığı emniyetli bir yerdir. kayseri hava indirme tugayıda paraşüt atmalarını buraya yapar. emniyetsiz oldugu için selçuktaki efes havaalanı bu çekimlerde kullanılmadı. merak etmeyin kimseye bir şey olmadı çevrede kirlenmedi. selamlar.
  • Hakikaten Handikap. Ya düştüğü yerde bir canlı varsa ve o canlı şimdi öldüyse ya da kurtarılmayı bekliyorsa diye düşünmeden edemiyor insan. Açıklamaya bakın: "İçine su doldurduk düştğü yerde patlar." Birisinin kafasına düştüyse o kafayı da dağıtmıştır çoktan. Ya ne ilginç bir ülkeyiz böyle...
  • THY reklam bölümü böyle konuları düşünecek kadar vizyon sahibi mi acaba ? Çevre belgesi varmış. Kimin umurunda ki ? Kendi kendilerini kandırıyorlar.
  • Reklam filminde kullanılan içi su dolu 84 top yere düştüğünde patlayarak yerde kaldı da çekimler sırasında bu toplar kaç kilometrekarelik bir alana yayıldılar ve yapım ekibinden veya THY'den hiç kimse çekim uğruna dağa, bayıra, tarlaya, ağaca düşen bu topları toplama zahmetine girdi mi? Eğer kimde bu işle uğraşmadıysa THY'nin ISO 14000 küsür Çevre Temizlik Standardı sertifikasını geri almak gerekir. Reklam uğruna dağa, taşa doğada kendi kendine çözünmesi neredeyse imkansız bir materyalin bırakılması THY gibi bir firmaya yakışmaz.
  • BEN ŞUNU ANLAYAMADIM. SU DOLDURURSAN YERDE PATLIYOR ,HAVA DOLDURURSAN 5000 METREDE PATLIYOR. TK DAKİ TOPLAR HİÇBİR YERDE PATLAMIYOR DEVAMLIDA YÜKSELİYOR DEMEK Kİ BAZEN FİZİK BİLİMİDE YANILABİLİYOR
  • Reklamı gördüğüm günden beri topların akıbetini merak etmekteydim. Nereye düştüler zarar verdiler mi diye.Şimdi rahatladım. Ortada uçuşan sahipsiz ve şuursuz toplara kurban olmakta var....

Türk Hava Yolları'nın "Türkler Uçuyor" sloganıyla gösterime giren reklam filminde kullanılan 84 basketbol topunun sonunun ne olduğu birçoğu tarafından merak ediliyordu. AirportHaber, merak edilen bu sorunun yanıtına ulaştı. Türk Hava Kurumu'nda görevli ekiplerin yer aldığı reklam filmindeki toplar düştüğü yerde patladı.

AirportHaber'e açıklamada bulunan bir THK yetkilisi topların akıbetini şu şekilde anlattı:

"5 bin metre yükseklikte çekilen reklam filmi için kullanılan toplar, hava yerine su ile dolduruldu. Her bir topun ağırlığı ilk olarak 7,5 kilogramdı. Ancak, daha sonra topların ağırlığı 3 kilograma kadar düşürüldü. Eğer topların içerisinde hava olsaydı; yükseğe çıkınca basınç nedeniyle patlayacaktı. Ancak yerde sekecek ve patlamayacaktı. Tam tersi durumda ise su dolu toplar havada patlamayacaktı fakat yere düştüğünde suyun sıkışma özelliği olmadığı için düşmenin şiddetiyle patlayacaktı. Bu yüzden toplar su ile dolduruldu ve düştükleri yerde patladı"

AirportHaber’in görüş aldığı Fizik Mühendisleri Odası Başkanı Hikmet Durukanoğlu, basketbol toplarının içi hava dolu şekilde 5 bin metreye çıkarılamayacağını kaydederek, “ Topların içlerine su doldurulması normal. Eğer hava olsaydı toplar o yükseklikte patlardı. Yere düştüğünde ise topların patlama ihtimali çok yüksek” dedi.

Günlerdir merak edilen "THY reklamında kullanılan toplar ne oldu" sorusu da böylece cevabını bulmuş oldu.

©AirportHaber.com ÖZEL

THY'NİN TOPLARI NE OLDU?

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

Misafir ~ 14 yıl önce
Tabiki topları Hamdi Topçu topladı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
DEMEK REKLAM TUTMUŞ.KİŞM DÜŞÜNDÜ İSE TEBRİKLER.KISKANMAYIN SİZİNDE OLUR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
çekimler kayseride karasazlık denilen 40 kilometrekarelik çöle benzer canlının,yerleşim yerinin,taşımacılıgın olmadıgı bir yerde yapıldı. toplar 7 kg agırlıgında ve düştüğü yerde 1mt çapında küçük krater oluşturuyor.toplar elden çıktıktan sonra en fazla 100 mt sapma ile yere düşmüşler.yer güvenlik ekipleri yine de bölgeyi denetlemişler ve hiç bir sorun olmamış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
herşeye thy sponsor oluyor,topların derdine düşene kadar,işten zoraki sağlığınızı düşünüyoruz adı altında 6 ay açsızlığa terk ettiğiniz 28 kişiyi düşünseniz daha çok hayır işlemişvar olursunuz,unutmayınki yıllarca thy ayakta tutan o şişman dediğiniz personellerinizlerin hepsidir,vizyonunuz eskilerdir hakkı olana hakkını verin,yeni alınan arkadaşlarında performanslarını görecek kadar akıllı bir yolcu gurubu var,arkadaşlar önce kapı açıp kapamayı öğrensinler,bir uçağın kaç motoru var onu anlasınlar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
merak eden arkadaşlar için yazıyorum. çekimler emniyetli olsun diye kayseride paraşüt atma sahası olarak kullanılan karasazlıkta yapılmıştır. karasazlık çok geniş ve hiç bir yerleşimin olmadığı emniyetli bir yerdir. kayseri hava indirme tugayıda paraşüt atmalarını buraya yapar. emniyetsiz oldugu için selçuktaki efes havaalanı bu çekimlerde kullanılmadı. merak etmeyin kimseye bir şey olmadı çevrede kirlenmedi. selamlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hakikaten Handikap. Ya düştüğü yerde bir canlı varsa ve o canlı şimdi öldüyse ya da kurtarılmayı bekliyorsa diye düşünmeden edemiyor insan. Açıklamaya bakın: "İçine su doldurduk düştğü yerde patlar." Birisinin kafasına düştüyse o kafayı da dağıtmıştır çoktan. Ya ne ilginç bir ülkeyiz böyle...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY reklam bölümü böyle konuları düşünecek kadar vizyon sahibi mi acaba ? Çevre belgesi varmış. Kimin umurunda ki ? Kendi kendilerini kandırıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Reklam filminde kullanılan içi su dolu 84 top yere düştüğünde patlayarak yerde kaldı da çekimler sırasında bu toplar kaç kilometrekarelik bir alana yayıldılar ve yapım ekibinden veya THY'den hiç kimse çekim uğruna dağa, bayıra, tarlaya, ağaca düşen bu topları toplama zahmetine girdi mi? Eğer kimde bu işle uğraşmadıysa THY'nin ISO 14000 küsür Çevre Temizlik Standardı sertifikasını geri almak gerekir. Reklam uğruna dağa, taşa doğada kendi kendine çözünmesi neredeyse imkansız bir materyalin bırakılması THY gibi bir firmaya yakışmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BEN ŞUNU ANLAYAMADIM. SU DOLDURURSAN YERDE PATLIYOR ,HAVA DOLDURURSAN 5000 METREDE PATLIYOR. TK DAKİ TOPLAR HİÇBİR YERDE PATLAMIYOR DEVAMLIDA YÜKSELİYOR DEMEK Kİ BAZEN FİZİK BİLİMİDE YANILABİLİYOR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Reklamı gördüğüm günden beri topların akıbetini merak etmekteydim. Nereye düştüler zarar verdiler mi diye.Şimdi rahatladım. Ortada uçuşan sahipsiz ve şuursuz toplara kurban olmakta var....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000