30 Mayıs 2018, Çarşamba 11:12:03

THY’nin taahhütnamesi kafa karıştırdı

Türk Hava Yolları, yurtdışında görevlendirdiği personeline 13 maddelik taahhütname imzalatmaya başladı. Personel arasında kuşkulara neden olan taahhütnamede hangi maddeler var?
  • Paşa paşa imzalayacaklar! Bu devirde yabancı dil & iş bilmez adamlara kim 5000 USD maaş + 1000 USD kira yardımı verir? Ülkeye dönse alacağı maaş 1640 TL :)))
  • Demiş ki; Zaten bir şefe bile 5000 USD + Kira yardımı veriyorum. Başka bir şey isteme! Ayrıca bulunduğun ülke makamlarını kandırıp gelir vergini eksik ödersen çıkacak cezayı sen ödersin...
  • Bunlar hep teknigin yuzunden :) Konu fazla mesai talep edilmemesi aslinda ama araya da baska seyler sikistirilmis tabiki. Olasi bir yargiya tasinma durumunda bu tip dayatilan sozlesmelerin gecersiz sayildigi soylemeye gerek yok sanirim Isin asli ve baslangici daha eski.Almanyada yerel bir personel resmi tatilde calistigi icin fazla mesai istiyor, mudur de thy fazla mesai vermez diye adami oyaliyor. Ancak thy nin mesai vermedikleri merkez tayinli sefler. Merkez tayinli olup measi alan sadece teknisyenler var ama teknisyenlerin measi aldigini kimse bilmiyor. Bir sekilde bu yerel personel teknisyene mesai odendigi ogrenip konuyu mahkemeye tasiyor ve davayi kazaniyor. Sonra ne mi oluyor, artik teknisyenlere de mesai vermeyelim deyip isi kapatiyorlar. Tabi hesaplamadiklari sey teknisyenin imzasi olmadan ucak kalkmayacagi icin resmi tatillerde hizmet satin alinmaya baslaniyor bunun da maliyetini bilen biliyordur. Iste akilli gecinen bir mudurun 50E para vermemek icin thy ye verdigi zara
  • Daha detaylı inceleme hakkımı saklı tutarak, şimdilik 3 ve 11. Maddelerin iş kanununa kesin aykırılık oluşturduğunu söyleyebilirim.
  • Sendikanın bu konuda söyleyeceği birşey yok mu? Sakın imzalamayın, sonra çok pişman olursunuz...
  • insanların egolarının ezdiği yetmezmiş gibi, mahalli şefin, mahalli personelin yanında da ezilenler olmuş bu yurt dışı tayinliler... müdürüm ama köle bende.
  • 25 haziran sonrası için bunları yapmaları güzel, buradaki personel için de yapsınlar. Muhtemelen büyük bölümü işsiz kalacak. Böyle şeyler imzaladilirsa thy büyük bir tazminat yükünden kurtulmuş olur. Kendi kuyusunu kazımak böyle birşey.
  • Basimiza ne geldiyse bu serefsiz fetocular yüzünden. Allah iki yakanizi bir araya getirmesin hain fetocular..
  • Yurtdısında calisan 4-5 arkadasım var arkadas bunların hepsi mi ilce teskilatindan olur. Ne dogru duzgun ingilizceleri var ne de baska bir meziyetleri. Liyakat onemli ama. TK da gereksiz bir kelime
  • Bir ses ver. Yurt dışı personeli de prim ödüyor. Bırakın yiyip içip gezmeyi de vatandaşın bir sorununu çözün

Türk Hava Yolları, yurtdışında görevlendirdiği personeline 13 maddelik taahhütname imzalatmaya başladı.

Türk Hava Yolları’nın yurtdışında görev yapan çalışanlara imzalamaları için gönderdiği taahhütname kafaları karıştırdı.

Genel uygulamadan farklı olarak 13 maddelik taahhütnamenin imzalanarak THY’ye geri gönderilmesi istenirken, çalışanlar imzaladıkları taahhütnamenin yasal bir hak kaybına neden olup olmayacağı konusunda tereddütte kaldı.

İşte o taahhütname:



THY’nin taahhütnamesi kafa karıştırdı

Yorumlar Tüm Yorumlar (41)

Şef ~ 6 yıl önce
Paşa paşa imzalayacaklar! Bu devirde yabancı dil & iş bilmez adamlara kim 5000 USD maaş + 1000 USD kira yardımı verir? Ülkeye dönse alacağı maaş 1640 TL :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy ~ 6 yıl önce
Demiş ki; Zaten bir şefe bile 5000 USD + Kira yardımı veriyorum. Başka bir şey isteme! Ayrıca bulunduğun ülke makamlarını kandırıp gelir vergini eksik ödersen çıkacak cezayı sen ödersin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Isi asli ~ 6 yıl önce
Bunlar hep teknigin yuzunden :) Konu fazla mesai talep edilmemesi aslinda ama araya da baska seyler sikistirilmis tabiki. Olasi bir yargiya tasinma durumunda bu tip dayatilan sozlesmelerin gecersiz sayildigi soylemeye gerek yok sanirim Isin asli ve baslangici daha eski.Almanyada yerel bir personel resmi tatilde calistigi icin fazla mesai istiyor, mudur de thy fazla mesai vermez diye adami oyaliyor. Ancak thy nin mesai vermedikleri merkez tayinli sefler. Merkez tayinli olup measi alan sadece teknisyenler var ama teknisyenlerin measi aldigini kimse bilmiyor. Bir sekilde bu yerel personel teknisyene mesai odendigi ogrenip konuyu mahkemeye tasiyor ve davayi kazaniyor. Sonra ne mi oluyor, artik teknisyenlere de mesai vermeyelim deyip isi kapatiyorlar. Tabi hesaplamadiklari sey teknisyenin imzasi olmadan ucak kalkmayacagi icin resmi tatillerde hizmet satin alinmaya baslaniyor bunun da maliyetini bilen biliyordur. Iste akilli gecinen bir mudurun 50E para vermemek icin thy ye verdigi zara

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilal Yıldız ~ 6 yıl önce
Daha detaylı inceleme hakkımı saklı tutarak, şimdilik 3 ve 11. Maddelerin iş kanununa kesin aykırılık oluşturduğunu söyleyebilirim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hukukçu ~ 6 yıl önce
Sendikanın bu konuda söyleyeceği birşey yok mu? Sakın imzalamayın, sonra çok pişman olursunuz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yavru ~ 6 yıl önce
yavru onlarda sendıka yok 5100dolar maas ve 1000 dolar uzerınde kıra yardımı alır cogunun yabancı dılı vızyonu sıfırdır
yerin dibi ~ 6 yıl önce
insanların egolarının ezdiği yetmezmiş gibi, mahalli şefin, mahalli personelin yanında da ezilenler olmuş bu yurt dışı tayinliler... müdürüm ama köle bende.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
25 haziran ~ 6 yıl önce
25 haziran sonrası için bunları yapmaları güzel, buradaki personel için de yapsınlar. Muhtemelen büyük bölümü işsiz kalacak. Böyle şeyler imzaladilirsa thy büyük bir tazminat yükünden kurtulmuş olur. Kendi kuyusunu kazımak böyle birşey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ifon ~ 6 yıl önce
Kimse sahipsiz degil kocum. O kadar basit ve kolay degil....
ifon a yanıt ~ 6 yıl önce
Burası Türkiye, o kadar basit olduğunu anlarsın KOÇ...
Android ~ 6 yıl önce
Basimiza ne geldiyse bu serefsiz fetocular yüzünden. Allah iki yakanizi bir araya getirmesin hain fetocular..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yusuf ~ 6 yıl önce
Yurtdısında calisan 4-5 arkadasım var arkadas bunların hepsi mi ilce teskilatindan olur. Ne dogru duzgun ingilizceleri var ne de baska bir meziyetleri. Liyakat onemli ama. TK da gereksiz bir kelime

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Almanci ~ 6 yıl önce
Almanca yeter Kollege ingilize gerek yok
Eyy sendika... ~ 6 yıl önce
Bir ses ver. Yurt dışı personeli de prim ödüyor. Bırakın yiyip içip gezmeyi de vatandaşın bir sorununu çözün

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000