06 Temmuz 2018, Cuma 13:25:35

THY'nin stopover projesi yüzleri güldürdü

Türk Hava Yolları, Stopover projesi ile bir yılda 14 bin transfer yolcuyu İstanbul’un eşsiz güzellikleri ile buluşturdu.
  • Adam üç kuruşa bilet alıyor bir de bir gün konaklatıyorsun,sen ne kazanıyorsun.
  • Stopover uygulamasından THY nın çıkarı yada karı ne anlayamadım lütfen aydınlatırmısınız
  • Bire bir gunde 8 saat gorev yapiyoruz avrupali az genelde asya ve arap birde afrikali ziyaretci cok uzucu yani muze ilgilenmiyorlar bile lakin avrupali bir baska muzede ses yok onlar olunca araplarmi cenemiz yetmiyor dokunma ses olun yavas esnafa rabbim kolaylik versin
  • THY kendi vatandaşını kazıklar, ama yabancıya gelince el pençe durur, Yunanlıya IST aktarmalı ATH bileti 1225 dolardan satar, IST yolcusuna 1450 den satar, veya Mısırlıya CAO bileti 1250 den satar, bu fiyatlar JFK-IST-JFK Nisan 2018 fiyatlarıdır, Ne yazıkki bu stop over masraflarını benim güzel vatandaşım öder.
  • Ama hiç kimse bu uygulamanin tam manasini yani son uçuşla gelip ilk uçuşla uçmalari gerektiğini arada da 10 saat ve üzeri baglanti suresi olmasi gerektiğini anlatmiyor yolcuya. Ayrica vize konusunu hic açmıyorum bile. Sadece 10 saat uzeri baglantiniz varsa olur diyip bilet satiliyor sonra yolcunun kufurune hakaretine maruz kalan bizler. Yazık ki ne yazık.
  • Pates herseyin patetes
  • Internet uzerinden basvurmak imkansuz, ayrica mail atmaniz gerekiyor, sadece acenta uzerinden bilet alanlarin bilgisi oluyor, ingilizce bilen yok bu bolumde calisan, yolcularin bir cogu Pakistan ve bazende Hindistan li, bir defa bu hatti seciyorlar ikincide ucuz diye Qatar yada rahat olsun diye Emirates i bir sonraki sefer tercih ediyorlar halbuki, Amerika doluluk oranlari dusuk, Amerika dan Avrupa ya giden yolcuya tesvik et, hem Batili turisti kazan hemde Lufthansa dan biraz pay kap, calistigim ekip zayif
  • Mantikli bir proje. Kuzey Amerika'dan Bati ve Orta Avrupa'ya giden yolcular icin de genisletilmelidir. Mesela New York'tan Barselona'ya gidecek kisi icin Istanbul'da aktarma yapmak gereksiz zaman kaybidir, fiyat ucuzlatsaniz da cekmek zordur. stopover ile iki gun Istanbul'da tutarak devam ettirilebilir. Son yillarda Icelandair gibi ucuz havayollari da yapiyor bunu, 7 gune kadar Izlanda'da konaklama ile bilette fiyat farki olmadan devam edebiliyorsunuz.
  • Katkısı inkar edilemez.Otel,restoran,müze,mağaza vb.turizm acentalarına şu zor dönemde artı kaynak sağlıyor.Teşekkürler THY.
  • Evet muhteşem güzel bir proje. Ancak kaç yolcuda ülkeye firar etti?

Türk Hava Yolları, Stopover projesi ile bir yılda 14 bin transfer yolcuyu İstanbul’un eşsiz güzellikleri ile buluşturdu.

Türk Hava Yolları’nın, geçtiğimiz yıl başlattığı ve bağlantı süresi uzun transfer yolcularının hizmetine sunduğu Stopover ücretsiz konaklama hizmeti yolcu deneyimini başka bir boyuta taşımaya devam ediyor.  İlk yılın sonunda 14 binden fazla transfer yolcu Stopover uygulaması ile İstanbul’u keşfetme ayrıcalığı yaşadı. 

Bayrak taşıyıcı havayolunun 2017 yılının Mart ayında pilot bölge olarak belirlenen Pakistan’da başlattığı ve Haziran ayında Rusya ile kapsamını genişlettiği Stopover konaklama hizmeti İstanbul’u transfer merkezi olarak kullanan yolculardan büyük beğeni topladı. Yolcuların memnuniyeti ve gelen talep üzerine kapsamı genişletilen uygulamayı ilk 6 ayda 11 farklı ülkeden 4 bin yolcu tercih etti. Birinci yılın sonunda ise 18 farklı ülkeden 14 bin yolcu seyahatleri sırasında İstanbul’u hiçbir ek ücret ödemeden keşfetme fırsatı buldu. 

Türk Hava Yolları’nın Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur, “Bir yıl önce başlattığımız uygulamamız ile yolcularımıza, Türk misafirperverliğini ve İstanbul'un eşsiz güzelliklerini tecrübe etme fırsatı sunuyoruz. İki ülke ile başlamıştık, bugün bu hizmetimizin kapsamını 19 ülkeye çıkardık. Bir yıl boyunca yolcularımızdan aldığımız olumlu geri dönüşler bizi çok mutlu etti. Gelen talepler üzerine 2018 yılının üçüncü çeyreğinde aralarında Çin ve Hindistan’ın da bulunduğu 10 ülkeye daha bu hizmetimizi sunacağız. 122 ülkeye uçuyoruz, projemizin önü çok açık ." dedi.
 
Stopover konaklama hizmetini tercih ederek seyahatleri sırasında dünyanın en güzel şehirlerinden birisi olan İstanbul’da konaklayan yolcuların %62’si Türk Hava Yolları ile ilk kez seyahat ettiğini, %73’ü ise Stopover ayrıcalığının Türk Hava Yolları’nı tercih etmelerinde önemli bir etken olduğunu belirtti.  Uygulamayı en çok tercih eden bölgeler ise Pakistan, Rusya ve Güney Afrika oldu. 

İstanbul Yeni Havalimanı ile birlikte Stopover uygulamasına olan ilgi artacak
Türkiye’yi dünyanın yeni havacılık merkezi konumuna getirecek İstanbul Yeni Havalimanı ile birlikte İstanbul’a gelecek transfer yolcu sayısında önemli bir artış yaşanması bekleniyor. İstanbul’u aktarma merkezi olarak kullanacak transfer yolcular iki uçuşları arasındaki 20 saatten fazla zamanda Stopover konaklama hizmeti ile seyahatlerini daha konforlu ve eğlenceli bir yolculuğa dönüştürebilecek. Bu süreçte Stopover uygulamasının kapsamı da genişletilecek.
 

THY'nin stopover projesi yüzleri güldürdü

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

tr ~ 6 yıl önce
Adam üç kuruşa bilet alıyor bir de bir gün konaklatıyorsun,sen ne kazanıyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmet Yılmaz ~ 6 yıl önce
Stopover uygulamasından THY nın çıkarı yada karı ne anlayamadım lütfen aydınlatırmısınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muze calisani ~ 6 yıl önce
Bire bir gunde 8 saat gorev yapiyoruz avrupali az genelde asya ve arap birde afrikali ziyaretci cok uzucu yani muze ilgilenmiyorlar bile lakin avrupali bir baska muzede ses yok onlar olunca araplarmi cenemiz yetmiyor dokunma ses olun yavas esnafa rabbim kolaylik versin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk Yolcu ~ 6 yıl önce
THY kendi vatandaşını kazıklar, ama yabancıya gelince el pençe durur, Yunanlıya IST aktarmalı ATH bileti 1225 dolardan satar, IST yolcusuna 1450 den satar, veya Mısırlıya CAO bileti 1250 den satar, bu fiyatlar JFK-IST-JFK Nisan 2018 fiyatlarıdır, Ne yazıkki bu stop over masraflarını benim güzel vatandaşım öder.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çalışan ~ 6 yıl önce
Ama hiç kimse bu uygulamanin tam manasini yani son uçuşla gelip ilk uçuşla uçmalari gerektiğini arada da 10 saat ve üzeri baglanti suresi olmasi gerektiğini anlatmiyor yolcuya. Ayrica vize konusunu hic açmıyorum bile. Sadece 10 saat uzeri baglantiniz varsa olur diyip bilet satiliyor sonra yolcunun kufurune hakaretine maruz kalan bizler. Yazık ki ne yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Soganli ~ 6 yıl önce
Pates herseyin patetes

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Strategist ~ 6 yıl önce
Internet uzerinden basvurmak imkansuz, ayrica mail atmaniz gerekiyor, sadece acenta uzerinden bilet alanlarin bilgisi oluyor, ingilizce bilen yok bu bolumde calisan, yolcularin bir cogu Pakistan ve bazende Hindistan li, bir defa bu hatti seciyorlar ikincide ucuz diye Qatar yada rahat olsun diye Emirates i bir sonraki sefer tercih ediyorlar halbuki, Amerika doluluk oranlari dusuk, Amerika dan Avrupa ya giden yolcuya tesvik et, hem Batili turisti kazan hemde Lufthansa dan biraz pay kap, calistigim ekip zayif

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Partizan ~ 6 yıl önce
Mantikli bir proje. Kuzey Amerika'dan Bati ve Orta Avrupa'ya giden yolcular icin de genisletilmelidir. Mesela New York'tan Barselona'ya gidecek kisi icin Istanbul'da aktarma yapmak gereksiz zaman kaybidir, fiyat ucuzlatsaniz da cekmek zordur. stopover ile iki gun Istanbul'da tutarak devam ettirilebilir. Son yillarda Icelandair gibi ucuz havayollari da yapiyor bunu, 7 gune kadar Izlanda'da konaklama ile bilette fiyat farki olmadan devam edebiliyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TURİZM ~ 6 yıl önce
Katkısı inkar edilemez.Otel,restoran,müze,mağaza vb.turizm acentalarına şu zor dönemde artı kaynak sağlıyor.Teşekkürler THY.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaçanlar ~ 6 yıl önce
Evet muhteşem güzel bir proje. Ancak kaç yolcuda ülkeye firar etti?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000