28 Şubat 2013, Perşembe 12:09:04

THY'NİN SONDAN 6. OLMASININ SORUMLUSU KİM?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e, Arabistan uçuşlarında yapılan dualar ve güvenlik sıralamasında sondan 6. olması ile ilgili soru yöneltti.
  • thy nin herseyi rezil derecede kotu...torpil had safhada, haksizlik desen almis yurumus, liyakat yerle bir, calisanlar ozellikle de eski calisanlar kusturulmus, yildirilmis, aidiyet duygusu bitirilmis, is sevki yok edilmis bir de ustune guvenlikte sondan 6. olunmus ise bunun sorumlulari kimlerdir ??? sari cizmeli mehmet aga midir yoksa thy yi son 10 yildan bu yana ozellikle de son donem yonetenler midir ???
  • olabilirdi.Ne var bunda büyütecek.
  • Kazaları, teknik eksiklikleri, sondan 6. oluşumuzu, bunları yaratan yönetimsel hataları bırakmışız, neler konuşuyoruz ?? Ayrıca ne demiş Umut Oran ? "Dua, Allah ile kul arasındaki bir eylem değil midir, THY niçin buna karışıyor?" burası anayasal LAİK bir ülke değil mi ? Bayrak taşıyan bir hava yolunun herkese eşit uzaklıkta olması gerekmez mi ? o zaman Tel Aviv uçuşlarında da ibranice dualar, hrıstiyan ülkelere yapılan uçuşlarda da incilden bölümler koyalım ?? nedir bu şov merakı, mesaj gönderme antipatikliği ?? benim anadolu insanım zaten duasını ediyor oralara uçarken ya da her hangi bir yere uçarken, dudakları kıpır kıpır...bırakın şovu!!!
  • 100 senelik sirketin son sıralarda bulunmasının nedenini son 10 yıllık yonetime suclamak kafasının ustunde saksı tasıyanların isidir ancak.
  • Qatar Airway'in tum ucuslarinda kalkistan evvel dua var. Kotu birsey de degil. Niye takiliyorsunuz anlamadim. Asil sondan 6. olmayi icimize sindirmeyelim.
  • Arkadaslar sirkette cok zamandir calisanlarin agzindan kacirdiklarindan cikardigim kadari ile THY 50 seneden fazladir ciftlik gibi gorulmus, akrabalar butun heryeri kaplamis, babasi pilot anasi memur oglu dispec kizi amir halasi bilmem ne butun sirket somurulmus, gunde 1 sefer ya var ya yok, ekmek elden su golden, ondan sonra neymis efendim isler kotuye gidiyormus. Somure somure bitiremediniz. Alin tetikci milletvekilnizi de rapor okumayi ogrenin, arastirin, sirket calisanlarinin masa altlarinda tuttuklari whiskey bardaklarini nasil teker teker goturup kapilara vura vura isten ciktiginiz o guzelim!! gunleri nasil da ya'd ediyorsunuzdur simdi. Milli menfaat nedir idrak edemeyen kaziz beyinliler sizi. Airporthaber yorumlari secerkenki ugrasinizi takdir ediyorum>cok planli manipulasyon becerisine sahipsiniz. Yayinlarsiniz insallah yazdiklarimi...
  • Bu komik partinin hiç bir zaman adam akıllı oy alamıcağının nedeni bu. THY nin o sıralamada sondan 6. olması şimdiki iktidarın suçu değildir, aslında hiç bir iktidarın suçu değildir, pilotlarımızın gereksiz bir şekilde fazla özgüvene sahip olmasıdır burdaki asıl suç.
  • Rizeliler!! Akp iktidara gelmeden daha iyiydi thy.helal sana umut sorgucusu!!
  • bir parti siyaset üretemezse işi gücü böyle şeylerle uğraşır dünde flight radara göre yorum yapıyorlardı.umut bey uyanın bu ülke yüzde 99 müslüman uçulan hatta suudi arabistan yolcunun şikayeti yoksa sizene. 2. konuda yarısı halka açık özel bir şirket olan THY'yi de şamar oğlanına çevirdiniz. istediği şekilde uygulama yapar.THY KİT değil. varsa istediğiniz bir dua isterseniz onu okusunlar sıkıntı yaptıysanız. neden bunlar iktidar olamıyor ortada başka söze gerek var mı
  • En ufak odulde bangir bangir reklam yapan thy bu haberi neden dile getirmiyor? 50 havayolu sirketi arasindan 44 olmak ne demek?? Cevap ver hamdi topcu; ister tweeter dan ister basin yoluyla, bekliyoruz..

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e, “Suudi Arabistan uçuşlarında Türkçe, İngilizce, Arapça dillerinden sesli ve koltuk arkalarındaki bilgi ekranlarından yazılı dua uygulaması başlatılmasının gerekçesi nedir? Dua uygulaması ile THY’nin güvenli havayolu şirketleri liginde sondan 6. olması arasında bir ilişki var mıdır?” diye sordu.

"THY NEDEN SONDAN 6. SIRADA?"

Oran, Maliye Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, merkezi Almanya’da bulunan Alman Uçak Kazaları Veri Değerlendirme Merkezi’nin JACDEC, (Jet Airliner Crash Data Evaluation Centre) istatistik sonuçlarına göre THY’nin, Avrupa’da “en güvenli havayolları” sıralamasında 60 şirket arasında 54. sırada yer aldığını belirterek şu soruları yöneltti:
“Dünya devleriyle yarışan THY’nin güvenlik bakımından, sondan 6. sıraya düşmesinin sorumluları kimlerdir?
THY filosundaki uçakların sayısı 1 Ocak 2003 tarihinden itibaren yıllar itibariyle kaçtır? Bunların uçak modeli ve türlerine göre dağılımı nedir?

THY filosundaki uçak sayısının 3 kat artmasına rağmen teknik ve uçucu personel ihtiyacının aynı şekilde artırılmadığı, hatta bu personel sayısının düşürüldüğü bilgisi doğru mudur?

THY’nin güvenlikte küme düşmesi ile Mayıs 2012’de 305 kişinin işten çıkartılması arasında bir ilişki var mıdır?
THY’de personele tanınan yıllık ve haftalık izinlerin asgariye çekilmesi ve eldeki personelden optimalin üzerinde yararlanma girişimleri nedeniyle kazaların arttığı duyumu doğru mudur?

DUA SORUSU

Suudi Arabistan uçuşlarında Türkçe, İngilizce, Arapça dillerinden sesli ve koltuk arkalarındaki bilgi ekranlarından yazılı dua uygulaması başlatılmasının gerekçesi nedir? Dua, Allah ile kul arasındaki bir eylem değil midir, THY niçin buna karışıyor?
Dua uygulaması ile THY’nin güvenli havayolu şirketleri liginde sondan 6. olması arasında bir ilişki var mıdır?”

THY'NİN SONDAN 6. OLMASININ SORUMLUSU KİM?

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

sorumlu kim ?? ~ 11 yıl önce
thy nin herseyi rezil derecede kotu...torpil had safhada, haksizlik desen almis yurumus, liyakat yerle bir, calisanlar ozellikle de eski calisanlar kusturulmus, yildirilmis, aidiyet duygusu bitirilmis, is sevki yok edilmis bir de ustune guvenlikte sondan 6. olunmus ise bunun sorumlulari kimlerdir ??? sari cizmeli mehmet aga midir yoksa thy yi son 10 yildan bu yana ozellikle de son donem yonetenler midir ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sonuncu da ~ 11 yıl önce
olabilirdi.Ne var bunda büyütecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vay be.. ~ 11 yıl önce
Kazaları, teknik eksiklikleri, sondan 6. oluşumuzu, bunları yaratan yönetimsel hataları bırakmışız, neler konuşuyoruz ?? Ayrıca ne demiş Umut Oran ? "Dua, Allah ile kul arasındaki bir eylem değil midir, THY niçin buna karışıyor?" burası anayasal LAİK bir ülke değil mi ? Bayrak taşıyan bir hava yolunun herkese eşit uzaklıkta olması gerekmez mi ? o zaman Tel Aviv uçuşlarında da ibranice dualar, hrıstiyan ülkelere yapılan uçuşlarda da incilden bölümler koyalım ?? nedir bu şov merakı, mesaj gönderme antipatikliği ?? benim anadolu insanım zaten duasını ediyor oralara uçarken ya da her hangi bir yere uçarken, dudakları kıpır kıpır...bırakın şovu!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Poland ~ 11 yıl önce
100 senelik sirketin son sıralarda bulunmasının nedenini son 10 yıllık yonetime suclamak kafasının ustunde saksı tasıyanların isidir ancak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Son on yil ~ 11 yıl önce
Son on yilda yine ucak dustu.
Qatar Airways ~ 11 yıl önce
Qatar Airway'in tum ucuslarinda kalkistan evvel dua var. Kotu birsey de degil. Niye takiliyorsunuz anlamadim. Asil sondan 6. olmayi icimize sindirmeyelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
medeniyet ~ 11 yıl önce
Biz Atatürkçü Laik bir Cumhuriyet olduğumuz için takılıyoruz herhalde, arap olmadığımız için. Nedir anlamadığınız?
Katarli kardes ~ 11 yıl önce
Kul ile Yuce Allah arasinda aracilik yapan veya yapmaya ortam hazirlayan her turlu duzenlemeyi kiniyorum. Soyledigime dikkat edin. Sadece Muslumanlari kastedmiyorum.
Biz Qatar mıyız? ~ 11 yıl önce
Eğer ille de birilerini örnek almak istiyorsanız Avrupa'da uçuş güvenliği sıralamasında en üst sıralarda oturan havayollarını örnek alın. İkramları ile birinci olmuş Laik olmayan, dini işleri ile yönetilen Araplara göbekten bağlı şirketleri örnek almayın...
Poland ~ 11 yıl önce
Medeniyete : Ataturk kafirmiydi ? Meclisi acarken neden memleketin her tarafından hocalar getirip dualar esliginde actı meclisi ? Yoksa milletin gozunu boyamakydı amac ? belkide sonradan cogunun kellesi gene aynı kisinin emri ile gidecekti degilmi ?
Medeniyet'e ithafen ~ 11 yıl önce
Allah aşkına Atatürkçüyüm yazma. Atamın kemikleri sızlıyor sizin gibiler yüzünden. Atatürk'ün mirasına en büyük zararı Atatürkçü kisvesine bürünüp sapkın fikirlerini icra etmeye çalışan kişiler vermiştir.
Aferin hepinize ~ 11 yıl önce
Arkadaslar sirkette cok zamandir calisanlarin agzindan kacirdiklarindan cikardigim kadari ile THY 50 seneden fazladir ciftlik gibi gorulmus, akrabalar butun heryeri kaplamis, babasi pilot anasi memur oglu dispec kizi amir halasi bilmem ne butun sirket somurulmus, gunde 1 sefer ya var ya yok, ekmek elden su golden, ondan sonra neymis efendim isler kotuye gidiyormus. Somure somure bitiremediniz. Alin tetikci milletvekilnizi de rapor okumayi ogrenin, arastirin, sirket calisanlarinin masa altlarinda tuttuklari whiskey bardaklarini nasil teker teker goturup kapilara vura vura isten ciktiginiz o guzelim!! gunleri nasil da ya'd ediyorsunuzdur simdi. Milli menfaat nedir idrak edemeyen kaziz beyinliler sizi. Airporthaber yorumlari secerkenki ugrasinizi takdir ediyorum>cok planli manipulasyon becerisine sahipsiniz. Yayinlarsiniz insallah yazdiklarimi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PilotK ~ 11 yıl önce
Bu komik partinin hiç bir zaman adam akıllı oy alamıcağının nedeni bu. THY nin o sıralamada sondan 6. olması şimdiki iktidarın suçu değildir, aslında hiç bir iktidarın suçu değildir, pilotlarımızın gereksiz bir şekilde fazla özgüvene sahip olmasıdır burdaki asıl suç.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cevap hazir ~ 11 yıl önce
Rizeliler!! Akp iktidara gelmeden daha iyiydi thy.helal sana umut sorgucusu!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
töbe töbe ~ 11 yıl önce
bir parti siyaset üretemezse işi gücü böyle şeylerle uğraşır dünde flight radara göre yorum yapıyorlardı.umut bey uyanın bu ülke yüzde 99 müslüman uçulan hatta suudi arabistan yolcunun şikayeti yoksa sizene. 2. konuda yarısı halka açık özel bir şirket olan THY'yi de şamar oğlanına çevirdiniz. istediği şekilde uygulama yapar.THY KİT değil. varsa istediğiniz bir dua isterseniz onu okusunlar sıkıntı yaptıysanız. neden bunlar iktidar olamıyor ortada başka söze gerek var mı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hamdi topcu ~ 11 yıl önce
En ufak odulde bangir bangir reklam yapan thy bu haberi neden dile getirmiyor? 50 havayolu sirketi arasindan 44 olmak ne demek?? Cevap ver hamdi topcu; ister tweeter dan ister basin yoluyla, bekliyoruz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000