10 Ağustos 2010, Salı 09:05:28

THY'NİN SAĞLIĞI KİME EMANET?

Temmuz ayında Anadolu Sigorta’nın, çok fazla sağlık hizmeti satın alınıyor,gerekçesiyle sözleşmesini feshetmesiyle sigortasız kalan Türk Hava Yolları (THY) personelinin sağlığından’ bundan sonra Fransız Groupama Sigorta sorumlu olacak.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • bir thy çalışanı olarak 3 saat önce gittiğim hastaneden groupama sıgortasının hala sisteme geçmediği gerekçesiyle benden muayene karşılığı 1800 tl ücret istendi.. çünkü özel sigortamız olan groupama hala poliçeler hakkında hastaneye bir yazı göndermemiş ve ücretin şimdilk hasta tarafından karşılanmasını istemiş.. ama bende ne okadar para vardı ne de başka bir çare..mecburen tutan sancılarıma rağmen hiç bir işlem yaptıramadan eve geri döndüm:((
  • Portif nasıl bir cihaz? Forklift olmasın o?
  • Anadolu Sigorta bir TÜRK sigorta şirketiydi ve 14 milyon zarar yazdım, birkaç tedbir alalım dedi THY kabul etmedi, 5 aylık görüşmelerin sonucu , halka açık bir şirket mecburen poliçeyi iptal etti. Şimdi ne oldu, ermeni soykırımını destekleyen FRANSIZ sigorta şirketine emanet edildik, Türk sermayesi fransızlara gitti, yeni şirketin sağlık departmanına saatler sonra ulaştım; bizim thy diye bir grubumuz mu var?? cevabını aldım, alın size fransız kalmış
  • Hangi özel şirket bu çok merak ettim doğrusu :) Özel şirkette çalışan bir sürü arkadaşım var hepsinin de özel sigortası var çok iyi... Ben onu bunu geçtim de ödediğimiz onca para için şirketimiz bizzat bizim dava açmamız gerektiğini söylüyor. Toplu halde başvuracağımız bir merci yok. Amuduyla para kesildi kaç aydır senelik aidat diye şimdide yeni anlaştığımız sigorta şirketi için paramız kesilecek. Elini kolunu sallaya sallaya anlaşma feshedebilen bir şirket var hem de THY gibi koskocaman bir şirketin karşısında. Bu kadar insan mağdur. Bunun bir yaptırımı olmalı.
  • bundan 2 sene evvel hatırlarsınız thy cargo ambarında bir arkadaşımzın portif kazası sonucu ölmesi ve türkhavayollarının basını ve olayı ört bas etmek için özel sigorta yapılacak dendi ve taşeron firma çalışanlarıda dahil dendi ama lafta kaldı be ölen öldü bizene misali ama işinize gelmez çünkü taşeron firma çalışanları kimki sanki dış kapınının dış mandalı misali bizene sizden dersiniz şimdi ukelalık yapanlarda olacaklardırki onlarada cevap seninde çolugun çocugun var hatırlatırım
  • yıllardır özel bir şirkette kabin görevlisi olarak çalışmaktayım aldığım ücret 890 tl ve sadece ssk güvencem var,ben ne yapayım??
  • hastanelerle dogru durust anslasma yapıp denetleyemeyınce thy personeli ne topu atan becerıksızler.1.5 yılda cok sukur sıgortanıza ıhtıyacım olmadı.kestıgınız prımlerı helal etmıyorum.o paralarımızı da ıade edın.ayrıca thy nınde manevı tazmınat davasını acmasını ıstıyorum.ılk fırsatta arac sıgortamıda degıstırecegım.
THY ile Groupama arasında anlaşmanın tamamlandığı ve son imzaların da birkaç gün içinde atılacağı öğrenildi. Anlaşmanın ardından Fransız Groupama, 25 bin THY personeli ve yakınının grup sağlık sigortasını üstlenmiş olacak. Taraflar arasında anlaşmanın yaklaşık 17 aylık süreyi kapsadığı ve daha önce opsiyonuyla birlikte 3 yıl olan ancak tarafların anlaşmazlığından dolayı kalan süreyi kapsadığı belirtildi.

PAZAR PAYI 2-3 PUAN ARTAR

THY anlaşmasının Groupama’nın sektördeki pazar payına da önemli katkı yapacağı belirtiliyor. Sektör analistleri, şirketin pazar payının 2-3 puan civarında artacağın ifade ediyor. Tarihinde ilk kez 2008 yılında ihaleye çıkarak çalışanlarına sağlık sigortası yaptıran THY ile eski anlaşmalı temmuz ayında birbirine düşmüş ve 10 şirketin katıldığı ihaleyi kazanan ve 2009 başı itibarıyla 10 bini THY çalışanı, yaklaşık 15 bini de aile üyeleri olmak üzere 25 bin kişiye sağlık sigortası hizmeti vermeye başlayan Anadolu Sigorta, geçtiğimiz ay THY’ye bir yazı göndererek, “1 Ağustos 2010 tarihi itibarıyla aramızdaki sözleşmeyi feshediyorum” demişti. THY’nin açtığı ihaleyi 2 yıllığına kazanan, Anadolu Sigorta, ayrıca bir yıl daha uzatma opsiyonu ile birlikte 3 yıliçin almıştı.

İki şirket arasında sağlık harcamaları ile anlaşmazlığın bu boyuta gelmesi üzerine THY’nin durumu yargıya taşıyacağı konuşulmuş ve THY’nin “ticaret etiğine ve sözleşmeye aykırı hareket ettiği gerekçesiyle” sigorta şirketine maddi ve manevi dava açacağı konuşulmuştu.
THY'NİN SAĞLIĞI KİME EMANET?

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bir thy çalışanı olarak 3 saat önce gittiğim hastaneden groupama sıgortasının hala sisteme geçmediği gerekçesiyle benden muayene karşılığı 1800 tl ücret istendi.. çünkü özel sigortamız olan groupama hala poliçeler hakkında hastaneye bir yazı göndermemiş ve ücretin şimdilk hasta tarafından karşılanmasını istemiş.. ama bende ne okadar para vardı ne de başka bir çare..mecburen tutan sancılarıma rağmen hiç bir işlem yaptıramadan eve geri döndüm:((

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Portif nasıl bir cihaz? Forklift olmasın o?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Anadolu Sigorta bir TÜRK sigorta şirketiydi ve 14 milyon zarar yazdım, birkaç tedbir alalım dedi THY kabul etmedi, 5 aylık görüşmelerin sonucu , halka açık bir şirket mecburen poliçeyi iptal etti. Şimdi ne oldu, ermeni soykırımını destekleyen FRANSIZ sigorta şirketine emanet edildik, Türk sermayesi fransızlara gitti, yeni şirketin sağlık departmanına saatler sonra ulaştım; bizim thy diye bir grubumuz mu var?? cevabını aldım, alın size fransız kalmış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hangi özel şirket bu çok merak ettim doğrusu :) Özel şirkette çalışan bir sürü arkadaşım var hepsinin de özel sigortası var çok iyi... Ben onu bunu geçtim de ödediğimiz onca para için şirketimiz bizzat bizim dava açmamız gerektiğini söylüyor. Toplu halde başvuracağımız bir merci yok. Amuduyla para kesildi kaç aydır senelik aidat diye şimdide yeni anlaştığımız sigorta şirketi için paramız kesilecek. Elini kolunu sallaya sallaya anlaşma feshedebilen bir şirket var hem de THY gibi koskocaman bir şirketin karşısında. Bu kadar insan mağdur. Bunun bir yaptırımı olmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bundan 2 sene evvel hatırlarsınız thy cargo ambarında bir arkadaşımzın portif kazası sonucu ölmesi ve türkhavayollarının basını ve olayı ört bas etmek için özel sigorta yapılacak dendi ve taşeron firma çalışanlarıda dahil dendi ama lafta kaldı be ölen öldü bizene misali ama işinize gelmez çünkü taşeron firma çalışanları kimki sanki dış kapınının dış mandalı misali bizene sizden dersiniz şimdi ukelalık yapanlarda olacaklardırki onlarada cevap seninde çolugun çocugun var hatırlatırım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yıllardır özel bir şirkette kabin görevlisi olarak çalışmaktayım aldığım ücret 890 tl ve sadece ssk güvencem var,ben ne yapayım??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hastanelerle dogru durust anslasma yapıp denetleyemeyınce thy personeli ne topu atan becerıksızler.1.5 yılda cok sukur sıgortanıza ıhtıyacım olmadı.kestıgınız prımlerı helal etmıyorum.o paralarımızı da ıade edın.ayrıca thy nınde manevı tazmınat davasını acmasını ıstıyorum.ılk fırsatta arac sıgortamıda degıstırecegım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000