14 Nisan 2013, Pazar 09:02:19

THY'NİN RUSYA'DA ÖNÜ AÇILDI

Rusya ve Türkiye arasında geçtiğimiz günlerde İstanbul'da sivil havacılık alanında imzalanan işbirliği anlaşması, halen haftada Rusya'ya 70 sefer düzenleyen THY'nin sefer sayısının katlanmasına imkân tanıyor...
  • Ben Baküden gazeteciyim. THY iyi ve her zaman tercih etdiyim hava yolu. Amma bir sorunu var. Şirketin Bakü ofisinde 8 telefon hattı var. Şimdiye kadar yıllardır bu telefonlara cevab verildiyini görmedim ve arkadaşlardan da duymadım. Bu sorunu da aradan kaldırarsa Uzak Doğu seferleri gibi bir uğur sayılmış olur.
  • BISKEK NE ZAMANDAN BERI UZAK DOGU OLDU ACABA,YOKSA DUNYADA KITALAR MI OYNADI BIZ FARK EDEMEDIK
  • Yol su elektrik olarak geri donecek bir imza.kafayi kullanmak yetmez akilli da davranmak lazim.makro acidan her kesime faydali olur umarim.sadece belli bir zumrenin cebi dolmaz da tum is sahipleri memnun olur insallah!
  • Bilal ekşi bu uçuşların hiçbirini özel havayollarına vermez, hepsini THY için ayrılmıştır.

Rusya ve Türkiye arasında geçtiğimiz günlerde İstanbul’da sivil havacılık alanında işbirliği anlaşması imzalandı. Bu anlaşma iki ülkenin birbirlerinin hava sahasını eskiye nazaran daha geniş kullanmalarını öngörüyor. Böylece Rusya ve Türkiye arasındaki stratejik ortaklığın geliştirilmesi adına önemli bir adım daha atılmış oldu. Bu anlaşmaya uygun olarak Türkiye Rusya hava sahasını eskisine göre çok daha geniş olarak kullanabilecek ve Rusya hava sahası üzerinden diğer devletlere uçuş yapabilecek. Türkiye ve Rusya’nın şehirleri arasında da daha çok havayolu seferi düzenlenebilecek. Örneğin Samsun, Nevşehir ve Gaziantep’e Rusya çıkışlı daha fazla sefer yapılabilecek. Türk havayolu şirketleri ise uçuş sıklığı konusunda sınırlama olmadan Rusya hava sahasını kullanarak Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerine (Azerbaycan, Ermenistan, Belarus, Kazakistan, Kırgızistan, Moldavya, Özbekistan, Tacikistan) uçuş yapılabilecek. Ön onay alarak sorunsuz bir şekilde özel uçuşların veya VIP-charter uçuşlarının yapılması da artık mümkün olacak.

THY'nin Uzakdoğu uçuşları kolaylaşacak

Türkiye açısından Uzak Doğu destinasyonlarına uçuşlarda (Tokyo, Osaka, Bişkek ve Ulan-Bator) Rusya hava sahasının kullanılabilmesi çok önemli. Uzmanlara göre, THY ayrıca uçuş sıklığını artırabilir, yeni seçenek güzergâhlar organize edebilir ki bunun hissedilir maddi getirileri olacak. Benzeri imkânlar Rusya için de Türkiye hava sahasını kullanırken söz konusu olacak.

16 Nisan 2011’de Rusya ve Türkiye arasında vize sisteminin kolaylaştırılması anlaşmasının yürürlüğe girmesinden sonra iki ülke arasındaki havayolu yolcu taşıma hacmi 2010’a göre yüzde 363 arttı. Uzmanların değerlendirmelerine göre önümüzdeki beş yıl içinde bu hacim 3 kat daha artacak. Rus Havayolları Aeroflot ve THY uçuşlarında ortaklık da yapıyor.

Gerekli olması halinde, özellikle turizm sezonunda yer sorunu çıktığı için havayolları şirketleri birbirlerine yolcu aktarıyor.

Anlaşmaya göre THY, Rusya'da 10 destinasyona uçuş yapabiliyor. Şirket, günümüzde Rusya’ya haftada yaklaşık 70 sefer düzenliyor ve sefer sayısını üç katı artırmayı planlıyor. Rus sivil havacılık kuruluşları da aynı şekilde hareket etmeye hazırlanıyor.

Ticareti de olumlu etkileyecek

Rusya ve Türkiye hava sahalarının kullanım alanının genişlemesi ile uluslararası statüsüne sahip havaalanlarının da sayısını artması son derece önemli. Bu nedenle taraflar yük taşımacılığı alanında da uçuş sıklığı gibi sınırlamaları kaldırma konusunda anlaştı. Uzmanların değerlendirmelerine göre bu sadece Rusya’da ve Türkiye’de yeni lojistik merkezleri ve şirketleri kurulmasını sağlamayacak aynı zamanda yük taşıma kapasitelerini birkaç kat artıracak. 

THY'NİN RUSYA'DA ÖNÜ AÇILDI

Yorumlar

Rashad Suleymanov ~ 11 yıl önce
Ben Baküden gazeteciyim. THY iyi ve her zaman tercih etdiyim hava yolu. Amma bir sorunu var. Şirketin Bakü ofisinde 8 telefon hattı var. Şimdiye kadar yıllardır bu telefonlara cevab verildiyini görmedim ve arkadaşlardan da duymadım. Bu sorunu da aradan kaldırarsa Uzak Doğu seferleri gibi bir uğur sayılmış olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BISKEK ~ 11 yıl önce
BISKEK NE ZAMANDAN BERI UZAK DOGU OLDU ACABA,YOKSA DUNYADA KITALAR MI OYNADI BIZ FARK EDEMEDIK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Yol su elektrik olarak geri donecek bir imza.kafayi kullanmak yetmez akilli da davranmak lazim.makro acidan her kesime faydali olur umarim.sadece belli bir zumrenin cebi dolmaz da tum is sahipleri memnun olur insallah!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir bilen ~ 11 yıl önce
Bilal ekşi bu uçuşların hiçbirini özel havayollarına vermez, hepsini THY için ayrılmıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000